Varma kramar

Jag hade en extra härlig dag på jobbet idag. Gjorde kanske lite skillnad och sen….när jag låg och förberedde en föreläsning för AT-läkarna om beroende råkade jag googla förbi (alltså medvetet som en avslutning på dagen halv två på natten) detta! Den senaste recensionen. En av tre….nr 1 är Pia Dellsons bok, nr 3 Är Ur balans av Perski. Den har jag läst, den var mycket bra…..men tjock. BRA och värd att läsa efter eller ev före du brinner av.

Här hela inlägget!

Hallelujamorsorna om min bok

Här om just min bok bara.

Sissinghurst

Jag fick dem av Elina förra året. Hon hade odlat själv och jag planterade dem för ett år sedan. Nu grävde jag upp dem med min lappade grep. De minsta knölarna ska snart ner i lerjorden igen för att skördas nästa år vid samma tid!

Men ååååå, ta mig dit. Eller vaffasiken. Jag ska ta mig själv dit! Jag kan själv.

Häromdagen hörde jag att Stil i P1 skulle handla om Vita Sackvile-West. Så jag bestämde mig för att lyssna. Men glömde. Men det poppar ibland upp små blänkare…typ, det var nåt jag skulle lyssna på…och så tänker jag INTE. Då brukar det komma.

Stil med Vita

Jag hade en gång, i ett annat liv som levdes i min första sekelskiftesvilla ägd av en trädgårdsmästare, en dröm om en vit trädgård. Inte hela trädgården men oval i ena kanten. Där jag hade plats att sitta och läsa i kvällssolen…den blev aldrig av. Jag skilde mig och den maken delade inte mitt trädgårdsintresse.

Minuskula lerfigurer föreställande mig, Spindelmannen och maken som min son E gjort. de står i fönstret vid min arbetsplats. Så söta!

Nu står jag här och kikar ut över min trädgårds framsida. Jag ser mina höns picka i sig skalen från jordärskockorna som jag just skördat och tänker att jävlar i min låda, jag ska sätta min prägel här. ALLA MINA PLANER SKA FÖRVERKLIGAS! Jag ska göra en helt fantastisk plats av detta jävla berg. Om någon kan orka det är det….jag?

Jag hoppas och tror att det ska bli som jag vill. Nuvarande make gillar oftast mina infall och bifaller….jag har iallafall gjort en ”kick ass”-soppa och han ska få bubbel till sen ska jag börja bearbeta honom…sen blir det banken…och sen ska jag kröka rygg.

Recept jag nästan följde….

 

Nu är det helg, jag ska VILA och arbeta, jag kan inte bara vila då blir jag knäpp.

Nu lyssnar jag på Spanarna. De talar om förodlade saker…jag tittar på mina småplantor…de hotar ta över hela köket. Jag har gjort det igen försått mig!

 

Inlägg kopplade till De aderton…Att frottera sig

Idag smäller det!

Nobelklänningar

Tjing!

Äkta vara

Idag ska jag inte heller skriva något. Jag ska däremot DELA något. Jag har den stora lyckan att känna den här kvinnan. Läs varje ord, ända till slutet!

Leila talar

Ni kommer se mer av henne framöver både här och i andra sammanhang (hon har synts mycket tidigare också men inte hos mig). När jag kommer tillbaka ska jag skriva om hur dålig vård de med psykiska sjukdomar får.

TGIF!

 

Kreativiteten flödar

Jag träffade Ewa från Lovö magasin idag ute i Stenhamra, och när jag kom hem googlade jag lite. Jag hoppas VERKLIGEN att det blir julskola i år igen för en sådan här kreation vill jag ha på julbordet i år! Inte för att jag vill tänka på julen NU nu vill jag att jorden ska bli tillräckligt varm för att jag ska kunna sätta mina Amandine som Maj-Lis Pettersson tipsade om idag, och melonerna….(bild snodd från Lovö Magasins hemsida utan tillåtelse men jag tror inte de tycker illa vara, ring mig i så fall E).

I egenskap av lokalpolitiker befann jag mig idag på Stenhamras församlingsgård för att delta i föreläsningarna och politikersnack under miljödagen. Jag hade tipsat mina miljö- och odlingsintresserade vänner och grannar om detta och resten av familjen skulle komma till lunchen då Lovö Magasin stod för maten. Döm om min förvåning när jag såg att i montern för ekologiskt andelsjordbruk stod just min kompis från förr, Andrea! Då trollade polletten ned, hon hade ju talat om detta! Så rätt, att köpa in sig i ett ekojordbruk och liksom bli självförsörjande UTAn att behöva odla (vilket jag ju älskar men tiden mina vänner, tiden!). Jag signade genast upp och kom med lite olika förslag (såklart!) som plöjlingsfritt jordbruk. För det står ”mitt” parti för. Att inte plöja betyder att man låter bunden kväve stanna i jorden och det blir heller inget utsläpp av avgaser från traktorn! Effektivare och billigare, min stil!

Ungefär så här mycket bin vill jag ha!

Grejer man måste ha….

Sen lyssnade jag på solcellsföreläsning (som jag ju velat ha på vårt tak och nu hoppas får på hönshuset) och sist var det Maj-Lis från Odla med P1. Maken suckade djupt efteråt och påpekade att hon ju bockade av ALLT som jag vill ha, växthus, jordkällare och….trumvirvel….ORANGERI för Medelhavsväxter! Tjooohoooo!

Mest matnyttigt för mig var nog potatissortstipsen och att man ska förodla dem för att slippa bladmögel. Så…nu ska jag köpa Amandineknölar. Kanske Solist och Rocket också, vi får se.

Sen var det skogspromenader för återhämtning, biodling och…elcyklar! Jag hade sagt till maken att komma och kolla på biodlingsmontern, han behöver närkontakt med snälla insekter tycker jag och hör och häpna….han vill att vi ska går kurs, IHOP! Så ja, jag kanske blir med BIN också! Jag fick en lista på bra blommor att odla och såg nöjt att stockrosor, solrosor, lavendel och ringblomma fanns på listan så jag är bivän redan.

Men elcykel……så svårt det där. För jag vill ju träna…och helt ärligt, det var liiiiite för lätt att cykla på den. Och stödbegärlig pga asdyr och vad för el tankar man, vad kostar den i långa loppet på elräkningen? Det fick jag inget svar på. Såklart var det skönt och om man ska cykla snabbt och enkelt utan att bli svettig…ja då kanske man ska investera i en sådan men det känns lite konstigt för mig. Jag vill ju ha motionen och tycker att det är ite härligt att cykla för egen maskin. För att undvika svett cyklar jag lagom långsamt. Tips kom på att ladda den på jobbet…men det känns ju lite fel ändå eller?!?

Väldigt snygg men är detta något jag behöver verkligen?

Missade jag något här nu…..jag hörde Naturskyddsföreningens man tala om vad vi har här ute på öarna och jag fick nästan lust att  bli fågelskådare men inser att jag gillar natur bäst som rekreation, annars är odling min grej, jag vill tukta natur och äta den.

När jag kom hem igen väntade familjen och fyra ägg, ett chokladbrunt, ett brunspräckligt och två mintgröna.

Mina squashplantor tar sig! Och salladen man vanligtvis slänger ut har nu vuxit sig stor igen.

 

Här ännu en snodd bild från Nynäs rehabträdgård tror jag. Jag skrev lite i morse om stress och googlade fram grön rehab, fann denna bild. Mitt drömhus!

Men så inspirerande och jag blev varm om hjärtat idag, jag hoppas på offspinn av detta, verkligen och ekologiska kassar året om framöver, de ska bara hitta en villig bonde först. Jag föreslog en ”nysvensk” som är van vid jordbruksarbete. En vacker Attefallare eller två som de kan bo i och sen en fantastisk sinnesträdgård där stressade småbarnsföräldrar kan komma och fika efter att de köpt en kaffe i orangeriet….? Jag drömmer vidare.

 

Tjenixen!

 

 

 

Nyttan med något

IK förklarade senare att han var förtjust i tanken på en stark organiserad grupp som arbetade för en sak…och det är ju typ IKEA i ett nötskal.

Kamprad död igår….och idag läser jag att han var lierad med fascister OCH älskade en jude. En komplex typ således, som vi alla. Han har knappt kallnat men ska redan dissekeras. Jag har INGET till övers för de som hetsar mot folkgrupper (eller enskilda) och jag vet INGET om Kamprad mer än det jag läser nu på morgonen. Men det är märkligt att nu när han är död så ska skiten fram igen. Om man verkligen verkligen ogillade honom då antar jag att man inte har en enda IKEA-pryl hemma. Då kan jag ta det. I min lite fyrkantiga värld står man för sina övertygelser. Jag undviker så gott det går att handla oetiska saker ( just nu är UGGS bannlyst här hemma trots att jag egentligen ville ha ett par för de är så bekväma). Hatar man fascister så tar man tydligt avstånd. Man köper inget av dem. Och jag är på tok för dåligt insatt i hans historia för att ta grundad ställning men det är ju aldrig för sent tänker jag….

En människa är lite mer komplex än en enda åsikt. Jag tänker på mig själv. Jag tycker både ja och nej kring en hel mängd saker. Jag kör bil och tänker på miljön…försöker handla bensin från Nordsjön men misstänker att jag noh stödjer Saudi då och då….

Vad gäller otäckingar som kommunister, nazister och fascister så ogillar jag ju dessa starkt och då kan man liksom inte köpa Lars Ohlys eventuella kalsongkollektion (för han lär ju behöva hitta på något nytt nu) eller bära tröjor med Che Guevara, Stalin, Hitler eller för den delen på något sätt stödja massmördare i Afrika, Vietnam osv osv.

Vad är min poäng tänker ni kanske (det gör jag med nu innan ljuset kommit till vår del av jorden) jo det är att all skit kunde ju gärna ha fått komma ut för 70 år sedan. Nu är det ju lite sent på jorden liksom…..

För övrigt har kungahuset varit nazivänner och en hel del andra i vårt avlånga land och ska man vara konsekvent kanske man skulla göra rent hus där också?

Genom filter

Nu smällde dörren igen efter familjen. Jag är sjuk. Först var det influensa tror jag och jag kände mig lite bättre på julafton. Tillräckligt iallafall för att följa med familjen på julfirande. Men igår på juldagen tilltog febern och jag drog då slutsatsen att jag fått en superinfektion, alltså en infektion ovanpå den andra. Och det verkade vara bihålorna. Den konstanta huvudvärken och sen luktbortfall talade för det. Det gjorde (och gör) ont vid gång. Varje stöt mot skelettet vidarebefordras upp i skallen. Hela dagen har jag haft öronproppar i men barnen lyckas tränga igenom ändå. Jag fattar inte hur maken orkar helt ärligt. Helst ligger de i min säng, ser på fruktansvärda serier (Trolljägaren?) och annat som låter så olidligt.

Jag inser att jag har tappat kontrollen över mina barn. Jag kan inte få dem att tystna, de väljer skrikig tv och ja…jag är uppgiven. Det är orken det kommer an på. Vi orkar inte, inte jag iallafall och det är jag som vill ha styrsel. Maken….han bryr sig mindre om vad de gör, bara de inte stör honom….typ.

Men jag ska inte gnälla på honom, vi är olika. Jag bara önskar att mina barn var det minsta intresserade av annat än skittv. Orkade jag skulle jag gå ut med dem men vädret är så dåligt att man ju allvarligt funderar på att byta land. Det ska vara SNÖ på vintern, annars kan man bo på Bahamas……fy fan vad eländigt jag mår. Usch.

Nu har jag några timmar ensam. Jag ska sova då. Imorgon blir det förskola, då ska jag också vila. Hela den här månaden skulle ju varit produktiv och vilsam för mig…då åker man på nio dagars sjuka ihop med lediga barn…man kan bli helt galen av det faktiskt!

Blä blä blä men nu vet ni, jag håller typ på att dö och har börjat ge mig själv antibiotika utan att först gå till doktorn. För vem vill ta emot en sån som jag som kanske smittar ned dem så DE blir sjuka…..jag vet inte. Hatar f ö att gå till husläkaren, de har de där berömda 5 min sen ska man ut…..och jag hade medicin hemma. Är jag inte feberfri om…..två dagar då går jag till närakuten. 11 dagar med feber är för mycket känns det som.

Uppstigning för SAMTLIGA!

Jag är väldigt trött på att alltid gå upp först (av de vuxna, barnen är vanligen de som väcker mig om det inte är värk). Nu sitter jag och läser missbruksutredningen och de föregående promemoriorna innan klockan 7. Det är inte normalt….Och jag önskar att jag kunde vara snällare mot maken men det går inte vid den här tiden för jag tycker att han någon gång borde fatta (för att jag sagt det minst 365ggr/år senaste 6 åren) att bara för att jag är vaken inte är pigg och redo att gå upp och ta hand om allt….jag skulle vilja att han en gång i veckan kanske masade sig upp för att låta mig ligga kvar….

Innan han gav sig iväg för att kakla i kompisens kök för andra gången i helgen bad han om ursäkt, lovade bättring (det tror jag när jag ser det). Jag tänkte i mitt stilla sinne att det vore asbra om han spacklade klart, slipade, målade och satte upp dörrfoder i undervåningen. Kanske målade taket där nere också INNAN han hjälper andra. Men såklart, vännen i fråga har ju hjälpt oss att flytta fyra gånger så kanske det är rimligt. Jag tänker bara att det tidsmässigt, inför jul, på tredje advent och avslutning på parkour och glöggfest var en dåligt vald helg…..