Pulsen

Solnedgång på altanen. Bästa läget.

 

Åh. Jag och min tid. Och datorn. Och alla tankar som samlats på hög för att skriva ned. Och semestern. Jag vet, inte gnälla, folk har det eländigt, människor dör…EBOLA. Allt det vet jag om och jag känner futtigheten i att klaga. Och meningslösheten när jag ändå inte kan förändra något, knappt. Och att man ska vara satans jävla positiv. Och jag skiter i det.

Semestern är slut och jag behöver ny. Missnöjet hos barnen är fenomenalt stor. De kräver mig. Alltså inte kväver…men kräver. Några exempel (och jag vet allt är MITT FEL, jag vet jag vet jag VEEEEET men jag har haft fel approach från start, jag är en curlare). Alla mina barn (med undantag för de två största nu) kräver min omedelbara uppmärksamhet. Och kanske man skulle ha orkat med det och sluppit bli en kaosbloggare om man begränsat sig till fyra barn i tät följd, tre barn med lite längre isär…två…ett? För jag upplever det lite som jag inte kan minnas när jag var en person för min skull. Jag vet att det är naivt men man kan liksom inte föreställa sig innan barn hur det ska bli och med den låga auktoritet som jag har och mjukheten i mina beslut blir det en utmattande kombo. Men jag har varit mamma i pluss 22 år nu och det tar ut sin rätt. Blotta tanken på att det kommer ta minst 14 år till innan yngsta är i det stadie där hon inser att mamma inte alltid kan swisha 100kr för mat på Grönan med tre sekunders förvarning är minst sagt prövande.

Här exempel ett: Tylla ska klä på sig.

-God morgon älskling, har du sovit gott?

-Jag vill sova!

-Jag vet, det vill jag med men nu måste vi börja göra oss iordning.

Fingret. Alltså jag får ett finger i ansiktet och ungen vänder sig bort. Ska man bli arg? Nä, fingrar behöver barn inte fatta vad de betyder och jag vet inte vem/var/hur hon lärt sig att detta är ett sätt att avsluta en konversation. Efter mycket om och men kom hon påklädd till skolan och mamman hade bara lite hjärtklappning på väg till jobbet, jo, en hårborste hamnade lite för hårt och plötsligt i golvet också. Ingen dog.

Köpta för stora på rean förra året men nu är det favvoskorna. Och slits. Men jag fixar biffen!

Inte illa va?

Två: Söndagsmorgon 07.27.

-Mamma, föder alla fiskar många ägg?

-Öh, va?

-Föder ALLA fiskar många ägg?

-Fiskar lägger ägg men ja, det gör de. (Jag vänder ut och in på hjärnan i ett försök att svara helt korrekt på frågan och kan inte komma på ett enda vattenkryp som bara fostrar ett yngel per år och sedan håller dem vid liv, varma, rena och med alla tänderna borstade upp i tonåren. Den tanken varndrar vidare och plötsligt befinner jag mig med lejonen på savannen och inser att deras ungar nog bara hålls nära tills de kan nedlägga sitt eget byte…eller kanske alla kalasar på samma fångst. En fångar, alla äter. Men de behöver inte ta ungarna till simskolan).

-Jag vill gå upp nu.

-Gör det du, jag är så trött, jag kommer sen.

-Nej, jag vill vara med dig.

-Jag kommer snart, jag är för trött….puss…

-Kom nu jag vill vara med DIG!

-Men det vill du ju inte alls, du vill se på iPaden och så har du för hög volym och då blir jag störd och säger till dig att sänka och så struntar du i det….

-Ja men det är ju nästan som att vara med dig. Kom nu.

Han ligger nu ensam i sitt rum, har jagat upp mig som sitter ensam i köket och bloggar. Han fick gå efter kanske en kvart när jag inte stod ut med att höra vuxna män från gnällbältet spela nåt zoombiespel på för hög volym. Jag vet. Jag borde förbjuda detta men har ej kraften. Nu är han på sitt rum iallafall. Ingen dog.

Jag såg denna igår (säg inget till maken) på Kyrkornas second hand. Jag smet dit för jag behövde andas lite. Det var fel ställe att andas på. Massor med folk och nästan inget som jag skulle kunna behöva. Eller, hade jag oceaner av tid kunde jag nog pysslat med många grejer men jag nöjde mig med stopptråd för strumpor, tre porslinsskedar (har alltid gillat det) för en femma styck och en citronpress som jag tror min kompis Eva gjort! och håll i er, två krukor i TRÄ! Det fanns en tredje i teak men den skulle de ha 125 kronor för och det var för mycket tyckte jag.

45 kronor. Jag tyckte den var jättefin, men nån annan får ha den på väggen, vi har fullt.

Tre:

Tylla vaknar på söndagen 08.19.

-Varför får jag O´boy sist?

-God morgon älskling, har du sovit gott?

-Jag får alltid sist, jag vill ha först!

-Men älskling, du sov ju…Edgar vaknade först, vill du ha varm eller kall.

-Ingen bryr sig om MIG! Skriker hon med tårarna sprutandes. Inget finger denna gång men en smäll i dörren som kanske väcker hennes far…..men nej. Han sover vidare. Han är TRÖTT. Ja, det är jag med. Men…….jag lever och har inte Ebola, är inte utblottad (längre) och tror att om 14 år -ish kan jag kanske få en morgon utan hjärtklappning och känslan av att totalt ha misslyckats som mamma. Min kompis S sa i veckan att min föräldrastil  kan beslrivas bäst som ”hippieauktoritär”, jag gillar det….tror jag!

Nya lampan från Jotex. 1500 kronor. Men en varning, det finns INTE reservdelar och det var lite därför jag smet till second handbutiken. För ett glas är sönder. Jotex uppmanade mig att köpa en lampa till(!?). Men så kul ska de inte ha. Jag gillar den iallafall och vi har trixat lite med den. Det fanns en ”kopp” i metall där det guldiga slutar. Den ska ju hänga mot tak men vi har så högt här att det inte gick. Maken monterade om, jag sydde sidenöverdrag (som är aningens för trångt) och nu hänger den så här och vi är helnöjda!

Ibland tröstar jag mig med att barnen håller mig ung i sinnet…..och kanske det är så att alla dessa påfrestningar gör att jag håller mig a jour, inte stelnar till och påbörjar vägen in i demensen? Vi hade den diskussionen på jobbet i fredags. Alla utom en försökte lista alla saker vi ska göra för att hålla oss borta och i värsta fall lindra dess framfart. Inte psykologen, hon hade en annan vinkel. Hon ville planera för och hoppades på den BRA demensen. Den där man liknöjd gled in i dimman på ett trevligt ställe med fin personal. Jag tänkte att DET stället finns inte. Alla vill bara tjäna pengar, inga altruister och filantroper kvar i Mammontider.

Men intressant tanke ändå, preppa för avslutet redan när man har småbarn……fast jag pensionssparar ju inte ens. Den typen av framförhållning har jag inte. Det är här och nu och överlevnad det går ut på. Skotta i snön liksom.

Jag har fallit för shibori, hårt. Den här kudden är från IKEAs fyndhörna, 37 kronor och jag gillar den verkligen. Den ska få sällskap av liknande som jag själv gör men jag kunde inte motstå den. Men 37 kronor är för billigt. Någon måste dött.

När jag ändå tipsar om för billiga möbler kan jag visa dessa två. Överalt heter den tillfälliga serien på IKEA och egentligen skulle jag köpa fåtöljen men den var oskön att sitta i. Men hyllorna är fantastiska. fem delar som man sätter ihop utan skruvar. Går att ha på vägg också. Jag har köpt fem. Jag tänker att barnen kan behöva senare och de tre sista kostade bara 199kr för den håller väl på att ta slut antar jag…gillar inte tillfälliga serier. Sån stress.

Men en sak påminde hon mig om, man ska lära sig nya saker för att inte torka in cerebralt. Och det gör jag! Jag täljde innan semestern och nu viker jag tyger för shibori. maken var imponerad igår och påpekade att jag var så påhittig och duktig. Jag sågade med cirkelsåg igår också för första gången när han fick ett telefonsamtal och jag inte ville slå av på förrådsbyggartakten. Så jag motar Glöm-Olle i grind men alla mina projekt. Fast det bästa var att lära sig nya språk. Och då väljer jag portugisiska, fast jag tänkte först att bättra på franskan…men det är kanske inte lika effektivt? Eller jo, det måste det vara för nån vidare grammatik på franska kan jag inte. Jag börjar där!

Nu mot förrådet, indigon och kanske jag monterar lite av koftan jag stickat på frihand….lots to be done! Vila…nja, inte min grej liksom.

 

Ja, vad fan får man för pengarna?

Jag och pappsen på Hovstallet

Jag var på konsert idag med min far. Det var min farbror Lennarts musikkår som spelade. Jag hade kontakt med dem eftersom jag gav dem en del pengar från arvet av min farbror. De bjöd in mig med familj men det blev för tight för barn och make att komma så jag tog med farsan. Vi satt där i solnedgången och lyssnade på blandad kompott. Marchmusik, operett, Quincy Jones och gamla örhängen från 40-talet. Mycket trivsamt och jag kände att det var en lite speciell stund där men alla Lennarts vänner och bekanta. En av dem var dessutom lik honom så när jag kisade var det som att han satt där och spelade. Jag fick tänka bort det ett tag för jag blir så rörd och ledsen. Jag är nog jordklotets mest lättgråtande person. Riktigt mör. Jag faller liksom sönder av tankar på förgänglighet. Det är lite lätt paralyserande faktiskt. Jag har verkligen världens största dödsångest och den växer för var dag.

Idag drog dotter nummer tre till USA. 10 månader ska hon vara i Colorado. Försenade flyg och lååång väntan i Frankfurt. Hon stag på planet klockan sex imorse ni i skrivande stund (21.55) har hon ännu inte landat. Hoppas hon inte får en propp! Hon verkar ha hamnat i världens bästa familj. Gillar utlänningar, är demokratiska och liberala, åker skidor, jobbar med intressanta saker som POLITIK och SJUKVÅRD (tidigare psyk-beroende) OCH gillar Sverige! Det kan ju inte gå fel! De längtar efter henne dessutom så det här blir finemang! Jag får se henne om två månader dessutom då jag ska flyga hem henne för att fira min pappa som fyller 75. Alla ska samlas, vi kan inte vara utan den ungen! Greta skulle slita sitt hår om hon hörde om mina planer. MEN ingen har tid att resa två veckor över Atlanten för tre dagar i Paris och jag hade inte haft råd att anställa en kapten för att segla ungen heller om tiden fanns. Så vi FLYGER! I övrigt källsorterar jag fler timmar i veckan, komposterar all mat, har höns och jada jada lagar sockor, byxor, skjortor, läderväskor, limmar skor, färgar om kläder som missfärgats (givetvis i ekologiska växtfärger) och gerifrån mig allt som växes ur…det är min klimatkompensation.

Alla som är läkare har någon gång hört av en patient att det är så JOBBIGT att dra hela sin historia för ännu en ny doktor. Jag har någon gång skämts över att jag inte varit helt inläst men har slutat med det. Att en patient ställer krav på att du vid första besöket är insatt i de senaste 20 årens sjukhistoria är en omöjlighet. Det skulle göra att vi hade tid med 2-3 patienter per dag. Det finns dessutom en poäng med att höra patienten berätta. Och många säger dessutom att det som står i journalen är fel samt har spärrar så att det som möjligen hade varit extra viktigt inte är tillgängligt för en…ens om de har remitterat patienten till mig. Då sitter man i ett läge där det kan vara bra att med öppna sinnen bara lyssna på patientens egen berättelse. För det finns ju många olika sanningar ofta och det är inte alltid patienten vet bäst själv. Då hade de inte behövt så mycket vård kan man tänka….!?!

Nåväl. Jag har idag bland annat läst en himla massa journalanteckningar. Det har jag gjort hela veckan och man blir ibland lite snurrig. Många patienter där jag är har en liknande bakgrundshistoria så de olika peronernas livsöden flyter ihop. Men jag förvånar mig ofta med att efter en stunds tvekan minnas allt en patient sagt. Jag behöver bara låta hjärnan tugga lite och så ser jag vederbörande framför mig och bilden klarnar. Lite som idag på väg hem från Hovstallet med min far i bilen. Han pratade om ditten och datten hela vägen i stort sett oavbrutet. När vi var vid Sabb pekade han på en restaurang som nu bytt namn. Där brukade sjukhuspersonalen köpa lunch förr, jag med. Jag hade varit där många gånger med mamma och pappa som båda arbetade på Sabb, jag med en tid 1997 tror jag det var. Hur som helst, stället heter Mama ia nu och jag började genast fundera på gamla namnet. pappa babblade på, visade mig vägen (som jag kan) och jag blev mer och mer besatt av att komma på namnet…det var ett K….eller M i början…..

Jag brukar ofta få upp en bokstav som känns rätt när det är något jag söker i minnet…jag började tänka att det var något grekiskt eller latinskt. En gudinna….Men sen tog gamla restaurangnamn över. Morellen…Morkullan…nej det var ju fel, det visste jag men M-nånting. pappa babblade vidare, jag försökte att inte köra ihjäl sparkcyklister. När vi nått Lindhagensplan hade hjärnan tuggat klart.

-Minerva! Så hette den!

-Ja, det var det sa pappa och fortsatte att prata om något annat och det beröm jag nästan hoppats på uteblev.

Nu ska vi lägga oss maken och jag. Han lyssnar på Hamilton tror jag. Jag ska försöka lista ut när jag såg ”Madde” sist…det måste ha varit 1992? (Då var min ena kompis ihop med en av de ”kundliga” och vi höll till i en liten etta där då och då. En gång var vi på Drottningholm faktiskt. Inte hade jag anat att jag senare skulle bo bara några hundra meter ifrån Drottningholm. Livet tar lustiga svängar) ELLER….? PÅ HOVSTALLET DÅ MED. Oops versaler, orkar inte ändra. Varför tänker jag på det? Jo för jag tyckte jag såg henne i ett av fönstren till våningarna där. Hon drog igen fönstret och ned rullgardinerna. Kanske inte barnen uppskattar ompa-ompa-musik vid läggdags?

Karlbergs musikkår. Med chefen för Karlbergs utbildning av militärer i spetsen.

Snart i USA, är de redo??? I tröjan jag knåpat ihop som hon verkar gilla.

Inez pralines kallades hon för på skolan av P bl.a. Och hon var så karamellig i lördags i den klänningen från Zara, jag vill genast låna den. Själv hade jag dagen till ära den klänning jag bar när en kompis fyllde år 1997 och jag var gravid med Fanny som fyllde år i lördags. En 22 år gammal klänning från Sand som jag ALLTID får höra är såååå snygg. Asgammal och snygg tänker jag då, och var på rean. Men dyr minns jag ändå…bra med dyra kläder så man köper färre och sen har dem länge. Klimatsmart, redan DÅ!!! Grattis Anna att du var så före din tid, eller kanske efter den för så har man ju alltid gjort, utom nu när man ska ha nytt hela tiden. Mycket tröttsamt.

Nu som sagt bingen. Imorgon nattjour och i tjänst 31,5h utan avbrott….livet leker verkligen!

Såg den här…DÄR kan man snacka om kulturell apropriation som verkar gå hem som bara den!

 

Update! Fick just veta att det är storm i NY och att dottern cirklat där en timme för att få landa men nu fått landa i Conneticut istället för de hade för lite bränsle kvar!!! Jag får ont i magen. Hatar verkligen att flyga och sånt här gör bara saken värre!

NU ska jag försöka sova och inte oroa mig!

Sommar i P1 som man kan låta bli

Jag vet, han är mitt i en tugga men jag gillar bilden ändå. Medeltidsspektakel i staden närmast oss Duras.

Igår såg jag på Expressenlöpet att Agnes Wold lackat ur på Maria Borelius sommarprat. Jag har själv bara lyssnat på Anders Hansen, Magnus Ranstorp och Blondinbella (helt out of character för mig men ni vet ju varför jag lyssnade…). Jag känner mig inte sugen på fler program. Jag hörde en snutt av en youtuber som jag tror hette Jocke tror jag (min son Frank visste vem han var, Frank är NIO!). Den gången blev jag så förbannad att jag stängde av och vid två tillfällen under semestern har just det programmet kommit på tal här. Båda gångerna blev jag förbannad. Andra också. Och uppgiven blir man. Nu sker det igen helt utan att jag lyssnat. Men jag har köpt boken Hälsorevolutionen och läst lite i början av den. Agnes angriper ovetenskapligheten i Borelius babbel om antiinflammatorisk mat. Jag blir så här med två program i bagaget förbannad på Sveriges Radion som sänder ut skit. Jag tycker att en skattefinansierad verksamhet som har ett public serviceuppdrag ska borga för någon slags boj i det skumpande informationshavet. En hög lägstanivå på det utsända vore väl det minsta man kunde KRÄVA, ja KRÄVA när det handlar om detta. De har mycket hög svansföring och en mycket bra vetenskapsredaktion som de kunde använda sig av. Jag ska förklara varför jag lackade ut på youtubern och MB.

När man har över en miljon följare, jag antar att de flesta är barn (?) har man en fin plattform att föra ut sitt budskap (om man har något utöver att marknadsföra sig eller saker). Det är helt OK att säga och tycka vad man vill i vårt land men det är inte helt OK att stödja detta om det som sägs är helt fel eller vilseledande. Då ska Youtube stänga ner ens kanal. När den här killen sitter på bokstavligt talat BÄSTA sändningstid och säger att ingen ADHD-medicin fungerar och allt vi läkare vill är att patienter ska hålla sig lugna. Då ska röda lampan slås av och etern tystna. Jag vet inte vad för läkare den här killen har haft eller vad det är han lider av men detta är fel. Hans budskap når många antar jag och SR hjälper till att sprida okunskap och faktiskt direkta lögner. Jag lyssnade inte mer än så, jag orkade inte så jag kan inte uttala mig om resten. Inte imponerad iallafall och fler sommarprat blir man inte sugen på. Därför har jag slutat lyssna för i år.

Vårt närmaste slott, Duras. Älskar det och dess röda fönster.

Sen detta om antiinflammatorisk mat. I våras köpte jag boken ovan nämnd. Det började bra men blev sedan lite tradigt och samma sak sades flera gånger. Bland annat att svenska läkare inget kan om hälsa!?! Det är ett ganska stort påstående att läkarkåren just i Sverige är så otroligt dåligt informerade, rent av korkade faktiskt. Och detta är då skrivet av en som skulle bli minister men som pga att hon haft svar, ja olagligt avlönad hjälp med sina många barn så fick hon avgå. Det var hon också ledsen över i boken…hon hade inte förväntat sig att folk skulle bli upprörda av det (?). Jag tänker att det är ganska korkat faktiskt när man eller OM man hängt med i de poliiska svängarna och har någon form av fantasi…Men det var inte det som gjorde mig mest förbannad eller iallafall lästrött. Det var att hon åt så fruktansvärt mycket och knasig mat som verkade ta väldigt mycket tid i anspråk. Jag kan erkänna att jag gärna ställer om kosten om jag får leva längre, bli snyggare (både smal och slät) och hela livet blir toppen toppen. Men jag undrade lite över allt vin som dracks till mat och med vänner…och mycket resor och jobb samt ingen träning….Kunde det vara så att när hon slutade med vin, åt mer regelbundet och började träna så gav DET positiva effekter? Visst i varje påstående kan det finnas ett korn av sanning men jag för min del är mer benägen att tro att vi alla bara ska äta mindre, röra oss mer och ha en plan de la vida. Och då (om vi som Agnes Wold så riktigt påpekar inte drabbas av cancer, Alzheimer osv) kan vi leva tills vi blir supergamla i vårt land. Vi har nämligen nästan den högsta medellivslängden i landet och det beror nog delvis på bra sjukvård (ni vet den som innefattar alla korkade läkare i landet som inte fattar att motion, kost och sömn är bra för folk). Nu ska jag inte skriva mer negativa saker om andra människor. Alla har ju sin sanning och jag tror säkert att båda dessa verkligen TROR att de har rätt. Min syrliga kommentar är riktad till Sveriges Radio som jag tycker borde ha vett att inte släppa fram vad som helst i etern bara för att det går. De har ett ANSVAR och jag vill INTE betala för detta, nope, lägg mer pengar på att lyfta fram smarta forskare ur  fler discipliner istället! Vad sägs om några KLIMATFORSKARE som KAN något om ämnet och inte bara larmar och strejkar? Eller plastforskare som kan tala om för politiker (och folk som röstar på dem?) att PLAST kan vara BRA för miljön rätt använd? Eller…..intervjua fler om de där vindfångarseglen som kan driva båtar med mycket mindre bränsle? Jag vet så många spännande ämnen de skulle kunna fiska upp och låta forskarna prata om hela ÅRET! Vi behöver mer av detta oavbrutna prat för att få djup i diskussionerna, vi får döpa om skiten till Djupdykning (ej säsongsbunden) i P1, vad tror ni?

Gårdagens lunch, crèpe med caramel de beurre salé! Utmärkt mot förstoppning! (Skämt alltså, gör inte som jag, gör som livsmedelsverket säger eller folkhälsoinstitutet).

Jo, och alla ni som tagit mig på orden och vill ha enkla recept för utmattade…det är på gång, jag ska bara bli färdig med semestern först. Ett snabbtips (höll på att skriva snapstips..men det kan ni också få sen) är att göra en Croque Voltaire (kanske den heter något annat egentligen). Vitt formbröd i det större formatet. Bred på Dijonsenap på brödet. Sen kokt eller rökt skinka, två skivor (eller en), Ett stekt ägg utan fast gula. Bred på tomatpuré och en skiva tomat läggs på. Riven stark ost du gillar. Vi brukar ta präst eller Västerbotten och sen riva lite parmesan på toppen. Det går bra att bara skiva osten också om du har brått. In i ugnen under grill 210-225 grader tills den ser smaskig ut. Servera med Sallad, tomat och gurka med lite olivolja, citrosaft, salt och peppar på! Den innehålelr massor med bra saker och jag tror att du varken blir tjock eller död av innehållet. Det är en fråga om balans här. Den rätta blandningen så att säga.

Vi kikade in i kyrkan Maria Magdalena i stan och tände ett ljus. Plötsligt var barnen TYSTA och satte sig spontant ner för att betrakta altermålningen. Jag tecknade till maken att vi skulle sitta kvar så länge det höll i sig. Vårt lilla popcorn E började sedan leka Jesus på korset och ställde sig vid altaret och såg korsfäst ut…dags att går. Tursamt nog var vi ensamma i den gamla och svala byggnaden!

Au revoir!

Plastic fantastic

Hur vackert? Jögg nånting har snidat. Jag ska inte karva till en soffa, men en sked kanske.

Nej det var inte meningen att blogga kvart i tre natten till tisdag. Verkligen inte. Men, huvudvärk, ryggvärk och som grädde på moset ont i svalget…det är skäl nog. För jag kan inte somna när allt verkar gadda ihop sig emot mig. Och klockan tickar. Snart ska vi resa. Måste hinna med allt.

Så, ett inlägg om skit i världen passar ju perfa tänkte jag. Jag rensar hjärnan på oro. NU!

Jag hörde två forskare från Lunds tekniska högskola på radion idag. Såna som vet vad de talar om. Plastforskare i någon mening. Ingen mening jag behärskar men jag är benägen att lyssna på de som kan något. Till skillnad från våra ministrar och ledande politiker….Isabella Lövin o Co vill förbjuda engångsplast. De ska ge sig på plastmuggar. Och sådant som skräpar ned på stränder och hamnar i haven. Plast. Helvetesplast. Men, det visar sig att plast kan vara bra för miljön. Sug på den. B R A för MILJÖN! B, R, A. För om mat ruttnar för fort måste mer mat produceras till ökad kostnad för miljön. Gurkor utan plast håller två dagar istället för plastad gurka som håller en vecka. Tänk vilka mängder vatten som skulle förloras då.

Jag måste säga att MP är experter på att göra det som verkar logiskt väldigt ofta. Skatt på bensin, premiera elbilar, förbjud plastmuggar och RÄDDA planeten! Vi kan inte vänta, det är NU (som de basunerade ut vid valet). Men att agera snabbt i affekt med tydliga saker som plastbestick och sugrör….kanske det inte påverkar gurkorna….(?) blir sällan bra. Det är lite som Trumps grej, bygg muren – så kommer allt bli bra. Och sen visar det sig att klyftan mellan land och stad, rik-fattig och rutten kontra hållbar gurka inte är helt kristallklar och till synes logisk. Elbilar sliter MER på miljön pga dyra batterier, nyproduktion  och vem vet i vilken handgrävd gruva i ett fattigt afrikanskt land med barngruvarbetare som kobolten hämtas i och då förhindrar skolgång för den ungen.

Man blir trött. Desillusionerad. Och man VET att folk inte sätter sig in i saker så noga. Halva väljarkåren i förra valet fattade inte vad jobbskatteavdraget var….I rest my case. En sak är iallafall klar. Grön diesel och bottenfärg som är giftig går bra för vissa….

Trump. Ni hörde väl att han talat med The prince of Whales? Herregud liksom. Och nu den här diplomatiska ”skandalen”. En diplomat SKA informera om sakernas tillstånd i det land den verkar. Och om denne Sir INTE hade beskrivit Trump som en irrationell, galen bebis (kanske han inte uttryckte sig precis så men andemeningen var väl den?) så hade han väl begått et ”tjänstefel”, eller? Kan man föreställa sig att rapporten till hemlandet hade varit: Trump är en alltigenom genomtänkt och stabil person som styr landet mot en ljusare och mer demokratisk framtid. Va? VEM hade trott det på den här sidan Atlanten?

Jag är sketatrött på politiker över hela globen. Ingen bryr sig om något utom att vara vid makten. För första gången idag blev jag rädd för mina barns framtid. Vart är vi på väg? Sjukvården går under (NU först märker politikerna det) men patientsäkerheten är aldrig hotad. Aldrig, inget kan hota den. Inte gråtande doktorer, åtta månaders väntetid på en neurologtid, inte det faktum att en psykiatriker-ST måste vänta 3-4 år på en randning på neurologen eller att husläkarna går under med sina 20 minuter att bedöma om någon är suicidal mellan övriga 19-25 patienter på en dag…alltså, vad ska vi göra?

Jo, vi ska slöjda. Det är mitt svar på detta. Idag fann jag mig själv beställa hem material för att tälja skedar. Jag vet, galet och mitt i stickningen liksom. Men jag behöver känna att jag kan klara mig utan IKEA och liknande. Jag vill tillverka egna föremål, vara självförsörjande. Och det har smittat av sig på min äldste son. Han vill göra ett överlevnadskök. Av två konservburkar. Allt man behöver är en plåtsax, internet och lite tid. Vi har allt detta, just nu.

Jag hoppar vidare. Jag sträcksåg fyra avsnitt av Big little lies. Den är så bra. Och existentiell på något sätt, men galen. Och jag sitter och irriterar mig på Meryl Streeps löständer (för det är väl det?) samt hur Nicole Kidman går. Jag har alltid stört mig på hennes gång. Det ser ut som om hon kämpar med att gå rakt på något sätt….är det ngt i höften? Så konstig fundering. Men jag lägger märke till detaljer. Och stör mig. OCD. Men jag tänker att det är OK att störa sig på henne som har allt inklusive botoc i fejset. Shit vad slät människan är, overklig. Och så var jag där igen. Normen för skönhet. Är det så att när man väl har börjat spruta, ändra, släta ut, fylla i så tappar man perspektiven? Man ser sig bara rakt framifrån, så som kameraljuset faller och då märker man inte att ens mun ser ut som Simpsons frus? Detta är varför man aldrig ska börja göra saker, man blir fartblind. Se bara på Trumps hår!

Och jag kan meddela att jag är helt avslappnad kring att låta grått hår växa ut. Det är allvarligt talat väldigt avslappnande att INTE bry sig om utväxt. Det finns så mycket annan skit man oroar sig för att ens HÅR inte ska vara en av dem. Det räcker gott med politiker, plastpåsar och annat. Jo, nu kom jag på en sak till. Plastforskarna berättade att förbud mot plast nog var dyrt och lönlöst men att återvinning var bra. Fan tänkte jag, jag orkar ju knappt med all jävla återvinning här. MEN då kom jag på, varför ser vi inte till att alla jävla plastjunkies återvinner detta förhatliga men otippat nödvändiga. Fängelse för underlåtenhet att återvinna! Vore inte DET något, tänk alla som skräpar ner i stan och naturen. Femfackssoptunnor i alla kommuner så att det blir LÄTT att återvinna. Det vore väl nytänkande och dessutom gav det mer effekt. Varför lyssnar inte MP på det? Eller, är det lättare för folk att förstå plastmugg = dåligt, MP förbjuder = MP är bäst? Miljöångest dämpas av quickfix, inte av ett verkligt  arbete, som vanligt. Jag har hört att alla MPs förslag hittils i sin renaste form skulle skjuta upp klimatkaoset 20 sekunder….så värt!

Kim K wet look

Morgongänget. Lite trötta och grå trots att vi var i solen mycket igår.

