Apropå synksoffa

Rosaskimrande solnedgång, jag undrar om det blir någon ordning på den här trädgården i 45 graders lutning med bullerinslag.

 

Hej alla! Det är dags för helg igen! Jag hade ”ledigt” idag. Det betyder typ: Jobbar dubbelt så mycket som i vanliga fall fast med helt andra saker och ger energi…typ.Jo det därmed synksoffa kände jag att jag behövde förklara. Jag hörde att realitysåporna med kändisar tyckte att man kunde visa upp gräl om man bara kunde ha ett inklipp med den som betett sig illa där den får sitta i synksoffan och förklara sitt agerande…..så jag känner att kanske en av våra tre vardagsrumssoffor kanske skulle bli en sådan?!? För emellanåt känner jag att jag behöver ursäkta mitt beteende. Fast det bästa vore väl om man slapp tappa huvudet och vråla så mycket att man behöver tala ut inför alla i en sådan?

Jag hade en lång lista. kastration av katt, läsa juridik, lämna kostym för kemtvätt, vattna, städa hönshus, prova klänning och kappa och avslutningsvis: Möte i härlighetens tecken. Jag försökte verkligen hinna med ”träffade vän för fika”  och en sväng till återvinningen men det hanns aldrig med. Jag blev lite inkastad i ett helt oväntat sammanhang också men det kommer behöva lite mer jobb innan jag presenterar det här. En impulsgrej kan man säga som är väldigt lockande. Jag har fått två sådana härliga förslag i veckan. Men som sagt, detta ska sugas lite mer på!

Kan ni se vilken ogräsdjungel?!? Nästan manshög. Och lite överbliven pil som kanske kan bli ett staket eller ram till en odlingsbädd?!?

Jag har blivit en trädgårdsprogramsjunkie! Jag ser sedan i somras BBCs serie Garden Rescue. Det är två olika lag som tävlar om att få göra om en familjs trädgård. Budgeten varierar och sen får de välja ett av förslagen som också genomförs. Killarna är mina favoriter. de gör modernt och snyggt. Kvinnan vevar runt med sitt långa blonda hår så jag blir helt nervös, men jag måste erkänna, hon är väldigt bra på water features….Ordet bespoken används flitigt och jag lärde mig vad en kokedama var idag. Imorgon gör jag min egen! Det ska jag visa här eller på andra bloggen om det blir snyggt. Jag reserverar ju de ”fina” inläggen för den. Här är det mitt inre och yttre kaos som ska ut!

Provning idag! Jag har minskat i vikt sedan jag gifte mig. Och snart är det bröllop igen. Jag hade såklart tyg i gömmorna och Verica ska göra en kappa till min bröllopsklänning. Hon är så fantastiskt duktig. Tydligen tycker Martina Bonnier också det! Tänk hon syr enligt ens önskemål, mäter noga och så sitter det helt perfekt bara. Nu så ska hon sy en stor rosett som den ska knytas med. Smashing tror jag det blir!

Turkos klänning hade jag när vi gifte oss, uppsytt och inte självsyn den gången. Men nu ska den på igen och behövdes sy in en hel del. Verica syr en kappa för att jag inte ska frysa nästa lördag och jag får styra helt själv. Hon är fantastisk. Jag ska ta dit alla mina tyger och låta henne sy upp kläder i min egen stil såsmåningom. Och en kavaj. Åk dit om ni behöver hjälp. Odengatan finns hon på, långt ned, ungefär vid Birger Jarlsgatan.

Våra egna tomater mognar klart i växthuset.

Såååå känslosamt att kastrera en katt. Jag tycker inte om ingrepp i naturen egentligen men har blivit övertygad av argumenten att om vi vill att han ska må bra och leva här med oss så är den enda vägen….Jag höll hand huvud, slöt hans ögon då och då och bar honom när bedövningen satte in. Veterinären hörde ett blåsljud på hans hjärta. Kanske ett foramen ovals som inte slutits? Nu mår han toppen iallafall. Och jag hann med att ta en bild på Simba. Väldigt svårt annars då han sällan är stilla…

Lämnade makens kostym hos den ryske skräddaren som driver kemtvätt. Då fick jag se och höra lite ryska nyheter. Som han sedan kommenterade och förklarade…..

På Brioche i Alvik med en gammal vän….vi har saker på gång. Alltid saker på gång!

Jag bara älskar koppar! (Alltså bordet/metallen).

Den är så fin! Tappkranen. men även kopparlisten, hon och bänkskivan!

Del av en lampa…..jag kommer skriva mer om detta på andra bloggen!

 

Jag swishade förbi ett ställe som sålde kök/inredning. Jag såg den här lampan…..den påminde om en lampa jag sett hos en vän i Amsterdam för 18,5 år sedan och önskat mig sedan dess. Den var holländsk…alltså…snart måste jag göra slag i saken. Och som ett tecken dog kökslampan idag när jag kom hem….

 

Ha en skön helg och glöm ej: ANDAS (och sen girigheten är roten till allt ont) All makt åt Tengil liksom….

 

Natta barn

Först låg jag ihop med Frank i överslafen, Edgar och Tylla i den nedre…Plötsligt utbröt kaos och alla bytte plats, jag rörde mig INTE av principskäl. Fem minuter senare sov alla. Stor framgång!

Jag har sedan jag blev mamma första gången i augusti 1997 testat i princip ALLA metoder att söva barn. Nej, inte den som min bror så framgångsrikt använt sig av, den med att natta trots gallskrik och sen sju dagar senare haft helt sovkunniga ungar. Jag stod liksom aldrig ut med den där gallskrikningen. Och därför är jag nästan halvdöd. Men jag har nu på min ålders höst, i dessa sammanhang, börjat fatta ett och annat när det gäller nattning av barn och kanske det är min gyllene gås för jag vet inget som engagerar småbarnsföräldrar som snabba sätt att söva sina barn.

Det gäller att äta så krångligt som möjligt just nu för den här killen. Kristallglas med TVÅ sugrör i olika längd, melon på kinapinne och sen dricka te till detta….

Här kommer mina tre bästa tips, det sista är väl inte ett riktigt bra tips men ni får det ändå.

 1. Lägg barnet/barnen och sitt sedan på sängkanten i mörkt rum och pyssla med något helt annat. Typ blogga om hur överjävligt trist det är att 700 timmar per år går åt att natta ETT barn per vuxen kreativ person. (Om motsvarande tid lades på något som att t.ex lösa cancergåtan skulle medellivslängden snart vara 300 år). Works like a charm!
 2. Lägg barnet/barnen och gör så som jag gjorde idag. Läs en saga de känner igen men byt ut namn och platser till deras egna och sina föräldrars. Jag garanterar att deras hjärnor först fångas av intresse och sedan av allt virrvarr beslutar sig för att stänga ned. Jag kallar denna teknik ”dazzle and confuse”. Idag funkade det strålande. Kanske för att mina förväntningar på att få alla tre små att somna innan maken kom tillbaka från affären var noll och intet. Uppgivenhet känns som en bra ingrediens ihop med låga förväntningar.
 3. Ge upp allt, sätt på en film låt barnen äta i sängen och bara släck ljuset. Om inte DE somnar så kommer du göra det och då brukar barn tröttna på att störa en och också falla i dvala….detta är det minst PK sättet men kanske inget jag skulle göra en handbok av.

Lite så här känns livet nu. Om man bryr sig så kommer man bli besviken. Jag tycker man kan applicera det på i princip ALLT. Ibland tror jag att de som bryr sig minst mår bäst men om en person som är uppfostrad att bry sig plötsligt struntar i den blir den personen sjuk och cynisk. Jag hörde en kollega berätta att Han/hon röstade på ett altruistiskt sätt, alltså inte för att ge sig själv en hundring mer i månaden (så gör ju jag också men inte för att vara god utan för jag tyckt att det var det smartaste valet) och sådant gör mig glad. När någon som skulle kunna tjäna på att rösta på ett sätt väljer att göra det som är bäst för samhället…..Bra där!

Ja, det var väl allt, kanske jag ska skriva en bok i stil med Kaninen som så gärna ville sova eller Elefanten som var så satans trött och bli miljonär….ja, kanske. Min kunde heta: mamman som slutade bry sig och belönades med nattsömn…..jag ska nog INTE bli barnpsykiater ändå.

oövervakat badande kan gå lite hur som helst (notera duschstången…). Och vad har ungen i munnen????

ZZZZZZZZZZZZZZ

Humor

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 00.25.51

Hej, jag är en näsapa, alltså jag har en stor NÄSA, inget annat! Ju större NÄSA desto större överlevnadsfördel. Darwin kan sina grejer.

Idag hade vi Makens bästis sedan skoltiden på besök. Han kommer med jämna mellanrum. Sist var han här på julafton. Idag skulle jag lära honom göra hudsalva…..cool va?

Men det spårar liksom alltid ur lite, han är rapp i käften och jag har svårt att inte lägga mig i deras snack. Jag lagade mat (hela dagen känns det som) och sen satt vi länge och glappade. Av okänd anledning kom vi in på ämnet roliga djur. Jag tror det började med att maken rimmade på näver med bäver.

Polaren, som är journalist gillar att vara grundlig, murvlig nästan, ville att jag skulle lista de djur som kan vara roliga och varför. Vi uteslöt för vid tolkning av djur, insekter och sånt gick bort (är kanske inte djur ens?).

Här kommer den lilla lista jag upprättade:

Roliga djur:

Fladdermus – kan vara rolig pga kopplingen mus – genitalier och att den fladdrar runt, vaginan alltså.

Näbbmus – enligt ovan.

Skogsmus….ja ni fattar, allt med ordet mus i kan vara kul pga anspelning på sex.

Det för oss till bäver. Roligast på engelska men ändå.

Babian – pga rumpan (också sexanspelning).

Näsapa – pga näsan och att den (näsan) ser ut som en snopp.

Pungråtta – pungdjur överhuvudtaget är roliga pga pungen. Känguru dock inte så roligt.

