Sparris mm

En dum en ska inte klaga på utsikten. Även om NÅGON byggde ett korrugerat plåttak istället för det sedumtak som utlovades. Del 349 i serien hur man blåser folk och ljuger hej vilt för att tjäna pengar.

Bandade skurar idag, sött och salt, mest sött faktiskt.Jag har 25 dagar kvar på akuten. Ja, jag räknar. Även om det blir lite lättare för varje dag och jag har vant mig vid att åka kommunalt. Jag kom hem före maken och Tylla idag och då tog jag några minuter för att vattna i trädgården, sköta om hönsen och njuta av vädret. DÅ såg jag detta!

Jag får sparris i år! Men jag vågar inte skörda. Man ska tydligen ge dem två år på sig att växa till först…jag köpte för 30% av ursprungspriset och satte ned i jorden i november förra året…så kanske de menade att man inte skördar det år man planterar….Man vill ju såklart åta den men att ha ihjäl den på kuppen vore ju tråkigt. Nån som vet?

 

Tylla har bestämt sig för att bara äta det HON vill ha. Så det blir väldigt sparsamma intag av föda för henne. Igår deklarerade hon att TACOS går bra, så idag fick det bli det. ALLA åt. Kanske man ska äta tacos varje dag faktiskt, det är enda sättet att göra alla nöjda samtidigt. Ja ni ser rätt, en miniscul porn star martini (utan champagne denna gång) slank ned, bara för smakens skull….och det kändes väldigt förbjudet på en onsdag.På ett BRA sätt!
Här har ni grabben med de stora planernas uteplats. Han vill ha AW där som jag skrev om förra gången. Ser ni Gunnebostängslet? Där slutar min tomt. Och uteserveringen där musik ska spelas börjar. Behöver man vara Einstein för att räkna ut att det är olämpligt? Nej, man behöver ett IQ över 70.
Alltså, detta är ju makalöst! Fem ägg idag med. Jag vet inte vad vi snittar nu men de av sorten cream legbar lägger ett om dagen, övriga varannan….kan nån som är Einstein räkna? Eller, det blir ju 3,5 per dag. Långt mer än vad vi gör av med så svägerskan fick 9 idag, grannarna sex igår och fyra i helgen. Sådan lyx alltså! Längtar efter ytterligare en färg på äggen, Faverolle kanske? De lägger ljust rosa.

Jo, jag måste berätta. Det finns en liten kille på dagis som är så ljuvlig. Varje gång jag kommer med Tylla blir han helt galet glad, släpper allt och kramar henne med full kraft. Igår blev han så till sig mitt i kramandet att han slickade hennes mage. Det kan inte ha varit så härligt för honom med den lilla söta tungan mot den sträva klänningen men han gav inget tecken på att han blev missnöjd. Det var faktiskt riktigt rörande att se hans förtjusning över att mitt barn kom dit. Han var liksom helt utomsig av glädje och då blev det så. Det kommer jag aldrig glömma. Och Tylla är så gullig med honom, hon tar verkligen fin hand om yngre barn. Leder den två år yngre grannflickan i handen in och pysslar om henne, går och bjuder på godsaker hon fått och leker roliga lekar med henne.

Nu ska jag vila, det roliga inlägg jag hade tänkt skriva, eller roligt, härligt mer. Kommer snart. Promise!

Bon nuit!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen