Ultimate upgrader

DIY kopparputs, gamla fina bilar, nya utan någon som helst känsla, saker jag vill kunna, annat jag vill glömma och sen en släng av hur fan ska man nå sina mål utan att marknadsföras?

Självrannsakan. Jag ser Billions på HBO. Jag såg den tidigare på Svtplay men nu…vidgat spannet för vad jag tittar på.

Inbillar mig att jag är karaktärsfast men känner att jag sympatiserar med skurkar…det är tveklöst fel. Så jag skäms.

När jag ser Billions mår jag samtidigt illa som jag gillar spänningen. Girighet, i vilken form den än kommer, är äcklig. Jag känner ibland att jag är girig på saker, upplevelser och det vill jag inte erkänna inför mig själv. Inget är gratis. Pengar. Det är svaret på allt tyvärr. Även när det kommer till avgörande saker. Det är kanske inte så tydligt i vårt land där vi betalar skatt och ”delar” ansvar…men bara en sådan sak som liv har ett pris.

När jag ser på Firefox förslag på sidor att besöka blir jag bestört. Porsche….? Vill jag verkligen ha en sådan? Kommer jag någonsin…..och kan jag tänka mig att göra för att få den?

Jag tröstar mig med att överst av sökningarna jag gjort finns hur man gör egen kopparputs. Jag följde inte receptet ”I swinged it”. Västerbottensåpa, citronsaft, varmt vatten och lite diskmedel. Fast själva tricket var att låta maken gnugga, jag hade det inte i mig för tillfället.

Trött. Outsägligt trött. Min enda önskan just nu, barn som inte bråkar och är harmoniska. Skit i Porschen, jag skiter i alternativet inom räckhåll…..en Skoda, hur många pris den än fått. Jag vill andas frisk luft och nattens regn (hur blöta mina utemöbler än är) ger lite hopp. För jag visste om det, längst inne kände jag att inatt skulle det regna. Och jävlar vad det regnade.

En sak till. Jag blev kidnappad av köpjävulen igår. Köpte en vacker, lärorik och inspirerande bok igår och höll på att köpa en sidenscarf med en karta på. En sådan som militärer under andra världskriget hade med sig, tryckt på fallskärmssiden för att inte prassla i fält. Jag bad dem fålla den medan jag besökte min sjuke farbror (som arbetat inom Flygvapnet) men när jag kom tillbaka hade de missförstått, de kunde fålla den åt mig att hämta senare men något impulsköp av den blev det ej, jag kom av mig.

Väl hemma igen mindes jag att mitt under allt stök hos farbrodern hade han berättat att han hade en sådan sidenkarta, över Schweiz (jag funderade lite över vem som tillverkar en karta över ett neutralt land under andra världskriget och vad den skulle vara bra för). Han ringde för att tacka för besöket och jag frågade om han sagt att han hade en sidenkarta över Stockholms skärgård;

-Nej, Schweiz, sa han.

-Den önskar jag mig i fördelsedagspresent eller julklapp sa jag.

Senare på kvällen postade jag en bild av den vackra boken på Insta, dottern såg och gillade. Hon fyller snart år. Jag tänkte också på min farbror som är väldigt sjuk just nu. Jag skulle skicka ett sms och önska god natt för att han inte skulle känna sig ensam. Men jag kom av mig. Nattningen av alla barnen tog ut sin rätt och jag låg istället och stirrade på datorn…Billions….så spännande, och motbjudande.

Allt löser sig till det bästa, bara man är generös. Men jag kan inte sluta vara girig. Jag tror tyvärr att girighet driver oss alla. Men jag vill inte ha pengar på banken (kommer aldrig hända skulle väl alla jag känner säga, jag är en spenderade…tygscarfs, indigofärg, myrra och bladguld, jag har mycket i mina gömmor. Mitt dödsbo kommer bli en mardröm för alla utom sakletare)….jag vill ha…..en livstil som är hållbar. Och en Porsche men mycket senare, en begagnad (även om naturen lider mer av den).

Idag är en ny dag, jag har mina erfarenheter, jag ska vässa mig. Jag har en kompass.

Kärlek till alla!

Bokmässan och jag

Här står jag i montern framför bilden av min bok!

Hur ska man sammanfatta den här helgen? Vi överlevde!? Mamma körde ned med mig i fredags, montermingel och sen ut på stan. Vinden rev i oss men vi skulle inte långt.

Det blåste en hel del kan man säga. Jag fick hålla i håret!

På vägen ned blev det Mc Donalds. Jureskogs Texas är vääääldigt god!

Vi hade fått tips om Sjöbaren som låg nära hotellet så dit begav vi oss till fots. Fantastisk mat, bra service och inte skinnade vände vi hemåt i god tid för att kunna sova ut ordentligt.

På lördagen hade jag några ”måsten” dels ett inbokat möte och sedan signering av boken. Jag såg så fruktansvärt mycket folk jag kände igen att jag blev helt yr. Många jag inte vet namnet på fast jag nog borde. Det som imponerade mest på mig var nog ändå hockeystjärnorna….Salming och Lidström….jag vet, sucker!

Första kvällen åt vi här. Fantastiskt bra mat och inte svindyrt. Lagom dyrt. Gott och snyggt!

Väldigt god och klassisk mat. Toast skagen, Black and white med bea och sen créme brylé. Avslutningsvis en Irish coffee men det blev fööör varmt där inne. Fast efter att Oldsbergs sidekick hade lämnat blev det iallafall liiiite lugnare;).

Sen var det ju såklart nazidemonstrationen och den mindre organiserade motdemonstrationen…..sammafattningsvis blir man rätt sorgsen av alla dessa vilsna själar som nog inte mår så bra och som i avsaknad av kärlek vill väcka avsky och i denna avsky finna sammanhang i den egna gruppen.

Ett uppslag ur boken Sagor om natten av Kitty Crowther. Barnen älskade den. Särskilt när jag sa Dååååång dåååååång…. Fantastiska illustrationer och härlig suggestiv text.