Vrålapa – askul att de vrålar.

Sengångare – pga overkligt sömnig och långsam samt påminner om min make.

Nakenkatt – avsaknad av skylande päls.

Nakenhund – samma där.

Slamsugare – väldigt roligt men kanske en fisk?

Vårtsvin – ja, vårtor….skitkul och svin. Allt med svin är kul, svinkul.

Ja men ni fattar va? Jag tycker att djur som kan ha en dubbel och gärna snuskig betydelse kan anses roligare än andra.

Men man behöver inte ha ett utseende som påminner om genitalier. Ormar är inte roliga trots detta. Jättetrista faktiskt. De är bara roliga om de har slagits knut på.

Andra trista djur är t.ex kronhjort, vem har någon gång hört något roligt kopplat till en kronhjort? Jag höll på att skriva älg först men kom på att kungen yrat något om älgrumpor så kanske älgens bak kvalar in under roliga djur?

Hyena, leopard och leguan, också astrista djur.

Ni fattar att det blev livliga diskussioner och att jag fick frågor om varför snuskiga anspelningar roar mig mest. Jag vet inte men så funkar jag. Listan kan säkert göras längre men jag orkade inte ta itu med allt, jag var för trött av all matlagning. Vi lade oss för att se slutet av På spåret efter att polaren gått hem till sitt.

Jag bara älskar Fredrik Lindström. Luuk är också kul men Fredrik alltså, man vill bara sitta i skräddarställning framför hans fåtölj och höra honom gå på om finska vinterkriget eller vad som helst. Han får gärna vara klädd i lila sammetsblazer, mycket gärna.

Maken somnade efter det, jag försökte få honom att se Ljust och fräscht, också med Lindström som briljerar på scen men han tröttnade på Schyffert, jag med. Han ÄR inte rolig. Vet inte om han någonsin varit det. Och en plexifåtölj för 52000kr???? Gräsligt. Den syns ju inte ens! Nä, hellre Chesterfielden då, och LILA sammet, ja tack.

Så, nu ska jag se om min nya brittiska serie har ett nytt avsnitt att bjuda på, hoppas, hoppas. Har ni förslag på roliga djur, dela gärna med er så kan jag komplettera listan.

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 00.26.35

Och jag är en babian. Egentligen borde jag kanske heta rumpapa men det finns något lite ekivokt med det, så kan vi inte ha det när vi går omkring i djungeln, absolut inte, någon måtta får det vara. Och förlåt alla läsare om ni tycker att det var ett lååååågt inlägg idag, jag bara försökte reda ut begreppen här ang mer eller mindre roliga djurs namn och utseende. En högst subjektiv listning.

 

 

Vardagshjälte

img_6135

Å här sitter jag och stirrar på världens förmodligen dyraste öppna spis (det finns säkert nån i guld i Trump Tower men för oss dödliga som inte har Dictator chic hemma är väl detta det värsta man kan komma med?). Jag hörde att Stephen Hawking räknat ut att vi har tusen år kvar (…vad kan det vara 15 generationer?) att leva sen ska vi alla smältas ihop med resten av universum. Sååå otäckt att jag inte läste allt. Det är det yttersta beviset på att man ska leva och njuta idag. Jag vill verkligen inte smälta ihop med världsalltet,jag vill inte ens smältas ihop med min fina spis som jag tvingat maken att köpa (helt i onödan alltså). Jag tycker det mesta omkring mig är skit. krig, galningar, elakingar och så en massa annat jag ogillar det vill jag inte bli en del av. Ogräset väller över mig och jag känner ingen som helst lust att vattna idag.

Dela med sig eller inte….det är frågan. Ord, ord, ord…..jag är full av ord, fraser, meningar och scenarion som vill ut. Min mor vill att jag hejdar mig….sorry morsan, jag är sååååå enkelspårig och envis.

När jag tänker närmare på saken har det nog alltid varit så. Jag översätter mitt liv till text. Gör små dramer. Idag hade jag kunnat matcha Bergman, eller faktiskt bräda honom. Jag skrev ju om Woody Allen nyss…om min kärlek till hans filmer och hans sätt att överpsykologisera, vara narcissistisk och neurotisk. Jag önskar nog att jag kunde vara en sådan person men frågan är om någon skulle tycka att en kvinnlig motsvarighet vore lika underhållande. Jag tänker på filmen ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” skulle den göras lika roligt av en kvinna…..kanske man får testa någon gång.

img_6122

Jag vände mig om och på nolltid var alla memorykorten på golvet….men hon klädde på sig 2/3 av kläderna själv idag. Alltid något!

Jag skulle egentligen arbeta idag och inte blogga men febern har slagit sina klor i vår familj och siste man ut är Frank. Han valde att väcka mig tidigt med frågor om Minecraft som jag ej kunde besvara osv. Kort därefter vaknade en annan unge som kissat ned hela sängen, vägrade tvätta sig och surade under köksbordet en lååååång stund. Barn nummer tre (av de små) skötte sig exemplariskt(!?!).

img_6126

Man kan faktiskt undra hur det är ställt med kommunen där jag bor när man tycker att det är OK för en storföretagare i fastighetssvängen att göra så här mot en privatperson….jag ska ta det vidare. Jag tänker att David ändå måste försöka stå upp emot Goliat, även om han är dum och otäck.

img_6127

Tänk er detta, ni vill bygga ett hus, ni vill ha lite mer utrymme och gräver er in hos grannen….brukar det bli bra eller???

