Bensinpriset

Med gemensamma krafter grävdes en 50cm djup och ca 25 m lång ränna på tomtgränsen.

Ska vi få gula västar även här undrade jag imorse. Näe, skulle inte tro det. Här i landet är vi inte den sorten som klagar öppet, vi gnäller online. Idag när jag släpper min andra bok lös firar vi med VAB. Så kan det vara.Hon har varit lite halvsjuk en tid, även maken har plågats av samma. Han tog den penicillinkur som ungen skulle haft men plötsligt blev lite bättre….så nu är jag hemma igen. Först tänkte jag att jag nog kunde ta med henne till IKEA för att köpa ett anständigt sovtäcke till mig för det jag nu har är ärvt av barnen och helt ärligt har jag hatat det sedan i julas när mitt fina togs över av någon (som inte ger sig till känna). Jag beslöt dock att inte ge mig ut att anstränga miljön med våra avgaser. Och så är det ju en viss kostnad kopplat till detta. 16,50 kr/mil och sen påslag för slitage och försäkring osv. Så jag gjorde det där farliga, handlade online! Jag vet att det finns en klimatpåverkan där med, precis som att surfa på nätet kostar miljö kopplat till nedkylning av dataservrar osv osv. Men jag tänker att det ju MÅSTE vara smartare med samtransport av varor?!?

Så det blev ett täcke, tre kuddar (vi har bedrövligt gamla och platta saker här hemma som måste vara…över 15 år gamla eftersom jag hade dem innan jag skilde mig -04) och ett fyrpack batterier som jag glömt köpa vid tre tillfällen denna vecka. Uppladdningsbara såklart! Sen hade vi strumpbrist i barnens garderober. Sex par från Polarn och Pyret köptes också via nätet och slutligen köpte jag nya underkläder till mig och höstkläder till Tylla från Cos. När jag skulle betala påmindes jag om att jag är lite sur på Klarna. För default är att INTE betala direkt utan senare…jag tänker att man verkligen ska akta sig för att betala senare. Speciellt hos Klarna som jag INTE varit nöjd med. De är luriga och när det ska gå fort är det lätt att det går fel….

I Sunnansjö fanns ett gäng gamla trasmattor som jag antar att Hanna vävt. Vävstolen fanns i lösa delar i skjulet. Här efter att jag repat upp skadade delar och knutit ny frans. Den var över 4m lång men nu bara 4 tror jag och den ligger fint i mitt kök!
På vissa delar var den mycket sliten. Jag repade upp och knöt om. Tylla fick några små mattor till sitt dockhus också!
En hanfjäril av sorten Aurora! Har aldrig sett en sådan tidigare vad jag minns.
Jag fick en sådan lust att plantera något. Så det fick bli en kort sväng till närmast butik. Där köptes kumquat, tagetes (första gången jag köper) och sen grå slingerväxt och två rosor.
Lunchbuffé för att hålla maken glad och nöjd!

Vi hade en jobbhelg här ihop med grannarna. Sedan vi flyttade in 2016 har vi diskuterat häckk mellan våra tomter och i år händer det. Vi hyrde en grävskopa som maken manövrerade, jag försökte kånka och köra skottkärra så länge ryggen och axeln orkade. Grannparet slet så mycket de tålde och deras spädis tillät. Mannen i den familjen har sin pappa boendes bredvid så han kom också över och erbjöd muskelkraft. Så fem personer kämpade och barnen lekte     snällt (det gick rätt mycket glass kan jag erkänna). Jag stod för mat ena dagen och andra dagen fick vi till knytis hos farfarn. Vi blev 14 till bordet och barnen hade jätteroligt. Lite som Bullerbyn här faktiskt. Vi bestämde att gemensamt organisera gatans kräftskiva iår. Det var fyra år sedan sist, hög tid alltså!

Nu värker ryggen faktiskt. Vi slet hårt med alla stenar och massor mer jord. Tur vi kunde låna ytterligare en grannes coola skottkärra som han själv åkte i som barn på 40-talet!

Härlig gata man bor på, vi hjälps åt alla och barnen springer in och ut i husen. Jag skulle inte flytta för allt smör i Småland!

Hej på er!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen