Nattbad

Så här stor och fin pool kommer jag aldrig få hemma, den ligger i Frankrike men en 5,5×3,5 m med värme och jetstråle ska väl inte vara omöjligt? Jag ser det som friskvård för mig. Jag har ju progredierande ont i den förbenade ryggen och att slappna av…det är vi väl alla i behov av. Synd att man inte kan få pool på recept, det skulle jag behöva för att orka med ett helt arbetsliv!

Dag tre på jobbet blev en långkörare. Först 8-16.30 på mottagningen och sen direkt till sjukhuset för att gå på nattjouren från 16.30-08.00. I vanlig ordning jinxade jag det genom att konstatera att det var ”lugnt” vilket överläkaren också tyckte….det tog bara en och en halv timme så var det full kalabalik och jag fick slänga mig i bilen (för att hinna med färjan som har sommartidtabell och bara går två ggr/h nu) ringa till hytten på färjan och be dem hålla den tills jag kom ombord och från båten ringde jag bakjouren. Innan jag var framme så ringde det från psykakuten…patienten var där och inte på avdelningen dit jag var på väg i ilfart. En ”soppa” som ssk A uttryckte det men så blir det ibland. Jag kom i alla fall fram, hann med lite administrativt arbete och skrev sedan in patienten just i lagom tid för att ta sista färjan hem igen. När jag kom hem skrev jag klart min anteckning och sen…..tog jag ett nattbad! Vi har köpt en plastpool som står på en metallställning, det gjorde vi redan när värmeböljan startade i maj, och den håller 27 grader. Jag måste säga att hur ful den än må vara är det de bästa 5500investerade kronorna jag gjort i år. Barnen badar varje dag, de har lärt sig simma och känslan igår vid midnatt när jag klev ned där, simmade några vändor och sen bara låg och tittade på stjärnorna och insöp tystnaden och svalkan, den var obetalbar. Jag är fast besluten att skaffa en pool nu, jag bara måste det. Men jag har frångått tankarna på ett swimspa, alltså ett bad som håller 38 grader för jag skulle nog kräkas av det. Jag vill ha en vanlig uppvärmd smal pool med en jetstråle så att jag kan träningssimma. Och helst ska den ligga så jag se utsikten! kanske den skulle passa öster om huset för då får man morgonsom OCH kan se solnedgången på kvällen/natten samt det går att gräva sig ned där och lätt spärra av. Ja, jag ska sälja in det till maken. Och arbeta stenhårt med att få till detta ekonomiskt.

Handla på REA är min specialgren. Jag köper billigt och sparar tills det är dags. Här en supercool bikini med spets på guldmetallic som inte alls passade min kropp. Men fin på bild ändå. Till vä min älskade väska från wera (Åhléns) som jag köpte för 500 och som de så snällt lagade gratis åt mig när den tappade en knapp.

Och precis när man bestämt sig för att vara sparsam kan jag meddela att jag hittat en underbar barnaffär…Kokkobello (passande namn när den ligger vägg i vägg med min nuvarande arbetsplats!?!). Där finns underbara fantasieggande och pedagogiska leksaker. Inte en Disneyfigur i sikte (puh!). Mycket verkar tyskt men också en hel del fina svenska grejer och från Afro art. Jag blev kär i en del kaniner i stickade mohairtröjor men insåg att de kan jag tillverka själv (tiden är då största bekymret) och en hel del träleksaker men de var för småttingar. Jag köpte tatueringar, ett pussel och en liten insektssamlarlåda till Edgar. Han blev överförtjust!

Så fina illustrationer. Hade det varit ett pussel med 10-kompisarna hade jag slagit till men räkna kan alla redan.

Resten av lunchrasten ägnades åt ärenden, posta ljusstakar, kolla in rean (jag har börjat köpa julkklappar för att inte få en hemst januarimånad) och att äta några stekta ägg från mina älskade höns.

Planen nu: Planera noga på tomten, fortsätta vara sparsam, kanske sy en docka, göra ett tält och på alla sätt försöka få barnen att leka härliga hjärnaktiva lekar!!! Ni ska få se eventuella resultat men här, inspirationen!

En bok om en tågresa fångade mitt öga, så fina illustrationer. Men vi lider inte brist på böcker hemma. Vi avstår och sparar kosingen till en POOL!!!!

 

Jo, jag har uppdaterat sidan om min bok för er som är intresserade att läsa om den senaste utvecklingen där! Om min bok

 

Årets julklappstips

Jag har svårt att välja mellan alla Lottas broderier, jag vill ha T-shirtar med dem…

 

Jag gillar det lite upproriska i att vi inom psyk-/beroendevården har humor kring det vi gör…

Hahahaha

 

Älsk på den!

 

Jag som alltid har ont ska kanske ha en sån….tatuerad på handen?

Maximera alltid!

Den är också fin!

I värsta fall om alla broderier är slut kan ni ju köpa min bok…;) Slut på meddelandet!

Eskilstuna tur och retur

Jag hörde på radion om ReTuna och tänkte att min första ”lediga” dag skulle gå åt att åka dit. Det blev ett mycket intressant besök. Här en helt magiskt blå tv från….jättelänge sedan!

 

Jag hade för avsikt att åka själv till ReTuna men sen fick jag lite trevligt påhäng. Förskolan var stängd och en kompis följde med. Cirka en och en halv timme tog resan dit och vi var väl borta 5-6 timmar. En dagsutflykt. Men min dag började ju såklart mycket tidigare än så….

Tyllas förskola var stängd idag och just innan vi satte oss alla fyra i bilen för att köra killarna till skolan deklarerade hon att hon var bajsnödig…..varför vi fick gå på toaletten på skolan. Detta är en skola som jag har haft närkontakt med i 2,5 år nu…och mailat upprepade gånger med bilder, pratat med lärarna (som stöter mig) samt mailar rektorer av olika slag. Idag fick jag nog och mailade kommunen som driver skolan, rektorn OCH lokaltidningen……Vi är många som är förbannade just nu här ute känns det som.

Magstark bild jag vet, men detta är INTE ett intryck av renhet tycker jag. Detta ger ett intryck av inkompetent städpersonal eller möjligen för lite städning. Och jag tycker det är helt obegripligt att landets största arbetsplats ska ha det så här! Det kommer ytterligare en manstark bild senare i inlägget men av en annan sort…

Jag stötte på en kompis på skolan, vi har barn på samma förskola, den som är stängd idag, och passade på att fika. Här silar jag julmust från pepparkaka medelst melittafilter. Det är så underbart med barn. Man säger ”doppa inte” och de hör: DOPPA LÄÄÄÄNGE! Vi var båda iallafall väldigt upprörda över buller, förskola och stinkande toaletter. Vid sidan av att vi såklart vill ha fred på jorden.

På vägen dit behövdes bensin och spolarvätska. Så praktiskt att fylla direkt i bilen utan att behöva en plastdunk! Spana in nagellacket! Så roligt att ha målade naglar nu när man inte är på vårdcentral eller sjukhus längre…inte för att jag vanligen målar naglarna men omväxling förnöjer!

 

ReTuna alltså. Vi kollade i ALLA butiker och fick med oss massor med fynd hem och blev inte skinnade. I cafeterian åt vi jättegod mat och beundrade inredningen. Väldigt snyggt!

Jag tog en clubsandwich och blev av med ett guldinlägg….dyr macka men inlägget har suttit där ca 20 år så jag tror jag fått valuta för pengarna, synd bara att jag kastade guldet….tandläkaren tröstade mig dock med att det nog inte passade längre och att det var därför det hade åkt ut.

I ett övervakat ögonblick hittade Tylla ett par sommarskor i rosa paljetter…för 45 kronor. hon älskade dem så….ja det fick bli ett inköp där.

 

Hon hittade en cykel också för 99kr som jag heller inte kunde låta bli att köpa, jag tänkte att den var lite för liten för henne men det var sån fart på henne och jag tänkte att den ärver grannflickan till våren och Tylla skjuter i höjden. Detsamma gäller för skorna….

Hon fortsatte cykla hemma också….men hellre det än iPaden! Senare såg vi Lasse-Majas detektivbyrå på CD som jag köpte för 10 kr.