Jag började med frukosten, kände mig ändå kärleksfull och kokade extra mycket kaffe så att maken och även 19-åringen skulle få med på sin väg till jobbet. Jag tog ett fast tag om mjölken och märkte att den var….slut. Just ja, maken gjorde pannkakor igår när han vabbade. Jag letade lite i kylen, hittade ingen mer mjölk. Påpekade lagom (i min smak) surt att det var dåligt underhållet i kylskåpet på en vab-dag. Maken tyckte att jag ju nyss handlat och att det borde finnas….Jag släppte den bollen.

Efter att ha lämnat av två barn på resp skola åkte jag till källsorteringen, det tar väldigt mycket tid från mitt liv, och sedan till affären. Jag handlade det som skulle behövas idag samt lite extra för att slippa stå med skägget i brevlådan imorgon, men inte för hela veckan för jag orkade liksom inte tänka så långt. Dessutom hade jag en liten 7-åring hemma så jag kunde inte vara borta för länge.

Jag såg ÄGG och kom på att de nog tog slut igår, bäst att köpa. Kånkelikånkelikånk på två tunga kassar och så duns, hemma. Jag ropade till F att jag strax skulle komma, skulle bara fota det eländiga staketet först för att visa allmänhet och stadsarkitektkontoret i synnerhet i syfte att lägga lite mer ved på den brasan.

När jag kom in igen började uppackningen. Jag drog upp dörren till kylen och BAM! Där föll de kvarvarande äggen i golvet. Jag fotade, som vanligt, eländet och skrev en liten text till maken att suga in. Jag böjde mig ned för att städa upp och det for miljoner tankar genom huvudet. Jag var lugn ändå, insåg att skrik och gråt inte var det bästa för mig just nu…..huvudvärken kunde komma tillbaka.

img_6130

Jahaja….jag kan inte vara arg på maken egentligen för det var ju jag som köpt äggen. #logicgonebackwards

fullsizerender_1

fullsizerender

Å här kommer mer sanning, jag vet, inte hänga ut folk men det är helt OK att börja motblogga, kom igen nu, handsken är kastad!

fullsizerender_1

Han har en underlig sorts humor min make och som tidigare nämnts han saknar helt dödsfruktan. Orädd är ordet, skämta med MIG????

Jag hade innan detta hände tänkt skriva ett inlägg till om hur man vabbar på rätt sätt men det pös ur där. Jag orkar inte skriva tokroligt om min makes tillkortakommanden på hemmafronten. Jag gör bara en enkel lista till er som känner er träffade, det är allt jag orkar. Den kommer i slutet.

Jag tänker att jag borde blir religiös så jag får smör när jag dör. För så som jag lever är det totalt meningslöst att inte ha ett himmelrike att komma till efter. Jag känner verkligen så. Bita ihop, vattna blommorna och blunda för ogräset, tänka positivt och fortsätta låtsas som att allt är finemang (inte jag då) leder liksom ingen vart alls. Jo man kanske inbillar sig att man har det bra och på så sätt når lugn men det LEDER INGENSTANS!

Jag vill ha roligt NU! Imorgon kanske jag är mosad mot en lastbil så som folk kör. Jag vet, det finns de som kämpar mot cancer och som bara vill överleva julen, jag ska försöka tänka mer så och vara tacksam för att jag får torka jävla ägg från golvet, jag försöker verkligen, tro mig, för jag KAN INTE TRO PÅ ETT LIV EFTER DETTA! Det strider mot all vett och sans och jag blir fan galen av att religion ens får finnas ……oooops, sa jag det? Men så är det, jag är inte ensam om det heller…eller?

Men nu blev det för långt, jag skulle kunna skriva hela dagen men då tröttar jag läsaren….och det kanske jag får på min egen blogg men jag vill inte, jag har saker att göra, mycket saker att göra, sånt som man passar på med när man är ”ledig”. HÖR DU DET MAKEN? Man passar PÅ att göra saker när man är hemma, och jag vet att du spacklade igår men det var JAG som sopade upp skiten sen och jag hävdar fortfarande att det finns en viss ORDNING man ska göra saker i.

Och här kommer listan ni alla vill ha, hur man ska vabba, tar la la. Rim också, fan jag e vass nu!

 1. Ta hand om barnet i fråga.
 2. Städa bort frukost och medan du gör det kolla av kylskåpsstatus.
 3. Om det finns brist på viktiga saker i hemmet, handla det. med eller utan barn om stort nog. Ex kan vara Toa-papper, mjölk, bröd, ost, smör, middagsmat. Nya hörlurar till iPhonen t.ex. räknas ej till nödvändigheter, kan anstå.
 4. Försök att i möjligaste mån plocka upp från golv och andra ytor om något nytt tillförs.
 5. Om tvättberg noteras, åtgärda. Åtgärda betyder att tvätta, ej lägga kalsong på toppen av överfylld tunna, OK?
 6. När ickevabbande förälder kommer hem, möt upp med puss och kram.

Svårare än så är det inte, jag är snart klar med allt detta innan klockan ens är tio.

img_6131

Detta är något som varje valbare borde förstå. Soppåse placerad vid dörr betyder: Släng mig! (I soptunnan alltså!).

img_6132

Här lite annat jag ägnade mig åt innan frukost, borsta overaller och skor rena från lera. Jag är väldigt duktig på det, att se lera på kläder och skor och har för ändamålet inköpt verktyg och instrument för att bortföra just detta. Jag samlar all utrustning i en hemlig låda som ingen annan kan hitta (dvs mitt i hallen) så att endast jag kan få glädjen i att hålla efter kläder och skor, smart va?!?

img_6133

Ja, status quo som ni ser. Om man vill säga något positivt om detta är att stolen fortfarande bär tyngden och ej brutits i två delar samt att jag nu kanske får tillgång till den fina och dyra delen av garderoben….

Och jag ÄR bitter!

Krishantering for dummies – eller konsten att avgå med stil

På förekommen anledning. Det har utvecklats till en veritabel ketchupeffekt. En efter en har profiler inom MP och S fått gå. Mona, vis från tidigare frånfälle, visade på handlingskraft och avgick snabbt och smärtfritt. En ny karriär för henne kanske skulle kunna vara just att coacha folk som kommits på med handen i syltburken? Monas skadehantering, för folk som vill ha en rimlig chans till en retur.

Här kommer listan på saker att göra när drevet går:

 1. Bedöm skadans allvarlighetsgrad. Saker som är viktiga i just din bransch listas. För politiker och höga tjänstemän inom Skatteverket är det (om du inte redan vet), trovärdighet, jämlikhet och bevis.
 2. Var snabb ut och bemöt kritik om du bedömt att det finns en chans att du kommer klara dig undan. Se punkterna ovan. Om du bedömt skadan som väldigt stor, avgå snabbt utan att ge kommentarer. Ange gärna skäl som att du inte vill försvåra ytterligare för ditt parti/kollegor etc. i ett skrivet uttalande. Det ger ett ärligt intryck som du kan dra nytta av senare, mycket senare.
 3. Vid kontakt med press (om du vill försöka rädda dig kvar) svara ej med: Ingen kommentar, var hellre ärlig och säg: -Du, jag mår så dåligt av detta, orkar inte svara just nu. Om du istället vill skapa en mystik kring skådespelet, gör som Mona, säg: Du får veta allt i boken jag kommer skriva. Och VIPS har du säkrat en framtida inkomst och möjlighet till att sitta i TV-soffor i flera veckor (mycket senare).
 4. Begär INTE avgångsvederlag efter att du avgått. Det ger en bild av att du är girig och saknar heder. Dessutom får folk ett intryck av att du inte ångrar dig. I Mehmets fall är det ju helt i linje med hans avgångstal, han har gjort allt rätt, det är vi som är dumma och inte förstår. Men även om man tycker så, eller kanske särskilt då, ska man undvika att dra till sig mer bad will. Man omöjliggör en comeback.
 5. Ta hjälp av en rutinerad person om du känner att alla missförstår dig och att allt du gör bara späder på drevet. Ring Mona!

Makt korrumperar. Den som söker sig till höga politiska (eller andra för all del) poster är sannolikt en person med höga tankar om sig själv. Detta är svårt att kombinera med insiktsfullhet och när makten växer ytterligare tappar man lätt känslan för att man är lika skyldig att hålla sig till regler som andra.

Om man arbetar i en grupp med likasinnade (se ovan) är det inte ovanligt att en sorts masspsykos breder ut sig. För att avhjälpa detta kan man varannat år stiga ned från sin höga post och gå som en vanlig man på arbetsförmedlingen. Verklighetskoll är mkt bra, särskilt om man ALDRIG haft ett ärligt jobb (med ärligt menar jag ett jobb man har verkliga meriter el utbildning för, inte ett jobb där det enda som räknas är att du känner rätt folk eller har föräldrar i rätt position).

Om du känner att alla pengar du har tillgång till på något sätt i slutändan är dina….skaffa revisor. Du är då drabbad av storhetsvansinne och måste gå en kurs i mitt och ditt. Särskilt om du arbetar i en statligt finansierad verksamhet, ideell förening eller på en bank.

Skriv inte på papper som intygar något som inte stämmer med verkligheten. Om du har svårt med sanningen, fråga en vanlig person på gatan. Det kan gå till så här:

-Hej, ursäkta att jag stör, jag skulle vilja fråga dig en sak. Jag har tappat min moraliska kompass. Går det bra?

-Öh, ja….det går bra.

-Jo, jag har en mycket hög post, utsedd av regeringen och syns ofta i media. Nu har jag fått en fråga om att ljuga i ett intyg som ska gå till en bank. Tycker du att det är en bra idé?