Jag vaknade inkämd mellan mina två yngsta halv sju. Det gör egentligen inte så mycket för jag har alltid något att göra och jag uppskattar verkligen att få vara för mig själv en stund på morgonen. Jag kan tänka bra då. Och så hann jag montera jumpern jag stickat. Helt ärligt blev den för stor så jag klippte ned den lite och nu sitter den som det var tänkt. Ska bara säkra alla garntåtar med maskinen senare. Jag betalade nya bilen också mha mobila bankidt. Väldigt praktiskt. Jag har försökt att betala den i flera dagar, nu är det gjort. Och bara för att jag skrev att alla sov och jag satt ensam så vaknade alla tre hemmavarande barn exakt samtidigt och ett avbrott fick göras i tankearbetet. Men nu är jag tillbaka och känner mig så SNÄLL som låter maken sova.

Liten flicka och liten kattrumpa.

En vecka kvar att arbete. Den ska innehålla en sit in och på måndagen är jag ensam läkare på hela mottagningen. Jag vet inte vad jag tycker om det, kanske lite skönt? Men det kan också innebära en hel del samtal om patienter från infektionsavdelningen och andra frågor…jag vet inte riktigt. Är för ny för att veta än. J, en kompis till min dotter A ska komma idag. Hon ska passa alla djuren och växterna. Vi bor nära så det blir kanske inte så stor ansträngning för henne.

Jag tog mig an att städa i köksvardagsrummet, det sitter ju ihop, igår. Och det gick långsamt framåt. Det är lite för lite skåp här hemma och det är mitt fel. Jag vill ju inte ha för mycket saker här men det blir ju oundvikligen så att man samlar på sig saker. Små okategoriserbara ting som bara flyter runt i hemmet utan tydlig adress. Jag är nöjd med resultatet men det är inte helt klart. Jag plockar mer under morgondagen. Men jag fixade lite i garderoben på kvällen, i mörkret faktiskt, det blir ju inte kolsvart precis och jag passade på medan maken lade E och F sov i vår säng. Jag kör Marie Kondos vikningstips och säger sayonara till kläder som inte gnistrar av glädje längre. Så bra, då känns det lite bättre att kassera saker faktiskt.

 

Och så var det det där med Kims stil. Jag undrar verkligen vad som gick fel i världen när detta är någons stilideal. Jo jag vet, människan har länge försökt ”försköna” sig med korsetter, krinoliner, puder, peruker och så vidare och allt i en önskan att utstråla välstånd. Men estetiken…..? Jag blir bara förbryllad av detta. Pattarna ser ut som två frallor som spraymålats med matallicbronzer och sedan klämts fast med hjälp av slimeklänningen. Även ”tyget” ser overkligt ut. Är det plast, lycra eller förhatlig mesh? Jag kan tänka mig SÅ mycket vackrare kläder med den budget hon har. Eller, hon betalar säkert inte för sina kläder, hon får dem bara för att göra reklam. Sen ska mindre rika och kända ta den kostnaden. Det är så vi måste tänka när vi ser reklam. Den som visar upp den vill att andra ska härma så att de och företaget bakom tjänar pengar. Vill man det? Jag tycker reklam är så märkligt. Nya algoritmerna som jag påverkar genom mina googlingar. Det löjliga i mitt fall blir ju att all reklam kommer för sent. Jag har ju redan handlat! Jag köpte en bil, idag kom första reklamen för denna fast det var i januari vi bestämde oss. Jag handlade sex krukor på Jotex i förra veckan och nu ser jag dem överallt i mitt flöde. Skor från repetto skrev jag om i våras och i förrgår kom de första annonserna upp. Böcker jag själv skrivit kommer ständigt förslag på att jag ska köpa och alla andra böcker jag just köpt inför vår resa och hösten…..himla meningslöst på mig. Jag undviker konsekvent reklam, klickar aldrig på länkar och väljer med hjälp av helt andra metoder ut det JAG vill köpa, inte det som andra TROR att jag vill ha, att de gör reklam för det jag redan köpt….är ju bara för fånigt. Kanske det är den nya algoritmen….att summera alla köpkluster och utefter detta beräkna vad jag kommer vilja ha NU? Jag har köpt böcker för barn i åldern 6-13, garn, stickmönster, hönsbok, städbok, linolja, en bil, städbok, kråsnål, målarböcker……vad kan nästa drag bli? Växthus är svaret. Nästa stora inköp kommer bli ett växthus tror jag. Den såg man kanske inte komma?

Suck, hon ser helt overklig ut, och lite blöt. Han ser otroligt blasé ut och man skulle ju vilja läsa hans tankar.

Tillbaka till Kim K. Jag undrar alltså vad nästa grej blir. Nu är stor rumpa som ser ut att tillhöra en annan person än den den sitter på alltså det senaste. Själv har jag alltid önskat mig en mindre rumpa så detta mode är ytterst förbryllande för mig. Att se blöt ut är också konstigt tänker jag och att vilja verka naken….men vad finns kvar att operera aller modellera. Kanske fötterna ändå. För det är ju ändå en bortglömd kroppsdel. Eller öronen? Men de är så svåra att operera pga finns så lite kärl i brosket och det läker dåligt. Jag tror underben. Det är den enda oopererade delen som finns kvar. Frågan är bara hur ett snyggt underben med fot ska se ut….bulligare, rakare, större stortå eller annan vinkel?

Inget fel på den här bilden. Men man undrar ju lite över transpirationen…är det blött även där?

 

Aldrig mer dagismorsa alltså. Här i min avlidna fasters kulturtanströja från Gudrun Sjödén och en nyinköpt Fjällrävenjacka! på dagis sista dan

Makens klädorganisation lämnar lite övrigt att önska tycker jag. Några lyckoglimtar blir det inte av detta. Det stör mig verkligen att det ser ut så här i vårt sovrum och det oroar mig lite att jag på något sätt alltid försöker förstå hur det BLEV så här. Är katten inblandad, barnen eller är stolen hal? Han brukar ha massor med skäl till varför det blev så här, oftast handlar det om yttre faktorer som ovan nämnda eller faktiskt att det är MITT fel, alltså att jag har tagit större del av den gemensamma garderoben…men det är LÖGN och hans del är oftast glipande tom pga alla kläder ligger på detta sätt på golv, möbler, hängr på krokar eller ligger ouppackat i påsar och väskor. Hans dyraste skjorta som jag köpte på fars dag i fjol låg kastad delvis på golvet igår….jag blir helt GALEN av sådant. Primark borde vara hans hovleverantör tycker jag. Men inget skäl för att hålla kläder på golvet ändå….

Tylla fick välja en leksak efter sista dagisdagen, hon valde en enhörning med pridehår. Ett självklart val.

Tog ett känslosamt avsked.

