Sexbod för småbarnsföräldrar

En sådan här enkel konstruktion kanske inte är det sämsta? Men tänk på att du kan behöva dubbla utrymmet! Skärmdump från Bram Stokers Dracula.

Sextips för småbarnsföräldrar – hur man får till det.

Lider du av sexbrist eller finns det en annan vuxen som förväntar sig sex och klagar på bristen av densamma i ditt hushåll? Här är tipsen för dig!

Kort bakgrund: Barn kan suga musten ur dig. Markservice kan suga musten ur dig. Heltidsarbete kan suga musten ur sig och allt ovanstående i kombination SUGER MUSTEN (dvs LUSTEN) ur dig. Initialt kan en del snickrande behövas men när väl sexboden/tillhållet är färdigt kan ni lägga verktygslådan åt sidan. En sexbod kan ju vara bara 2x1m i golvyta eller så bygger man en ståbod. Den första kan ju eventuellt ersättas av en kista och då kan ju rollspel även blir ett naturligt inslag ”Me Dracula, you pale virgin….” typ!
Har man inte egen tomt kan en skrubb inredas, vinden eller ett källarförråd. Bara fantasin sätter gränser (och isolering och ventilation) Det hela ska vara ljud- och stönisolerat.

Förberedelser efter utöver själva sexboden:

Klocka er innan så ni vet att ni kommer hinna. Ni kan också blocka barn/et så ni vet att er tid stämmer överens med hur lång tid barnet kan vara utan er. detta kan ju tyvärr variera alltifrån 1 sek till 4h. I det senare fallet finns sannolikt inte behov för dessa tips.
Ha en ”Heta stolen” innan så ni vet vilka moment, grepp och tillbehör som är bombsäkra för respektive part.

Preppa barn:

Matade. Här finns inga regler utom att det ej ska gå att sätta i halsen lätt. Godis, helst choklad (som smälter om det hamnar fel), läsk, chips osv. Regeln är: Det finns inga regler
Nattade?
”Pottade”
Nybytta blöjor.
Film som är längre än er maxtid.
Om syskon finns, sätt barn som leker bra tillsammansska ihop, barn som ej leker bra ska leka isär med för åldern adekvat förströelse.

Här är allt du behöver:

Sexbod (när jag föreslog detta för maken mumlade han ”Världens minst använda hus….”)
Sex-survival-kit (allehanda material (som man säger i skidvärlden och då menar utrustning) som kan behövas i boden).enligt ovan som snabbar på akten och t.ex undanröjer behovet av förspel.
Easy access- tillbehör som ju ingår i punkten ovan undanröjer behov av förspel.
Säg ja även om du inte är jättesugen, se det som att ladda inför vinter, hibernering eller hamstring inför sämre tider!
Schema/turordning, dvs. vem som ”går” först.
Kodord/signal för nu kör vi eller helt enkelt, nu kör vi!

P-piller kort och gott

Från igår. Kan själv ….. Lilla damen gillar mina rosa skinnhandskar. I dem känner jag mig lite som en dålig kopia av Melania Trump, hon hade visst turkosa in insvärjningen. Fast mina matchar inte den second handfyndade Whyred herrjackan jag haft i fem år….Stor skillnad mellan henne och mig HUGE!

 

Stor sorg och tragik. Frank orkade ändå begrava sin höna fast han grät sig genom hela middagen.

Jag hade en ganska bra morgon faktiskt trots allt. Allt innefattar då att jag vaknade med fyra personer i en säng ämnad för två, tre av fyra höns dödades av räven igår och att jag ensam skulle få iväg tre barn till skola/förskola på mindre än 45 min. Ingen dog.

På vägen hem hämtade jag bilen som blev kvar på dagis igår för lilla solskenet (Tylla) vägrade åka bil, ville köra vagnen, utan kläder, i snöstormen. Och jag, den curlande sexbarnsmamman på randen till vansinne sa inte emot.

Jag körde bilen de ca 500m hem till huset idag istället och hann då höra detta: Forskning om P-piller från KI och då blev jag så där trött igen. Om ni inte orkar klicka och lyssna kan jag meddela: Vanligaste kombinerade P-pillret ger sänkt livskvalitet för kvinnor. Det ger ju inga barn heller för den delen kan man tillägga, men som sagt, man blir inte en glad människa. Det klingar ju lite skevt ihop med det jag skrev först, att barnen typ STÖR mig i mitt liv men mestadels är ju livet med barn helt fantastiskt. Och så finns KONDOMER!

Maken gör ofta oväntade saker. Plötsligt från ingenstans börjar han putsa fönster. Rättelse, ETT fönster. Sen orkade han inte mer, och laddningen var slut, och han vet inte var han har laddsladden och antagligen kommer han aldrig mer i sitt liv putsa något glas. Jag skulle ha kunnat säga (har du kollat i städskrubben, i den låda där jag förvarar allt städ- och rengöringsrelaterat? Jag skulle också ha kunnat sagt: Så går det när man inte håller ordning på sina grejer. Eller: jag har ju sagt att det är en BRA idé att märka sina laddare med en tejpbit som man skriver typ: Fönsterputsladdare på…. Jag sa allt det. Men som ni förstår för döva öron).

Jag var en gång hos en gynekolog för kanske 10-15 år sedan. Han tyckte jag skulle äta P-piller istället för ngt annat (minns ej vad jag hade för idé då). Jag sa….-Alltså jag är inte SÅ sugen på en massa hormoner å grejer….kanske spiral?

-Lilla gumman, om du ska bli läkare får du nog ta och ändra inställning där. Punkt slut liksom. Jag gick. Och tänkte att han nog är död snart. Jag födde tre barn till efter det.

Jag har i princip aldrig ätit P-piller, jag kan inte för jag glömmer bort att ta dem som man ska och jag har ju gillat att få barn…..så kan man ju låta bli att bli gravid på andra sätt också som ni säkert känner till. Och jag ÄR läkare, jag vet att P-pillerrevolutionen förändrade livet för massor med människor när det kom. Jag bara tycker att vi ju kommit till den punkten i vårt land, vår utveckling, att en kvinna faktiskt kan välja att säga nej, män kan använda kondom, vi kan få spiral, det går utmärkt att avbryta mitt i och dagen efter piller finns i allra värsta fall samt gud förbjude abort om allt man försökt visat sig inte fungera och man absolut inte kan ta emot ett barn.

Jag är tack och lov snart ur den där karusellen och säger HEJ KLIMAKTERIUM!!!! Välkommen!

Men det är sorgligt att vi gör unga kvinnor ledsna och minskar deras livsglädje bara för att de ska kunna ha sex när som helst. Och visst, vissa kvinnor kanske väljer det framför att må toppelitopp, vad vet jag men själv skulle jag aldrig göra det så läkare jag är.

Så här trumpen kan man se ut på väg till förskolan när man måste åka vagn, trots att man har mammans hanskar….

Om man istället får köra sin egen vagn lyfter man blicken och strålar av glädje. Jag tänkte en sekund att hon kanske kunde köra mig…..

Snipp snapp slut för idag. Nu ska jag redigera en bok om hur man mår lite bättre, inga piller alls där (nästan).

Humor

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 00.25.51

Hej, jag är en näsapa, alltså jag har en stor NÄSA, inget annat! Ju större NÄSA desto större överlevnadsfördel. Darwin kan sina grejer.

Idag hade vi Makens bästis sedan skoltiden på besök. Han kommer med jämna mellanrum. Sist var han här på julafton. Idag skulle jag lära honom göra hudsalva…..cool va?

Men det spårar liksom alltid ur lite, han är rapp i käften och jag har svårt att inte lägga mig i deras snack. Jag lagade mat (hela dagen känns det som) och sen satt vi länge och glappade. Av okänd anledning kom vi in på ämnet roliga djur. Jag tror det började med att maken rimmade på näver med bäver.

Polaren, som är journalist gillar att vara grundlig, murvlig nästan, ville att jag skulle lista de djur som kan vara roliga och varför. Vi uteslöt för vid tolkning av djur, insekter och sånt gick bort (är kanske inte djur ens?).

Här kommer den lilla lista jag upprättade:

Roliga djur:

Fladdermus – kan vara rolig pga kopplingen mus – genitalier och att den fladdrar runt, vaginan alltså.

Näbbmus – enligt ovan.

Skogsmus….ja ni fattar, allt med ordet mus i kan vara kul pga anspelning på sex.

Det för oss till bäver. Roligast på engelska men ändå.

Babian – pga rumpan (också sexanspelning).

Näsapa – pga näsan och att den (näsan) ser ut som en snopp.

Pungråtta – pungdjur överhuvudtaget är roliga pga pungen. Känguru dock inte så roligt.

Vrålapa – askul att de vrålar.

Sengångare – pga overkligt sömnig och långsam samt påminner om min make.

Nakenkatt – avsaknad av skylande päls.

Nakenhund – samma där.

Slamsugare – väldigt roligt men kanske en fisk?

Vårtsvin – ja, vårtor….skitkul och svin. Allt med svin är kul, svinkul.

Ja men ni fattar va? Jag tycker att djur som kan ha en dubbel och gärna snuskig betydelse kan anses roligare än andra.

Men man behöver inte ha ett utseende som påminner om genitalier. Ormar är inte roliga trots detta. Jättetrista faktiskt. De är bara roliga om de har slagits knut på.

Andra trista djur är t.ex kronhjort, vem har någon gång hört något roligt kopplat till en kronhjort? Jag höll på att skriva älg först men kom på att kungen yrat något om älgrumpor så kanske älgens bak kvalar in under roliga djur?

Hyena, leopard och leguan, också astrista djur.

Ni fattar att det blev livliga diskussioner och att jag fick frågor om varför snuskiga anspelningar roar mig mest. Jag vet inte men så funkar jag. Listan kan säkert göras längre men jag orkade inte ta itu med allt, jag var för trött av all matlagning. Vi lade oss för att se slutet av På spåret efter att polaren gått hem till sitt.

Jag bara älskar Fredrik Lindström. Luuk är också kul men Fredrik alltså, man vill bara sitta i skräddarställning framför hans fåtölj och höra honom gå på om finska vinterkriget eller vad som helst. Han får gärna vara klädd i lila sammetsblazer, mycket gärna.

Maken somnade efter det, jag försökte få honom att se Ljust och fräscht, också med Lindström som briljerar på scen men han tröttnade på Schyffert, jag med. Han ÄR inte rolig. Vet inte om han någonsin varit det. Och en plexifåtölj för 52000kr???? Gräsligt. Den syns ju inte ens! Nä, hellre Chesterfielden då, och LILA sammet, ja tack.

Så, nu ska jag se om min nya brittiska serie har ett nytt avsnitt att bjuda på, hoppas, hoppas. Har ni förslag på roliga djur, dela gärna med er så kan jag komplettera listan.

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 00.26.35

Och jag är en babian. Egentligen borde jag kanske heta rumpapa men det finns något lite ekivokt med det, så kan vi inte ha det när vi går omkring i djungeln, absolut inte, någon måtta får det vara. Och förlåt alla läsare om ni tycker att det var ett lååååågt inlägg idag, jag bara försökte reda ut begreppen här ang mer eller mindre roliga djurs namn och utseende. En högst subjektiv listning.

 

 

Porr med Puma Swede och mig….

Skärmavbild 2017-01-22 kl. 12.12.46

Här är hon den största vi har i den ligan!

Men god morgon! Vi var på fest igår, en som startade vid fyra på eftermiddagen och slutade för vår del strax efter åtta. Vi var hemma innan nio och vaknade utvilade ( trots avbrott för plötsliga inlärda uppvaknanden). På morgonen skulle vi äta en lugn frukost men det saknades…allt. Jag tog bilen för att handla och då, strax efter åtta, hörde jag på Söndagsintervjun. Det var en känd porrskådis som intervjuades och jag kände hur jag började morra inombords. Gud vad korkad hon lät. Hon möts tydligen av en hel del sådant. Jag hörde bara en snutt i början och sen en till på slutet pga att jag ju skulle handla…allt. Det sista gjorde mig intresserad på mer, detta ju var väldigt intressant. Det började lukta Fairtrade-porr liksom.

Det anknöt till en livlig diskussion vi haft på festen kvällen innan om eko-kokain och fackföreningar för knarkodlare i Colombia. Jag ska inte närmare redogöra för den diskussionen men jag kan säga att det var väldigt roligt, vissa delar inte helt urflippat och jag var NYKTER!  Jo, jag kan bara ge er en liten inblick….

I Holland är knark i form av ”gräs” lagligt och jag skulle inte bli förvånad om man i vissa kretsar har just fair trade och biodynamiskt knark, jag kan absolut tänka mig att det går. Fast de kanske hellre självhushåller? (Säkert finns detta redan inser jag nu, inget nytt under solen och jag är väldigt dåligt insatt i knarktillverkning).

Hur som helst så började jag lyssna på intervjun via telefonen under det att jag städade, tvättade och plockade hemma. Maken arbetade vid datorn för att kompensera för all Vab som varit.

Hon är en hästtjej från Huddinge som inte gjorde så mycket väsen av sig. Plötsligt fick hon stora bröst och en massa uppmärksamhet och en vacker dag började hon spela in porr. Vår enda internationellt kända porrstjärna! Hon kan pensionera sig nu och är en lycklig människa. Intervjuaren, Mr Wicked (som hon kom fram till skulle vara ett passande artistnamn) pressade henne lite ang att hon är företrädare för en bransch som kanske inte alltid ger en sund och normal bild av sex. Jag håller helt med honom där. Men en person kan ju inte behöva vara talesperson och galjonsfigur för en hel industri. Jag tycker inte att herr Macchiarini och jag har så speciellt mycket gemensamt, eller Dr Mengele heller för den delen så det kan jag ju tycka var lite fånigt. Desto mer intressant var att hon sögs in i detta för att hon gillade uppmärksamheten, hade med sig en arbetsmoral från sin finska familj som går ut på att jobba hårt, inte gnälla och bli bäst. Och det får man väl säga att hon uppfyllt. Jag har ju inte sett något hon gjort för jag är i princip en porrmotståndare men kan man pensionera sig tidigt, är lycklig och kan släppa en bok…ja då kan man väl säga att man är ganska lyckad.

Hon avrådde inte direkt tjejer från att bli porrskådisar men hon tyckte att OM man skulle göra den karriären behövde man en 10-årsplan och vara medveten om att det inte finns någon återvändo. Man får tänka på att barn och släktingar kommer påverkas (just det med barnen tog hon inte upp, vet inte om hon har några, men jag skulle kunna tro att det har en viss inverkan på ens barns liv om man väljer den vägen).

Hon föreläser i skolor om sina erfarenheter och jag måste säga att jag skulle bli mycket glad om alla skolor i Sverige och hela världen anlitade henne. För det verkar som att porren som konsumeras ändå blir någon form av standard. Som t.ex analsex. Tjejer fås att tro att det är något som ska erbjudas….jag kan ärligt säga att jag INTE minns det som att det var standard när jag växte upp. Och häri ligger en del av min porrkritik. För vi mattas av. På tidigt 1800-tal (jag gissar lite här) då var det bara anklar som tände upp folk därefter en glidande skala mot mer och mer avklätt och utfläkt och snart undrar man inte om coloskopi är nästa steg.

Hon berättade om hur det faktiskt går till att filma detta. Det är mer eller mindre som en coloskopi faktiskt. Man ska vara fastande från dagen innan, laxera och sedan käka immodium. Allt för att uppnå ren tarm. Låter det lockande?

DET skulle vilja att ALLA visste om. Och hon var väldigt tydlig med att all porr som spelas in av henne är på hennes villkor, hon säger ja och nej till olika saker och det sex som utförs är noga regisserat och förutbestämt. -Är det OK att dra dig i håret, får jag nypa dig i bröstvårtan och så vidare.

Här måste jag ju säga att den lilla mängd porr jag sett inte alltid ger en en bild av att kvinnorna har kontroll. Konstigt nog (och lite lätt upplyftande)  verkar det som om det är just glada upphetsade tjejer som killar vill se….det googlas inte i första hand på hard core och den värsta sortens porr enligt puman. Folk vill bli lagom upphetsade. Skönt att veta. Intervjuaren frågade om man inte kunde ha ett litet intro i början av filmerna där man visar upp försnacket…det trodde inte Johanna skulle vara så intressant för tittaren men kanske ändå att man skulle kunna ha en text där det stod: Den här scenen spelas in i samförstånd mellan alla parter, ingen är påverkad av droger eller har utnyttjats sexuellt som barn. De får också lön för detta….men kanske man inte ska berätta hur mycket…eller?

Nåväl, jag tyckte att det var skönt att höra att hon var en nöjd kvinna som inte var ett offer. Hon talar sannolikt inte alls för alla som spelar in porr men ändå, vem kan tala för mer än sig själv egentligen?

Så, har ni tonåringar hemma, uppmana dem att lyssna på den här kvinnan. Kanske det kan hindra att någon går med på att göra något som de inte själva vill för det är det viktigaste tycker jag. Porren finns på en sekunds avstånd och nätet är ÖVERALLT! Jag vågade inte ens googla henne, rädd för vad som skulle poppa upp på skärmen så jag screendumapde bilden från Sveriges Radio, den är inte så bra kanske men den är typgodkänd av public service iallafall!

Söndagsintervjun med Johanna (Puma Swede)

 

Jo, om ni undrar om min ”påa” på Fb ”Av en puma om en annan….” så anspelar jag här på att jag är en puma dvs är en kvinna med en ganska mycket yngre man. Puma Swede valde namnet efter den bilmodell hon hade och tänkte att det var ett sexigt svart kattdjur…men det är tydligen en ganska trist brun dito som påminner om ett lodjur. Det funkar för mig, miauuuuuuu.

Sexsomnia

Våldta i sömnen….kom igen nu. Jag blir fullständigt apgalen av detta. inte så att jag börjar svinga mig i lianer, jag skriker inte ens mitt djungelvrål men inombords blir jag vild.

När man hör att man efter man frikänts från sexuella övergrepp för att de hävdat att de sov då har något gått väldigt fel. Av debatten i P1 senaste dygnet har jag förstått att en person som lider av sexsomni måste utredas GRUNDLIGT innan man kan ställa den diagnosen. Annars är man bara en idiot, och vad det verkar är man en berusad idiot.

Tänk er motsvarande fast en person sover i en bil….Där hade man inte kommit undan med att man sov. Sömnighet i det fallet ses som en försvårande omständighet. Man ska inte köra bil om man är trött. PUNKT! men ingen ridå än.

Jag blir rädd, jag som hela mitt liv levt i tron att jag bor i ett rättsäkert land. Hur kan detta hända här? Hur kan man konstatera våldtäkt i en domstol men ändå inte döma ut ett rättmätigt straff? En 13-åring blir gravid med en man som är över 50 år….? Varför sover de ens i samma hus kan man undra, var hon utmanande? Det finns många frågetecken kring alla möjliga saker men faktum kvarstår MAN LIGGER INTE MED BARN ELLER NÅGON ALLS SOM INTE VILL DET, Och självklart ligger man inte med barn ens om de verkar vilja det. PUNKT IGEN!

Om det råder minsta tveksamhet kring om en person lider av sexsomni ska man väl se till att utreda detta först??? Eller??? Det verkar vara det mest rättssäkra sättet att skipa rättvisa.

Sen är vi ju som art för bedrövligt grottlika, sex i SÖMNEN!?! Fan räcker det inte med sex i vaket tillstånd? Och dessutom blir sexet grövre och hårdhäntare….SUCK!

Jag tycker annars att det verkar rätt bekvämt med att göra saker i sömnen, jag har stora svårigheter att hålla mig vaken här…barnen klagar, jag är inte tillräckligt fokuserad på deras behov utan somnar när jag lägger de små…..jag kan bara säga att det var exakt samma visa när de större barnen var de som mattade ut mig. Sorry kids, det suger kraft att vara mamma. Jag önskar att hela min familj led av sömnstörning, en speciell sort som heter STÄDSOMNI. Det är en subgrupp till sexsomni där man i ett transliknande tillstånd går upp vid tre på natten och börjar sortera sin tvätt, städa sitt rum, rensa på golvet och sedan avslutar med att förbereda middagen, speciellt viktigt när man är vegetarian men inte verkar gilla några kända grönsaker….

Nu, RIDÅ!