Jag hade inte tänkt att köpa någon bok egentligen, det var så rörigt på mässan, det tog fram till söndagen innan jag ens lärde mig hitta till Ordberoendes monter. Men sista dagen gav jag mig ut på lite utflykt, jag tog mig mot barnböckerna och se där hittade jag en bok jag inte kunde motstå så den fick följa med hem. Mamma köpte några riktigt fina noveller från Novellix, men det ska jag inte avslöja så mycket om….det finns de som läser och kanske ska få….de kommer bli såååå glada!

I ett hörn av mässan var det trädgårdstema, där trivdes jag allra bäst. Hade jag endast varit besökare skulle jag stannat där! Bara här fanns lite känsla bakom montrarna. Formexlikt liksom.

Från torsdag till söndag vid 15 hade jag huvudvärk men det blev inte det bestående minnet av mässan. Jag vet inte vad som kommer att bli det riktigt…kanske de underbart goda middagarna ute på stan, demonstrationerna, mötena…eller bara en skön mix av allt. Och Annika, jag är fortfarande helt tagen av att du tog av din tid för att komma och träffa mig IRL, TACK!

Demonstranter och poliser i en explosiv blandning när vi käkade lunch ute….

 

Hos Carlsson bokförlag fanns en bok om Josef Frank…så otroligt fin. Jag ska nog önska mig den till jul. STOR var den, och med hans mönster runtom.

 

Jag tittade i tre olika montrar där tryckerier höll till. Jag har en plan…..

 

Så här ser Börje Salming ut när han dricker vatten….

 

Hotellet var som hotell är mest…men inte så välstädat. De kompenserade oss för den stinkande toaletten. Vi fick bubbel och choklad. Men helt ärligt. Vad kan vara mer lättstädat än ett hotellrum? Inte en enda pryl att plocka och ändå helt tjockt med damm längs alla lister…nä, det var inte full pott där. Sorry!

 

Det var mycket fokus på egot den här helgen. Här jag i min favoritklänning från Kwoshare. Om ni skyndar finns den kvar på Rean! Världens skönaste! OCH du kan knöla ned den i en bag när du reser!

 

Jag älskar att se på Pariserhjul. De är ju tråkiga att vara I men från håll och i mörker är de suveräna!

Nu ska jag sova…det tog på krafterna att vara borta den där helgen och arbeta hela dagen idag. Nu ska jag hitta en stjärna att leda mig mot morgondagen.

Till höger, bilen jag vill ha….till vänster….ja vad fasiken är det? Det roliga var att så fort jag tagit bilden och skämdes som attan för det dök en person till fram ur bilen. Även denne i en onepiece fast randig. Dock utan huvudparaply.

 

Längtan

Tio dagar drygt sen har vi två såna här hemma i huset. Det ska bli fantastiskt roligt. Det sammanfaller med att jag tar ut min sista föräldraledighet EVER så jag kan verkligen gulla både med barn och kycklingar! Bild snodd från Hönsen på Berga varifrån mina kycklingar ska komma och två redan är inköpta ifrån. Turkos-blå ägg ska det bli!

 

Jag FICK en bild idag av mina föräldrar, så bortskämd. Men ni vet, jag har haft biltrubbel ett tag. Och tre timmars resande varje dag till jobbet tar liksom kål på mig även om just idag var en lugn bussresedag till jobbet och jag hann få lite gjort. Hemresan bjöd även idag på en träff med en gammal vän och har jag lite tur blir det lunch eller middag inom en inte allt för avlägsen framtid.

Ny bil….det är lite speciellt. Jag fick en total genomgång av alla finesser av säljaren och han kopplade ihop min telefon med bilen….så 340 kontakter kan man nu rulla fram i den. Kändes inte helt bra för vissa är mkt gamla nummer eller felaktiga kontakter men jag antar att man kan radera dem där….

Jag försäkrade mig om att den gick på bensin och att det INTE fanns backsensorer (hatar sådana). Han visade på olika funktioner som att stänga av och på telefonen på ratten…? Rattvärmare…….? och sen var jag kunde koppla in min telefon och lyssna på spotify…Jag hade inte det sade jag utan frågade om det fanns en CD-spelare….NOOOOOOOO, sånt görs inte längre. Me so obsolete. Han började ratta in radion, jag bad om P1. Endast. Då tittade han på mig och frågade hur gammal jag var. 84 sa jag.

Så nu har jag en helt sprillans bil i chokladbrunmetallic som drar nästan ingen miljöfarlig bensin, tankas på vänster sida som på min förra bil (väldigt bra) men som öppnas från insidan. Jag slipper pipande när jag fickparkerar och kommer aldrig mer behöva ha handskar på vintern när jag kör. Tyvärr kommer jag inte heller nu kunna höra på egen vald musik i bilen men jag har beslutat att ha tyst i bilen ett tag så jag kan arbeta vidare på mina nästa projekt (bokform). Jag observerar saker bättre i tysthet, jag kör lugnare utan Mary J Blige och på det hela taget tror jag att det för tillfället är bättre för min hälsa med en inte så stor motor, massor med garantier och inte en apsnabb Porsche. Jag har för mycket att tänka på helt enkelt och är aningen lättantänd.

Idag konstaterade jag vidare att mitt motto som blivande kejsare av Helaalltet ska vara man ska ge folk vad de behöver, ej vad de begär. Bra va?!?

Sa jag förresten att bilen fått ett namn? Jag har aldrig kallat bilar något men denna lilla ska få heta Choco. Då passar det med färgen, bästa godiset, det låter lite som favoritfilmen Chocolat och så kan jag tänka på Johnny Depp när jag kör allt i ett liksom.

 

Sen är det ju detta med växthus som jag längtat efter i 20 år snart. Jag hittade dessa via blocket. Verkar vara en mycket seriös tillverkare, enda abret är att det är tryckimpregnerat virke och jag gillar liksom inte den tanken…..men det är vackert.

Här ett till från samma ställe….jag gillar murad grund och dubbeldörrar.

Tegel är en favorit sedan länge.

Det var allt. Nu ska jag bara lista ut var min lilla pralin ska stå varje dag för att det ska kosta mig så lite tid och pengar som möjligt att köra den.

Gokväll!

TGIF!

Här är mina tre minsta, så olika personligheter. Illmariga, påhittiga och envisa var och en på sitt sätt. Tylla har just förälskat sig i en kanin jag sydde till Alva för tio år sedan drygt….matchar henne perfekt!

Under ett av Tyllas fylliga ben vaknade jag. Edgar låg på min vänstra arm så den var avdomnad. Det hade ju kunnat vara nog men katten låg över mina ben så det var inte helt lätt att ta sig ur sängen kan jag lova. Alla sov dock gott efteråt.

Vilken dag!! Jag pepprades med bilder dagen lång på mina två killar i sina finkläder. De hade skolavslutning idag som jag inte kunde närvara på. Men farfar, mormor och systern deras var där och förgyllde deras dag. Nästa år ska jag ta semester i juni tror jag för att hinna med allt.

Edgar var så taggad att han sov i skjortan och då var ju strykningen av den igår kväll ogjort arbete. Han valde pappans fluga och blev helnöjd.

Bröderna på skolgården imorse innan allt började. Edgar grät till en av sångerna berättade min mor, han tyckte det var så vackert…..

Ibland är barn som allra bäst på lite avstånd….

Men dagen rullade på fint, jag har hamnat på en glad VC och efter lunch fick jag en lite lapp från en ST-läkare i mitt fack. En liten påminnelse i all vänskaplighet om att även på en vårdcentral kan man behöva kunna akut omhändertagande. Först isade sig mitt blod, jag tänkte att jag kanske förbisett något och orsakat att någon dött efter att jag släppt iväg dem. Det är lite målet med min arbetsdag som läkare, att förhindra att mina patienter plötsligt dör….

Jag hade egentligen tänkt blogga om gårdagen och vår härliga lilla ”fest” på Åkeshovs slott men det kom liksom av sig där på Drottningholmsbron när bilen hotade att börja brinna. En mycket snäll joggande man kom med tips…en annan ropade att jag skulle stänga av motorn så den inte skulle börja brinna (honom upplyste jag med ett glatt leende att det var precis det första jag gjorde då motorn var överhettad och rök. Det andra jag gjorde var att linda in handen för att inte bränna mig när jag öppnade huven för att om möjligt kyla motorn (tänk att män så gärna delar med sig av sina klokheten till värnlösa kvinnor….som inte kan tänka själva…..#mansplaining). Jag ringde bärgare, sa att jag inte orkade vänta in dem utan lade nycklarna på ena däcket och så plockade min vän sjökaptenen upp mig. En snubbe kvaddade min triangel….Jag skriver om Åkeshov imorgon istället!

 

Detta hade jag också tänkt ge recept på, kommer efter helgen, Håll ut!

 

Jag kämpade mig igenom dagens sista timmar, ryggen….gjorde sig påmind och jag hade faktiskt rätt svårt att gå den långa vägen till parkeringen i villaområdet. Men det var ju ändå fredag, alla barnen var omhändertagna och mamma hade fixat mat. det fick ta den tid det tar tänkte jag. Därtill skulle min kompis Babs komma ut till oss för att hämta lite saker att sälja i sin butik…mitt gamla lager som nu bara nöter hyllorna.

Ser ni vätskespåren?

Detta är alltså efter den värsta rökutvecklingen….i rusningstrafiken på vägen där folk INTE har lust att vänta tålmodigt utan swishar förbi vääääldigt nära. It has gone to meet it´s maker är jag rädd…..Ingen ingefära i världen kan rädda detta!

 

Ganska avslappnad…..vad mer kan hända liksom?

Det var en ganska smidig färd hem i pappas gamla bil som luktar lite bränt gummi hela tiden (min på verkstad och i väntan på ny bil) han säger att den liksom är sådan (min make skämtar om att det är ett extra tillval…). När jag var bara några hundra meter från att lämna fastlandet och bege mig ut på min ö så började plötsligt bilen pipa hurtfriskt. En röd symbol lyste upp och jag tänkte att det nog var kylarlampan. Jag tittade på värmepanelen och jo, den stod rakt upp på H (som i HELL HOT). Några meter senare bolmade tjock rök ut från under motorhuven. Jag stannade bilen, satte på varningsblinkers. Tog fram triangeln och hasade mig ett tiotal meter bort för att sätta ut den. (som någon korkad kille sedan körde rakt över). Jag stöd lite avspänt lutad mot ett träd, ringde bäraren, lade upp bilder på Instagram och uppmanade vänner i Nockeby att komma med champagne till mig medan jag väntade. Teslor, Porschar, Land Rovers och en hel del ordinära bilar defilerade förbi pappas grand voyager anno 1997 som gått 46000 mil och jag kände att ja, det var väl bra att det inte skedde förra helgen i Västerås…..

Babs plockade upp mig, bäraren sa att jag kunde lämna bilen där den stod och jag åkte BMW suv hem. Ganska glassigt faktiskt. Ny bil….inte illa.

Vid en snabb titt kan man luras att tro att man faktiskt ska göra så här…..

Hemma var det lätt kaos (what else is new) halvnakna barn, en sågande make, oreda i köket och så en grannflicka ochkså utan underkläder som försökte åka rutchkana men fick lära sig lite om friktion.

Jag och B satt och vilade ett tag, jag behövde det. Sen gick vi ned för att välja saker till hennes butik på Gotland där hon ska rea ut mina kläder mm i sommar, ska ni mot Klintehamn och söderut, åk förbi henne i Fröjel, finaste butiken på södra Gotland, jag looooovar!

Så blev min fredag. Och jag lärde mig något nytt, B berättade att man kan laga en trasig kylare med malen ingefära. En hel burk behövs och det räcker nog bara till närmaste mack och mamma om du läser detta säg INTE detta till pappa för jag tycker Chryslern gjort sitt nu, men du kan ju ha en burk i din bil om olyckan skulle vara framme….!

Jag var lite orolig att jag skulle få höra att jag haft uhjälp ytterligare en av pappas minibussar (jag körde hans Peugeot också när den valde att självdö) men det finns spår och bildbevis på var kylaren gick sönder och att jag bara kom fyra meter till efter ungefär innan allt brakade samman.

Min riddare i vita springaren, stylish!

Jag hade planerat så bra

Jag handlade lite på lunchen idag. Jag arbetar på ett ställe där det är stört omöjligt att parkera. Jag stod först två timmar på en gratisparkering, sen flyttade jag bilen till nästa, och nästa. Men då var jag i centrum och tänkte så här kan jag inte hålla på. Och betalade 100 kronor för att stå från tolv till halv fem i ett ruttet p-garage….man borde äga ett sådant! Jag gick först på Lindex men hittade inget jag älskade….sen Åhléns, där hittar jag alltid saker som är fina. Jag köpte (trots vädret) en tunika och ett par sommarbyxor till Tylla som hörde ihop och hon älskade dem. Jag hade det på känn. Hon ärver mest grejer annars och går i killarnas shorts. Nu får hon vara lite fin. Sen gelehallon för lunchen var trist och så var förpackningen så fin. Sen den där kalendern, som är snyggare än den maken köpte tillmig och E slarvade bort/gömde. maken fick en lite snygg mutchoklad för att inte bli upprörd över allt jag handlat och sen gick jag för att köpa tamponger på apoteket. Meeeeen då fanns där en snygg förpackning med MENSKOPP. Och då valde jag den för kvinnor över trettio/de som fött barn (det är ju min kategori kvinna). Jag testade direkt men si det var inte min grej. Det var ej bekvämt och läckte…jag kanske gör ett nytt försök i lugnare skede men just nu är jag inte övertygad. Dyr var den också.

Jag hade ordnat med en kurs för mig och mina tre tonåringar. Spinnkurs, nej inte som i spinning utan som i spinna. Ull-ish. Och alla var på. Maken informerad och påmind om att kanske fråga om barnpassning eller så….

Idag hade jag glömt allt detta. Jag tänkte juli, jag hade sagt juli till maken, men även 2.3 och fredag till lördag….och så blev det härdsmälta. Min almanacka försvann för ett tag sedan. det är med största sannolikhet Edgar som snott den så idag kände jag ett behov av en ny. Denna inhandlades raskt. OCH som jag hoppades till halva priset då halva året gått nu…

I väntrummet har vi en TV på hela tiden. Det är svårt att inte titta på den när man går förbi…och den där Dr Mikael alltså…han kan sina grejer. Lite senare på dagen gav jag själv tips i ämnet och avslutade med orden min mormor lärt mig ”en god avföring är den bästa huvudkudden”. Very true!

Jag började föra in viktiga datum, skriva ned allt jag minns som ej får kollras bort och så. I denna vecka ska förskolan ha sommarfest, 15-17. Kan ej närvara pga kommer sitta i bilkö minst två timmar. Nästa vecka skolavslutning x3 och kommer bara kunna närvara på en….och jag går liksom under lite. Jag har noll möjligheter egentligen att styra för man får mail om saker så snabbt inpå att det är omöjligt för mig att rodds. Så ska det komma leveranser av utemöbler. Vardagar mellan 8-16…inte en chans att man får en mer precis tid. Jag tänker, VEM kan ta emot gods överhuvudtaget? För man har bara 25-31 dagar semester på ett år och om jag skulle ta ledigt för ALLA aktiviteter i skolor och annat som rör hus och hem då skulle jag inte ha någon sammanhängande semester alls är jag rädd.

Jag fattar faktiskt INTE varför skolsaker ska börja vid 15. De kan börja vid 17 så att allas föräldrar har en rimlig chans att vara med. faktiskt. Jag kommer få skicka ett vuxnare barn för att närvara så att inte min lilla minsting ska vara ensam utan en familjemedlem medan jag sitter och svettas i en bilkö och förbannar trafiken och enkelfiler.

Så snygg, bakgrunden är min nya bibel (dvs den som ska hålla ihop mitt liv till sista december i år. Förutsatt att lille egendomlige Edgar inte får för sig att han måste ÄGA den och då också GÖMMA den).

Jag kom nog fram till att jag ska sluta åka bil helt enkelt. Jag ska börja cykla nu. Jag predikar ju det. För på totalen så går det lika fort som att åka bil och jag blir motionerad på kuppen och inte bara arg och ledsen över tiden som passerar förbi. Jag hatar köer, innerligt. Och dumma politiker som inte ser befolkningens behov. Alla vill vara med sina barn (hoppas jag) eller för all del någon annan de älskar. INGEN vill sitta två timmar i fånig bilkö.

Så på torsdag ska jag börja cykla. Och på fredag drar jag på kurs med två av tre stora döttrar, två hade glömt varav en kunde komma med ändå och en skulle på konsert. Nåväl, jag kan leva med två döttrar på kurs. Jag tänker att lilla A kanske inte älskar att karda ull just.

Maken cyklade just iväg på sin nya fina hoj (som han använt 10 ggr på tre år) till Coop för att köpa frukost. Han har varit hemma hela dagen och vabbat men inte hunnit med detta….och han deklarerade just att om Han cyklar imorgon till jobbet kommer han aldrig hem igen, så tungt var det. Min plan är att cykla tre timmar och en kvart fyra dagar i veckan närmaste tiden och jag tänker inte att det ska bli en belastning. Jo, jag kommer få ont i rumpan helt säkert men hellre det än dessa förbannade köer, hellre det! Nu hör jag lilla T hosta och hosta. Varför är det så nu när vi närmar oss juni? De ska vara friska nu, och solen ska SKINA! Jobbkläder är rätt bra om man planerar att cykla som en galning….

Tjing!

Min helg – Superduper extra allt

Fredagsfeeling! Jag satt en och en halv timme på bussen från sjukhuset till vårt lilla centrum. När jag hade handlat var jag så upplyft av vädret och annat att jag bestämde mig för att GÅ hem med kassarna. Rakryggad och ganska avklädd (skjortan rök efter bara några minuteras promenad när svetten lackade. Jag kände mig lika stark som när jag var ung och värken från dagen innan var nästan helt borta.

Nu har helgen gått och tack och lov är det kort vecka framför oss. Jag tänker att tre dagar är precis vad man orkar arbeta innan man måste vara ledig en dag, speciellt i det här vädret! Jag kom hem glad i hågen, massor med positiva besked på bussfärden och sen väntade middag med två av de större barnen, Edgar sov hos mina föräldrar och maken byggde på altanen med bästa vännen.

Jag handlade vin på vägen hem, sådant är lite exotiskt för mig, jag är mycket sällan på Systembolaget. Men när jag är där är det allvar. Jag hade utlovat vin i både rött och vitt och då makens vän inte gillar behövdes öl också. Champagne var också påkallat. Jag köpte ett säkert kort, Spring Valley en ekig och lite smörig Chardonnay från USA som jag tjatar om. PET (dvs lätt att bära) och sen returburk! 69kr, ett FYND som Frithioffson skulle säga, fem solar! Sen var jag lite inställd på Rawsons retreat….meeeeen då föll ögat på en flaska som hette HOPE. Väldigt snygg etikett, under 80kr så jag slog till. Vid bubblat bad jag om tips för det är fruktansvärt svårt att välja på utseende där. Men det blev ett sydafrikanskt som var väldigt bra. minns ej pris men väl värt! Två Carlsberg fick följa med hem också.

Så här ser flaskorna ut. Men det vita blev en present istället.

En sån här är jag så sugen på. provkörde ihop med en vän som just skaffat den vita med rött tak på söndagen. Älskar!!!!!

Tänk er! Prussisk ordnung…..min man var inte imponerad….men jag, jag gick nästan ned i spagat. Tänk er den här personens garderob!!!!

När jag kom hem mötte T i dubbelshorts. Hon älskar rosetter och ville visa. Notera strumpvalet också. Lonely socka ftw!

Man tänker: Vi bygger en trall för att slippa gruset. Barn tänker: Åh, grus, det vill jag bo i. Pussel är det hon sysslar med, hela tiden.

Ser ni fjärilen? Jag satte kanske 20 lökar här i höstas men bara en kom upp hel. övriga är naggade av rådjuren. Rävar och rådjur….

Växer så det knakar gör det. jag behöver mer jord, ständigt.

Mina föräldrar hade lovat ta lille bondpojken över natten för att jag skulle få en hel natts sömn så jag hade helt oväntat lite tid för mig själv på lördagsmorgonen. Tylla lade sig så sent så hon sov till halv tio men Frank och jag var vakna. Han ville cykla och stod med cykeln framför mig och balanserade på trallkanten. Jag hade precis gjort klar allt och insåg att NU kan jag måla tånaglarna. Det var säkert tre månader sedan sist, minst. Så då gjorde jag det. Men hela tiden störde mig Frank med cykeln och tjat om att vilja åka hem till sin kompis. Jag bad honom sluta balansera precis där jag satt och sa att han fick vänta lite för han skulle på kalas och man kan inte besöka folk tidigt på lördagar. Just när jag målat klart och satt mig tillrätta vinglar pojken till och kör över min vänstra stortå. Jag kommer ha ett däckavtryck där de närmaste två månaderna åtminstone. Vad är oddsen???

Såååå chict.

Lördagen innebar Spring fair på IES. Det är alltid roligt och vi mötte upp med en massa vänner och resten av min familj inklusive mina föräldrar. Frank och maken stannade hemma för kalas och altanbygge. Jag klättrade för första gången på minst 25 år och hör och häpna jag ända upp till taken, smidigt och fint och sen ”repellerade” jag ner blixtsnabbt. Jag hörde på radion för ett tag sedan om klättring och hur bra det är för en på ALLA sätt…kanske jag ska klättra!?! Kanske med dig Anna????

Jag stod parkerad vid sidan av denna på lördagen. När jag stängde dörren rasslade rosten ned på asfalten. Men en bil som är 20 år och har gått 46000 mil är ju inte direkt en skitbil….

Pusselfrukost. Tylla älskar sitt julklappspussel. jag tog fram det nu för kring jul blir allt bara trasigt. Nu sitter hon hela tiden och spontansjunger och pusslar. En pusselbit lyckades ramla under gallret i trallen men jag och min vän med den fina bilen som kan klättra och delar mitt namn, vi lyckades fånga upp den med stekpincett, slev och trägaffel. Vilket samarbete. Medan vi höll på lyckades Edgar tappa ett samlarkort också…men vi fick upp allt!

 

På lördagens eftermiddag åkte Frank iväg till en kompis i närheten. Efter en stund kom han tillbaka och frågade om han fick bada där. Det var 25 grader i poolen. Och såklart fick han det. Men jag var lite orolig för det var ju ett tag sedan han simmade och han var inte helt säker då. Men jag fick lugnande besked från familjen. Allt var lugnt och vi kanske ville komma allihopa? Omedelbart började jag packa. edgar hade surat för att han inte fick följa med och nu hade vi chansen. men badgrejerna…..oooo det var ett tag sedan jag såg allt. Men jag har en stor plastlåda i källaren där jag kastar ner allt badrelaterat så på under 10 minuter hade jag packat min franska bastväska och då var det vara makens badbrallor som saknades. Han hade ingen aaaaaning om var de var. men jag tittade i hans GARDEROB och vet ni vad, DÄR hade jag lagt dem….Maken stannade och byggde och jag gick med presentvin upp till ”grannarna”.

Fullt kaos utbröt när alla var i plurret och det tog inte lång stund innan jag fick hoppa i och livrädda Tylla som fått en knuff och tappat greppet lite om badringen. Så då var årets första dopp avklarat! Det är ändå ganska märkligt att jag i en millisekund tvekar för jag HATAR att hoppa i vatten även om det är 25 grader, jag är en 29-graderstjej. Jag klarar liksom inte kallvatten.

Syskonen springer ikapp upp till grannarna med den uppvärmda poolen.

Vi stannade på idag och kom hem sent, verkligt trevligt med grannar! Glad att jag inte har pool och studsmatta dock. Om några år vill jag ha pool men som det är nu skulle jag nog gå under av all oro för vad som skulle kunna hända.

Förra årets badring satt som en smäck. Hon älskar just nu Frost.

Söndagen ägnades åt bygget. Barnen delades upp till olika grannar hit och dit och kom sedan tillbaka med sina vänner. Jag handlade pinnglass och åkte ner för att lura av mig Edgar som bråkade med oss och få en joyride i As fina nya cab. Jag vill ha en sådan sen, jag måste ha lite vind i håret känner jag.

Joint venture. Maken och jag kunde plötsligt samarbeta kring bygget när alla barn var med sina vänner och är inte detta rent magiskt bra?

En riktig red neck alltså!

Maken sade att om han skulle gifta sig med en maskin så det denna. Grannen lånade ut sin för att kapa alla ändar. Makita, samma märke som makens prylar.

Jag har ju ansvar för hönsen och idag välte vi hönsgården för att göra den inbrottssäker (rävhelvetet) Jag spikade fast hönsnät under och grävde sedan ned det (typ hällde jord över). Nu kan de gå ute säkert under dagarna, det blir för varmt för dem att vara inne i huset nu.

Jag har försummat mina plantor men idag fick vi äntligen ihop det lilla billiga växthuset. Jula 149 kronor. Inte helt asfult ihop med resten.

Återvinningsstationen hann jag också med. Kan vi inte ta bort dem? Allvarligt! Folk verkar inte förstå detta med sopsortering och jag åker hellre till tippen och gör det eller sorterar i olikfärgade påsar hemma för detta är inte smart helt enkelt. Så skräpigt och äckligt.

God natt säger jag och Tylla, hon kom just in till vår säng. Det är hennes rutin just nu. Gosigt på ett sätt och galet jobbigt på ett annat. Hon fick helsaneras innan läggning hon hade alla tänkbara saker kletade i sitt lilla runda fejs.

 

 

Jaga status

img_7389

Hur mycket prylar ska man ha när man dör?

Här står jag i mitt anletes svett och sliter i ett för varmt och nybyggt rum. Jag har en ledig dag på grund av natt- och kvällsarbete denna vecka. Jag sliter ut mig bokstavligen. Plötsligt blir jag arg. Jag är lurad. Jag har byggt ett hus jag knappt har råd att bo i, jag jobbar fast jag är sjuk och funderar på om jag kommer hinna njuta av livet innan jag dör.

Ett återkommande tema för mig är att leva ett gott och meningsfullt liv.

För mig innebär det att kunna vara med de jag älskar. Ungefär bara det faktiskt. För att få göra det så länge som möjligt försöker jag göra hälsosamma saker och lära mina barn detsamma så att de också ska leva långa hälsosamma liv fyllda av lycka och kärlek. Det innebär ekologisk mat bland annat. Kemikaliefritt så långt det går, harmoni i hemmet och uppbygglig litteratur. Ser ni problemet. Jag tar i så jag storknar. Och är inkonsekvent. Jag försöker mig på både och.

Jag hörde ett inslag på P1. Om kända personer som kränger prylar, vin, kläder mm mm. De lever hektiska och glamorösa liv och verkar ständigt uppkopplade. Rika är de också. Jag hoppas verkligen de får det de söker. Men det blir ju på andras bekostnad då….för allt bygger på att de har följare som vill vara dem. Och som betalar för deras sura vin och fula kläder (jag har ärligt talat inte sett just dessa kläder men kritiken mot kändiskläder är ju att själva plaggen inte uppbär kvalitet och finess utan just bara en fläkt av mediakändisarnas liv) och således måste arbeta mer för att uppfylla SIN dröm. Om att vara som någon annan de inte känner…

img_7390

Meningen med livet? I have a dream….

Kan en Porsche Cayenne vara meningen med livet?

Vi jagar status för att få andras beundran. Hur tomt?

Jag jagar lyckan och ett långt liv. detta innefattar inte kändiskläder. Snarare tvärt om faktiskt. Jag vill ha det enkelt. Väldigt enkelt. Det blir ofta också billigare och tid skulle då teoretiskt finnas över för de saker jag anser är värda att ägna sig åt i våra övergående liv. För det är ju så, i ett historiskt perspektiv är vi knappt värda att nämnas. Vi dör innan vi ens har tagit fart liksom. Föds utan några ledtrådar och just när vi fattat poängen då dör vi. Vissa dör för tidigt och får snabbt lära sig att meningen med livet inte var en dyr ring, ett flott hus och en Porsche Cayenne (jag är dock inte helt övertygad om att meningen med livet INTE är en Porsche Cayenne ännu). Jag har haft sjukdom i familjen, av den värsta sorten. Vi kom undan med nöd och näppe, två gånger. Jag håller nu lite andan för att något ska inträffa igen. Det gör det ju alltid. För vi ska dö, snart, och då räknas inte hur många timmar man var på jobbet. På allvar!

Nu när jag skrivit klart inser jag att jag måste börja skriva på utrikiska…jag har ju sett sanningen. Kanske jag ska starta en kult (låter bättre än sekt, det är ju så belastat) och bli stenrik? Kanske jag kan få allt av allt, OCH en Cayenne!!!

Fuska med statistik

skarmavbild-2017-01-09-kl-00-18-38

Under 180000 kronor, fattar ni? Så himla bra köp!! Hade jag möjlighet att låna så mycket pengar skulle jag omedelbart köpa denna vackra bil! Jag gillar Carrerra mest känner jag även om Cayenne lockar med sin volym. Men 911 och 997 är det något speciellt med. Kvintessensen av en P-bil tycker jag…och färgen på denna, som en juvel eller bärnsten. Mycket mycket vacker i mina ögon. Säkert sätter den groteska klimatavtryck med sin gamla motor men vad fan, jag åker ALDRIG till Thailand, aldrig!

Det finns INGET som jag avskyr så mycket som FUSK! Jag mår illa av det bara jag tänker på det. Falsk marknadsföring och genvägar…jag gillar verkligen inte det. Tyvärr är jag av den sorten som försöker förstå saker, hur folk är funtade som fuskar, ljuger och intrigerar och det har upptagit en hel del av min tid att fundera på det. Mest undrar jag hur de orkar fortsätta leva lögnen. Fake it till you make it gör mig kräkfärdig. Jag skulle aldrig orka med det. Och hur sover man om natten?

Visst jag fattar att folk vill tjäna pengar, det är ju inget nytt, bara inte så roligt. Mainstreama ihjäl sig själv liksom och önska senaste feta bilen.

Konstigt, jag var ju inne på hipsterspåret nyligen dessa som i sin iver att vara unika plötsligt tillhör en grupp identiska typer…..och som inte gillar att kallas hipsters. Punkare är ju punkare, de har inga problem med att klumpas ihop men hipsters vill liksom vara så unika att ingen på hela klotet liknar dem….Jesus!!! Verkligt nytt….

Maken och jag vilade en stund på sängen idag. Han sa att han hoppades kunna tjäna riktigt mycket pengar så att han kunde köpa en Porsche till mig, så sött. Han har fattat, jag gillar Porschar (såååå mainstream). Han hade kollat upp lite vad olika superbilar kostade och han sa att en fet Audi är ju bara besvär, man blir rånad och så och förväxlad med ”crooks” osv…han tyckte vi skulle låta bli att köpa senaste modellen. Verkligt gulligt av honom att vilja köpa mig en fin bil. Jag sa att jag gärna tar en gammal modell, årgång spelar ingen roll för mig, prio är att den är snygg i formen och går ASFORT, så vi kan bränna till Medelhavet snabbt…måttfullt. I dagsläget kör jag en mindre buss där innertaket valt att släppa från yttertaket och man har det hängande i skallen…jag har försökt spraylimma tillbaka det men det fäster inte i den söndertorkade stoppningen. Men vad gör det? Snart har jag ett vrålåk från -89 kanske!!! Det är hipstern i mig som talar här, jag vill skilja ut mig genom att visa att jag spottar på statusjakt men ändå har god smak och vet att det är skillnad på bilar och bilar….Men detta har jag skrivit om tidigare, min faiblesse för P-bilen bland annat. Vi lämnar det.

Jag är en ”hipster” i så motto att jag hatar att klumpas ihop med andra. Som när man får höra ”hur kvinnor är” eller ”vi mammor” osv. Jag sticker ut inom min lilla grupp antar jag men jag känner inte på något sätt att jag behöver vara mest unik på planeten, det är helt osannolikt att just jag skulle vara den mest avvikande kurren av 10 miljarder folk. Det räcker gott att vara Sveriges mest unika bloggare tycker jag även om jag sannerligen inte skriver om unika saker så är det nog få som hänger ut sin man så ofta…Eller? Nu skrev jag ordet unik fler gånger än de flesta gör i ett inlägg också.

Men tillbaka till saken, fuska med trafik. Sååååå 2013. Och jag blir så trött, men samtidigt lite glad när jag inser att jag genomskådat en bluff. Nog om det. Jag ska vila nu, tack S för dina insikter och du ska också sova! Imorgon blir en spännande dag…vi har haft två oroliga magar här idag och F kräktes i sängen vid pass 23  och sen en gång till vid midnatt. Det kan bli hur som helst inatt….

Här kan du läsa om hur det trixas med läsarsiffrorna: Så går det till

Insnöad

img_5560

Jag älskar kåldolmar och har slutat följa recept. Dessa gjorde jag medan jag lyssnade på Radio Botkyrka, mycket trevligt!

 

Jag sitter i en kall bil.  För naturens skull stänger jag av motorn. Jag är bedrövad över valet, jag hoppas att Trump är bättre än jag förväntar mig…jag har noll tilltro till mänskligheten tyvärr, det gör mig numera till en misantrop som ständigt får vatten på min kvarn.

Mer än tre timmar i bilkö. Jag förvånas över att folk inte är rustade för snön, att vägföreningen inte plogat, att snöröjning inte är optimal och de två första timmarna var jag stressad över att bli försenad. Nu djupnades jag, detta är force majeur, jag kan ej påverka och nu fokus på att bli av med huvudvärken. Jag undrar om jag kommer kunna köra bilen upp till huset ikväll och önskar att jag ätit frukost innan jag åkte. Kissnödig är jag också….snart framme…

Skolorna stängde, bussarna går ej vi är i ett katastrofläge här i huvudstaden. Men det passar bra ihop med att en man som Trump intar positionen som mannen med koderna.

Jag kom hem till slut, gjorde kåldolmar av Savoykål, de blev fantastiska, jag värmde glögg, bytte en propp, tvingade en tonåring att skotta uppfarten och vill nu gå i dvala…i fyra år.

Men det finns ljuspunkter. Huset artar sig, jag har nått framsteg på det professionella planet och jag har en fantastisk familj. Jag får lust att skriva en feelgood bok….

Kram

A

img_5553

En uppgiven kvinna, vinterdärck?

img_5555

Totalstopp!

img_5556

Här en buss som gett upp…

img_5528

Lycklig snart 3-åring som ääääslar snön!

img_5559

Vår kommun har sålt ut väghållningen. Vi har köpt av en person som lovade en väg vid årsskiftet…alltså det som var…jag är rädd att vi kommer behöva skotta en del fram till våren. Jag är på allvar väldigt trött på IDIOTER och lurendrejare men jag räds inte att ta hjälp utifrån…

img_5530

Slirigt med sommarsulor…på allvar borde bärarna ta reg.nr och koppla upp sig till polisen för att bötfälla alla som är trögtänkta och farliga!

img_5532

Skotta taket? Varför då??? Fast i 0,7km/h spelar det ju mindre roll…

img_5534

Jag fattar på allvar inte hur en lastbil som måste väga en massa tusen kilo inte kan komma framåt bara av sin tyngd????

img_5541

Sista bilden på snökaoset…i den här korsningen stod jag 1,5h och frös nästan ihjäl….

 

Tick tack tick tack

img_4369

Fylld av förväntan ändå….