Den högraste tavlan köpte jag idag för 200kr. Det kanske låter mycket…och det var kanske inte just så att jag tänkt köpa till MIG utan mer julklappar…men den var oemotståndlig och jag tror ingen annan uppskattar den så som jag i familjen. Men OM någon av barnen vill ha den hemma hos sig så blir ingen gladare än JAG!

Dagens sista bild får bli denna. Zooma in, gör det, guldkallingarna är helt magiska! Och vilken koll han har på sina kvinnor! Har de ens kläder på sig?

Här hittar ni Ecoflor!

Varför gör jag det här?

IMG_7624

Jag var i stan igår, Östermalm närmare bestämt. Jag inledde med att åka för långt, ta fel tunnelbana tillbaka och sen virra runt lite åt fel håll. Det var uteslutande gpsens fel för jag hade kunnat hitta utan, bara jag kopplat på hjärnan. Här lite chokladklubbor från Vetekatten i den provisoriska saluhallen.

Det går väl att bara leva på, vakna, lämna barn, arbeta, laga mat, lägga barn, ge maken en godnattpuss och sen blogga lite…eller skriva och kanske drömma om framtiden.

Jag får ofta höra att jag ska fokusera, bita ihop, kämpa på och en hel del kring vad jag INTE ska göra….som att blogga, skriva och planera nya upptåg. Det är lite som döden för mig, att stå stilla, knyta näven i fickan och inte göra något.

Jag tänker ofta på meningen, nyttan med saker. Det kanske blir så när man har väldigt lite tid, då måste man prioritera och Luthersk som man är bör saker ha en högre nytta. Inte högre i någon gudomlig mening utan mer syfta framåt, uppåt eller vara sparsamt på något sätt.

Jag har brottats med mitt behov av att tillverka saker, driva butik och förse världen mer mer prylar som den sannerligen inte behöver men igår träffade jag en person som verkligen tänkt på detta och inte ser något fult i det. Det var väldigt skönt. För man kan sälja saker som man inte direkt BEHÖVER och ändå göra det på ett bra sätt, som syftar framåt, ökar medvetenhet och är hållbart. Det känns väl bra? Det gör det för mig iallafall och jag kände mig lättare om hjärtat efter vårt möte och det blir mer om detta framöver. Det är inte så ofta man träffar en person som delar i princip alla ens egna värderingar och som sett ”ljuset” så där…..Nu låter jag kanske för flummig och fanatisk men jag tror ni känner igen känslan, den när man förstår varandra och det bubblar i en.

Ni ska få veta mer sedan, det lovar jag men nu ska jag ta hand om en dageneftermake som sovit till halv tio medan jag handdiskat alla glasen från vår härliga middag med gamla och lite nyare vänner som verkade ”klicka” jättebra. Jag känner att värdinnan i mig vaknat till liv igen. Jag orkar bjuda in igen utan att stressa upp mig och för en gångs skull var jag PÅKLÄDD när gästerna kom!

Skärmavbild 2017-01-21 kl. 09.32.01

Den här bar jag igår med ett guldskärp från Filippa K runt midjan. Visst är den vacker, kolla manschetterna, de ska vikas upp men jag gillar när de är nedfällda också. Den är redan en favorit och finns som klänning också. KWOSHARE kommer den ifrån. De har rea nu på förra säsongens kläder. Förra året köpte jag velourbyxor och tre toppar där. Byxorna sliter jag ordentligt på just nu. Jag provade också den fantastiska pälsen jag visade tidigare, den vita. Hade jag lite pengar över skulle den varit min nu. Den satt som en smäck och var så vacker i verkligheten.

 

IMG_7622

Jag är helt klart i stan väldigt sällan. Detta bygge hade helt gått mig förbi men ska tydligen stå kvar minst ett år från nu…Det var fint där inne.

 

IMG_7621

Jag med det galet frissiga håret en makalös päls av mink och get. Återvunnen päls konstfullt ihopsytt.

 

IMG_7637

Här i min nya skjorta, jag bara måste gå en fotokurs! Här är håret mindre frissigt iallafall….

 

IMG_7636

Jag använder sällan bordsduk, jag tycker det är krångligt med dukar. de ska strykas, tvättas och passa ihop med säsong osv osv osv. Jag tycker att mina mönstrade tallrikar räcker som dekoration, och ljusstakarna.

 

 

 

Tillfällig kollektion IGEN!

 

 

skarmavbild-2016-10-09-kl-08-24-31

Det snyggaste av allt i lanseringen av nya kollektionen är fonden. resten kan jag absolut vara utan.

Jag skriver detta på vanliga bloggen och inte på Eget hushålle, för detta är ingen härlig ”spaning”. Jag försöker ju ha en seriös inredningsblogg där jag visar på saker jag gillar….

Men nu nås jag av budet att IKEA ska släppa ännu en tillfällig kollektion. Och jag förstår precis, de vill sälja, alla vill sälja. Problemet här är bara att ”more” i detta fall blir ”a bore”. Det beror inte bara på utmattningseffekten av att släppa så mina tillfälliga kollektioner utan i mitt fall mest på att man inte har en chans i helvetet att faktiskt komma över de produkter man eventuellt har lust till eller råd med.

Jag har huset fullt så jag behöver inte något och ska man locka mig måste det verkligen vara något alldeles extra. Den här kollektionen innehåller inget sådant. Det är modifikationer av det man sett förr bara med kantigare look och mindre färg. Nu har jag ju inte sett sakerna i verkligheten men allt blir bättre på bild är min erfarenhet.

Trenden senaste åren är, tillbaka till ursprunget, svenska material och en uppdaterad variant av det gamla enkla hemmet. Det fattiga liksom. Och jag gillar enkelhet, det är inte det. Det fina med IKEA är PS och 365+ samt några av sofforna. Några tillfälliga kollektioner har varit väldigt snygga på bild, Sinnerlig och Råmans t.ex men när jag åkte för att eventuellt köpa något från dem fanns bara en glasburk med korklock och några små flätade svarta förvaringsaskar kvar. De senare från Råmans kollektion är snygga men totalt opraktiska då de är runda i botten….

Så snälla IKEA, sluta släppa massa reklam för saker som den vanlige konsumenten inte kommer hinna köpa, det är bara tröttsamt. Ni har ändå allas ögon på er, gör färre men bättre grejer istället, detta får motsatt effekt.

Tröttsam marknadsföring och i och med denna länk gör ju jag reklam för IKEA,  men gå inte in på den då. Jag ville bara visa på ytterst vardagliga ting som ingen av oss kan behöva.

Lätta att behaga….

Jag vet, jag gör inte allt rätt men jag gör ta mig fan inte allt fel! Tjuriga barn är det värsta som finns. Eller, jag kan förstå tjuriga trötta, hungriga, misshandlade barn som har attityd men man vaknar liksom inte så. Jag vågar inte säga mer…jag får tillbakakaka. Hur som helst dagen är till ända. Vi har jobbat på väldigt bra och det beror på att vi inte var ensamma…..En hel garderob har vi byggt (en halv eg för ena halvan fanns men nu är den HEL).

Jag har inte låtit någon gå hungrig, jag har vilat mig exakt så länge som det tar att kasta i sig en liten skål köttfärssås och spagetti samt klunka ned en halv alkoholfri öl. Resten av dagen har jag varit på benen. Håret nästan krullade sig av svett trots att det var plattat och fint.

Det hjälpte väl inte att jag somnade vid fem inatt heller kanske. Tylls har börjat krångla lite. Hennes nya giv är att somna vid halv nio, för att lagom till att jag somnar, VAKNA. Sen håller hon på precis så. Just när jag drar första snarkningen då gallskriker hon. MYCKET arbetsamt. Så för att bara ha fått 4,5h sömn är jag ganska pigg nu tycker jag. tur man inte skulle jobba kväll eller något. Imorgon blir det rondning vid 8.30 och sedan akuten fram till 18.30. Ett ganska drygt pass på tio timmar. Sen arb måndag och vips ska jag flyga till London med min snart 15-åriga dotter Alva, mitt ständiga solsken…;)

Äh, jag var nog ganska besvärlig som tonåring jag med….eller? Jag minns inte mer än att jag ville sy, gärna sent på natten och sen se på deckare. Ungefär som nu alltså. Jag har inte ändrat mig ett smack.

Jag lyssnade på Stil om Carin Rodebjer i fredags och en gång till under den sömnlösa natten. Hon verkar väldigt trevlig, genomtänkt och….lik MIG!!! Ha ha ha så intressant att jag bara gillar de som påminner om mig själv så där mycket (utom maken då). Undrar jag vad herr Freud skulle säga om det….Jag kollade snabbt upp hennes kläder, tyvärr inte riktigt min bag även om jag gillar tänket. Fast jag tycker nästan inte om några kläder längre, jag ser ingen tydlig röd tråd i det. Jag vill liksom ha Jean Paul Gauthier på 90-talet (inte för att jag vill klä mig så men för att se trenden) tydlighet som skiljer den ena från den andra. Eller hantverk, eller linjer men inte en salig blandning. Eller så är jag en sån som bara gillar kläder som jag vet skulle passa mig och min kropp. Ja så är det. Jag vet vad som klär mig (på ett sätt som jag gillar) och allt annat är fult. Punkt. Dogmatisk som vanligt på bloggen. I verkliga livet en pragmatiker, såklart. Annars blir det svårt att leva. Positiv är jag också och jag liksom älskar Rodebjer bara för att hon verkade så sällsynt sympatisk.

Nåväl jag låg och tänkte mycket på kläder när jag var vaken inatt. Jag har just fått hem alla tyger som tidigare var på en fabrik för att mina egna modeller skulle sys upp. Först tänkte jag donera allt till skolan, sen kanske sälja men nu ska jag behålla ALLT och faktiskt försöka sy mina egna kläder framöver. För alla tygerna är valda med omsorg och jag har allt som behövs för att faktiskt få till detta. Utom TID! Och yta….det visade sig återigen att jag har betydligt mycket mer kläder än maken. Jag hamstrar. Men det förklarar jag bort med att jag faktiskt använder 90% av alla kläderna.

Jag har köpt saker jag gillar och de används. Just när jag tänkte den tanken kom jag på vad som hindrar mig från att använda allt…SKOR! (Och det faktum att jag arbetar i pyjamas…) Jag behöver antagligen mer SKOOOOOR för även om kläder blir omoderna så blir skor det mycket fortare. Ni hör ju att jag spårar ur här. Mitt inre kämpar mot sig själv. Jag BEHÖVER inte mer kläder, naturen döööör av mer kläder men jag älskar ju det…(kläderna alltså) suck. Kanske enda sättet att orka med är att faktiskt sy själv. Usch vad jag är sträng mot mig själv. Och jag som ska till London…jag får köpa tyg, eller kanske mer hitta tyg, på gatan. Överblivet tyg som jag kan sy i…..

Nu ska jag vila. Jag är lite medtagen, småbarns- och tonårstiden är inte för veklingar, det är för……jag vet inte. Pedagoger????

Tjoooooohooo.

Plötsligt händer det

IMG_8935

Att få förverkliga en dröm är inte alla förunnat. Jag är såååå himla bestämd med vad jag vill. Det har de som läst inredningsboggen fått bli varse men nu är det snart klart och jag älskar det . På allvar, jag blir lyckliga bara av att se det! trots att jag höll på att skära av mig fingertoppen när jag torkade av stekhällen där tidigare idag. Hur är det möjligt att tillverka något så vasst som ska torkas dagligen? Hoppas inte kommunen anmärker på det för det är sannolikt farligare än alla knivarna som jag nu tvingas låsa in…. Det är ek, granit, kakel och ser ni? En GULDSOCKEL, nästan lite porrigt va? Men all in är min grej nu. ALL IN!

Vi var vid huset större delen av dagen idag. Det var egentligen tänkt att maken skulle måla och fixa golven ihop med äldsta dottern där medan jag passade de små. Men plötsligt kom vi på at vi skulle åka allihopa. Det blev succé! Killarna försvann till engranne. Grannen åkte iväg, de gick vidare till nästa pojke, de kom förbi hos oss, fick en festis och så höll det på. Äkta villaidyll. Så som det var när jag var liten. Så otroligt härligt och sen sol på det. Jag tror att vi kommer ha väldigt kul på den där adressen, det bara kryllar av härliga människor, både med och utan barn, medelålders, pensionärer och yngre familjer. Precis så som när jag var liten och man jonnade runt kvarteret. Jag tänkte omedelbart att jag alltid ska se till att ha glasspinnar i frysen, och en fikabröd hemma. Så vi kan leva det där härliga slappa och spontana livet som jag saknat så.