-Nej. Hej!

-Åh, var det inte svårare än så….? (mycket förvånad före detta statsministerwannabe)

-Nej, det var väldigt enkelt. Vill du ha en chokladbit? (inte ett dugg förvånad sexbarnsmamma från förorten som betalar skatt så hon knappt har råd att bo).

Avslutningsvis en känga till svenska folket. Redan på 1700-talet sade Voltaire: Varje folk förtjänar sin regering. Fast på franska, fritt översatt.

 

Och det var det hele som man skulle sagt på danska. Eller, man kanske skulle säga Åg dee vä di hile…..?

Du vet att du är älskad när….

IMG_7236

Vem kan inte älska den här kvinnan??? Jag inreder ju så bra också. Hittar på kluriga lösningar på precis allt! Jag är inte helt oäven i livsfarliga situationer heller, som när det brinner i ens hus till exempel. Då är det bara jag av åtta personer som vaknar springer ner i källaren, hämtar brandsprutan för att släcka osv. En makalös person om jag får säga det själv. Och ödmjuk!

 

 • maken har tagit hand om tvätten (utan att du bett om det).
 • maken går upp före dig och sätter på kaffet (men låter dig sova och frågar inte var filtret är eller om du kan åka och köpa mjölk).
 • maken städar en dag som inte råkar vara din födelsedag (och här ska du heller inte ha bett om det eller att ha hotat med skilsmässa)
 • maten står på bordet när du kommer hem (och du inte har handlat alla råvarorna själv och levererat ett lättlagat recept).
 • fotmassagen inte är villkorad till sex (och här måste jag tillägga utfall min mamma läser att jag aldrig haft sex).
 • soppåsen bärs ut av en annan person av dig själv mer än tre gånger om året (och du såklart EJ har bett om detta eller hotat med skilsmässa).
 • maken frågar om du är hungrig och sedan agerar på svaret ja (istället för att säga: -Jag börjar bli hungrig nu, vad tänker du laga?).

Jag har  läst någonstans att det man ger är det man vill få….Om det är sant och man skulle vilja göra mig glad någongång antar jag att det skulle betyda att jag kunde sittaorörlig en hel dag och bli uppassad på….

Hoppas maken läser detta, eller någon som känner honom. Då kanske han skulle kunna överraska på riktigt någon gång.

Bitterfitta? MOI??????

Jag förstår mig inte på människor!!

IMG_7110

Jag saknar mitt gamla badrum såååååå. Vi hoppas på att flytta in i februari. Nu delar vi alla på en toalett, ett mikroskopiskt handfat och en duschkabin med flagande brun målarfärg på golvet…..Buhuuuuu

 

Jag vet, det är mig det är fel på. Men jag kan liksom inte komma över att så många människor skriver en sådan massa osann skit på nätet. Eller det kanske jag kan komma över men att det publiceras i TIDNINGAR!!! Man fattar ingenting alltså! För mig, som är skolad i att man ska ha belägg för det man påstår, blir det helt ofattbart.

I nästa sekund minns jag att cash is king och money talks osv osv. Men ändå!!!! Det finns ju massvis med smarta människor som kan saker och säkert kan skriva även om viktnedgång, kläder, sminkning, hår osv osv. Om man nu inte vill skriva om viktiga saker menar jag…nu var jag kanske lite för generaliserande och taskig. Viktminskning kan ju vara helt livsviktigt men hår är ju faktiskt inte det. Inte smink heller…..

Så jag finner mig själv läsa två rader av en viss persons blogg och inte bara tycka själva ämnet är helt ”put there” utan hon har ett så torftigt språk. Samma adjektiv två gånger efter varandra i samma mening!?! hur stort är en sådan persons ordförråd??? Och sen skriva helt osanna grejer bara för att man är känd….nä. Jag letar vidare med ljus och lykta. Eller det gör jag ju inte, jag har banne mig inte tid att läsa om hur andra människor fixar cupcakeskalas, målar om eller detoxar. Jag har fullt upp här med lilla mig (och då inkluderar det sju personer och en katt).

Aaaaaaah att jag är en sån korkad typ….det retar mig att jag retar mig på idioti. Det blir så mycket att reta sig på då. Måste sluta läsa bloggar (en gång i veckan läser jag en). Men jag har faktiskt funderat på att kontakta den där Familjen annorlundabloggaren…bara för att höra vad hon har för mål i livet, vad hon brinner för. För i min värld är 11-13 barne detsamma på ”life as you know it” som Bill Murray säger i Lost in translation (en favoritfilm). Redan sex barn får en ju att fundera på hur man är funtad egentligen (även om jag såklart älskar dem alla innerligt och kanske egentligen hade velat ha en till schhhhhh!). Men mängden arbete och självuppoffring som kommer med det är ju näst intill självutplånande!