Barn, familj, preventivmedel och normer

Nu ni, jag ska skriva om mig som mamma, sexbarnsmamma. Inte explicita detaljer om hur de kommit till, alltså inte sex, det är jag för hämmad för. Men mina tankar kring att skaffa barn, begränsa antalet barn och hur folk reagerar på att jag har just en hel drös med ungar.

Jag har aldrig längtat efter barn, är inte så särskilt barnkär (ni vet så där att jag gullar med andras ungar) men jag brinner för barns rättigheter och mår uppriktigt illa av att höra om alla miljoner barn som far illa världen över. Jag hade nog en tanke om att vara ”normal” och skaffa de obligatoriska två barnen, helst en av varje sort och sen vara nöjd. MEN, sen skaffade några vänner fler barn…och jag har ju lite så där svår att hålla mig så jag fick exmaken till att skaffa ett tredje litet barn. Och var väl ganska nöjd där.

Så skiljde jag mig och träffade en yngre man utan barn…..som inte ville ha barn….vi missförstod varandra kan man säga. Han visade sig emellertid inte svår att få över på ”min” sida när vi stod inför fullbordat faktum. Och har man redan ett barn, ja då behöver ju det barnet ett syskon. Som kom oväntat snabbt. 15 månader senare. Det var ju helt OK eftersom jag var 40 då. Där hade vi tänkt att dra ett streck. Med fet stil. Meeeeen…jag är ingen preventivmedelstjej kan man säga, har dålig koll på menstruationscukeln trots 30 års övning, ogillar att laborera med hormoner (som en äldre kollega tydligt sagt åt mig att det fick jag nog ändra om jag skulle bli doktor!?!) och spiraler och skit…

Jag hoppades på klimakteriet helt ärligt, jag visste att mormor hamnade där tidigt…. och så kom alltså ett sjätte barn. Det visar sig att man liksom skjuter lite på klimakteriet när man varit gravid många gånger. Hur skulle JAG kunna veta DET????

Nåväl, hon var så välkommen lilla T, hon lyser upp förskolepersonalens tillvaro får jag höra dagligen, en frisk och humoristisk fläkt tydligen.

För er som inte har barn kan jag meddela att man efter förlossningen får ett samtal från MVC. De vill höra om de ska skriva ut något preventivmedel. Jag brukar ju tacka nej för jag vet att jag inte klarar att ta dem och spiral….näääää fy, in och grotta i ens allra heligaste. Nej tack liksom på den. Jag är ju lite hämmad som sagt.

Fem gånger har jag fått det där samtalet om p-piller och avböjt. Eller jag har sagt att jag ska fundera på det men egentligen menat: Du har inte med det att göra, ring aldrig mer! Jag har lite svårt med att andra ska föreslå för mig vad jag ska göra….i alla sammanhang. Jag får då lust att göra tvärt emot. Bananas!!!!

Efter barn nummer sex fick jag ocksået samtal, den gången hoppades p-piller frågan över och det blev hard core direkt. Sterilisering? Och DÅ blev jag på allvar förbannad. Tycker någon att det räcker nu? Ja, alla runt omkring mig tycker ju det, och det får de gärna tycka. De ser ju hur jag har det, men att en utomstående ska föreslå att jag ska operera mig i magen för att INTE få FLEEEEEER barn? Där går gränsen. Tänk om jag varit västleastadian???

Man kan väl inte utgå från att sex barn räcker? Då kanske TRE barn räcker lika gott. ( För att ens ”stam” inte ska dö ut/minska i storlek krävs att varje par föder fyra barn. Det har Hans Rosling sagt så det måste stämma. Jag har alltså tillsammans med mina två män bara genererat sex barn, det borde varit åtta…eller är det så att jag räknas ihop med examens nya kvinna som har ett eget barn och då ligger vi fyra vuxna bara ett barn efter…?) Jag sa nja, jag ska tänka på saken men tänkte: Dra åt pipsvängen!

Jag funderade ett tag om det finns något PM för när man går rakt på steriliseringsfrågan. De håller sig ju ganska strikt till sina standardfrågor som t.ex om man röker, dricker, osv. De frågar ju t o m OM dessa frågor mitt i graviditeten som om en fembarnsmamma tillika läkare som aldrig tidigare rökt plötsligt bestämmer sig för: Nej nu är det hög tid att börja röka!

Sen det där med normer. Jag är ju väldigt stolt över mina barn och mörkar inte att jag har dem men jag förvånas ofta över reaktionerna jag får. Det är uteslutande från kvinnor de kommer. Det är saker som: Du som är så fin i kroppen, det skulle man aldrig kunna tro, och hur gammal ÄR du egentligen, du måste börjat tidigt och hur ORKAR DU? Och den sista frågan är väl mest befogad. Svaret är , det gör jag inte. Men det beror sannerligen inte bara på barnen, snarare allt annat. Jag har varit med om middagar som helt tystnat när det framkommit att jag har SEX UNGAR!!!! Och så de obligatoriska frågorna om vi inte har kabeltv osv.

Så här är det: Har man fått ur sig en unge är förtrollningen bruten, det är som i Lost in translation, ”Life as you know it is GONE” och då har fördämningarna rämnat och det är svårt att stoppa. Särskilt om man byter man. Hade maken också kommit dragandes med tre barn skulle kanske saken varit annorlunda men nu var han ju barnlös stackarn och då måste man ju ställa upp…;) Och så gillar jag det där magiska med att vara gravid, känna sparkar och bara vara så där FET! Nej det var ljug, jag hatar att vara gravid, jag får ont överallt numera, är rädd att föda (det har blivit värre för var gång) och jag har dödsångest och oroar mig för att barnet ska vara sjukt. Men jag längtar ändå ständigt efter en liten väldoftande terrorist som ska störa mig på natten och tvinga mig att gå i velourkläder och ynka mig. Jag gillar att få barn helt enkelt. Med detta sagt vill jag inte knäppa alla på näsan som kommenterat att jag ser välbehållen ut och som tycker att jag är cool osv men det är ingen ”biggie” det är bara tre barn mer än normen och jag tycker det värsta var barn nummer ett. Då är man helt vilse och jag klarade det med nöd och näppe kan jag säga, mitt livs värsta år faktiskt, hur mycket man än älskar sitt barn skulle jag aldrig vilja göra om just den resan.

Sen när folk säger åt mig att det ”räcker nu”…..det är ungefär som att säga till mig att jag inte kan simma Vansbrosimmet…….

Alla ni där ute som funderar på fler barn, just do it! Allt man behöver är kärlek till den man skaffar dem med, insikt om att livet blir mycket rörigare men också mycket rikare, pensionen blir lägre, sömnen kortare och kroppen….lite lösare.

Jag har vänner som kämpat för att få barn, ibland skäms jag lite för att jag haft så lätt för det, men så är det i livet, inget är rättvist och jag är otroligt tacksam att jag kunnat få ihop en hockeyfemma med avbytare. Nu går livet ut på att inte få en sjunde….och det är svååååårt när man byter om varje dag så nära förlossningen och ser de där små godingarna varje dag.

Nu ni ska jag se på något på Svtplay, vi HAR tv, vi tittar bara inte så ofta…;)

Mammazombien

IMG_2205

Dimma över nejden, 700m längre fram ska jag ta en buss. Tre klipp blir det för….kanske 5 hållplatser….dyrare än bil.

 

 

Ni vet ju att jag jobbat mycket inom psykiatrin. Jag arbetar nu inom allmänmedicin, i väntan på AT. Jag träffar emellertid i princip samma patienter, eller i alla fall ganska så många med likartade symptom. Symptom på att vardagen för vanliga människor innehåller på tok för mycket stress.

IMG_2220

Jag är lite orolig för att jag är blödningsbenägen…..Fastnade i ett armstöd i trängseln på bussen. Aj. Jag ska fota varje dag och jämföra med mina kunskaper i rättsmedicin. Me Sherlock.

Ibland tänker jag att mitt liv består av: Bråka på barnen kläder, rusa iväg i ottan, arbeta tills jag är andfådd, handla på lunchen, kasta mig i bussen och hämta barnen (eller för all del så har maken fått göra det på sista tiden då jag inte vågat gå i mörkret med dem alla på landsvägen), kasta ihop mat, stirra på dem någon timme och sedan kämpa ner dem i sängen igen. Det brukar vara klart vid ca 21 på kvällen och DÅ ska jag och maken tala med varandra/umgås. Vanligen är vi då så trötta att vi inte orkar annat än att ligga i sängen och se 5-10 minuter av någon serie. Sedan sover vi förhoppningsvis en hel natt (vanligen vaknar minst ett eller ibland tre barn och stör en så vi måste flytta runt i sängarna).

Jag är inte ensam om detta. När jag fortfarande arbetade på psyk berättade de blivande husläkarna att 50% av deras mycket dyrbara arbetstid ägnades åt psykiatriska åkommor (ffa utmattning, ångest och depression). Nu sitter jag här och tar emot mestadels ”psyk” pga mina tidigare erfarenheter, och jag jag inte mer än bekräfta detta. Och vilka är det då som kommer? Jo, helt vanliga människor. Som har ARBETAT sig till depressionens och utmattningens rand. Det kan vara både kvinnor och män men förmodligen är 85% kvinnor. Dessa dubbelarbetar oftast och är som jag kallar det ”hembrända”.

 

IMG_2206

Idag började jag på allvar förstå hur mycket det finns att lära sig….kolla noga. Jag skulle kategorisera ett fall som slutat i ett skadat knä. Först en kod för fallet, sedan en kod för på vilket sätt fallet gått till. Som t.ex fall från päronträd för beskärning. Mycket administration blir det. Allt för statistikens och ersättningssystemets skull sannolikt. Jag gillar särskilt: Fallskärmshoppare skadad i samband med luftfarkost – vitalaktivitet…vad fasiken betyder det? Svensexa? Kan ni tänka er hur många arbetstimmar det kostat oss att framställa den kompletta listan över hur man kan skada sig i samband med olika aktiviteter….det är sannolikt oändligt!

 

Jag är uppvuxen i en konservativ familj. Man ska göra rätt för sig, inte gnälla, vara duktig och göra sitt allra, allra bästa. Man ska heller inte förvänta sig att någon annan ska ta hand om en, klara sig själv är en dygd….Att klara sig själv har väl gått så där för mig. Jag är mycket beroende av att ffa min mamma hjälper mig med ekonomi och barnen. Men på det stora hela försöker jag verkligen klara mig själv och slita så gott det går med barn, arbete och …..ja och vad då? Det hinns inte med så mycket mer faktiskt.

Jag har en massa tips till dessa människor, de tänker jag inte ge er nu, jag tänker större. Jag tänker att detta är vår största samhällsfara! I takt med att arbetslivet ”slimmats” och effektiviserats har ibland en person blivit kvar med de arbetsuppgifter som sex personer utförde för 5-10 år sedan. Det är en bra grogrund för psykisk ohälsa.

Jag har tidigare lobbat för att det ska vara FÖRBJUDET för föräldrar med små barn att arbeta heltid. Det är inte bara en jämställdhetsfråga, det är en fråga om vår framtid. Om vi arbetar oss sjuka orkar vi inte vara trevliga mot vår familj, vad leder det till i förlängningen? Irritabilitet och aggressivitet gentemot familjen och barnen vittnar många om. Det är ju helt åt helvete.

Vad är viktigt i livet? Arbetet eller det man arbetar för? Livet. Att kunna ha råd att leva. Att kunna sova. Att orka le mot sina barn.

 

Jag tycker på allvar att politikerna måste sätta sig ner och titta på detta. Ohälsotalen, de som skjuter i höjden just nu, beror till största delen på stressrelaterad ohälsa! Det är delvis fråga om att kvinnor dubbelarbetar, kvinnor är mer sjuka än män, men det beror också på att alltför många gör för mycket! Jag tror att en sextimmars arbetsdag vore en lysande idé för alla. Kvinnor sitter nu på arbetstiden och tänker på barn och hem…Man kan också tänka sig att det då görs utrymme för fler på arbetsmarknaden. Här kan staten påverka genom att sänka arbetsgivaravgifterna och jag som själv haft anställda vet exakt hur dyrt det är med personal. Företagen och det offentliga skulle säkert ha igen pengarna på att slippa betala ut sjuklöner, stå för rehab osv osv. Jag är helt övertygad om att ekvationen går ihop om man skulle låta en hälsoekonom titta på detta! Och ja, man kanske får ut lite mindre i lönekuvertet men det måste ändå vägas upp av kvaliteten på livet. OCH kanske är det så att man trots att man arbetar mindre kan ha bibehållen lön om arbetsgivarens konstader sjunker och arbetstagaren blir mer effektiv?

Tänk er två timmar mer hemma…..

IMG_2208

Semlor är det bästa jag vet. Men jag är också en stark anhängare av traditioner. Jag har smygstartat här med glögg och pepparkakor, det kan jag erkänna men jag är inte i närheten av att ha mättat årets behov. Semlor är efter jul och före påsk. Någon måtta får det väl ändå vara!!!!!

 

IMG_2209

Sedan, några meter bort ser jag detta. Alltså, man kan inte introducera lutfisk och semlor samma vecka. Det är olagligt! Det står i Traditionsbalkens §3 andra kapitlet i femte stycket. Lutfisk skall icke förtäras i samma tid som fatlagsbulle, då skola korna sina, bäckarna torka och antagligen blir straffet ett års avhållsamhet från julmust.

 

Så, avslutningsvis: Ropen skalla, mer sex åt alla! Nej, jag menar…Ropen skalla sex timmarsarbetsdag till ALLA!

 

Var god skölj!

 

För Sverige in i framtiden…

IMG_9049

Full fart in i köket! Lille fine Edgar, han är en helt annan sort än de övriga. Jag tror Dramaten eller Läkarprogrammet skulle passa perfa, eller kanske bagare????

 

Idag hade jag en extra jävlig barndom. Det var saker som radades upp (strass, strejkande barn, möte med en krånglig person, radions rapportering om ADHD, en fortfarande magsjuk man och ryggvärk, för att nämna några) efter varandra och så vips kände jag att det inte var läge längre att skriva om vår fantastiska bröllopsdagsmiddag på Görväln utan istället skriva ett politiskt manifest! Lustigt va hur det kan ändras?

 

 

IMG_9115

Igår var hela familjen samlad i det lilla huset. Vi larvade oss och tjejerna försökte lära mig att ta en selfie, genom att ta en groupie. Jag gör fel tydligen. Tar bild underifrån och ser tjock ut, plutar fel med läpparna eller tar för långt dubbelhakor brukar bli resultatet av att jag försöker fastna på bild. Men jag kan ärligt talat inte minnas att de gav några konkreta besked på hur fan man gör……Jag kommer således fortsätta att se fet och galen ut på mina bilder. Det uppskattar faktiskt vissa, som Barbro till exempel. Puss på dig Babs! (Jo, ser ni att en kvinna håller handen över bröstet? det är inte en hyllning till någon särskild nation utan för att dölja en tomatfläck hon ådrog sig under middagen, HEL OCH REN!)

Här kommer det: Hur vi vänder på verkligheten för säkert 4,5 miljoner människor på enkelt sätt.

Föräldraförsäkringen ska som alla tycker förändras. Men inte så att man tvingar familjerna till att vara hemma kortare (vilket sannolikt blir resultatet om man delar den lika mellan män och kvinnor, eller för all del de båda föräldrarna, men sanningen är ju den att de flesta familjer består av en man och en kvinna och att det är kvinnan som tar ut allra största delen av den så kallade LEDIGHETEN) Man borde istället se till att båda föräldrarna får vara lediga låt säga de tre första månaderna IHOP. Och att det eventuellt tidigare barnet får vara kvar i sin sociala miljö med sina kompisar i den pedagogiska verksamheten på förskolan i kanske reducerad utsträckning eller kanske inte….Alla klarar föräldraskapet lika bra och barn mår faktiskt bra i förskolan*. När sedan barnet avlämnats till förskolans vård vid kanske 18 månader tidigast tror jag att det för kvinnohälsans och familjefridens skulle skulle vara utmärkt att göra som kommunisterna, oooops jag menar Vänsterpartiet  tycker (kanske Fi också tycker det förresten, men jag är inte så insatt i deras förslag, tycker de verkar otäcka…) nämligen att lagstadga SEX timmars arbetsdag. (Jag skrev SEX med versaler två gånger för då får jag fler läsare). Varför då tänker någon kanske? Jo för det är för slitsamt att ha småbarn, ha målade naglar, sexpack på magen, vara fin i håret, jobba som en gnu på jobbet, ta hand om sina gaggiga föräldrar (inte ni mamma ni är inte ett dugg gaggiga ju, ni är påfrestande på helt andra sätt;)) ha ett gnistrande vackert hem, instagramma fina inredningsdetaljer, gå på museum, ha ett fantastiskt sexliv OCH kunna natta sina barn på under 1,5 timmar på de resterande 3 timmar som dygnet erbjuder av vakentid.  Something´s gotta give!

Är det provocerande? Ja, det tror jag nog, eller jag hoppas det för vet ni vad? Man lever EN gång, och då skiter jag faktiskt i precis allt annat än att hinna vara trevlig mot mina barn och må bra.

Gång på gång hör man att kvinnor som får sitt andra barn är överrepresenterade i sjukstatistiken. Utmattningen är det nya svarta och barnen kommer i princip alltid i kläm.

Fram tills minst barnet är 12 år ska man inte FÅ arbeta mer än 6h/dag om inte en förälder är hemma eller om man lyckas ha råd med en hushållerska. För det tycker jag är en utmärkt lösning också. Och se där, ett ”enkelt” jobb har skapats om det visar sig att båda föräldrarna är oundgängliga på jobbet alternativt inte har råd att vara hemma. fast då har man kanske inte råd med en hushållerska heller. Ooops en klassfråga! Då kanske sossarnas förslag på butler i T-banan är en bra lösning? Eller kanske det är den ultimata klasskampen, en butler i varje hem! Ropen skalla: Butler åt alla!

Vad gäller barn på dagis har jag många synpunkter. Dels på föräldrar som släpar sina paracetamoldopade ungar dit då de är sjuka (märkte ni att jag trots att jag är läkare inte favoriserade ett produktnamn? Vi får nämligen som vissa verkar tro ingen ersättning från de profithungriga läkemedelsföretagen för att göra det). Till exempel ha s-politikern som var på radion förr…vad hette han nu? Jens Orback! Som öppet erkände att han gjorde detta. Vilken total avsaknad av respekt för andras barn och arbeten. Man häpnar!

Men sedan är barngruppernas storlek av stor vikt. Både för smittspridning och välbefinnande i övrigt. (Här ska vi ju inte glömma pedagogernas arbetslivsmiljö heller) Och när man på radion hör att ADHD-diagnosticeringen ökat med 500%!!!! Då måste man ju verkligen fundera på om stora och oroliga barngrupper är någon vi gillar. För barnen är som jag ständigt återkommer till det VIKTIGASTE som finns! Och om det inte är något i vattnet som gör alla hyperaktiva och koncentrationsstörda så tror jag nog att skolans miljö är en del i varför det går överstyr. Såklart är det inte hela förklaringen men dessa personer har alltid funnits, kanske den stökigare yttre miljön vi nu lever i bidrar till att fler mår sämre??? Har ingen vetenskap att klämma till med här utan gissar hej vilt.

 

 

IMG_9090

Fick en uppmaning att revidera mina uppgifter…jag ändrade om lite, bara för att ”jävlas”. Men att vara arbetslös är inget som kommer syna, inte heller att vara utan gymnasiekompetens eller sjukskriven…varför i helvette fråga då??? Vilken kategori hamnar jag nu i, vilken typ av reklam ska nu skickas? Hälsocoachning och kosttillskott? Kanske rent av recept på RAW FOOD????? WHAT???

IMG_9089

Danderyds gymnasium, varför föreslås det? Verkar jag vara en person som någonsin befunnit mig i den kommunen ens????

