Sportlov

fyra dagar har vi kört med henne mellan benen och plogat oss ned. Igår em fick hon privatlektion och plötsligt åker hon helt själv utan att gallskrika…och trillar UTAN att gallskrika och nu är hon nog kär i läraren….Fantastiskt varmt och soligt har vi haft också!

Jag har skrivit tidigare om hur det gick till när jag bokade ”överraskningsresan” till min make. Det blev lite pannkaka där. Men vi kommer snart iväg och vi har längtat länge nu. Tanken var ju egentligen att vi skulle åka skidor på sportlovet och SEN skulle vi dra för några dagars barnfrihet. Nu blev det istället fem dagar i den lokala skidbacken och därefter tre dagar på Mallorca. Och kanske det är ÄNNU bättre?!? Jag tycker ibland att en hel vecka med skidåkning är lite för mycket, man blir öm och trött på att släpa tung utrustning hit och dit.

Ja, vad ska man säga….? Äter som en höna.

Vi har agerat lite fritids här under lovet. En av Edgars klasskompisar har varit här varje dag och åkt med oss och Franks ena kompis har varit med hälften av dagarna. Därtill har min näst äldsta dotter åkt med oss (tack gode gud, hon räddade mig den dagen maken hade jobbat natt. Jag hade aldrig orkat med fem barn i backen ensam) och även min brors ene son har varit med och ska åka med os hela dagen idag. Jag bara älskar det! Det känns faktiskt som en skidsemester med det undantaget att man kan komma hem och sova i sin egen säng. Vi slapp också ordna katt- och hönsvakt vilket förra året var ett drygt arbete för grannen i minus 20 grader och meterhög snö!

En fikapaus i solen, väldigt härligt!

Jag vet, ingen hjälm. Men jag ursäktar mig med att de två jag har att tillgå INTE PASSAR! Och jag vägrar köpa en hjälm som är ful och dyr i slutet av säsongen. Jag tänker att det får bli en till jul. Och ett par coola brillor (som jag egentligen inte behöver men solglasögon gör ont under en hjälm. Ibland måste man förändras hur hårt det än är.

Igår började jag planera lite för Spanienresan. Grannpojkens (han som åker med oss i backen) mamma är född på Mallorca och de ka snart flytta dit ett år så jag bad om hennes bästa tips på mat och dryck. Jag fick ett sanslöst långt sms med fantastiska tips och vi ska försöka beta av dem alla. Tre dagar känns nu som oceaner av tid! Jag satt nu och drog streck mellan olika platser, skrev upp avstånd till Palma och räknade ut hur vi ska lägga upp detta för att hinna med alla drinkar, trädgårdar och arabiska bad……ooooooops…..jag har blivit min MAMMA!!!!! För första gången i livet sitter jag med reseguider och PLANERAR vad jag (vi) ska göra! Jag brukar ju aktivt UNDVIKA att planera, vill bli överraskad och INTE se på sevärdheter. Hm…..ålder? Nej, jag väljer att vara förberedd. För tre dagar är ändå ”bara” tre dagar och jag vill trots min övertygelse om att avslappning och lugn är rätta modellen, få ut mesta möjliga av denna resa. Så, det kommer bli en dagsutflykt till La Granja, Valdemossa, Sòller och Jardins d´Alfadia. Kanske vi tar Cap de Formentor en dag också vi får se. Turligt nog låg nästan allt jag ville se i själva Palma eller i närheten av varandra så det ska inte vara omöjligt att klara av och vi har ju hyrt bil.

Jag kommer återkomma med bilder såklart och kanske ge er MINA bästa tips efter detta!?

Jag har en liten anknytning till Mallis, min pappa drev Club 33 där när jag var liten och han finns faktiskt med på bild, omnämnd i en bok om 70-80-talets vilda nattliv i Sverige och just Mallorca. Tänk att jag har en så cool pappa, han hade Elton John, ABBA, Tomas Ledin (som jag var störtkär i då) med flera på sina discon, vi hängde ibland med på repen. Väldigt coolt tyckte vi då med men det är först nu jag fattar HUR coolt det var. Man ligger verkligen i lä där.

Jag ock Edgar på toppen i strålande sol.

Det är i sådana här situationer jag älskar vår monsterbil. Tänk att kunna köra alla och utrustningen så enkelt till backen fem minuter bort. Jag älskar det!

Äggen har börjat komma. Nu är två av fem hönor igång! Hurra!

Vi bjöd dotter med pojkvän på middag i lördags efter skidåkningen. Och jag LOVAR, detta är det godaste vita vin jag någonsin druckit. Pinot gris. Verklig pärla!

Efter två dagar med tre nummer för stora pjäxor beslöt jag (på grund av svullna underben med katastrofalt ont) att investera i ett par nya pjäxor. De är så sköna, jag fattar inte att jag stod ut innan. Ont och farligt. Här står jag i uppvärmda pjäxor och bara kontemplerar. Tittar på bilder av alper….pulsen går ned.

Nu mot backen med två bilar för vi blir många idag. Tre extra barn och vi har tänkt oss en heldag i backen med två privatlektioner. En för Frank och en för Tylla så det ”kommer igång” med skidåkningen. Vi planerar för alperna nästa år! Storstilat!   

Ganska urplockat. Jag gör en ny köpraid i början av nästa säsong!

Jag tror jag har fått med det bästa och det vi har en rimlig chans att hinna med. älskar vi så kommer vi tillbaka! (Det kommer vi med all sannolikhet att göra, vi vill flytta dit vi med känns det som. De kan få ut FYRA skördar på ett år, hör du Elina, FYRA SKÖRDAR!!!).

Marsellian kort och mycket gott

 

I hamnen sista kvällen innan hemfärd. Liknar mitt favorithus i Södertälje faktiskt och ska ha en bra restaurang i bottenplanet. Notera Jolly Rogerflaggen i topp!

Vi tröttnade hör och häpna på franska vischan och drog iväg söder ut. Egentligen var det så att jag tänkte dra norröver(!?) men min mor talade mig ur det (och maken). Jag låg nämligen sömnlös en natt efter sex dagar med huvudvärk och funderade på hur man kunde göra livet enklare…och kom på att om man nu hade en hyrbil där man faktiskt KAN sova i så ska man utnyttja detta faktum och åka till Eurodisney med barnen i två dagar…..meeen det tyckte alla andra (inte barnen som aldrig fick veta) var galenskap. Istället föreslog min mor att vi skulle besöka hennes kusin med fru som bor i Marsellian och se kusten här och ta salta bad….hon lovade att subventionera hotellet bara vi lovade att inte utsätta oss (min rygg framförallt tolkade jag det som) för att sova i en bil två nätter på en parkering (vilket jag gärna hade gjort själv pga noll självbevarelsedrift men stor äventyrslusta).

Här kvällspromenad efter maten. Barnen nästan slogs om att hålla i Jackies koppel.

Vi kollade på nätet, ett chambre d´hôte fanns ledigt med två rum….kopparbadkar och Carpe diemsängar. Vi bokade omedelbart och skickade en vänförfrågan till släktingen på FB som jag sett sist för 22-år sedan…vi fick omedelbart svar att vi var välkomna och att vi bokat en riktig pärla!

Orginalgolv, kan ni tänka er!?! Så modernt, jag vill ha samma hemma ju!

Så vi tog oss bort från huset packade en matsäck (som VI glömde på köksgolvet) och drog iväg. Egentligen ska man inte tipsa om bra ställen att resa till för då kan det hända att det blir en vallfärd dit och stället förstörs men jag litar på er, ni kommer inte göra om allt till ett lyxigt ställe med bara svenska köttbullar, här dricker man Noilly prat, äter skaldjur och håller en jävligt låg profil. Så gör iallafall folket här. Och jag ÄLSKAR Marsellian! Hamnen, stränderna, staden, dörrarna, förfallet, upprustningarna och de trånga gränderna. Det kan höra till saken att sällskapet, vädret och ”hotellet” varit utmärkt också. Det visade sig att en svensk vid namn Janne Larsson som seglat jorden runt i en båt som heter Albatross äger stället och att Jesper, (båda från Skåne) lagar finlirsmaten här.

Förrätt på rökt lax (som de gör på innergården)

Varmrätt, torsk mm….

Jordgubbssoppa, glasspannacotta, vaniljglass, saltlakritsmaräng och ja, bara godsaker!

Marsellianaise, en ny drink för mig. Noilly prat görs här och den bärnstensfärgade och röda kommer aldrig härifrån, säljs slut på plats. Det är den James Bond har i sin skakade, ej rörda drink…Sen bara champagne såklart, SÅKLART!

Maken satt fint placerad mellan en utskjutande sten och en lampa. Men det var mest servisen som stördes av detta inredningsgrepp.

Barnen tog tvårättersmenyn och åt alla mat! Det är bra poäng, white guide kids ger full pott där!

Vår de luxe svit heter så.

Jag hann aldrig bada i karet tyvärr, det får bli nästa år!

Samma handfat som i förra huset, det är bra fint!

Allvarlig snäcknojja utbröt på stranden!

Frukost ingick!

Här är placet!

Mmm en hel kasse full första dagen…

Jag mot vackraste väggen i mammas klänning från 1975.

Skagenmåleri och klingande skånska möter en här!

Tydligen ett av de äldsta husen i stan…Marsellian…rimmar bra.

Nu ska jag inte skriva mer, trots att den supersnabba och kostnadsfria WiFin är underbart olik den vi har i Le Lac utan för att jag vill se en ny serie med maken i lyxsängen och sen sova gott! Och JA, huvudvärken försvann bara jag kom hit, jag tror det har att göra med att jag slipper oroa mig för saker här. Mat köps, sanden och snäckorna håller barnen i schack och det är väldigt lite folk på stranden. Jo en sak till….MEDELHAVET och att få simma rakt ut, det är det härligaste som finns. Ensamsimmaren, det är jag det!

Over and out for today, det kommer mer från den här resan senare.

 

Här kan ni se mer om det fantastiska stället där vi bodde! Rue Galilee

Bokmässan och jag

Här står jag i montern framför bilden av min bok!

Hur ska man sammanfatta den här helgen? Vi överlevde!? Mamma körde ned med mig i fredags, montermingel och sen ut på stan. Vinden rev i oss men vi skulle inte långt.

Det blåste en hel del kan man säga. Jag fick hålla i håret!

På vägen ned blev det Mc Donalds. Jureskogs Texas är vääääldigt god!

Vi hade fått tips om Sjöbaren som låg nära hotellet så dit begav vi oss till fots. Fantastisk mat, bra service och inte skinnade vände vi hemåt i god tid för att kunna sova ut ordentligt.

På lördagen hade jag några ”måsten” dels ett inbokat möte och sedan signering av boken. Jag såg så fruktansvärt mycket folk jag kände igen att jag blev helt yr. Många jag inte vet namnet på fast jag nog borde. Det som imponerade mest på mig var nog ändå hockeystjärnorna….Salming och Lidström….jag vet, sucker!

Första kvällen åt vi här. Fantastiskt bra mat och inte svindyrt. Lagom dyrt. Gott och snyggt!

Väldigt god och klassisk mat. Toast skagen, Black and white med bea och sen créme brylé. Avslutningsvis en Irish coffee men det blev fööör varmt där inne. Fast efter att Oldsbergs sidekick hade lämnat blev det iallafall liiiite lugnare;).

Sen var det ju såklart nazidemonstrationen och den mindre organiserade motdemonstrationen…..sammafattningsvis blir man rätt sorgsen av alla dessa vilsna själar som nog inte mår så bra och som i avsaknad av kärlek vill väcka avsky och i denna avsky finna sammanhang i den egna gruppen.

Ett uppslag ur boken Sagor om natten av Kitty Crowther. Barnen älskade den. Särskilt när jag sa Dååååång dåååååång…. Fantastiska illustrationer och härlig suggestiv text.

Jag hade inte tänkt att köpa någon bok egentligen, det var så rörigt på mässan, det tog fram till söndagen innan jag ens lärde mig hitta till Ordberoendes monter. Men sista dagen gav jag mig ut på lite utflykt, jag tog mig mot barnböckerna och se där hittade jag en bok jag inte kunde motstå så den fick följa med hem. Mamma köpte några riktigt fina noveller från Novellix, men det ska jag inte avslöja så mycket om….det finns de som läser och kanske ska få….de kommer bli såååå glada!

I ett hörn av mässan var det trädgårdstema, där trivdes jag allra bäst. Hade jag endast varit besökare skulle jag stannat där! Bara här fanns lite känsla bakom montrarna. Formexlikt liksom.

Från torsdag till söndag vid 15 hade jag huvudvärk men det blev inte det bestående minnet av mässan. Jag vet inte vad som kommer att bli det riktigt…kanske de underbart goda middagarna ute på stan, demonstrationerna, mötena…eller bara en skön mix av allt. Och Annika, jag är fortfarande helt tagen av att du tog av din tid för att komma och träffa mig IRL, TACK!

Demonstranter och poliser i en explosiv blandning när vi käkade lunch ute….

 

Hos Carlsson bokförlag fanns en bok om Josef Frank…så otroligt fin. Jag ska nog önska mig den till jul. STOR var den, och med hans mönster runtom.

 

Jag tittade i tre olika montrar där tryckerier höll till. Jag har en plan…..

 

Så här ser Börje Salming ut när han dricker vatten….

 

Hotellet var som hotell är mest…men inte så välstädat. De kompenserade oss för den stinkande toaletten. Vi fick bubbel och choklad. Men helt ärligt. Vad kan vara mer lättstädat än ett hotellrum? Inte en enda pryl att plocka och ändå helt tjockt med damm längs alla lister…nä, det var inte full pott där. Sorry!

 

Det var mycket fokus på egot den här helgen. Här jag i min favoritklänning från Kwoshare. Om ni skyndar finns den kvar på Rean! Världens skönaste! OCH du kan knöla ned den i en bag när du reser!

 

Jag älskar att se på Pariserhjul. De är ju tråkiga att vara I men från håll och i mörker är de suveräna!

Nu ska jag sova…det tog på krafterna att vara borta den där helgen och arbeta hela dagen idag. Nu ska jag hitta en stjärna att leda mig mot morgondagen.

Till höger, bilen jag vill ha….till vänster….ja vad fasiken är det? Det roliga var att så fort jag tagit bilden och skämdes som attan för det dök en person till fram ur bilen. Även denne i en onepiece fast randig. Dock utan huvudparaply.

 

På kurs med Kurt

Bunk bed. Den knarrade väldigt. Min säng var jätteskön, och tyst!

Jag fick med  mig alla tre tonåringarna till slut.  Tydligen lockade en kurs med mig i Lekhyttan mer än en konsert med Veronica Maggio!!! Wohooo liksom!

 

Ena dottern muttrade lite…hon ville inte ligga i våningssängen..

-Jag trodde att vi skulle bo på HOTELL….!?

Jag svarade inte. På vägen hit hade vi talat om preppers bland annat….så jag tänkte att det är bra att de lever lite spartanskt om så bara under ett dygn.

Vi roade oss med lite frågesport också….alla länder vi kunde i alfabetisk ordning. Väldigt underhållande. Sen huvudstäder…. ännu roligare! Jag sa -Madrid…..

-Va sa någon? Vad är det?

-Spaniens huvudstad! Döh!!!!

-Är ju Barcelona!

-NEJ! Det är MADRID!

Så dit går nästa resa med kidsen och Museo del Prado! Nån måtta får det ändå vara här!

 

Fönstret är öppet och djuren på gården för redan ett fasligt liv. Men inte otrevligt på något sätt.

Mer än åtta timmars sömn….bara en sådan sak. Snart ska jag väcka barnen och äta frukost i det gemensamma köket.

Vi kom fram strax innan 22. Svensk sommaridyll för hela slanten.

Nu kurs i att spinna ull, kan hända någon trott vi ska ha en halvdags spinningpass?????

Tjing!

Ladugårdar…varför älskar jag dem?

Ps. Om ni undrar över layouten här är den galen pga. Fick ej med datorn, bloggar från telefonen…Ds.

Weekendresa för småbarnsföräldrar

IMG_8409

Kartor är för fegisar! Men vi kompletterar varandra rätt bra jag och maken. Han står ut med att checka in via mobilen, uppdatera telefoner, och räta ut elektroniska krumelurer. Jag går rakt fram till expediten och blottar strupen, HJÄLP MIG liksom.

För er som inte orkar läsa en novell, scrolla ner för mina bästa tips!

I smyg hade jag planerat en överraskningsresa för maken, han fyllde år. Väldigt nervöst att få allt att ”klicka” och inte försäga sig. Jag som vanligtvis brukar dela ut julklappar i förväg och ge födelsedagspresenter strax efter midnatt…..
Trots att min far både gav mig reskassan i ett Forexkuvert mitt framför näsan på maken samt några timmar innan avfärd ringde densamme för att höra om vi fått bokningsbekräftelsen…..På allvar pappa!?! Nästa gång tänker jag INTE anlita dig utan din fru!
Nu kanske ni tycker att jag är hård här och biter handen (händerna som föder mig) men om hela grejen är att hålla maken UTANFÖR planeringen…ja ni fattar, inte jättesmidigt. Men maken fattade inte något alls (?) jag vet inte om det är en bra eller dåligt. Kanske det ger mig en ledtråd till varför strumpproblematiken är helt olöslig…..

Nu ska ni få höra om vår resa!

Jag hade bokat möte med maken 16 vid centralen, han fattade inte varför om vi skulle äta 18 på AG´s där vi sågs första gången, men jag ljög ihop något om att kanske handla något innan bla bla bla och fick inga följdfrågor. Hans chef hade lovat se till att inget gick fel och OM det skulle gå göra det krävde jag blåljus till flygplatsen.
Vi tog Arlanda express och det var hur smidigt som helst, 20 min bara. Enda frågetecknet där var om det skulle ha kostat mindre att bara stiga på tåget istället för att förboka. Jag måste kolla upp det. I så fall hade det varit 150kr billigare. Det kan tyckas vara småpengar men jag hade bestämt att denna resa skulle gå i lågpristecknet.

SAS till Heathrow, landade i tid och sedan tåg till Paddington, 44 pund för två, tog 15 min. Vi irrade vi runt lite kring Hyde park, det fanns två Thistlehotell med bara några hundra meters mellanrum och vi hamnade fel. Vårt var Kensington gardens, långt bort i ena ändan av Hyde park.

Jag har bott på Thistle förut (aug), då vid Holburn, mycket finare men tråkig frukost. Detta kändes som om man bodde på våning 5,75 och det stank av antingen rengöringsmedel eller doftljus. Vi vädrade så gott vi kunde och kastade oss ut i jakt på mat. Då började det regna såklart så vi gick inte långt utan såg bara till att få i oss mat. Det blev ett ställe som hette Bella Italia och var helt OK mat för några hundralappar men ingen omvälvande upplevelse.

Lördag morgon vaknade jag innan sex. Jag tittade ut mot Hyde park och noterade joggare, ganska många faktiskt och vädret såg lovande ut. Jag hade två eller tre planerade aktiviteter för maken. Middag på Konaki, en favorit från förra resan, Espresso base, världens bästa kaffe och så kanske London eye. Jag brukar vanliga undvika turistattraktioner men just London eye hade varken jag eller maken testat. Resten av tiden skulle vi köpa lite presenter till maken och bara ta det lugnt.

Vi började med att snedda genom parken, se The Serpentine, flygande svanar, busande hundar och massor med ryttare. Solen sken, väldigt härligt. Vi kom till Hyde park corner och så drog shoppingen igång.
Jelly Bellies på Hamley´s till oss och barnen, jag kan tänka mig att det är ett rent helvete att faktiskt gå dit med barn och helt omöjligt att komma ut med en hel plånbok. Därefter blev det Cos, Liberty store, Shuh, Primark (hade fått beställningar av en dotter), ett gäng skobutiker och sen ringde makens mat- och sovklocka. Han är väldigt lik Skalman där…och jag blir superstressad när han blir hungrig för hans uthållighet är inte….lång. Jag för min del kan stå emot skoskav, ryggvärk, törst och hunger mycket länge om jag är i en storstad full av lockelser. Om detta gör en till en bra militär är oklart, säkert är iallafall att maken var en bra militär, jag antar att man som soldat får mat vid bestämda tider och bra skor.

När jag är i en storstad gillar jag att bara veta ungefär var jag är, inte förlita mig på kartor utan gärna ”komma bort” lite och kanske upptäcka något nytt. Jag styrde mot Tottenham court road där jag visste att kaffehaket låg, nära British Museum. Men vi kom lite snett. Jag såg en polis (det var väldigt mycket poliser omkring) och frågade om han möjligen visste var BM låg. ”I´m not from around here” förklarade han. Jag gav mig inte utan pekade på en stor byggnad som såg lite ”officiell” ut…
-Kan det vara ett museum?
-I´m from the East end, I´have no idea….sorry”.
Det var BM. Vi svängde runt hörnet och plötsligt visste jag exakt var jag var.

Jag hade fått en varning om att Espresso base kanske var stängt på helger och det var rätt. Att Konaki var stängt för lunch däremot var en överraskning. Men min pappa hade tipsat om en bra fransk restaurant i närheten (samma gata, andra sidan) så vi gick dit istället. Det kan jag varmt rekommendera. Savoir faire heter det och ligger på Coptic street. Väldigt knasig inredning, väggarna är handmålade med can-can flickor. I taket finns roliga citat i stil med
” If there is a will I wanna be in it”, ”To err is human, to blame someone else shows management potential” osv.
Vi delade en förrätt, en helt underbar aubergine och cashewnötsterrin, drack torrt vitt vin till och tog sedan varsin bouillabaisse. Mycket god men om jag ska vara kritisk var det övervikt av musslori förhållande till fisk (maken fick knappt någon) och sen en ring bläckfisk. Dessert som vanligt crème brulée (jag letar efter den perfekta puddingen helt enkelt), maken en cheesecake. Båda goda men inte extra allt. Vi kom ändå under 700kronor med två glas vitt var!!!. Mycket prisvärt skulle jag säga och stället ligger fantastiskt fint med ”teater” utanför fönstret. Gå dit!

Vi fortsatte vår vandring. Mitt emot Savoir faire låg en barberare. Jag försökte få in maken men mannen som mötte oss när vi öppnade dörren såg lite för ivrig ut i makens smak så han backade ur. Jag skulle tro att de flesta som går in där inte hamnar i en köttpaj en bit längre ner på gatan men man vet aldrig.

Nu styrde vi mot South bank. ”Ögat”. Vi hade noterat mycket poliser och det visade sig vara en stor demonstration på gång. Min första tanke var att vi nu skulle bli sprängda i bitar för att alla höger- eller vänsterextrema skulle passa på att göra något bara för att just vi var där och alla barnen skulle bli föräldralösa (centrum av universumtankar). Den goda sidan av detta var att stora delar av vägen var avstängd för trafik. Vi gick således snabbt till London eye. På håll såg det inte ut att vara så stor kö men när vi kommit upp på bron bestämde vi oss för att det där nog inte var något för oss. Vi gick ändå över bara för att se den på nära håll. Jäklar vilken pjäs!

Vi hamnade mitt i ett folkhav. Massor med olika aktiviteter ligger ihopklumpade just vid ”ögat” ett akvarium, någon Shrekupplevelse och folk går i motsatta riktningar och det var inte någon trevlig upplevelse. När vi kom upp på nästa bro möttes vi av demonstrationståget, Big Ben och Westminister Abbey. Vi stannade till för att höra vad det var de demonstrerade mot. NHS, alltså National Health Service om jag fattat rätt. De ska ändra i den så att det ska kosta pengar att gå till husläkaren etc.
Mannen vi pratade med frågade varifrån vi kom och när vi berättade sa han att ju Sverige är det bästa landet, ingen betalar för något! Gratis ALLT! Jag förklarade att vi faktiskt visst betalar för att gå till husläkaren och läkemedel upp till en viss summa och han såg uppriktigt förvånad ut. Han fick också veta att i princip ingen betalar mindre än 30 % i skatt och att vissa betalar mer skatt än de tjänar. Vi köpte iallafall hans tidning (Socialisten) för en pund och kände oss goda. I trettio sekunder. Sen komm kommunistfanorna.

(I taxin senare på kvällen (när vi gått 1,6 mil och inte orkade ett steg till) fick vi höra att man kunde förboka biljetter, att färden i ögat tar ca 20-30 minuter och för några år sedan kostade ca 200kr/person och var en fin upplevelse, next time then.)

Vi fortsatte in på en förbjuden väg, (enda sättet att komma undan kommunisterna) och fann oss vid ett mycket hårdbevakat område. En bil svängde in mot en grind, två tungt beväpnade poliser släppte förbi bilen och stora järnpollare sänktes ned i gatan så den kunde passera. Vi var tvungna att fråga poliserna vad detta var för ställe…..?
-Vilka är ni? Frågade de oss då.
-My husband is a policeofficer, sa jag och han fick t o m upp brickan.
-You are a brave man. Sa den ene, med alla handgranater och grejer borta hos er. Hans båda föräldrar var läkare och vi snackade en stund. Det visade sig att vi var vid Downing street 10, baksidan. Han förklarade att alla alltid ser det från andra sidan, pressen står mitt emot och vi var på kortsidan. Jag hade aldrig gissat, det enda som avslöjade var just den kraftiga bevakningen.

Vi tog inget kaffe vid lunchen och kände plötsligt att vi behövde lite energi, Starbucks? Pret a manger? Nä, något mer stillsamt…Saviani? Det såg fruktansvärt dyrt ut, guldmosaik i taket, kristallkronor, dämpad musik, kvinnor i Missonitröjor. Jag skämdes lite över Primarkkassen men kom på att resten av påsarna och min väldigt tydliga sidenscarf nog ändå gjorde att jag inte skulle bli motad i dörren.
Maken tog en espresso, jag te (when in Rome) och sen tittade jag ut en citronkrämsfylld croissant (when in need) och så slog vi oss ned. Lugnet, LUGNET! En servitris kom och hällde upp vatten i galskannan, instruerade. 4 minuter, inte mer. Jag fattade. FYRA, INTE MER! Då är allt förstört! När fyra minuter gått hällde jag upp. Jag insåg senare att jag ju skulle tagit upp själva tebehållaren också för att kunna dricka resten av teet utan att det var totalt förstört men man lär så länge man lever. Då kom de komplementära kakorna. Det är DÅ man förstår varför en kopp te, en kaffe och en croissant kostar 19 pund. Man betalar även för kakor. Men det var det helt värt, SÅ VÄRT! Min helg kinda värt.