Tystnad

Imorgon är absolut sista dagen för mig som dagismorsa. För alltid. Aldrig mer dagis….en viss sorg såklart i varje kapitel som stängs. Jag har ju varit småbarns- eller iallafall på något sätt mamma med skolplikter i väldigt många år nu. Nästa anhalt blir mormorsstadiet. Och i sparsamhetens tecken. Inte bara ekonomisk sådan utan kanske framför allt miljömässig sådan, så får alla fröknar på dagis inklusive chefen som man nästan aldrig stöter på, en sparad fin påse med avskedspresent. En av mina böcker, en ljusstake, en ljusmanschett, en handduk och en ljusstake och pappersservetter med björktryck. Allt av egen produktion såklart. Jag tänkte att alla ska få, inte bara de på Tyllas avdelning för alla fröknar har ju stöttat mitt barn under de senaste 1,5 åren. Och jag måste säga att det var ett av mina bästa beslut att byta förskola och inte nagla mig fast i tryggheten av gamla kompisar. Ekuddens kommunala förskola kan jag varmt rekommendera ALLA att söka sig till. Litet, tätt och ligger insprängt i ett bostadsområde, nästan som att vara hemma hos någon. Tack alla fröknar för att ni tagit så bra hand om oss den här tiden. Jag kommer sakna er och jag kommer ta med Tylla och hälsa på i höst för då ska jag arbeta mycket mindre än nu!

Å vad jag längtar efter att ha det tyst omkring mig. Jag har ingen tystnad någonstans nu. Är jag på jobbet låter det hela tiden. I bilen hör jag ett skrapljud och motorljud. I hemmet är det buller från gatan utanför. I badrummet surrar fläkten och med barnen är det alltid något på gång, en fråga med ett önskemål som hänger i luften och ständigt detta – Mamma!? som alltid kräver ett -Ja a?. In i det sista ska jag verkställa. Det är ont i ben, magen, lite hunger, törst som ska släckas. Ja ni vet, som i en Alfonsbok.

Och jag vet att jag inte ska önska mig tystnad och ensamhet och sannoliketen att jag ska få det inom den närmaste tiden är minimal. Jag ska ju på semester med familjen, i bil. Just nu känner jag mig som en japansk självmordspilot. Men det var inte därför jag är här. Men det ger kanske en fond till mina lätt irriterade blogginlägg….

Karin på mottagningen satte flinkt 10 nålar i mig idag på lunchen. Det är inte evidensbaserat men jag måste säga att trots den initiala rädslan som blotta tanken på detta ger så var det fantastiskt skönt. För man slappnar av. Om det beror på allvarligheten i stunden, Karins lugnande ord och det faktum att man måste koncentrera sig på att inte göra något annat det vet jag inte men jag höll på att somna där i den mycket obekväma fåtöljen på mitt rum. Och ni som undrar, ja det är en hjärna runt min hals. Tiny lady brain närmare bestämt och de går att köpa via Eva som driver Form från Skå här ute. Det är ju egentligen en valnöt men den ser ut som en blomma ju!

På tal om halloumi som man inte ska köpa. Här är fördelningen av antibiotika som MÄNNISKOR proppar i sig…och om man ska vara radikal ska man nog inte ens umgås med cyprioter, eller spanjorer..Italienare. Men kanske Norrmän inte vill vara med oss? Vi är INTE bäst i klassen här.

Nycklarna till huset i Dalarna…jag lämnar ifrån mig dem nu. Jag hann knappt äga det huset innan det såldes. Väldigt tungt, en klump i halsen och brännande tårar i ögonen bara jag skriver om det. Ännu ett kapitel. Flygvapnet….ja, häftigare än så blir det inte för mig. Eller….kanske jag ska ta flygcertifikat jag med…eller blir man förpassad till skamvrån i evigheters evigheter då även om man inte ätit antibiotika på fyra år och då gjorde det på grund av att man hade dubbelsidig lunginflammation….?

 

Hyckleri på hög nivå

Man vill bara kräkas. Prinsparet, Hollywodstjärnan och han Harry eller vad han heter går ut på sitt Instagramkonto och hyllar miljöaktivister. Deuppmanar folk att ta vara på miljön, inte flyga och alt det kan innebära att vara sparsam….laga sockor, inte äta kött, äta ekologiskt och fan vet vad mer man inte får göra nu eller imorgon. Vad gör de själva? Köper de återbrukat mycket? Reser de med tåg?

Och sen såg jag något om att Petter Stordalen, en väldigt rik hotell och shoppinggalleriaägare OCKSÅ tycker vi ska värna naturen. Hans bidrag är att erbjuda platsfria hotell. Min första tanke då var: Har han byggt hotell med plastmaterial? Men sen insåg jag att det kanske handlade om förbrukningsartiklar? En kommentar till det vore ju att i sina shoppinggallerior förbjuda överkonsumtion och plastartiklar….om man kan vara så djärv att man påverkar folk PÅ RIKTIGT!!!!

Vill ni veta hur hans bröllop blev? Dyrarae än det vår kronprinsessa slog till med iallafall. Och i Marocko! Jag antar att gästerna gick, simmade, cyklade eller joggade dit…..

Idag på P1 från Almedalen var det en….hatar ordet….INFLUENCER och en kvinna från Erikshjälpen som intervjuades om hur DE tyckte man kunde rädda planerten. Och mina vänner, man ska köpa mindre, resa kortare och laga sina saker alternativt sy nya av avlagda bordsdukar eller annat överblivet material. Och helst såklart handla second hand. Hjulen ska snurra långsammare och om man köper nytt ska det vara av bra kvalitet och passa med annat i garderoben. Slow fashion. Jag har skrivit om det förr och nu igen alltså. Så jäkla svårt är det ju inte. Man lever lite som förr i världen och alla ens slöjdkunskaper kommer till sin rätt. Snart ska jag börja tälja en stekspade tror jag för min har börjat tappa stilen.

Jag tänkte att detta var en boll som L kunde plocka upp! Vi behöver mer SLÖJD i skolorna! Dels för att det är fantastiskt roligt, barn behöver arbeta med händer och hjärna mer kreativt och sen lär de sig saker om kvalitet på olika material osv osv. I ljuset av att unga mår allt sämre psykiskt är det också en bra idé då detta lindrar ångest och ger en känsla av sammanhang. Nästa steg i läroplanen vore odling. Vi borde få lära oss att odla för husbehov.

Jag är så fruktansvärt trött på hycklandet från rika människor i upphöjda positioner som ska tala om för massorna hur de ska leva medan de själva öser på med sitt överflöd. Sen ska vi applådera när prinsessor återanvänder sina morsors Ricciklänningar. Tacka fan för att man ska göra det liksom! Jag fattar att om ALLA inte rika och kända personer slutar göra fel har det kanske större impact på jorden men i smakfullhetens tecken kan väl de som har mest fina saker, dyra bilar och flygplan börja gräva där de står. Kanske dela med sig av sina kläder som de verkar använda en till två gånger…..ge bort dem, sy om eller använd samma kappa tills den blir luggsliten….eller?

Bäst var ändå Ardalan Shekerabi…han köper mer begagnat och äter fläsk och fågel istället för nötkött. Hallå verkligheten, har du hört talas om VEGETARISK mat??? Alltså sånt som INTE dött! Sååå krispigt!

Jag äter kött…….kanske en gång i månaden och oftast pga att någon annan vill ha det (jag vet ingen ursäkt men svårt med äktenskapet annars), jag lagar ALLAS strumpor här hemma, lappar jeans (mina och barnens), syr i band i makens byxben när de slits, lagar hål i stickade tröjor, använder nylonstumpor med hål så länge det bara går och inte SYNS och när fötterna är för fula klipps de av för att bli tights som jag kan ha under klänning på jobbet….vi köper massor av begagnat, ger bort alla barnsaker vi kan och presenter är oftast hemmafixade eller second hand……vi tar bilen på sem i år istället för flyg och jag odlar och har höns för att bli mer självförsörjande. Jag vet liksom inte vad mer vi kan göra här….inte utan att sluta arbeta och sälja av allt vi har. När politiker verkligen bestämmer sig för att vi ska rädda planeten kommer det bli verkliga problem. Allt drabbar alltid de svaga och fattiga men vet ni, jag tror de har bättre förutsättningar att klara en kris utan pengar. Visst med guld kan man köpa bröd och vatten men i slutändan går det som bekant inte att äta.

Nu ska jag sluta ojja mig. Jag har faktiskt en skjorta att laga åt maken. Den är från Day, den var dyr när jag köpte den för snart 8 år sedan och den har använts väl. Skitsnygg är den fortfarande och den kommer få några år till på sig att tjäna oss, sen blir det trasa av den för väva mattor kan jag inte än.

Korrläst har jag inte heller och skriver lite i affekt, men så får det bli!

Hej!

Totalt ointresse för Almedalen

Tre skjutningar i mitt fd. närområde. Man skulle kunna tro att jag då hade lyssnat på Kristersson idag men NEJ. Jag är så fruktansvärt trött på politiker. Vanligtvis snackar de en massa skit, skor sig på vår bekostnad och håller på med en massa plakatpolitik som oftast helt verkar sakna underbyggnad i verkligheten. Jag lyssnade däremot på Magnus Ranstorp. En viktig kille som politikerna helt sket i att lyssna på för 10 år sedan när han varnade för utvecklingen i bl.a Rosengård. Då sa min överläkare, bördig från Iran, att han inte skulle bo där han jobbade (Vällingby-Hässelby-Blackeberg) för han spådde att det var det nya Rosengård. Numera dyker Hässelby (där jag är född) allt oftare upp i nyhetsrubrikerna. Ofta kopplat till knark och dödligt våld. Och ja, jag har flyttat bort. Vi fick nog för sex år sedan när trenden började peka ditåt på ett mycket tydligt sätt. Jag har visserligen ångrat mig lite i val av ny kommun för politikerna där jag hamnade är ännu värre än man kunde ana men sånt kan man ju agitera och rösta bort….

Nu ska jag alltså INTE lyssna på politiker mer (med undantag för Sabuni som jag alltid gillat) utan lyssna på de som faktiskt vet och kan något och inte har personliga motiv för sina göranden och låtanden utan faktiskt vill väl, för att de är sådana.

Uppsamlingsheat

Nya rutiner. Dvs INGA rutiner i världen verkar bita på mina barn. Sedan en dryg vecka vaknar jag så här och en unge på madrass nedanför sängen. Som en försåtsminering ligger han där och hotar skrika till om jag kliver på honom och väcka alla…jag smyger som en ninja på morgnarna. Stirrig blick pga ser inget så här tidigt.

Tjenixen!

Ja det blir lite som rubriken säger, ett uppsamlingsinlägg här. Så mycket input som jag försöker processa…. vi börjar med det som verkade härligast.

Maken är INTE nöjd. Han tycker att hela poängen med att isolera huset går om intet när jag tvingar in gamla tunna dörrar…han tycker de är skruttiga också. Vi har förhandlat och jag ska få ha dem på prov, det är ju ändå varmt nu. Sen får vi se hur det blir…..Jag tycker de är charmiga.

 

En ny tunnelbanestation! Förvånande va!?! Jag gillar ju inte ens att färdas kommunalt. Jag är dessutom dåligt insatt i hur huvudstaden förändras i den här världen…tunnelbanevärlden. Jag var mest förbannad på tunnelbanan den korta stund jag anväbde mig av SL för att komma till jobbet sist. Dyrt (ja faktiskt), trångt, opålitligt och skränigt. Men NU har jag en plan att åka nya gula linjen (fast jag inte vet vart den bär) bara för att besöka ”Snäckan”! Åsa Jungnelius vann en tävling om utsmyckning av en station där och jag tyckte den lät HELT fantastisk! Rosa som innanmätet på en snäcka, bågar och i mitten, en marmorpärla!!! Låter det inte som något man skulle vilja vara innesluten i? Dit ska jag!

Hemmakonsert. Samma dag som jag hörde om ovanstående så berättade radion om en pianist/kompositör som ger konserter i ditt hem, förutsatt att du har ett piano! Och jag har TVÅ! Fantastiskt härlig idé, jag ska ta redan på hur detta går till och går det vägen är ni välkomna på snittar och musik! Alla!

Carolina Gynning kan tänka sig ett barn till……..

Ministern hoppas slippa träffa rökare på krogen. Ja, hon sa faktiskt så under en intervju i radion. Vad hon kanske hellre skulle ha sagt var kanske att hon såg fram emot att slippa RÖK när hon går ut nästa gång…eller? Den här nya lagen som upprört har gått mig förbi. Eller, jag hade nog hört om det men eftersom jag varken röker eller hänger på krogar så påverkas jag inte av detta. Men igår befann jag mig i rök på lunchrasten. En patient ställde sig helt sonika och rökte 2,5 meter bort och fortsatte med det en god stund. Hänsynslöst men av utanpåskriften att döma hade tjejen halt andra svårigheter och att ta hänsyn till andra kanske inte var det som låg överst på listen. Jag hade ju kunnat flytta mig från min lilla viloplats i solen där jag satt och stickade men det blåste så pass att jag inte besvärades mer än stötvis. Jag undrar dock i likhet med många krogägare hur det ska gå till rent praktiskt när de har ansvar för en yta utanför sitt hak vars storlek ej angetts. Det har heller inte tidsangetts och tydligen lyder lagen så att de ALLTID har ansvar för denna. Alltså även när stället är stängt?!?

En annan fråga är ju hur de ska veta exakt vilka som ingår i deras ansvarsområde. Det borde ju bara röra de som på något sätt är deras gäst. Tänk er att en middagsgäst går ut för att ta ett bloss, stöter på en vän som också röker och de står där och blossar ihop 20m från stället, eller 10. Ska vakten då bara sjasa bort gästen? Jag fattar inte hur detta ska gå till i praktiken. Tänk er gamla stan. Många krogar på rad, trångt, massvis med folk sommartid…..jag tror det blir svårt. Kanske det nya svarta är att få på sig en väst med logga på så att krögarna kan hålla reda på sina får?

Mer trafikpolis tack! Märker ni hur trafiken ändrats? Från ”vissa kör som galningar” till Majoriteten visar noll hänsyn för här kommer JAG-mentalitet. Igår på väg till Flemingsberg kom en kille i fet bil och lade sig fruktansvärt när min bak. Jag tyckte det var farligt så jag bromsade lite lätt. Han uppfattade inte varningen, säkert för han var för nära. Det var 70 han hade aldrig kunnat bromsa. Sen växlade det till 60. Jag bromsade igen. Ingen reaktion. Då gjorde jag det mer bestämt. NOLL effekt. Vi sniglade fram pga kö och plötsligt när ett litet utrymme gavs gasade han förbi i hög fart för att komma 10 m framför mig. Sen kom nästa bagagelucka i 60. Vi följdes sedan åt ända fram till sjukhuset i ca 40km/h. Då tappade han humöret igen och gasade om strax utanför parkeringen där jag skulle av. Suck. Miljön gråter, potentiella trafikolyckor hägrar och jag blir ledsen. Respekt, hänsyn och fan laglydighet är som bortblåst i trafiken. Iallafall i de förortsområden och kommunen där jag färdas.

Nu ska jag sticka lite och ta en kopp te!