Sen blir jag förbannad på radions reporter som trycker upp Socialstyrelsens kvinna i frågan i en intervju. Tror de att läkare VILL ge mediciner bara för att man kan? Vissa kanske litar helt på att en viss substans ska klara av att bota patienter men det är bara en bit av arsenalen som finns och hör och häpna: ALLA GÅR EJ ATT BOTA! det är som med precis all annan sjukvård. Man kan inte fixa allt, vi är inte maskiner och alla individer är unika. Men just när det gäller den medicinska vetenskapen ska alla vara experter och uttala sig. Om man inte tror att fem och ett halvt års grundutbildning, 21 månader allmäntjänstgöring och minst fem års specialistutbildning gör att en läkare kan mer än vanligt folk.ja då vet jag inte hur man ska förklara för någon något alls.

Det är för övrigt väldigt många som mår toppen av medicinerna och ingen påstår att alla blir hjälpta av dem. Forskningen är alltid det man får hoppas på för det är alltid människans nyfikenhet som gör världen bättre (ibland sämre).

Nu ska den trötta sexbarnsmamman ta tag i hemmets göromål. För jag arbetar bara 80% för att hinna med att tvätta, städa, organisera aktiviteter, köpa in och laga mat, källsortera och ANDAS! Och detta i ett land som skriker efter läkare, men vet ni vad? Jag orkar faktiskt inte med mer, inte utan en butler!

* Förutsatt att man har en anpassad miljö, det är en lagom mängd barn och att ljudnivån är på en lagom låg nivå. Sen finns det familjer som de facto ej klarar av att ta hand om sina barn och då är förskolan ÄNNU viktigare för barnen som ger dem trygghet, mat och värme. det kryllar av små smutsiga och hungriga barn på förskolorna om man vågar titta noga.

 

 

IMG_9087

Jag som inte ska handla något mer i hela livet köpte trots detta ett par solbrillor igår. Tylla bände ju sönder mina förra. Men just nu var det en kampanj, ”köp ett par få TVÅ” varför jag nu har TVÅ par solglasögon i min ägo. Och en blus från Åhléns sommarrea för 75kr. Jag upptäckte nämligen några fläckar när jag var och handlade och SÅ får man inte gå omkring! hel och ren eker min mormors röst i skallen. HEL OCH REEEEEEN!

Sex, psykiskt illabefinnande, skruvade kroppsideal och kanske ett cv…

IMG_8576

Här min kvickfix! Ignoring…ska man ignorera smärtan? Jag låtsas att det är Cuba libre i glaset. det blir roligare så!

Om ni följer mig noga har ni sett att jag skrivit om sex några gånger på riktigt och ibland bara lurats. För det visar sig att om man bara nämner sex så dubbleras antalet läsare. Jag hade kanske kunnat gissa mig till detta men jag gör mina egna empiriska efterforskningar. Men idag ska det faktiskt handla lite om sex. Dels för att jag tog upp det häromdagen och fick ett (för min lilla bloggs vidkommande) enormt gensvar.

 

IMG_8577

Tre saker oroar mig med denna bild. Stor förpackning, dyrt innehåll, symptom men icke åkommelösning…Hit eller dit???

 

Och vad skrev jag då? Inget snuskigt iallafall utan mer att ens vardag påverkar sexlusten. Och den som tror att en litet rosa piller om dagen skulle lösa kvinnlig sexolust kommer kanske snart finna att biverkan inte bara består i att kvinnan mår dåligt utan att hon kanske inte ens vill städa. Kanske på grund av att hon vill ha sex hela tiden eller ägnar sig åt att tänka på detta hela dagen på arbetet och då knappt får något gjort…(vet ni att kvinnor är effektivare på arbetet än män? Vet ni att kvinnor egentligen är de bästa stridspiloterna men får inte på grund av att G-krafterna påverkar livmodern och eventuella foster negativt? Jag vet att det finns kvinnliga stridspiloter men de kan man nog räkna på ena handens fingrar. De är säkert superduktiga på även städning!).

Men det kanske blir så att de inte orkar resa sig ur sängen; då en av de allvarliga biverkningarna var att man får lågt blodtryck…alltså man blir snurrig och kanske svimmar när man reste sig upp…Hmmmmm. Jag ska inte vidareutveckla detta med risk för att verka allt för konspiratorisk och galen.

 

IMG_8571

På grund av soppatorks och huvudvärk orkade jag inte avstyra frukostglass idag. Mycket kompetent barn för övrigt som klarar detta själv. Vanligen ligger han i soffan och vrålar: -VATTEN, NU!!!!!

 

Ping! hörde man där och två snabba FORE! Jag tror folk började med fredagsgroggen tidigt idag…

Nåväl. Om man som jag tror att en människas livssituation, relationer, sexlust och för all del genetik hänger ihop och samspelar (det finns väl ingen vettig människa som INTE tror det?) då tror jag att vi har väldigt mycket arbete framför oss i det här landet.

Stigmatisering av svaga människor måste upphöra till att börja med. Jag får då och då höra att man inte ska skriva så öppenhjärtigt om att man är lite kantstött. Vissa oroar sig för att deras barn ska bli oanställningsbara för att de skriver att de mår dåligt osv osv. Och visst, det är klart att man visar sig sårbar och att vissa arbetsplatser inte vill ha en då. Men vet ni vad?? Då tror jag att det är gott så. För om man inte kan förstå att livet går upp och ner i olika perioder och att man ibland kanske kan råka ut för många bakslag och tappa sugen då kan man nog inte heller ombesörja en god och kreativ arbetsmiljö. I synnerhet tycker jag att det sticker i ögonen när sjukvården inte vågar anställa de som någon gång mått dåligt.

Jag är inte för Quick fix men idag tog jag mig faktiskt till apoteket och köpte mig både sumatriptan och diklofenak för nu är jag trött på den här huvudvärken. Jag fick det inte på recept utan köpte över disk och frågade efter en annan dos. Den fanns såklart inte, för det var ju receptfritt…ÖH? Jag blev också upplyst av expediten att man inte kunde jämföra de två medlen och då sa jag bara kort:

-Jag är läkare. Och jag köper den lägre styrkan men tar i gengäld DUBBEL dos och vips var det som om en läkare skrivit receptet. Hör ni hur kritisk jag är till receptfri medicin i halverad styrka?

