Ultimate upgrader

DIY kopparputs, gamla fina bilar, nya utan någon som helst känsla, saker jag vill kunna, annat jag vill glömma och sen en släng av hur fan ska man nå sina mål utan att marknadsföras?

Självrannsakan. Jag ser Billions på HBO. Jag såg den tidigare på Svtplay men nu…vidgat spannet för vad jag tittar på.

Inbillar mig att jag är karaktärsfast men känner att jag sympatiserar med skurkar…det är tveklöst fel. Så jag skäms.

När jag ser Billions mår jag samtidigt illa som jag gillar spänningen. Girighet, i vilken form den än kommer, är äcklig. Jag känner ibland att jag är girig på saker, upplevelser och det vill jag inte erkänna inför mig själv. Inget är gratis. Pengar. Det är svaret på allt tyvärr. Även när det kommer till avgörande saker. Det är kanske inte så tydligt i vårt land där vi betalar skatt och ”delar” ansvar…men bara en sådan sak som liv har ett pris.

När jag ser på Firefox förslag på sidor att besöka blir jag bestört. Porsche….? Vill jag verkligen ha en sådan? Kommer jag någonsin…..och kan jag tänka mig att göra för att få den?

Jag tröstar mig med att överst av sökningarna jag gjort finns hur man gör egen kopparputs. Jag följde inte receptet ”I swinged it”. Västerbottensåpa, citronsaft, varmt vatten och lite diskmedel. Fast själva tricket var att låta maken gnugga, jag hade det inte i mig för tillfället.

Trött. Outsägligt trött. Min enda önskan just nu, barn som inte bråkar och är harmoniska. Skit i Porschen, jag skiter i alternativet inom räckhåll…..en Skoda, hur många pris den än fått. Jag vill andas frisk luft och nattens regn (hur blöta mina utemöbler än är) ger lite hopp. För jag visste om det, längst inne kände jag att inatt skulle det regna. Och jävlar vad det regnade.

En sak till. Jag blev kidnappad av köpjävulen igår. Köpte en vacker, lärorik och inspirerande bok igår och höll på att köpa en sidenscarf med en karta på. En sådan som militärer under andra världskriget hade med sig, tryckt på fallskärmssiden för att inte prassla i fält. Jag bad dem fålla den medan jag besökte min sjuke farbror (som arbetat inom Flygvapnet) men när jag kom tillbaka hade de missförstått, de kunde fålla den åt mig att hämta senare men något impulsköp av den blev det ej, jag kom av mig.

Väl hemma igen mindes jag att mitt under allt stök hos farbrodern hade han berättat att han hade en sådan sidenkarta, över Schweiz (jag funderade lite över vem som tillverkar en karta över ett neutralt land under andra världskriget och vad den skulle vara bra för). Han ringde för att tacka för besöket och jag frågade om han sagt att han hade en sidenkarta över Stockholms skärgård;

-Nej, Schweiz, sa han.

-Den önskar jag mig i fördelsedagspresent eller julklapp sa jag.

Senare på kvällen postade jag en bild av den vackra boken på Insta, dottern såg och gillade. Hon fyller snart år. Jag tänkte också på min farbror som är väldigt sjuk just nu. Jag skulle skicka ett sms och önska god natt för att han inte skulle känna sig ensam. Men jag kom av mig. Nattningen av alla barnen tog ut sin rätt och jag låg istället och stirrade på datorn…Billions….så spännande, och motbjudande.

Allt löser sig till det bästa, bara man är generös. Men jag kan inte sluta vara girig. Jag tror tyvärr att girighet driver oss alla. Men jag vill inte ha pengar på banken (kommer aldrig hända skulle väl alla jag känner säga, jag är en spenderade…tygscarfs, indigofärg, myrra och bladguld, jag har mycket i mina gömmor. Mitt dödsbo kommer bli en mardröm för alla utom sakletare)….jag vill ha…..en livstil som är hållbar. Och en Porsche men mycket senare, en begagnad (även om naturen lider mer av den).

Idag är en ny dag, jag har mina erfarenheter, jag ska vässa mig. Jag har en kompass.

Kärlek till alla!

Jag har fått huvudbry….

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 13.45.59

Den svarta

 

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 13.46.21

Klänningen men kort och med 3/4 ärm…

 

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 13.46.42

Kanske den korta, rakt av bara?

 

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 13.49.08

Kappan, fodrad….minus strassen.

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 13.49.41

Den svarta fast i chocking pink. Röd rosett.

 

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 13.51.11

Galet fin.

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 14.02.41

Gillar överdelen men vill ha snäv kjoldel…

 

Imorgon blir det Sidencarlsson…

 

Tjingeling!

Ateljé ateljé

FullSizeRender_2

Hade jag haft en något mindre skalle skulle denna hatt ha fått följa med hem. Helt ljuvlig!

Jag snubblade över en härlig butik nyligen. Jag var egentligen på väg till en annan butik, och egentligen har jag köpförbud. Alltså ska jag inte befinna mig i närheten av något som helst köpbart. Men då och då finner man att man liksom sugs in i vissa affärer. Ateljé ateljé är en sådan. Den är inte stor och på utsidan kunde det kanske verka som en vanlig vintagebutik. Den fina logotypen på fasaden skvallrar dock om annat.

Det är noga utvalda produkter man bjuds på. Och nya saker. För i denna lokal huserar även formgivare och andra kreativa människor. Butiken är liksom bara en extra finess.

 

FullSizeRender_4

Jag älskar textilier, jag var bra nära att köpa den bruna sjalen, den hade den där perfekt bruna nyansen. Choklad och kaffe blandad.

 

FullSizeRender_1

Tänk er denna och en gammal Aston Martin cab i hög fart….

 

 

Jag gillar second hand men ofta är det besvärligt att hitta pärlorna bland annat gammalt. Inte här. Allt är fint, även om inte allt faller mig i smaken. Jag föll särskilt för några hattar, några spetsar, kläder, skor och så deras nytillverkade och upcyclade produkter. Trevliga var de också. Jag hade lite bråttom så jag hastade iväg men fick rusa tillbaka för jag fotade ingenting! Vad är väl en blogg utan bilder, bara ord…

Jag lunchade enligt plan med min dotter och sedan tog jag med även henne till butiken och DÅ handlade jag lite saker. De ska få ligga ouppackade ett tag, vi har ju som bekant lite trångt om härligheten just nu, kanske det ska bli presenter också…Vi får se.

 

FullSizeRender_3

Ser ni mönstret här? Jag gillar smutsiga pasteller och mörk spets…och ändå äger jag nästan ingenting sådant. Jag är sträng mot mig själv, En sexbarnsmammas garderob måste tyvärr vara praktisk.

 

 

FullSizeRender

Passa på att fynda snart!

 

Så mitt onsdagsreportage får bli detta. I helgen har de vintagerea dessutom, har du möjlighet att svänga förbi så gör de, de hade hela källaren fylld fick jag höra!!! Kanske jag kan komma loss, jag tror inte det som det ser ut nu, annars skulle jag åka dit och fynda.

 

FullSizeRender_2

Här ett exempel på nya lanternor som jag köpte. Upcyclade tändsticksaskar med humor köpte jag med. Garnet är inte därifrån men det rockade ihop tyckte jag…

 

FullSizeRender_3

Vilket jättebra pyssel!! Kostade endast 29 kronor styck!