Nya bollar

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Rosen växer inte så mycket men de vita lavendlarna är helt gigantiska. Jag måste kanske plantera om lite här men just nu orkar jag inte. Jag ska se vad som finns på rean i oktober och utefter det planera om lite här hemma. Jag ska försöka skapa en mMedelhavsköksträdgård och organisera lite nu när nya hönsgården är på plats. Då kanske lavendeln passar in bättre där….?

Idag åkte maken med äldste sonen på fisketur med övernattning i skogen. Det var planerat sedan länge. Jag är ju alltid lite nervös över att vara endam med barnen men med de två äldsta hemma visade det sig vara ett lyckokast.

Redan innan lunch dök min bror upp med sin familj och vi gick iväg för att bada i poolen. Jag badade två gånger med barnen, lekte och dök som jag annars bara gör när det är minst 29 grader i vattnet. Men eftersom det bara var jag av de vuxna som ville bada fick det bli så. Det var jättehärligt. Efter det gick vi hemåt och sen spenderade vi nästan hela dagen ihop. De mindre barnen lekte och vi övriga satt i köket och pratade och år lite småsaker…en liten sallad, lite ost och oliver. Kycklingarna var väl dagens höjdpunkt kan man säga. Min brors barn älskar dem och hans fru är van att ha höns från sitt hemland men brorsan är stenhård. INGA HÖNS! Meeeen vi jobbar alla på det och som hans yngste son uttryckte det: ” Det är inte du som bestämmer vad Anna ger mig i present!”. So true!;)

Min minsta och min lillebror, hon älskar honom!

Imorgon kommer maken och Frank hem. Då ska vi försöka ha en lika harmonisk dag…..hönshuset måste lagas och byggas ut lite. Kycklingarna behöver en lite lugnare miljö tror jag innan vi låter dem sova ihop med de stora. Tre ägg har vi fått nu sedan en av marinerna börjat värpa. Idag kom inget och då blir man lite ledsen fast det är bra jobbat med ett ägg om dagen i tre dagar ändå. Vi vet inte riktigt vad vi har att vänta oss där.

När brorsans familj åkte hem tog de med Edgar. Jag passade på att vila ryggen då men somnade!!! jag sov tills han kom tillbaka med E och då hade Tylla redan somnat. Hon hade sagt: Jag måste lägga mig och så hade hon gjort det med lite hjälp på toan av tjejerna. Tänk va? mamman sover och då sköter sig plötsligt allt utmärkt. Jag väcktes vid nio av min brors röst och vimsade ut i hallen men då motade äldsta dottern in mig igen, -Sov du sa hon, vi tar hand om E. Tyvärr var det förs sent då så han märkte att jag var vaken men det gjorde inget för han somnade här i min säng på två röda.

Här ser ni kycklingen Louise. Alla har fått namn nu. Garbo, Greta, Gloria, Goldie (efter Hawn), och Eldkycklingen (?!?). Nu känner vi oss säkra på att ingen räv kommer kunna forcera vårt hönshus/hönsgård. Det är Goldie som lägger ägg, hon får så mycket extra uppmärksamhet av tuppen också!

En härlig inledning på helgen och jag är så glad och tacksam att mina äldsta barn är så gulliga mot mig och småsyskonen. Jag har haft det lite tungt sista tiden med all värk, allt arbete och oro inför boksläppet. Men nu känner jag mig på topp, särskilt roligt att ha alla barnen samlade under samma tak så mycket, så här länge har 20-åringen knappt bott här sedan vi flyttade in. och då har hon ju ändå en tvåa på Östermalm snuskigt nära Strandvägen…..Det ska alltså till att man får egen kuppe för att man ska bo hos mamma…än har hon inte kommit hit med någon tvätt iallafall.

Timorous beasties, kolla in dem. Jag har skrivit om detta företag på Eget hushålls, de har så häftiga mönster och det är så sinnessjukt dyrt. Tygerna går på 120 pund per meter! Svenskt tenn släng er i väggen liksom….

Nu ska jag se ett avsnitt av Vera, jag älskar brittiska deckare, just lovely! Och jag är tacksam idag, för att jag har en sådan fantastisk skara barn som är såååååå gulliga och härliga. Hjärtan till er och sov gott maken på liggunderlaget med myror och mygg….din plats i sängen är upptagen här så kommer du inatt får du sova på soffan!;)

Sen har jag äntligen fått iväg både mina mått och skissen på koftan som ska bli till. Jag har såååå höga förväntningar på detta.

Här jag och Tylla när hon hoppar bomben och sjunger. Kolla in Instagramflödet här intill så får ni se. Hon är bara för härlig den tjejen! Vi bor i Bullerbyn här. Alla grannar morsar, lånar ut prylar, barnen leker här och där och vi får titt som tätt besök av nyfikna som vill kolla in hus eller höns. Jag ångrar inte en sekund att jag flyttade hit. trots att jag nu ligger och hör en susande AC som stör dygnet runt både inomhus och utomhus. Men jag hyser gott hopp om att det kommer bli slut med det för det är inte OK att storfräsare får förstöra boendemiljön för vanligt folk hur som helst och inte följa regler som vi andra måste.

 

 

Kortversionen av min perfekta helg

Krossad. Jag tog upp med vår trevlige granne ämnet busskur av glas och värdet av att snart återgå till plåtversionen. För att undvika skattslösande. Han berättade då om en busskur på ön bortom vår, lite längre ut liksom. Där fanns det en i betong….. -Utmärkt, sa jag. -Den sprängdes, sa han. Häpp!

-Mamma!? (Tylla)

-Jag är törstig! (Edgar)

-Mamma?? (Tylla)

-Jag är Törstig!!! (Edgar)

-Jag är Törstig!!! (Samma barn som ovan)

-Jag är TÖRSTIG! (ja, samma igen)

-Jag är på toa! (jag som avhållit mig från att min vana trogen, svara vid första pipet och istället tänkte: Jag är på TOA, jag kan få vara det, de kan vänta).

-Hallååååå!?! Jag är TÖRSTIG! (E)

-Mamma????

-Mamma är inte här säger maken plötsligt och jag trillade nästan av toan.

-Mamma jag är törstig (säger Edgar som liksom inte bryr sig om informationen han just fått)

Knack, knack, knack.

-Hon är här inne, säger Tylla som tydligen lyssnar ändå.

Nu tänker jag: Fan man har knappt varit borta i 30 sekunder innan det uppstår total förvirring och kaos.

Maken rycker nu i handtaget, som för att kolla att han hade rätt. Och det hade han. JAG ÄR PÅ TOA!

När jag var färdig med det som skulle göras och rätt nöjd med att bara ropat två gånger och inte avbrutit mig. Korven kom ut, pulsen han gå ned och märkvärdigt nog löste sig alla problem. Edgar hittade köket, glasen och vattnet. Löste sitt problem själv alltså och Tylla kom på andra tankar (läs: hittade glass i frysen) och maken talade lugnt och sansat med barnen.

Maken skalar potatis till sig och barnen…..

Jag svär att jag kommer INTE sakna allt med småbarnstiden men helt klart skulle jag vilja ha mer av de goda stunderna och idag när jag skriver detta ägnade jag tre timmar av min och barnens vakna tid på en buss/till fots på väg till arbetet. Så kan jag inte ha det länge till.

Man vill liksom inte veta hur mycket papper hon fått i sig och vad det var för färgämne i själva glassen eller på förpackningen.

Hon fick en Frostklänning från NY. Den har inte lämnat hennes kropp. Den är orange framtill och brun nedtill. Hon klättrar i jordhögar, slabbar med glass och håller på men som vi alla vet, skitiga barn är lyckliga barn.

Jag pratade med en bekant (hemligt vem) som arbetar på FRA. Det framkom att det var total radiotystnad där (alltså DE lyssnar ju ordentligt på OSS, men på själva arbetsplatsen är det EXTREMT tyst och stilla, inga mobiler eller annat som kan användas i spionagesyfte får införas) och jag förstod på den här personen att det var….tomt. Ingen Fb, inget Instagram, inga pling hit och dit och samtal från folk man känner, NADA. Det kändes tomt var beskrivningen och jag tänkte genast…DÄR vill jag arbeta. I radiotystnad, utan kontakt med utanförvärlden. Tänk så effektiv man kan vara!!! Man går dit, gör sin grej och går hem när man är klar. Men det var inte helt uppenbart att avsaknad av mobiltelefoner var tidsbesparande. För man kan inte NÅ medarbetarna helt enkelt. Man måste GÅ till dem, ha möten och i värsta fall tillkalla en vaktmästare som letar upp vederbörande. Som en blandning av 70-talet och psykvården liksom. Och jag blev ännu mer säker på att DÄR vill jag arbeta.

Jag som försöker undkomma störljud på buss med för mycket kläder….

Man kunde bli uttråkad fick jag höra….inget att sysselsätta sig med….på jobbet???? VA? Men OM man gjort allt man ska och ska bara fylla ut tiden kanske man kan få gå hem? ELLER, man kan läsa en bok, skissa på en bok, fila sina naglar eller gå på toa?

Jag ser inga som helst besvär i att vara ostörd. Jag vill gärna ha mer av det och få betalt medans jag är det.

Här ett exempel på hur jag kan fördriva tid. Rita på hönshus….

Mina älsklingar just nu. Så fina!

Nu ska jag inte gnälla, jag ville bara ge en bild av hur olika man kan tänka om saker. Tid, tystnad, kvalitetstid osv…..För jag tänker att när jag åker med bussen så kan jag GÖRA saker men nej. Då stör pratiga kvinnor mig med sina höga röster och skratt. Idag någon som gapflabbade och ojade sig omvartannat ihop med en sjuk kompis som hon utlovade var inne på sista dygnet av feber, hon kunde sådant osv osv osv. Jag ville INTE höra. Jag vill slappna av, inte tvingas till öronproppar pga idiotsnack jag inte vill engagera mig i. Jag satte i hörlurarna (motvilligt) och lyssnade klart på Spanarna, hennes flabb störde ändå fast jag hade rött ljus på volymen. Hon steg av någonstans i Solna. Då dyker istället upp en ung man framför mig som småviskar…om saker som låter spännande och plötslig blir jag irriterad på att han pratar så lågt. Jag tar också av jackluvan för det började bli för varmt där inne och försökte verkligen lyssna och fatta vad allt rörde sig om. Men då steg en tonåring på som började snacka för högt med en kompis så jag gav upp och smsade med en kompis om dagens händelser tills batteriet tog slut.

Här sitter jag och försöker se avspänd och harmonisk ut…..

Direkt efter ett kalas på lördagen, innan parkouren fick Frank en godispåse. Han gav Tylla sin klubba, tuggummit tog han själv. Men man ska inte SLÄNGA saker…..och jag hade ingen lust att hålla i allt i en timme. På vägen hem somnade de båda i bilen och jag hoppades på några minuters lugn i hemmet när jag kom dit (innan nattjouren) men då hade E varit kreativ i sängen med akrylfärger som ni kanske sett…..

Och jag ska INTE redogöra för den konversationen för det är jag för pryd för men kanske kanske det kommer senare. Men det som utspelade sig idag gav mig mod att erkänna att jag faktiskt bajsar då och då, något som jag tvekade länge inför att skriva….Jag trodde ett tag att Kungen och Abborna inte gick på toa alls. (Detta var mycket länge sedan).

Jag brukar använda handskar av sjukhustyp när jag grejar i jorden. De hade hon på sig större delen av dagen, såååå bra passform. Bästa passformen (somTrum skulle sagt).

När söndagen var över kände jag för att göra som Patsy……

 

Det blev rätt bra till slut. Vi kanske klarar detta innan månaden är slut, eller jag….

Vy från insidan. Det ger som Ylva så riktigt påpekade ett ORDNAT intryck, och det är DET alla barn i världen önskar sig! Och fred på jorden!

Ps. Något måste göras åt Trump. Jag hörde nämligen på radion att man i ett pressat inrikespolitiskt läge (sagt upp FBI-chef som utreder en och sen hotas) kan försöka göra en avledande utrikespolitisk manöver (typ bomba Nordkorea) och då sitter vi alla i skiten skulle jag tro. Och nu har väl JAG fått FRAs ögon på mig ändå….och det är helt OK för om ni ”hör” mig, jag bor nära, jag kan många saker meeeeeeen kanske hålla käft inte är min starkaste sida……kanske jag kan sortera papper i arkiven?!? Ds.

 

Olika förutsättningar

Utsikten från större delen av våra fönster är ändå ganska svårslagen måste jag säga. Vi bara står och stirrar vissa kvällar. Och snart, snart kommer vi kunna sitta ute, i lä och njuta av detta utan att behöva balansera i en jordig sluttning….

Största felet jag gör (och säkert många med mig) är att jag antar att alla har det ungefär som jag, normalt typ. Meeeen så minns jag att jag ju inte har det så normalt. Jag har sex barn, en knasigt försenad karriär, har haft en butik helt nyss och lever helt udda. Men normalt ändå i mitt tycke. Jag är ju min egen norm.

Här sitter jag och äter frulle i en wellpappbåt ihop med mina två minsta.

Vi storrar in i dörren och inget annat.

Jag fick fem jordätskockor för ett tag sen av en odlingsintresserad bekant. Hon kom för att kolla in hönsen. Idag fick de komma ner i lerjorden. En liten skyddsanorning tillverkades också så vi inte glömmer av dem i villervallan här. Tre meter höga kan de bli och ge en ofantlig mängd nya skockor. Hoppas på det! Tack Elina! Det ser lite ut som en skeppssättning för en orm eller något nu när jag ser det från detta håll….

Här ett collage av dagen som jag totade ihop när jag drabbades av den stora avundsjukan. Jag sitter iallafall i lä i detta totala kaos av lera, grus och halvmeterdjupa hål som maken ska gräva minst 17 stycken av innan han kan bygga en altan med sjöutsikt….Kanske någon tycker att detta vore väldans mycket mysigare än att bo i en trea i Fucking Åmål….?;)

Sen såg jag en bild en kompis lagt upp på Instagram och då insåg jag (igen) att vi alla lever så olika liv. Jag satt inte på en Toskansk bergstopp och drack champagne imorse, jag åt frukost ihop med två barn i en IKEAkartong (helt allvarligt). Jag äger heller ingen riktig stråhatt även om det står på min ”att köpa lista”, men min ska vara från Boston, en Shakerhatt som en bekant har. Ska bara vänta ut att Trump ersätts först men sen åker jag dit och köper en.

Igår arbetade jag dagjour på psyk. Det innebär att man har konsulttelefonen och rondrar en av de två avdelningarna ihop med bakjouren. Det är lite knasigt för man bli i princip alltid störd i alla samtal för att det ringer hela tiden och man måste då springa ifrån och svara.

Jag bedömde människor som intoxikerat på ”nästanIVA”, medicinakuten och kirurgakuten. Därtill sprang jag till NoA som är jourpsyk kan man säga som åker ut till folk som mår dåligt och bedömde två till och sen en annan konslutgrej via ett annat mobilt team. Ganska svettigt faktiskt och så var även förra jouren. Lunch åt jag halv fyra….Men on the bright side, jag fick på 10 arbetade timmar 40 timmar kompledigt som jag ska använda till min bok. redigering. Inte med Toskana vid mina fötter men väl en Mälarsnutt. Jag har beslutat att INTE städa innan jag sätter mig för att arbeta, jag ska hämta och lämna barnen, se till att det finns mat till middag men annars ska jag bara jobba med boken……och kanske plocka lite från golvet, tvätta, ta hand om hönsen och så….träna ryggen?!? Jo det kommer bli bra, jag kommer fixa det. Det brukar oftast lösa sig för mig.

Imorgon ska jag besöka våra odlingslotter, maken är inte så intresserad, han vill gräva hål…..

Nu ska jag se något på Svtplay tror jag…kanske det kommit något nytt avsnitt av Gisslan? Eller DCI Banks?

Gonatt!

Enkla jobb del 2

IMG_0638

Jag laddar inför nattjour imorgon med att arbeta. Enkla jobb kan några tycka….

Jag har flera saker att skriva om. För att inte trötta er delar jag upp det på flera inlägg….och så ransonerar jag kraft. Men bara så ni VET, det kommer mer. Snart!

Jag skrev ju att det inte finns enkla jobb och att jag på det stora hela tycker att det är en IDIOTISK idé att SKAPA jobb som inte finns. Men låt mig få nyansera mig lite.

Det finns arbeten som kräver mycket utbildning för att utföra. Jag har ett sådant. Men för att jag ska orka vara där måste vissa saker till. Barnen måste tas om hand. Mycket viktigt och kräver att någon utbildat sig för det. Inte lika lång utbildning som min, inte lika hög lön i slutändan men icke desto mindre. Utan barnskötare och förskolelärare, ingen läkare på akuten imorgon.

Om barnen och pedagogerna ska kunna vara på förskolan måste de få mat. Den lagas av personer utbilade för det. Det är inte en lika lång utbildning som till förskolelärare och sannolikt inte lika högavlönat.  Men, de behövs för annars kan inte doktorn ta hand om en sjuk person på akutmottagningen.

För att maten som lagas på förskolan inte ska vara oätlig krävs att den tillagas i hygienisk miljö. Det krävs att någon städat köket…need I go on? Nej, ni fattar. Alla i ett samhälle fyller en funktion och man avlönas efter insats (oftast, inte om man är politiker dock, de skiljer ut sig där. Faktum är att det omvända förhållandet verkar råda!).

Som jag förstått det hade ca 450 personer av de 130000 stycken som just kommit fått ett jobb. man ser att behovet är mycket stort för att få dem i arbete. Därför gnuggas nu geniknölarna i Rosenbad, eller iallafall knölarna. Hjälpsam som jag är har jag tänkt ut några områden som kanske kan intressera. Som gör att de som har ett kvalificerat arbete kan få syssla med det ostört och de utan någon som helst utbildning kan få vara med och bidra till att samhället bli så där gott som vi alla vill.

På sjukhus: Se till att det alltid finns handsprit, pappersservetter, handskar, tvål och rena sängar så att den utbildade personalen kan göra det de är utbildade för. Sängar på rummen är väldigt bra att ha och det är hör och häpna inte läkarens uppgift att hämta dem även om det händer att de som har just den uppgiften tycker att det är smart att delegera det till doktorn så de kan sitta kvar på sin stol. (jajamensan självupplevt) Och tro mig jag gör en hel del okvalificerat jobb hemma och kan köra en sjukhussäng men det är dåligt använda allmänna medel att låte den med det mest kvalificerade arbetet utföra den minst kvalificerande sysslan. det tror jag ALLA kan förstå som betalar skatt.

I det offentliga rummet: Ta bort hundbajs, skräp (ffa plast som dödar jorden då och som i min mening helt skulle förbjudas så att oljeindustrin krymper så mycket det går) kratta parker, sopa golv.

IMG_0636

Jag skulle inte tacka nej till en verktygssorterare…..

I hemmen: Hämta avfall som inte ska brännas (alltså det som ska sopsorteras, då ökar återvinningen tydligen med 40-50%). Kommunal trädgårdstjänst för de som vill odla själva så att man kan få hjälp med att rensa ogräs och bevattna. Detta är ju en njutningssyssla dessutom men somliga arbetar heltid och kan inte få ihop det (jajamensan självupplevt).

På återvinningscentralen skulle det kunna finnas personer som tar hand om det man lämnar så man slipper springa som en tätting och aldrig hinna dit pga starkt begränsade öppettider (japp, så har vi det). och dessutom då kunna utöka öppettiderna och alltså skapa mer jobb.

IMG_0637

Eller en fiskeredskapsorganisatör….

Enkla jobb ska INTE skattesubventioneras. De ska bära sig själva. Vi måste bara inse att en persons arbete som underlättar för en annan gör att båda mår bra och orkar göra MER.

Jag tror  att vi måste tänka om lite för i kalkylen ska stenkastande kids in, polisernas bortkastade utbildning när de inte orkar längre och det mänskliga LIDANDET av att inte få fylla en uppgift. Det vill vi ju alla, alla är viktiga, det bygger på att vi jobbar ihop! hur svårt kan det vara???

Jag hörde en tysk kvinna på Ring P1 igår. Hon förstod heller inte debatten om enkla jobb. Hon sa sig vara halvakademiker men ha de trivts med att sitta i kassan på ica och att städa i en affär. Hon funderade på annat under tiden och mådde riktigt bra. Hon identifierade sig inte med vad hon gjorde utan var en nöjd och harmonisk person som gjorde nytta. Vi är totalt fokuserade på våra yrkestitlar och ju mer vi identifierar oss med vad vi arbetar med desto mer stressade blir vi. Utmattning drabbar ofta de som har en tydlig identitet som en kapabel arbetare….värt att tänka på.

I nästa inlägg om hur jag och maken tjafsar om ventiler mm…..see ya!

IMG_0641

En uppackare av flyttkarton vore uppskattat, särskilt om personen också kunde ge en ryggmassage.

Sist på bollen

IMG_0028

Fullmåne ikväll. En bra och dålig sak med att bo långt ifrån ära och redlighet (jag bor på samma ö som kungen, i hans hus faktiskt och saknar väglysen i allén) är att man ser stjärnhimlen klarare och fullmånarna är makalösa.

Jag har försökt få till en halvtimme för att skriva i helgen. Det visade sig HELT omöjligt. Fredagen var det opera, lördag kalas och sen ”dinner in the dark”, söndag firades Frank igen och så fotboll på kvällen. Fullsmockat på det hela taget.

IMG_0008

Almåsa konferensanläggning har en strålande utsikt. Den är ägd av synskadades riksförbund….så lite bortkastat verkade det vid en första anblick…;)

 

Hela denna tid kände jag mig lite jagad. Jag har nämligen en idé som jag vill utveckla men jag känner att tiden rusar iväg och att någon annan kommer vara först på bollen här. Inte en rolig känsla. Men imorgon ska jag banne mig få till en stund vid datorn. Det är bara några saker som ska skötas…hämta och lämna barn, storhandla, sjukgymnasten, laga mat och SEN kan jag ta tag i det som JAG vill göra. Enda dagen i veckan som jag faktiskt disponerar min tid själv.

Jag skriver således helt kort nu, rapport från allt jag gjort får vänta lite. Och har ni följt med på Instagram vet ni ju lite vad som hänt. Ja, inte från mörkermiddagen då, där var ju noll mening med att ta med kameran…däremot hade blindkäpp varit användbart!

 

IMG_0012

När man befinner sig på ett ställe anpassat för blinda inser man snabbt att vår värld är ganska dåligt anpassad för de som inte ser.

IMG_0015

Vi bar tre björkar idag, jag och maken. Svärfar fick hjälpa till med de två tyngsta, bra kämpat Göran! Om några veckor ska vi såga och klyva. Om drygt ett år är det dags att tutta på.

IMG_0017

Nu har vi för första gången stått på vårt golv. Det var en speciell känsla. Jag älskar redan utsikten men tomten oroar mig lite….

Ajöss och tack för fisken!

Tre timmar och trettioåtta minuter

 

IMG_5963

Jag har en verklig faiblesse för citrus, särskilt citroner. Limones. Växtzon II är inte för mig.

 

 

Det är den tid jag lagt på att lägga barn idag. Vanligen brukar jag roa mig med att summera saker, översätta dem i något som är lätt att förstå men idag avstår jag; för jag anar att det skulle göra mig riktigt ledsen att räkna ut hur många år jag ägnat åt detta tröstlösa. Den sista ungen har inte ens somnat än, han vimsar runt här och frågar saker så jag kommer av mig hela tiden. Mycket enerverande.

Vad har min dag bestått av då? MASSOR av olika saker faktiskt. Besök hos sjukgymnast med rynkad panna, vaccination av femåring, otaliga mail till arkitekt, revisor, byggkillar. Avlämnande av nyckel vid hyreshuset (värmen funkar ej, såklart!) och sen bestämde vi oss för att åka till Zetas för att kolla in växter, med barnen…bad decision. Och FIKA, för böveln, jag höll på att glömma det viktigaste av allt!

IMG_5965

I säkert tio år har jag velat ha den där ångmaskinen. Nu är den min!

 

 

Sonen var exemplarisk på BVC, tog det lugnt och sa inte ett pip när han blev stungen. Han hade laddat mentalt.

-Man måste” snappla” av, tänka ”det går över snart” och räkna till tre. Det hade fröken Ammi lärt honom. Han hann bara räkna till två. Det ska han berätta imorgon för henne.

IMG_5957

Frank hos BVC-sköterskan. Jag hade tänkt skriva ”syrran” men det är tydligen inte PK lägre. Hela jag är helt OPK numera…till och med kokboken är rasist…Helt ovetandes dessutom.

 

IMG_5956

Lång och smal var sköterskans budskap. Exakt som man ska vara tänkte jag. Hon sade att de inte talar om BMI…det tycker jag är intressant, särskilt som man verkligen inte behöver göra det när det gäller den här lille gynnaren. Varför ska man inte TALA om saker men ändå nämna dem? Edgar hade idag klämt i sig en hel gratängform med panerad fisk. Jag bad genast om receptet av Rosa. Här ska lagas gratinerad torsk en dag i veckan minst. När jag nattade honom fick jag ligga en bit ifrån. Fisk och vitlök tror jag var huvudingredienserna. Vi får snart veta.

 

 

 

IMG_5971

Jag älskar Zetas! Det gör väl alla förresten…

 

IMG_5970

Edgar var väldigt intresserad av tistlarna, VÄLDIGT!!

 

IMG_5981

Min söta unge, han kan verkligen ”grina upp sig” för en bild.

 

 

 

Han har mer att berätta faktiskt för efter alla den här dagens ärenden avslutade vi med att besöka tomten igen. Den hade fått husets position grovutstakad. Det blev lite rörigt, vi drog oss mot bilen och DÅ trampar F i ett jordgetingbo! SÅKLART! Maken är, milt uttryckt, lite obekväm ihop med insekter. Han räddade dock sonen ur svärmen och endast fem stick kunde jag finna på pojken. Kalabalik utbröt och även E började gallskrika, mest för att passa in tror jag. Jag försökte lugna de hysteriska familjemedlemmarna så jag kunde bedöma läget. Ett tag tänkte jag att detta är ju helt galet och funderade på att avvika. Det blev för mycket helt enkelt att JAG som är vidbränd ska vara den som reder upp saker. Men jag besinnade mig, tog ett andetag och klädde av F, synade sticken, sa till maken att nu måste vi vara lugna och sikta mentalt på DS barnakut. Jag bad honom ringa men det slutade med att jag fick köra samtidigt som jag talade med vårdguiden och höll ett öga på lillen. Frank var tapper och vi beslöt att avvakta och ta oss hem. Ett kaotiskt avslut på en alltigenom kaotisk dag.

IMG_5958

Jo, ni kanske har hört att Tylla ändrat sig lite i sin approach till livet!?! Numera lever hon farligt, on the edge kan man säga. Hon har lärt sig att krypa ur och spänna upp sitt säkerhetsbälte. Jag ser framförmig att jag kommer bli helt låst vid hemmet de närmaste månaderna…

 

IMG_5973

Förutom tistlarna och dammen var gruset mest intressant. Det går även att kasta…på syskon till exempel.

 

 

 

Nu är timmen väldigt sen för mig. Jag har värk banne mig från naveln och nedåt. Snart har jag värk från nacken och uppåt för jag tog det osunda beslutet att hälla upp ett glas vitt vin som nu står och ljumnar vid datorn. Jag tål inte alkohol. Punkt. Jag är nog allergisk som en etyliker på TNE en gång sade till mig där han låg på sin madrass på golvet. Han bara tålde inte alkohol.

 

Imorgon ska jag skriva om vilka beslut som fattats på inredningsfronten efter idag och sen ska jag berätta om godtycklig prissättning av tjänster rörande husbyggen. Det kan hända att jag tar till brösttoner då…Kanske.

 

Sen en efterlysning igen. Bra bloggar, välskrivna och med ämnen som inte är förknippade med skönhet, smalhet, fylliga läppar och hårförlängning…kan ni tipsa om det?

Aloha!

FullSizeRender

A moment on the lips, forever on the hips som den ende supermodellen jag känner en gång sade till mig. Den var stor, kanske onödigt stor men statan vad god den var. Det var tur jag tog den också för annars hade jag nog krisat ihop helt vid getingattacken.

A