Vi spankulerade hemåt med våra inköp och makens fötter behövde nya skor. Jag lade mig i och han blev lite sur. Anledningen till detta var att han tittade på så olika skor. Ena gången sneakers och sen tygskor. Jag såg inte den röda tråden. Jag hade köpt ett par billga gympaskor på Primark för 8 pund och nu skulle vi investera närmare 2000kronor i skor som jag liksom inte fattade poängen med. Jag föreslog Adidas, jag gillar modellen Gazelle, skulle gärna ha ett par själv och efter mycket om och men blev det till slut ett par sådana. Maken blev nöjd. Tänka sig!

Vi lastade av oss på hotellet, lade oss på sängen innan vi skulle ut för middag. Maken avböjde teater, vi var för trötta och tog sedan taxi tillbaka till Coptic street. Det var faktiskt bara dubbla priset mot att ta tunnelbanan och det kändes värt det.

IMG_8602Väldigt mycket mat.

På ”greken” tog vi en stor blandad förrätt och varsin Mythos. Vi var jättehungriga och åt upp ALLT! Sen beställde maken två öl till, lammsouvlaki med pommes frites till sig. Jag tog kycklingvarianten med grekisk risformad pasta. Så otroligt gott men sista ölen lämnade vi, vi var helt slut. Jag var proppmätt och kunde tyvärr bara äta halva portionen, vi är verkligen ovana vid uteliv. Övermätta och övertrötta tackade vi för oss och personalen tittade på oss som om vi var missnöjda men det var vi inte, bara galet trötta.
Nästa gång ska jag ta en mindre förrätt och inte vara helt utmattad när jag kommer dit.

Vi somnade ovaggade och jag vaknade en minut innan klockan ringde. Det faktum att sängen inte var av högsta kvalitet hade ingen som helst betydelse.

Vi flög hem med Ryan, det ångrade vi genast men jag måste säga att avfärd 8.20 en söndag från Stansted inte är några som helst problem för någon som är van att vara vaken mycket och tidigt. Vi räknade ut att en förbeställd taxi i princip var lika dyrt som tåg och tunnelbana och jämfört med 44 pund för 15 min resa från den andra flygplatsen beslöt vi att det var så vi skulle göra. Vi kom fram en timme innan take off och han med Boots och en frukost på Pret a manger. Vi boardade sist.

Ryan tog tyvärr vårt handbagage och vi behövde därför vänta vid bandet på detta pga att kabinen var överfull. Då försvinner ju hela poängen med ”travelling light” men men så kan det gå. Flygbuss till city och sen hämta upp barn på olika destinationer.

 

IMG_8415När vi kommit in genom säkerhetskontrollen började resan kan man säga. Vi tog varsin sallad och vin till det. Jag blev helt fnittrig. Vinet var bra, maten en rip off. Ät inte på flygplatser, det är inte bra mat! Ta hellre med dig en god hemmagjord macka!

 

IMG_8593Detta vaknade vi upp till. Hyde park i rosa morgonrock. Längst bort till vänster i bild syntes London eye.

IMG_8594

IMG_8443Första frukosten intogs här, väldigt vackert inrett men apelsinjuice i pappmugg….engångs, gillar jag inte.

IMG_8447

The ones that got away….maken tyckte det räckte med en halv meter baguette fylld med tortilla för mig…sniket!

IMG_8476

Rida i uniform, en självklarhet en solig lördag i London.

IMG_8472

Det är så roligt att leva ihop med någon som faktiskt utvecklar sig. Maken är på allvar intresserad av trädgård! Han bygger hönshus och tar in nya grejer. Jag för min del försöker begränsa inflödet lite, jag har tillräckligt mycket intressen, jag funderar snarare på att skära ned på dem….Städning t.ex.

IMG_8451

På The Serpentine. Vackert till en början men sedan ser man blodet….fjädrarna har inte bara fallit av.

IMG_8448

Londonskt eller för all del vårväder i stort är ju något av en chansning men vi fick mestadels sol och uppehåll under våra knappa 48h på resande fot. Jag hade sååå ont i ryggen när jag mötte upp maken på centralen men den släppte allt eftersom och kom inte tillbaka förrän idag, tisdag och jag misstänker starkt att det beror på att jag inte är i rörelse. Jag får ont av att vara stillasittande. Så tråkigt. Man kanske skulle vara cyklande brevbärare???

 

IMG_8479

Hyde park corner en helt vanlig lördag….

IMG_8512

Magnolia….den som ändå…..suck.

På kvällen, andra dagen gick vi förbi den franska krogen igen. Ambiance tänker jag.

IMG_8523

Taket på Savoir faire. Ska kanske ha så hemma lite….?

IMG_8598

Livsnödvändiga. Jag var så koncentrerad på att få med allt till maken att jag helt glömde bekväma skor till mig själv….men Primark har sina fördelar, 8 pund och hur sköna som helst!

IMG_8549

Att vara mitt i en folkhop som inte ens rör sig åt samma håll är liksom inte min grej…

IMG_8583

FYRA minuter. Punkt!

Vår utsikt.

IMG_8607

Det hade ju varit läckert att kunna skiva: På väg hem genom Londonnatten efter en barrunda men vi var i säng innan nio och jag somnade direkt. Mn lite skön feel i bilden ändå från taxin hem.

IMG_8585

Väldigt lyxig känsla i den asken. Jag kan inte låta bli att fundera på om de är engångs….

IMG_8558

Det finns ju så mycket att fota i London. Byggnader, blomlådor, buxbom och staket bland annat.

IMG_8537

East India Company, var det i Covent garden? Makalöst dyrt och fantastiskt doftande teer. Jag swishade in och ut på mindre än fem minuter och blev 600kr fattigare….men fyra burkar te rikare (presenter till barnvakterna mestadels). Helt försvarbart alltså! FYRA MINUTER, hör ni det Pappa och svärfar, inte mer. Då är allt förstört!

De andra var lite galna men den här färgen kanske?

IMG_8522

Vad är detta undrar ni? Jo det är en bild på något som står planterat nära en vägg. Det går är poängen, jag vill nämligen (läs har redan) platera en klätterhortensia på husets södra sida…..Maken hävdar ruin, vattenskada, spruckna betongväggar mm mm mm.

IMG_8528

Målade dörrar, jag älskar det! Och ser ni hur HÖG den är!!! Jag har ju målat vår dörr efter inspiration från utlandet i blankt svart. Så nöjd, SÅÅÅÅÅÅ nöjd!

IMG_8517

Vita pärlhyacinter i skål, ja, det funkar för mig. Liberty, dit går jag alltid!

IMG_8511

Varje dag vill jag ha blommor men tyvärr ser det så illa ut ihop med röran och stöket här hemma (plus att det är dyrt) att jag nästan alltid avstår. Så synd.

IMG_8516

It´s a bit cold sir, in a moment the temperature will be right…..Man fick vibbar från Scenen med ”Mr Bean” när han slår in paket i Love actually…..rena rama badkaret.