Det går faktiskt inte att ta en fin bild på mitt jobb. Träslagen är fula, inredningen likaså. Det spelar ingen roll att konsten är fin överlag (X-et m.fl) för de drunknar i alla fula färger, icke anpassade möbler, fula golv och glasfiberduksövermåladeväggar. Här är iallafall framstycket på min lilla silkesmohairsjumper.

Här satt jag och tog en ”rökpaus” jag insåg att jag matchade stickningen med mina espadriller….

Utvalda Veror på väg till Gotland och Formverkets butik i Fröjel. Ska ni dit måste ni besöka Babs, så fin butik och härligt gemyt!

Jag är japansk nu känner jag. Dricker grönt te gör jag också. Rätt var det är börjar jag väl meditera också…..Zenskt.

Puss

Jag utropar DISCOVECKAN!

Hit men inte längre. Jag ska för första gången sticka hålmönster och börja uppifrån och sticka nedåt…BOEEEEL!!!!

Jaha, vad nu då? Har mänskan blivit galen (igen)? Nej då, jag bara gräver där jag står. I tvättstugan närmare bestämt. Jag satte i vanlig ordning igång en (trodde det var två men missade att trycka 2 SEKUNDER så det blev bara en) tvättmaskin igår kväll. Jag vet, farligt att tvätta över natten (brandrisk) och dumt att tro att man ska orka tömma den på morgonen samt risk att den blir liggande om man gör så men, så gjorde jag iallafall. Jag tämde tyckte jag ömsorgsfullt fickorna på Es jacka på det sedvanliga kilot småsten/skruvar/pinnar, lego och papp och stoppade den glatt i maskinen. Nu har vi glittriga svarta kläder allihopa. Men jag tänker….lite glitter har väl aldrig skadat? Men för er andra som ogillar discokläder/trosor/strumpor och tishor, leta extra noga efter Geishachokladpapper. De tål inte kulörtvått.

Igår hade jag också ett ”moment” som jag hörde Blondinbella säga idag. Ett trosmoment närmare bestämt. Och alla kräsmagade, håll i er nu. Jag svishade in på muggen och det FÖRSTA jag ser är mina inochutvända trosor som liksom inte var presentabla pga den där månaden ni vet och som på grund av att jag gick upp på tok för tidigt hamnat på tvättkorgskanten och sedan glömts bort av mig i morgonruschen. Och det värsta med detta ÄR att de legat så i minst tio timmar då. Och att svärfar är hemma och hjälper maken med hönshusförråd. Men när hjärtat börjat slå igen fylldes jag av en varm känsla (nej för i helvette men jag väljer att skriva så för det är mer poetiskt) av att det inte spelar någon som helst roll hur det ser ut här hemma. För någon annan än MOI. Två vuxna karlar som jag misstänker måste ha besökt toan minst en gång under den tid jag varit på jobbet har alltså missat den stora röda spärrballongen som fyllde hela badrummet (min upplevelse). Så skönt, jag behöver aldrig mer städa. Om inte en annan av samma sort som jag kommer hit. INGEN bryr sig om din skit utom du är väl take home message här.

Nästa ämne.

Den här rosen är så härlig. Köpt på rean i oktober ett år för mindre än vad en Big Mac kostar. Jag som inte ens gillar att ha rosor i trädgården pga taggar men de letar sig in med sin förtjusande prakt.

Igår läste jag löpet om Blondinbellas sommarprat det var tydligen som ett CV och det gjorde att jag lyssnade fast jag inte hade tänkt det(därav moment ovan). Och det var verkligen en uppräkning av hennes förtjänster i en lång rad uppblandat med lite prat om hennes fars tillkortakommanden och sen fick man veta att hon ligger i autismspektrumet (och har ADHD men det visste vi ju) vilket man anade redan när hon sa att hon hade svårt med vänskapsrelationer. Men jag kände igen mig i mycket, drivet, projekten, värmen i bröstet när man kommer på något och att man bara ser möjligheter. Vi skiljer oss åt så tillvida att hennes mål är att bli världens mäktigaste kvinna och bli rik. Hon lämnar nu Sverige och jag tänker på en enda sak…..hennes barn. Jag undrar om deras far flyttar med, eller ska ens barnen med? Ska hon pendla…? Det var vad som fastnade hos mig. Och det faktum att hon engagerat sig i miljöfrågan men samtidigt säger att hon reser väldigt mycket med barnen…och jag undrar om miljön blir glad av det.

Fådda boken i gult med origami. Sen en köpt bok om CRA som är en del i min research! Ny bok i pipeline tror jag…

Jag har ju så svårt för när kändisar talar vitt och brett om naturen och sen har sommarhus på Bali. Jag släpper det för att inte verka som räven. Släppt!

Men, jag fick smak på sommarprat. Idag var det Anders Hansen, psykiatrikern som skriver om motionens hälsobefrämjande egenskaper och det farliga med skärmar. Jag tänker ibland att det vore trevligt att prata med honom, kanske det kommer ske, vi rör oss i samma stad, han är psykiatriker, det ska jag bli, vi skriver böcker med snarlik inriktning, vem vet? Men så tänkte jag att det kanske blir så platt. Vad ska man prata om? Det vi båda redan vet? bekräfta varandra. Nej, jag tror kanske inte vi skulle ha så mycket utbyte av varandra. Kanske. Han sa också en tänkvärd sak, jag ville lära ut, det var därför han skrev och det var så hans sommarprat var upplagt. Och där är vi otroligt lika. Jag älskar att lära ut saker. Kanske det är en del i läkargärningen? Att ta svåra saker, omvandla och spotta ut på vanlig svenska? Jag tror det.

Jag har ju ingen egen fotograf som t.ex Blondinbella som förevigar alla mina rörelser så då får man fota sig själv på armlängds avstånd för att ni ska få ta del av hela härligheten i småbitar. Jag hoppas ju på att ni kan pussla ihop de olika bilderna till en komplett. Klänningen fick jag mycket beröm för idag. Den är 15 år gammal tror jag. Köpt på Nos outlet för under 300 pix. Lagad med japansk teknik på vä axel pga slitage och jag älskar den. NoaNoa är märket, bomull och silke. Love it!

Kolla fina kimonoärmen.

Jag från bröstet och ned….

Jag fick besök igår av en fd. partikamrat (älskar det ordet). Han ville komma och prata lite men hade en annan agenda visade det sig. Vi satt i kvällssolen och drack min rosa flädersaft medan han pratade om två böcker. Om fjärilseffekten och slutligen fick jag en bok han köpt och sa att om jag vill kan vi starta en samtalsgrupp till hösten. Jag sa ja på stående fot. Det är hedrande att få frågan och han behöver lite att göra (det gör inte jag) nu när han anser att rösten åldrats och han inte ville sjunga i kör längre. Jag tror att han är några år över 80. Vi beslöt också att jag och lilla familjen ska ta oss ut till paddelklubben han basar för och röra lite på oss innan vi drar till kontinenten.

Jag har börjat sticka också men kört fast…jag är så rostig att jag inte fattar instruktionen men om jag bara tar ett djupt andeta och läser igen, kanske kollar en youtubevideo osv så ska jag nog komma vidare.

Nu mot spisen, mina 30 minuter vid bloggen är till ända, maken påminner mig om det…hans mage kurrar….och jag tänker först Laga ++++++++++++++ MAT!!! Men skriker det inte. Jag är lugn, jag ska ta allt med jämnmod och sluta stirra på datorn! Gör det ni med nu, ut och promenera!

Här sitter jag och stickar på lediga stunder!

Kram