IMG_8968

Han är en apa säger han och trycker in en kvarts vattenmelon i fejset. Sannerligen!

Det var ju sol också. Underbar sol som faktiskt biter lite i skinnet nu, eller är det champagnen jag känner av. För ja, jag dricker champagne. Dyr, torr och gratis är den också. Min redaktör kom med den och ska man lyfta en söndagskväll som trots allt innehåller måndagsångest, då funkar skumpa perfekt! Tack J, jag tänker på dig när jag sippar här.

Jag är lycklig. Jag har fått till ett kick ass hus, det har tagit sin tid och många tårar men när jag ser det där köket då vet jag att det var värt det. Bonusen är läget och grannarna, helt ovärderligt faktiskt!! Och till alla gamla grannar som jag saknar, om några veckor vill jag att ni tar er ut på ön, jag älskar spontana besök och vill ni ha champagne trots bil, då delar vi säng!! OK!?!

IMG_8949

Fyra av sex barn var med idag. En facetimeade jag med och en är i Paris och har det bra den lilla lyxbruttan. Hon är utbytesstudent, en tradition vi har här. Jag älskar traditioner! Jord överallt som ni ser…hur 17 ska vi få till en trädgård???

IMG_8962

Men jag älskar färgen på aluminiumet. turkost! Min nya favoritfärg. Ser ni väggen? Förhatlig vävtapet. Jag hatar vävtapet och har bott så här i snart 11 månader. Jag har stått ut bara för att jag vet att det snart blir helt annorlunda. Jag ska få duscha utan att känna mögeldoft någonsin mer!

Skål!

Formfranska

 

IMG_3061

Screenprint, jag bara älskar detta. Formfranska365 kan ni följa på Instagram.

 

-Du får inte åka dit. (Surmaken).

-Jag ska bara titta. (Blåljugande lilla jag).

-Lämna kortet hemma då! (Listige maken som genomskådat mig).

-Men åh, fan vad du är bossig! (Skitsura jag som är van att bestämma själv).

 

Så började min dag. Fy fasiken vad jag hade trivts dåligt i ett mindre jämställt land.

Lediga dagar fylls lätt med en massa besök hit och dit. Det är ärenden, mathandling, lunch med en dotter och så vidare. Idag blev det lite av varje men det jag ska skriva om nu är en keramikverkstad. Den bästa vid Mälaren, eller kanske bästa i hela vida världen???

Eva har blivit med ny verkstad/butik. Den förra var fin den med men nu känns det verkligen som om det inte kan bli bättre. Mitt i spenaten ligger den och strax innan jag svängde in på uppfarten såg jag den härliga skylten som upplyser om att man här kan självplocka julgranar….Det ska jag göra nästa år tror jag. Plocka julgran det låter det.

Eva tog i vanlig ordning emot med kaffe. Jag som nu inlett mitt nya svältande liv var mycket glad att hon inte hade de bullar jag fick sist (drypande av smör och kardemumma). Jag beundrade alla hennes lerkonstverk, avundades drejskivan och lugnet hennes arbetsplats ger en (lite skillnad från min som allt som oftast gör mig andfådd…) och satte mig ned i den gröna soffan. Gemyt är ordet som kommer till mig. Det är trevligt att vara här. En blandning av avskalat modernt och lantligt franskt skulle jag säga, Det gäller även tingen. Jag vet inte om ägarinnan håller med.

IMG_3038

Här är fikabordet. Genom fönstrena tittar man rakt in i ridhuset.

IMG_3055

Dottern jag lunchade med älskade det rosa fatet. Hörde du det Eva, lägg undan det rosa fatet, Inez har tingat! Och där är ett litet kid som jag nu adopterat. Jag tog ingen polkagris för mitt nya liv har börjat. Det där jag istället för att äta saker handlar hej vilt….krukor, ljusstakar och presenter…Men säg inget till surmaken.

Jag kom egentligen dit för att kolla in hennes nya krukor. Jag har inte så många kvar efter flyttar mm och nya huset har till skillnad från förra huset stora möjligheter att erbjuda hem för växter. Jag lider med andra ord av kruknöd.

IMG_3047

Kaffe till den som tarvar det…Kolla in locken på burkarna!

När jag tittade runt visade det sig att jag även led brist på rådjurskidsljusstakar. Vem hade kunnat ana det? Jag köpte den enda som fanns kvar och beställde genast fler. Jag vill ha en grupp….kanske två grupper….och sen har jag många barn, tänk om de vill ha varsin när jag dör? Eller….de måste kanske ha varsin grupp så det inte blir ”olevist” som Edgar säger, kanske det skulle bli ”ledsentårar” med. Hupp, jag behöver då 17 st till kanske, minst.

IMG_3053

Men lilla ungen vad söt du är. Du ska bo hos mig nu, snart kommer alla dina kompisar också!

IMG_3060

Guld är ju aldrig fel. Som av en händelse ska jag ha guld i nya köket.

Nåväl, vi fikade blixtsnabbt och ljög lite. Jag inspekterade hennes betonggolv och bestämde att maken ska få ta en tur ut imorgon. Hon får förklara direkt så slipper jag komma ihåg/fatta något om betonggolv. Det var något med vattenglas….ööööööö, OK.

Men, om ni saknar något i hemmet, koppar, ostbrickor, hyacintkrukor eller möjligen ett rådjurskid, då ska ni genast kasta er i bilen, på bussen och ta er ut på Färingsö. Jag lovar er att även om ni inte behöver en endaste pryl till så finns det säkert någon ni känner som behöver ett rådjuskidspaket i jul. På vägen hem kan ni plocka med er en gran! För övrigt är jag stark motståndare till att köpa massproducerat, kan man ska man köpa av småföretagare, mycket härligare och roligare.

Jag sa till maken att han skulle åka dit imorgon. Han undrade varför vi inte kunde åka alla…

-Duh! (Alla små i en keramikverkstad? Jo men ge mig en näve Valium så kör vi).

Här kommer bilderna, orden räcker inte till för att beskriva ljuvligheten här.

IMG_3037

Lite som ett orangeri va? Kolla in betonggolvet!

IMG_3040

Arbetsdelen av butiken. Så här skulle jag vilja BO!

 

IMG_3077

Kolla krukan! Jag vill ha olika varianter på detta tema. Glaserad insida skymtar man.

IMG_3064

Olika modeller i samma fina lera. Jag har redan ljusstakar i samma och en burk med fåglar på locket. De ska få stå ihop i mitt nya köksfönster snart.

 

IMG_3056

Men åh! Så otroligt fina! Men är det inte ett kid som ligger där???

IMG_3046

Den utan blomma i står nu på mitt köksbord. Med blå hyacint, för de doftar mest. Kan ni se ridhuset på andra sidan glaset?

IMG_3057

Och detta är tydligen misslyckade krukor…vem hade anat det?

IMG_3039

Ta med sig barnen…..hur tänkte han där?

 

IMG_3065

Eva in action. Det kom in en kund när vi satt och snackade som bäst.

 

IMG_3043

Någon jag känner MYCKET väl ska få en ostbricka om 19 dagar….och en saltskål.

IMG_3063

Den längst till höger närmare bestämt. Ovan dessa ser ni små glöggmuggar.

IMG_3048

Är man kardiolog kanske man behöver ett…?

IMG_3049

Ja, vad ska man säga? Humor finns det gott om här.

IMG_3058

Fingret ovan har hjälpt till att brodera dessa små pingviner. Jag blir våldsamt avundsjuk och vill ha den med. Det syns att konstnärligheten kommit med blodet.

 

IMG_3050

Och konst!

IMG_3075

Men här är hon ju, världens starkaste kvinna!

 

Jag har skrivit om Eva och hennes keramik tidigare på Stunder av lycka läs det med vetja!