IMG_8514

Proffshjälp med vaxanbringning. Och vi fick några ”sachets” med oss hem för att maken ska kunna få smörja sig med ringblommeextrakt. Dem snodde jag blixtsnabbt.

IMG_8510

Libertys bästa ingång.

IMG_8500

All denna grönska alltså. Och 70+ män i knallröda självklara byxor.

IMG_8491

Laduré. Jo även här äts macarons. Överflödet slår en alltid. På dagarna älskar jag det men på kvällen när man ser uteliggarna rätta till sina pappkartonger och sovsäckar då känns det inte riktigt lika bra. Man förstår att kommunister marscherar vid Downing street…

IMG_8489

Jag som alltid är hungrig och likt Oscar Wilde gärna ger efter för frestelser har svårt att bara gå förbi…..

IMG_8426

London by night….jag kan inte förstå detta med att sopor kastas rakt ut bara…drar det inte till sig råttor? Fst jag såg inte en enda när jag tänker efter. Inte som här hemma där jag ser råttor mitt i stan och ffa vid Danderyds station….

IMG_8548

Ni som bara vill ha bästa tipsen från resan, de kommer här:

Boka tidigt, kolla priser noga, dvs ring till transportörer (dock inte Ryan för de tar taxa när man pratar) ha en grov plan på vad ni vill göra och ha bekväma skor! Har ni inte packat bekväma skor, köp genast nya på t.ex Primark.

Konaki på Coptic street har fantastiskt god och prisvärd mat, öppnar 17.

Savoir faire på samma gata har lunch och middag och fin utsik, mycket gott och prisvärt. Barberare mitt emot och fin paparaplybutik.

Man kan föreställa en tur på the London Eye och gå ombord med ”fast track”.

Pret a manger har mycket god och rimligt dyr frukost/lunch, finns en i varje kvarter och det är inte något dåligt med det.

Savini fikapaus/lunch i fantastisk miljö till ett ok pris, godaste Earl grey jag någonsin druckit i väldigt harmonisk och vacker miljö mitt i smeten.

Good evening!

Smakprov – London

IMG_8407

Jag kan vara lurig ibland….

Vi var i London i helgen, här är lite bilder medan jag sorterar intrycken inför en fullödig redogörelse! Och då menar jag verkligen det!;)

 

IMG_8469

Alm?

 

IMG_8423

Här bodde vi

 

IMG_8493

Skor jag inte har råd med….

 

IMG_8456

Svanstjärt. Såg ug som en haj först…

 

IMG_8482

Växtvägg, kanske något för oss?

 

IMG_8514

Maken får experttips i stil med paletscenen i Love actually…

 

Detta är något av allt jag gillar med London. Grönskan, färgerna och åldern.

 

IMG_8572

Florence Nightingale, en av få kvinnor i statyform med kläderna på…

 

IMG_8590

På allvar…..något liknande fake news, en hel butik full.

IMG_8511 IMG_8534 IMG_8558 IMG_8592Ha en härlig vecka alla!

London revisited

IMG_3150

Varför kan vi inte skylta lite mer så här i Sverige? En butik på Brahegatan gör något åt det här hållet, inte så överdådigt men skapar en atmosfär som sträcker sig utanför butiken. Jag gillar det.

Nu har jag gjort det igen, tagit en femtonåring till London för samkväm och shopping. Två nätter, tre dagar. Ungefär exakt vad min plånbok klarar…eller egentligen på tok för länge för den.

Jag ska inte tråka ut er med vilka butiker vi har bevistat, det är för många och många av dem finns dessutom i Sverige eller på nätet så det är helt onödigt. Priserna är dock lägre, varför det kan vara befogat med en kombinerad nöjes-och shoppingtrip. Hade jag åkt för att handla till mig själv hade jag valt bort allt det som finns att köpa annat än i London men så är jag ju vuxen och har lite andra krav än tonåringar. Ingen skugga faller på dottern som var väl förberedd och visste vad hon ville ha.

IMG_3136

Plötsligt dyker ett kamerateam upp och vill plåta dottern som smälte in utmärkt i butiken…Hon poserade en lång stund. Ena killen tyckte jag skulle passa på och fota fotograferingen….såklart!!!

Vad var det bästa med denna resa? Det var kort sagt maten och drycken (och att få vara med mitt barn såklart). Första dagen blev lite galen matledes på grund av att vi vi missade frukost, kompenserade med en tidig lunch och avslutade med ”middag” på en trottoarkant i väntan på teatern. Ingen kulinarisk höjdare med andra ord. Dag två däremot innehöll ett besök på en grekisk restaurang och det mina vänner var mat i världsklass (i kategorin affordable). Stället heter Konaki och ligger på Coptic street 5, nära British museum. Gå dit!

IMG_3105

Atmosfär och trevlig personal.

IMG_3106

Önskar att vi hunnit dit en sista gång innan vi lämnade England, det får bli nästa gång.

Vi tog tre förrätter (grillad halloumi, ost- och spenatfyllda filodegsrullar, tsatziki) och pitabröd. Till varmrätt blev det haricots verts i en tunn tomatsås med sauterade/friterade potatisar till den vegetarianska dottern och till mig kycklingsouvlaki med citronris. Absolut det godaste ris jag någonsin ätit! Till efterrätt valde dottern tre enorma kulor glass och jag den obligatoriska crème brylée. Grekiskt öl (Mythos) och en Cola dracks. Två öl blev det till och med men jag orkade bara en och en halv. Vi pröjsade under 60,60 pund för detta. Ett kap.

IMG_3127

Jag vet, en kedja men betydligt mer prisvärt än vår sorgliga hotellfrukost, också den från en kedja….

Sista dagen åt vi frukost på Pret a manger. Det blev lite blandat, en varm croissant med tomat och ost, en brioche med bacon/omelett, två skålar färsk frukt, en apelsinjuice, en morotsjuice, två latte och en mandelcroissant. För detta gav vi 22 pund. Den oerhört trista frukosten på hotellet gick på 12 pund per person och om vi ätit utan att gå via receptionen hade det gått loss på 17! Rena rånet och ffa helt utan finess.

IMG_3131

Nästan allt gick ned. notera den fina börsen i bakgrunden. den är min dotters, jag är gröööön av avund! Avund är fult. Jag avgår.

Efter sista dagens tour på insidan av Oxford streets affärskedjor och det var dags för hemfärd drog vi oss mot hotellet, helt slut i kroppar och själar. Vi slank in till utomhuscaféet på kyrkans gård. Jag hade spanat in den redan första dagen, det såg så avslappnat ut. Där drack jag årets godaste kaffe. Helt utan krusiduller gjorde den italienske mannen iordning två koppar kaffe och upplyste oss om att vi kunde stanna så länge vi ville trots att han stängde….oooops, vi hade kommit precis tio i fyra, fyra gick gong gongen.