Jag har till och med börjat tänka att tjockpannkaka är en bra middag!!! Kan ni tänka er! Jag, kvinnan som lagar mat från grunden varenda jävla dag, försöker mig på variation, ekologiskt, kulinariskt rent av VARENDA DAG! Jag känner att nu blir det matschema. Soppa på torsdagar osv. För tiden är icke på min sida. Jag tänker på en favoritlåt som Lisa Nilsson sjungit in ”Långsamt”……lyssna på den så förstår ni. Jag har kommit att röra mig långsamt. (och det är ju inte ens sant för jag är precis liks eldfängd och hetlevrad som tidigare men jag känner mig liksom lite trögare).

Nä, nu ska jag se Homeland. tyvärr har alla The Fall tagit slut (för mig, maken har fem avsnitt kvar). Jag har kollat upp att det kommer en säsong till av den och även Elemantary. Tack du store TV-gud för detta, två smarta serier, inte mycket av den varan annars.

Vill ni förresten veta vilka serier jag gillat? helt osorterat nu…

Modern family

Suits

True detectives (första bara)

Vita huset

Brooklyn 9 9 (jag skäms lite över detta men den är töntigt kul)

Homeland

24 (jag vet men de första var så spännande)

Elemantary

Sherlock

The fall

Kommisarie Banks

Morse

Den unge Morse

Ett fall för Vera

Ja, det är mycket BBC, älskar engelskt!

 

 

Minnesbankrutt – Kära Kristina

IMG_9325

Jag bara älskar att cykla tidigt på morgonen! Man får lust att gå upp extra tidigt på helgen för att fota detta vackra. Sekunden efter att jag tänkt det slår verkligheten till. Jag kan inte fota, hur skulle jag orka det? Och hur patetiskt blir det, att fota natur i vackra färger? Det gör ju andra så mycket bättre! Dessutom, tänker jag medan jag cyklar vidare, inget går upp emot att uppleva det i verkligheten.

Hela veckan försökte jag ringa Kristina, jag kom på det så fort jag varvade ned en aning. Ofta i situationer då jag verkligen inte kunde ringa. Nästa vecka gör jag nya försök. Förmodligen på måndag då jag är arbetsfri (dvs ägnar hela min uppmärksamhet åt mig och hemmet).

 

FullSizeRenderHär en lista på vad jag skulle handla häromdagen. Jag har gått ifrån att skriva i mobilen. Jag glömmer nämligen att titta i den….

 

Ibland är det nästan svårare att vara frisk än sjuk, i alla fall att vara friskare än jättesjuk. För om man är totalt uträknad är det ingen som egentligen kan förvänta sig något av en, inte ens en själv. (Jag vet att ni nu tänker; men partnern/arbetsgivaren/barnen fattar inte hur sjuk jag är för att jag SER frisk ut, och så vidare och så vidare men nu tänker jag på hur doktorn och Försäkringskassan ser på en). För när man repat sig så pass att man faktiskt kan ta sig till jobbet uppstår andra problem. Man glömmer saker, inte helt, bara så pass att man hela tiden går och känner att man nog glömt något viktigt.

I mitt fall är detta ett vanligt scenario: Jag kommer på att det är väldigt viktigt att kolla när maten ska levereras från Coop. Då störtar maken in och säger att jag måste byta en blöja. Jag byter blöjan och tänker inte så mycket mer på Coop. Tre timmar senare konstaterar jag att nu börjar det bli många saker att minnas här och dags att skriva en lista. Då minns jag att det var något jätteviktigt som jag glömt att göra men jag minns inte vad..

När listan på måttligt viktiga saker är gjord utför jag allt på listan under lunchen. På väg till….ja vart var jag på väg? Minns jag att Coop var väldigt viktigt. Jag går till mitt rum och kollar upp detta. Då märker jag att jag är väldigt kissnödig!

Och SÅ håller det på, det känns lite som att ha ADHD tror jag. Lättstörd, flyktigt minne och sen den här känslan av att vara totalt kass, farlig och galet hopplös. Jag skulle inte säga att det ger mig ångest men jag får en klar försmak av hur det skulle kunna bli om jag fick Alzheimers. Jag försöker råda bot på detta genom att träna som en galning. Motion är allena saliggörande som ju alla vet år 2015.

IMG_9316

Vår katt Sussie får stå ut med en del. Här har Frank smyckat henne lite. Märkligt nog skakade hon inte av sig pärlhalsbandet, hon verkade tycka att det inte var mer än rätt att hon bar ett ståndsmässigt halsband.

Jag gick till en ny sjukgymnast idag. Han bad mig ta av mig kläderna och ställa mig på alla fyra……

Det låter värre än det var men ”Hitlers hund” är vad man närmast kan beskriva det som. Nu jävlar i min låda ska den posturala muskulaturen få vad den förtjänar!

Jag hoppas inte maken läser detta, eller att ni tjallar!

IMG_9333

Här en bild från mitt tjänsterum. Jag fick veta vid klockan tio att jag behövde byta rum, igen. Det skulle helst vara klart till eftermiddagen…dvs innan ett. Jag var utflyttad timmen senare men har fått smyga tillbaka och hämta lite saker, och jag går fortfarande fel då och då…..