Tiden går. Jag funderar och funderar. Jag sitter i sängen och har dåligt samvete, jag borde göra något, städa, laga mat, tvätta eller så…men helt ärligt orkar jag inte. Att arbeta kväll och då ”passa på” att göra saker hela dagen medan man har barnen på förskolan ger ingen återhämtning.

img_4373

Jag parkerade för 320 kronor….Och så ser man detta. Vad vill ägaren förmedla tänker jag…

Jag är nedslagen av alltihopa. Inga pengar just nu, massor med räkningar, totalt noll personer som vill sätta upp vår öppna spis, elektrikern är inte klar med sitt, advokaten kommer inte framåt utan att nya pengar ska till, den jag tjafsar med förhalar osv osv osv, säkert en strategi för att jag ska ge upp kampen om min rätt….

MEN, jag hade en trevlig lunch på stan med min dotter igår, den äldsta. Hon som utmanar mitt sinne på i princip alla plan men som när jag är helt ärlig med mig själv påminner om….MIG (som 19-åring). Jag var kanske till och med ÄNNU värre för mina föräldrar, jag ver enveten som bara den redan som 15-åring…men det är en annan historia. Den kanske min mor skulle kunna beskriva på ett fyndigt sätt. Hon är rätt kul min mamma. Elak är hon också, fast inte mot mig, mot mig är hon bara sträng och generös. Det behöver jag. Ramar.

Men hur som helst. Jag blev både upplyft och nedslagen igår jag väljer att berätta om det POSITIVA från gårdagen. För sån är jag (ljug). Vi åt lunch på ABF-huset. Otroligt god och mycket prisvärd mat. Slår alla matställen på Danderyds sjukhus med härstlängder, eller mer ljusår faktiskt. Jag har i och med detta beslutat att inte äta något som härrör från det stället. Jag har helt enkelt inte gommen för det eller plånboken. Dålig dyr mat ska man INTE äta, bättre med en macka i handväskan.

Jag åt rostade jordärtskockor med svamp och syrlig lök. ASGOTT! för under 90 kr tror jag, kanske 98, jag avrundar alltid nedåt. Sen en nöttopp som helt ärligt var lika god som bakverken ute på Vidarkliniken. Ljuvligt.

En sur tant kom och trängde sig i kassakön. Hennes lilla fralla hade bara EN skiva ost, och vad VAR DET FÖR SMÖÖÖÖR på? Fjuttigt tyckte hon. Mannen i kassan upplyste om att brödet bakades på Lux (fins som satan) och att han aldrig någonsin fått klagomål sedan  när de öppnade i november….för hon ville veta om inte alla klagade på detta…. Jag tänkte att det var en befriande liten fralla, inte sådana oversizemackor med tjockt med margarin som man får på de flesta ställena….

img_4374

Hortensior i mängder. Stora som fotbollar.

img_4379

Och rosa….

img_4378

När jag får en ekonomi i balans ska jag köpa snittblommor varje vecka. PUNKT!

img_4375

Jag gillade krukan!

img_4376

Men vad är detta för vacker skapelse? Hade jag gift mig igen skulle jag haft uteslutande dessa i buketten!

img_4413

Strama bollar, me like. Och sen lime med rosa kant och klassiska rosor…jag skulle nog blivit florist.

img_4377

Ah! Ser ut som rosa hundkex.

img_4380

Den lilla rosa rosen ville jag köpa till dotterns kontor men hon stressade på….

img_4386

Äldsta dottern…..älskade sötaste finaste bästaste, ja ni fattar, jag älskar mitt barn. Älskar alla mina barn…såklart.

img_4383

Och så jag då…Det är inte som när Blondinbella bloggar riktigt, jag har ju ingen fotograf som skuggar mig direkt, men det vore väl för väl. Ingen skulle ändå kunna följa min dag på arbetet där jag rektoskoperar och håller på….;)

img_4385

Så otoligt god! Ni måste testa, Fanny, du får köpa med dig några hem nästa gång! Äh, hon läser aldrig här. Ingen i familjen läser något jag skriver. Eller jo, min mamma läser…men inte mina manus….GÖR DET!

img_4387

Receptet på den här skulle jag gärna vilja ha…godaste nöttoppen jag smakat, snygg var den också.

img_4384

Jag läste som vanligt lite hastigt…Mandelpitt? Mandelsplutt? Nej mandelsplitt ska det vara, så ja!

 

Nåväl, jag besökte även Makalösa blommor, jag hade lite brått, dottern var stressad och jag hade en tid att passa. Jag fick aldrig chans att handla något till ungen men det var väl lika bra för pengar är ingen stapelvara här (vad jag tjatar om min dåliga ekonomi hela tiden…fattar ni hur prassad jag är??? Och maken som liksom skäms för detta. Jag skäms inte det minsta, jag tycker det vore skönt att höra andra berätta hur de stretar och vänder på slantarna….). Jag köpte iallafall fina regnkläder till barnen för de verkade plötsliga vara försvunna….hur det går till vete katten men inga stövlar hade Edgar i ösregnet iallafall. Nu har han sprillans nya från Lindex. Lindex hade massor med fina regn- och ytterkläder för barn. Där skulle jag gärna handlat hela outfits. Nu blev det en regnkappa/jacka och ett par byxor till frank, stövlar till E, en sydväst (från Åhlens faktiskt) och ett par galonvantar till Tyllis.

img_4403

En sådan fin entré, gammal inramning och nyare dörr, men de funkar ihop ändå.

Jag ramlade också över en sänggavelbutik men det skriver jag inte om här, ni får kolla Eget hushållebloggen för den rapporten!

Avslutade gjorde jag på kirurgakuten och vet ni vad? jag gick i tid! Utmattad men i tid, det är inte illa.

img_4405

Jag shoppade inget igår. Jo, det gjorde jag. Jag gick in på Myrorna och såg ett fat (schhhhhh säg inget till maken, jag får inte handla fat. men det matchar en serveringsskål jag fått av mamma, jag ska visa er senare. Ska bara gömma den ett tag så han inte kommer på mig. Det kostade bara 25kr men jag FÅR liksom inte handla nu. Fst snusa för 45kr/dag går bra…) och så såg jag detta. Ett ärggrönt plastarmband som min bästis ska få, det stod hennes namn på! (och om några andra bästisar tror att det är till er så kan jag meddela att jag har flera bästisar, man kan inte bara ha en. Men jag gillar er alla!). Hon behöver piggas upp lite.