IMG_3168

En verklig entusiast! Fullt med budskap i trädgården och ro. Mitt i stan en oas där endast kaffe och mjöl serveras.

FullSizeRender

Trångt som attan.

IMG_3171

Mycket spartansk möblering men alla växterna gör det lummigt.

IMG_3163

Jordgubbar, hallon och kryddor i en skön mix.

Vi slog oss ned, pratade lite med honom om Italien, kaffe och hur det fungerar att ha ett utomhuskafé på vintern. Det går tydligen lysande, han har värme under parasollet, jag tänkte i min enfald mest på gästerna……

IMG_3153

Mycket bra idé! Ta extra betalt för onyttigheter!

Om man tänker bort att jag aldrig i hela mitt liv vill göra någon mer shoppingresa kan jag ändå känna mig nöjd med dessa tre dagar. Jag fick vara ensam med dottern, vi fick många glada skratt, jag fick sova delvis ostört (även 15-åringar klänger på sin förälder om man delar säng visar det sig), jag fick se en teaterföreställning och jag har hittat två pärlor att i framtiden ta med maken till.

IMG_3092

För första gången besökte jag Urban outfitters. de hade summer sale högst upp. Dit gick vi. Jag köpte en snickarbyxkjol i svart denim och den här blusen som seglade upp som en favorit. Min nya färgskala känner jag…blekblått/turkost och svart.

IMG_3114

Här är jag igen. I nya kläderna. Klänning 22 pund, tröja 2,5 och nagellack 1….lätt att bli fartblind.

Jag blev också lite dyster. London är en spretig stad, det finns högt och riktigt lågt där. Unga människor med tom blick sitter och tigger på gatorna. Med risk för att vara politiskt inkorrekt noterar jag att dessa tiggare verkar vara infödda britter med allvarliga psykiska problem, inte sällan korsade med beroende, eller så är det bara människor som det gått riktigt illa för. I vårt land ser vi ju mestadels människor från inte så välmående och socialt ansvarstagande länder tigga på gatorna. Är man en del i systemet har man ändå rätt goda möjligheter att få vård, bostad och mat för dagen i Sverige. Så är det inte i England.

IMG_3116

Vilken konstig skylt! Från hotellet.

Jag såg en kille under trettio sitta på gatan med ett ben som verkade angripet av rosfeber, hade han varit på medicinakuten skulle han ha fått penicillin omgående och lagts in.

En kvinna bakom oss i kön på Primark stank av urin och hade endast en tand. Hon var så vänlig där hon stod och tog hand om sin lilla hund hon bar i en pappåse. Hennes ryggsäck med vidhängande sovsäck vittnade om att hon nog sov på gatan. Hon var i min ålder. Jag fick lust att betala hennes varor men drog mig för det då jag inte ville göra henne obekväm. Men när hon satte sig med sin hund utanför på gatan skickade jag fram dottern för att fråga om vi kunde köpa henne något att äta och dricka.

Hon bad om en kycklingburgare, att dela med hunden. Och en kopp te. Vi gick in på Mc Donalds, köpte burgaren, ett sexpack nuggets (fast jag oroade mig för om frityrsmeten och hundens matsmältning), te och lite äppelpaj. Jag vet, löjligt att ta i extra men jag tänkte att hon kanske behövde just lite extra. Alva gav henne maten och jag kom efter med te och tillbehör. Hon tackade väldigt mycket, jag skämdes men tittade henne i ögonen och sade -Take care. Totalt patetiskt. PATETISKT!

Hela vägen tillbaka till hotellet funderade jag på hur fan vi människor är funtade egentligen och om det verkligen inte går att få bukt med den här misären. Jag fick lust att crowdfunda ett hem/behandlingshem/dagvårdskollektiv för människor i den här sitsen. Där skulle jag kunna organisera vård, utbildning, socialt arbete och ge dessa helt menlösa (i betydelsen utan men) människor lite värdighet, omsorg och respekt, kanske rent av ett arbete!. Som vanligt ser jag bara det illa barnet i dem, det barn som for så väldigt illa som jag inbillar mig. Då dör jag lite och känner att människor är en riktigt misslyckad art. Jag vet, jag låter kvalmig och som en satans världsförbättrare men det tär på mig den här egoismen som gör att vi bara bryr oss om oss själva och hela tiden konsumerar allt som går, jagar något som faktiskt inte finns i prylar. Och jag VET hur galet det blir att skriva det i ett sammanhang när jag åkt för att shoppa i London. Jag vet.

NU har iallafall jag bestämt mig (igen), konsumtion är inte min grej. Jag mår illa av det. Jag köper endast det som behövs, en av varje, inte mer. Går något sönder ersätts det, nada mas!

Det svåra i detta är barnen. De förstår inte att nytt Lego är av ondo. Jag har hela tiden en plan att lära dem det fina i att bygga med det Lego som redan ägs av oss men de vill hela tiden ha NYTT!

Vi besökte Hamleys för att köpa en folkabuss av Lego. Jag hade sett på nätet att den skulle finnas där, den skulle vara flera hundra kronor billigare. Den var som en karneval butiken. Ett shoppingmecka för barn med trollkarlar, Bollywooddansande prinsessor, godisfabrik, lekksaksdemonstrationer och i princip allat ett barn kan önska. I FEM våningar!!!

Jag letade och letade men nej, den gick bara att beställa. Stor besvikelse. Men en sak lärde jag mig av killen i personalen, man ska sortera Lego efter form och inte färg. Det blir mycket lättare att bygga då. Bättre översikt.

Alla beskrivningar har jag sparat så det finns möjligheter att genomföra detta, det enda som krävs är den där gyllene TIDEN!

Oj, vad jag skriver mycket, men så blir det när man fylls av intryck, tankar och ångest över sakernas tillstånd.

För att vända detta till något positivt, och det ska man ju alltid har jag hört, man mår bättre då….Kom ihåg detta när ni ska flyga västerut: Greken på Coptic street, frukost på Pret a manger och gudomligt gott kaffe på Espresso Base (St George´s kyrka, mellan kyrkan och hotellet på Blomsbury Way).

IMG_3140

Medan dottern sminkar sig hinner jag packa allt mitt, skriva en snutt filosofera över livsvalen, somna till en kvart och hinna oroa mig för världsalltet……

.

Över och ut!

London calling, again!

 

 

 

IMG_2955


Det finns så mycket snygga ställen här, jag skulle vilja stanna hela hösten!

 

IMG_2924

Vi åt aldrig frukost så lunchen blev förskjuten och allt kom i otakt. Efter shoppingen var vi så hungriga att vi gick in på närmaste hak med libanesisk mat. Mkt spartanskt men gott!

IMG_2931

Testar att äta falafel med sked….

IMG_2947

Mina coolaste skor. Och mitt nya nagellack. Redo för Londons teaterscen!

IMG_2950

Nya klänningen matchades med en kornblå liten väska från Paul Smith. Vissa har lyxprylar, andra har en Kånken från 1977…..

IMG_2960

På grund av tidspress (som sedan visade sig vara gott om tid) köpte vi bat ”to go”. Den åts på gatan till omgivningens stora intresse.

IMG_2973

Efter att ha inmundigat maten tog vi oss till ett kafé. Det var dumt gjort. En riktig turistfälla med tråkig, oorganiserad och slö personal. Torr croissant och en chokladmilkshake som smakade kall =´Boy…men billigt var det inte.

Nu är vi här, i en av världens härligaste städer och allt jag kan tänka på är skoskav. För vi gav oss ut på kvällen till fots och jag var så orutinerad att jag tog ”finskorna”. Vi traskade runt i gott och väl 1,5h innan vi kom fram och på vägen hem fick jag byta skor med dottern. Jag hade så ont att jag inte kunde fokusera på att hålla igång konversationen ens.

Hur ska det GÅ imorgon????

Vill ni höra ngt ännu värre? Såklart ni vill! Jag villade bort oss (det var därför promenaden tog 1,5h istället för de 10 minuter som var planerade), jag hade glömt bankkortet (som man skulle lösa ut biljetterna med), jag hade inte ställt om tiden på telefonen till den som råder på platsen och jag glömde plötsligt bort vilken adress hotellet låg på……

 

IMG_2949

När man är van vid att ständigt ha tillgång till kartor via nätet och att kunna googla sig fram blir det lite mer äventyrligt i en så här stor stad. Jag bara går rakt ut och tänker att det löser sig nog. Det gjorde det, det tog lite tid bara. Hemvägen gick dock över förväntan. Då gick vi precis rätt och kom hem direkt (eller det tog dubbelt så lång tid hem också pga att jag hade så satans ont, Alva bytte skor med mig så att jag slapp gå barfota sista biten).

Vi kom emellertid fram (en timme för tidigt), pjäsen var urkul och trots alla besvär ligger jag nu nedbäddad i en deluxesäng som jag delar med min dotter. Jag har nu inget att klaga på (utom skavsår och promenadångest inför morgondagen). Dottern tyckte nog till och med att det var lite roligt att sitta på trottoaren och äta middag ur en plastförpackning och ta lite crazy bilder….jag kände mig rätt värdelös. Men imorgon blir det bättring. Då ska jag ha hem alla hästar och vara en responsible adult som efterfrågades i passkontrollen…

IMG_2938

Primark är väl essensen av slit och släng men jag kan inte låta bli att köpa nagellack i trendig färg för en pund styck! Fina servetter också!

Jag har handlat presenter idag, ända fram till jul. Jag har köpt godis, såpbubblor och lite annat kul till nya huset. Absolut inget onödigt, jag lååååååvar! Primark var dagens mål, vi var där i cirka två timmar. Det mesta är förskräckligt men jag lyckades faktiskt komma ut med bara saker som satt bra, var snygga och som inte ruinerade mig helt. Imorgon ska vi gå till lite mer ”lyxiga” butiker. Harrods bland annat. Jag har lovat Lego och ska titta på ett dörrhandtag. Vi fick ju dörrar igår som förtjänar bättre än Bauhaus billigaste (79kr). Nu ska jag sova, jag gick upp kvart i fem i morse och hade då sovit tre timmar och 45 minuter. det räcker inte på långa vägar för en sådan som jag. Tjooooooo!

IMG_2999

Jag ska kanske köpa mig ett par riktiga skor imorgon? Ett par snygga gympadojjor så jag inte måste amputera fötterna när jag kommer hem…Här ser ni dottern i mina svart-rosa-lila koskinnsklackar, jag bär Nike.

Skamligt glad och utvilad

IMG_9645

Solnedgång över Paris i veckan….underbart! maken kanske kommer överraska med en weekend snart, sååååå worth it känner jag!

Hej allihopa! Nu är det jag, Positiva Anna, igen. Ni bara måste få höra det allra senaste, jag är sååååååå utvilad! Jag vet inte vad som händer här för plötsligt sover alla barnen hela nätter, de krånglar inte alls vid läggning. Det har de ju aaaaaaldrig gjort men nu bara, poff, så sååååver de! Såna gullpluttar. Man vill liksom bara gjuta av dem i gips och få dem att stanna så här okomplicerade och söta. Mitt liv är fullkomligt! Verkligen. Å sen markservicen hemma, han tar verkligen i från tårna nu. När man kommer hem efter att han vabbat med lilla minsta godingen står maten på bordet (läs: tre stekta korvar, ett helt och två kvaddade korvbrön med de nödvändiga tillbehören, senap och ketchup, på diskbänken), gud alltså! Såååå omtänksam, bästaste maken alltså. Men det tog inte slut där. Han lovade att jag skulle få sova inatt också (läs: första gången på säkert tre år) utan att behöva gå upp (läs: som de senaste tre nätterna när jag snittat fyra komma fem väckningar och två sängbyten/natt och avslutat i fosterställning lagom till alarmet tio i sex) såååååå härligt. Jag är mån om min skönhetssömn. Utan den klarar jag bara inte aaaaav att arbeta på medicinakuten. Så förstående han ÄÄÄÄÄÄÄR!

Åh, sen tar han andra initiativ också. Jag har ju en önskan om att leva frisk länge och har lite svårt att få till det på gymmet med PTn nu (läs multitaskar även när jag bajsar) så han hade ordnat en hinderbana åt mig i huset. Va? DET ÄR KÄRLEK DET! Så himla smart. Ta dig inte bort för att träna, träna där du skiter mer, genialt va!?! Kanske kan bli en storsäljande träningsbok, vad vet jag?

IMG_9643

Jag lägger mig full av förväntan, han har säkert förberett en härlig frukost på sängen till imorgon, han vet ju hur slut jag varit med allt nytt, ryggen och så vidare. Jag misstänker att han har något på gång för jag hittade en pain chocolat (UNDER JÄVLA SÄNGEN, HALVÄTEN).

Solen sken också. Alla gick ut (läs: jag försökte komma undan fem minuter för att samla ihop mig och se dagsljus efter tre pass på raken på akuten och noll vila) och då kom alla ut och ville umgås. Gulle!

Tänk, vad gjorde man utan familj? (läs:  …..ja, vad fan som helst faktiskt). Och nu……ska vi baaaaara mysa, krypa ihop och se någon kärlekskomedi ihop, ta ett glas kir royale och bara ha det gött! Så ska det vara, lucky me!;)

IMG_9644

Fridens hörrni, så vackert va! Min dotter F tog bilden, från en takterrass.

Hej då alla goa läsare, kramis, jag ääääälskar er!