Ha en skön dag i SOLEN om ni befinner er i Stockholmsområdet (för där vet jag att det finns/fanns sol idag) eller vars annars ni än må vara!

IMG_9322

Jo, maken meddelar att han tycker synd om fysioterapeuten!?! Jag besparar er mina tankar kring att ta sista rullen, blöjan, mjölken etc ur förpackningen men ej kasta den.

Morgonrutin

IMG_5080

Inte så röda tomater får mogna i fönstret. Mellan 9-16 för sedan är barnen här och tafsar på dem…

 

 

Jag försöker verkligen få rätsida på våra morgnar här. Det handlar bland annat om att förbereda, hör och häpna, MAKEN på att det kommer en morgon varje ny dag. Min poäng är att det kan vara bra att veta vad den ska innehålla på ett ungefär. Igår sa jag till om att det kanske vore bra om vi gick upp lite tidigare (alltså inte JAG då för jag går alltid upp först) och sedan systematiskt tog tag i saker.

1 Frukost

2 Påklädning

3 Hygien (tandborstning osv)

4 Hej då och lämna på förskolan…

Det gick så där…När maken ringde efter lämningen på dagis (en rutin han faktiskt har) och berättade att det gått bra, försökte jag få honom att rekapitulera morgonen. För att kunna göra en felanalys och se vad som faktiskt fungerade.

Han tyckte att allt gått bra i princip. Jag försökte fråga hur det gick med själva uppstigandet…

-Bra, jag gick upp 06.20….bara 20 min efter utsatt tid.

-Mm och jag gick upp halv sex.

-Aha….

-Vet du vad jag gjorde då?

-Nä.

-Jag hjälpte Frank som satt på toan och skrek, fixade välling och O´Boy till de två andra, kom upp med det till er och plockade sedan upp den kissiga blöjan dy bytt och tog ned till sopen….ish.

-Oj, jag trodde du åt frukost.

-Nej, det brukar jag göra när ni gått hemifrån, det hinns inte med riktigt.

 

FullSizeRender

Ur gårdagens Med Mera. Skam är som vanligt den kraftfullaste drivkraften för människor. Jag är pragmatisk så visst, skäm ut miljösyndarna. Det allra bästa vore förstås om folk ville göra rätt. Men så utvecklad är inte vår art. Vi vill passa in och vara slätstrukna. Därför gläder mig dagens första kommentar så. Kommentar: ”vet inte varför jag kommenterar det här,men jag tycker du är cool” Du är cool….Jag trillar nästan av pinn. Tack du okända beundrare, du har lyst upp hela mitt mörker här idag. Att en småfet, lätt gråhårig sexbarnsmamma med attitydproblem får lite stjärnglans. Det är stort här i förorten!!! TACK!

 

 

Så ungefär gick konversationen. Jag tror jag vann. Jag tror inte det blir annorlunda imorgon. Men jag har börjat skriva upp när jag går upp på morgnarna. För att jag ska kunna drämma till ordentligt en vacker dag.

Sådan är jag just nu. Jag behöver överbevisa och ha torrt på fötterna. Sen lägger jag mig vinn om att inte vara galet arg och skrikig för då spelar det ingen roll alls om jag har rätt eller ej, då är jag bara hysterisk.

Jag har försökt att ha en plan för mina dagar. En lista att följa som gör att jag tar lite hand om mig själv. Den ska innehålla, borsta håret, smörja naglarna, borsta tänderna osv för att sedan mynna ut i ett lugn och att jag kanske faktiskt får något gjort. Hittills har jag inte kunnat följa den strategin en enda gång. För när barnen lämnat huset har jag hjärtklappning och ont i magen och minns inte var på listan jag var eller var den är. Jag har dock hela tiden en bestämd känsla av att jag missat något….

IMG_5077

Härlig logga men programmet motsvarar inte de då högt ställda förväntningarna. Igår tittade jag på Svtplay. Stylisten skulle i avsnitt 2 skapa en djungellik atmosfär i ett växthus…Brasiliansk salsa spelades (visst de har djungel), två koffertar, en gammelrosa fåtölj och lite växter skulle påminna om Karen Blixens ”Mitt Arika”….Jag tänkte pensionärskuvös, kolonialism och sen bodde hon inte i djungeln utan på en plantage….Kan man häva ur sig vad som helst i public service. Väldigt cross-over kanske som går mig förbi… Ingen koll på något. Eller är det ”eklektiskt”….väldigt ”krispigt”. Jag ser inte något mer av detta. Men betalar gör jag.

 

 

Nu ska jag inte perservera kring detta utan göra en NY lista. Och tatuera in den på höger arms undersida. Det känns som ett bra sätt…eller jag har ju lite svårt med höger och vänster…kanske två identiska tatueringar på underararna är mer rationellt?

IMG_5081

Jag vet att man inte borde hänga ut den man älskar MEN, om man diskar så att hela bänken blir sjöblöt….har man då gjort ett bra jobb? Är man klar om det ser ut så här? Kommer bänkskivan bli förstörd på sikt? och slutligen, får man en glad fru? PUNKT!

 

Tjingeling!