Jag blir ofta kontaktad av folk som vill fråga om krångliga livssituationer, kanske för att de vet att jag jobbar med psyk ( jag är ju inte psykiater nota bene, jag är bara en PÖP dvs en psykiatriskt överintresserad person, som gärna vill bli psykiater. Det är kanske därför jag inte får AT?) Inom militären låter man ju inte VÖPar eller MÖPar  arbeta. De är ansedda som farliga…Bra val. Men nu råkar ju jag bara vilja hjälpa människor och har ganska bra anslag tror jag för folk finner mig förtroendeingivande. Jag finner då vid mina samtal att folk inte talar om för sin omgivning hur de mår. Och i vissa fall att de gör det men det finns ingen som lyssnar. Jag förstår precis att vissa saker kan vara så svåra att närma sig att man helt enkelt förtränger dem, väljer att gå omvägar omkring och låter udda vara jämnt. För att orka vidare. Det tycker jag är en utmärkt strategi i vissa fall. Som för Kock-Tina till exempel. Hon fick ju ta mycket skit för att hon inte ville vända ut och in på allt. Våra försvar finns där av en anledning. Men när man börjar må dåligt ändå, då beror det nog på att den konserverade och hermetiskt tillsluta skiten ändå börjat pyra. Och då är det dags att börja TALA! Och om man ska dra en kroppslig parallell är väl en varböld, en abscess, ett bra val. (Folk har oftast lättare att fatta om man förvandlar saker till sådant man kan se och ta på.) För man kan ha en sådan väldigt länge och inte röra den. Är den inte varm, svullen eller värker så har kroppen ju på ett sätt ringat in och börjat bekämpa problemet. Men när det går över den gränsen då är det dags för doktorns intervention. MED KNIVEN! Man måste öppna upp, låta varet rinna ut, såret spolas rent och sedan ska det läka ihop. Ibland måste man sy ihop det om det är en för stor skada och vissa gånger återuppstår samma problem. Då ska doktorn dit utan fördröjning. Så är det med psyket också. En gång sårad, då extra känslig andra gången. Jag talar här nu mest om depression och utmattning men det kan nog vara så för de flesta tillstånd.

Vissa psykiska diagnoser är kämpigare än andra. En del är kroniska och ej behandlingsbara, precis som med övriga kroppen. Vissa tillstånd gör att terapi inte ens är bra. De som har personlighetsstörningar av vissa sorter ska inte vårdas så mycket, de mår inte bra av det. Därför blir jag ofta lite skrajsen när terapeuter av olika slag erbjuder en att lära känns sig själv…För alla mår faktiskt inte bra av det.

Jag var ganska slut idag, den här inskolningen var segdragen för mig, även om det gått bra för barnen. Det är slitsamt att bo som vi gör, äldsta dottern bor inte här nu, det är för trångt och jag tappar ibland tron på att jag ska komma vidare i karriären. Snart nalkas ansökningstiden för AT, jag ska samla ihop mig och skriva ett personligt brev. Det är ganska svårt faktiskt. Som jag har mått under våren och med mina erfarenheter av tidigare antagningar är det svårt att få till den där gnistrande beskrivningen av mig.

Men är jag rädd att de googlar mig? Nej, för jag tror på mänskligheten, och framförallt på läkare (!?), jag tror att de kan se kapaciteten i mig att göra något gott för andra människor även om jag har haft det lite motigt, stressigt och trångt sista tiden. När jag är mitt vanliga briljanta jag så är jag en bra arbetshäst, jag är social, nyfiken, pragmatisk och empatisk. Vad fasiken mer behöver man av en läkare? Jo, att de klarar överjävliga arbetspass på en nattjoursvecka där man är underbemannad och ensam på golvet när dödssjuka människor kommer med helikopter från en skärgårdsö med en yxa i skallen. Och JA, dessa egenskaper besitter en dubbelarbetande SEXBARNSMAMMA som är…hur fan gammal är jag nu??? 44+. Och fattar man inte det….Då vet jag inte vart världen är på väg ärligt talat i ett land där vi anställer spanska läkare på slavkontrakt i inre Norrland. Faktiskt. Och jag VET mamma, det var kanske oklokt att skriva detta men vaffan, det är ju sant och jag älskar sanningen över allt annat för kan vi inte vara ärliga med varandra då blir allt fel i slutändan. Jag hatar ovisshet och skojeri.

 

IMG_8569

Vi hade bröllopsdag igår, 4 år. Det firade vi stort på Görvälns slott, ni ska få en fullständig rapport senare. Men vi dricker för lite alkohol här hemma. Jag körde igår pga enkelhet och att huvudvärken var svårartad. maken däremot provade alla fyra sorterna och ett litet glas champagne. Han drack knappt hälften och servitören kom och tog undan glasen…Maken somnade efter vad jag (som är otroligt kunnig vad gäller standardglas) beräknar vara ett glas vin och ett litet glas champagne med kläderna på. Då var det fritt fram för mig med den otroliga sexlusten att ikläda mig ”morotsdräkten” som jag älskar och se 3,5 minuter av Kommisarie Banks. Jag ska se den igen, säkert fem gånger innan jag sett slutet.

 

Jo, detta skulle ju enligt rubriken även innehålla något om skruvade kvinnokroppsideal….Det blir ett av världens längsta blogginlägg är jag rädd. Ni får läsa i två etapper. Och för er som läser ”igen” (dvs inte hinner med att läsa mig dagligen) ber jag extra mycket om ursäkt för detta är ju mer än vad även begåvade människor som Ludde och Catrin kan orka med.

På väg hem från stormarknaden (handlar tyvärr inte alltid lokalt, förlåt för det med) hörde jag på Stil i P1. Ett av mina favoritprogram. Där talade vad jag tror är Vecko Revyns nuvarande chefredaktör om att hon nobbat Fröken Sverigetävlingen och att det upprörde mycket känslor. Hon talade klokt om hur hon jobbat kvar trots det dåliga idealet tidningen stod för men bara för att hon tjänade så bra med kosing. ärligt, sorgligt och säkert vanligt förekommande. Hon gick till Bonniers och föreslog en kursändring på tidningen. Vågat! Och han svarade du får göra vad fan du vill med tidningen, bara den säljer….Cash is king. Jag jobbar verkligen med at förlika mig med det. Jag menar allvar, för det ÄR pengar som är hetast i världen, näst efter sex då för det är dödshett!

 

IMG_8572

Sparsam som jag är handlar jag på sommarrean, det blir samma plagg i olika storlek, Åhléns är min favvobutik!

 

FullSizeRender

Jo jag impulsshoppade till mig själv också. Fy som attan på mig. Men 70% rea och finfina sandaletter, det kan jag inte motså! Nästan lika läkande som medicin!

 

 

 

Jag vill gärna skriva böcker, eller jobba som psykiater, kanske både och? Jag vill tjäna tillräckligt med pengar för att inte som nu tänka efter tre eller fyra gånger om jag har råd med ekologiskt idag men jag kommer ALDRIG sälja ut min själ. Bra jobbat där vad du nu heter som ändrade riktning på den där tidningen. Jag vill jobba hos dig!! Jag kan skriva kloka saker i en spalt för unga människor som inte har någon vuxen de vill prata med. Jag har massvis med erfarenhet av allt utom att vara äldre än….hur fan gammal är jag nu?????

Så, då har jag vräkt ur mig igen. Det gick väl ok med tanke på alla förbannade pinganden här, folk som ringer och katter som jamar…

 

FullSizeRender_1

Så här härligt såg det ut på väg hem sent igår kväll…

 

Nu, förbereda kräftskiva och kanske lägga mig i psoasställning en stund?

 

IMG_8508

Jag vill ge psykiatrin ett ansikte, vad tror ni om det? Eller ska jag hosta en TV-soffa. Idag känns det som allt är möjligt tack vare Sandra M, min nya frisör. Check her out!