Bloggen dör

Jag och solen! Superkoncentrerad och ihopsnörpt mun.

Jag tror jag skrivit någon gång tidigare om att sluta blogga? Kanske det var några år sedan nu. Men nej, jag kan inte se det hända även om skriver mindre nu. Jag tycker ju det är så roligt och hur skulle det går för alla ER om jag slutade med detta? Igår var hela familjen på middag hemma hos min äldsta dotter och hennes sambo. Hennes pappa med fästmö och sambons föräldrar var också där. De brände av en trerätters italiensk middag och vi hade jättetrevligt! Min tidigare makes fästmö är fd stylist och arbetar med PR nu. Hon berättade att bloggandet dör ut. Det ska vara snabbare medier nu. Jag sa att jag har en trogen skara läsare som följt mig år ut och år in och jag tror nog att de stannar kvar även om vindarna blåser mot Instagram. Många av er följer mig ju där också! Jag hävdade att min ”målgrupp” nog inte är så lätta på foten (!?) och jag har ju liksom ingen anledning att följa trender eller ens skaffa/jaga nya följare. Jag trivs med detta forum och har faktiskt dragit ner på Instagrammandet för jag blir lite galen av det själv. Att posta flera gånger om dagen, massor med bilder och budskap…det är liksom motsatt det jag önskar för världen och mig själv. Vilket för mig till nästa tankespår. Ingenting.

Åh vilken minimalistisk människa tänker ni…Ser ni, japansk klänning dagen till ära.
Tylla fotade min kropp sa hon…jag irriterade mig genast på att jag inte fått in banden i hällorna…men mönstret är så fantastiskt iallafall. jag älskar den klänningen och sörjar ett jag inte köpte FLER!!!

Jag googlade min senaste bok igår för det är lite roligt när man släppt en bok och då hamnade jag på en bok som hette hej då saker (eller något). En japansk bok såklart. De är bra på ingentinget. En kille som en dag vaknade upp och insåg att han var ägd av sina tillhörigheter…..han gjorde sig av med dem och blev av det smalare, friskare och lyckligare!! Alltså, han sålde nog inte bara av sina saker, han måste nog ha börjat träna också och äta rätt. Men ni förstår. Livsstilsförändring. Sekunden innan hade jag landat på en auktionssajt. Anledningen till det var att vi just nu säljer en hel del saker från dödsboet. Med andra ord, jag sögs in och kunde inte hålla emot. Jag var iallafall lite duktig för jag valde att sortera efter saker jag faktiskt skulle kunna behöva….till mina barn om inte annat. Och vips hade jag lagt bud på två tavlor, 14 tallrikar (Kastehelmi) och ett pärlhalsband! Hur fasiken gick det till?

Här har ni lilla busfröet. Kolla in mikroluggen hon fixade i tisdags…jag börjar vänja mig och tycker hon är rätt cool faktiskt! Minimalistiskt i bakgrunden där med ser ni. Man undrar ju HUR MYCKET pengar man skulle få in om man sålde ALLT, utom en trälåda, besticken, glasen och kanske toapappret…..

Jag var ute i trädgården också igår, ganska mycket faktiskt pga vab i kombination med fantastiskt väder. Jag fick anledning att använda min nya stråhatt, farfars gamla hacka och där stod jag med nygödslad jord upp till anklarna och funderade på om jag kunde klara mig med bara en trälåda, en madrass och ett bord. Jo såklart jag skulle men vill jag leva SÅ asketiskt? Kanske senare. Men NU? Nej jag är för bekväm och jag har en löjlig kanske, kärlek till saker. Jag gillar vackra grejer. En rimlig tanke kring det är ju att man inte måste ÄGA saker utan kan titta på dem på museum eller i en butik…eller på nätet. Men iallafall behöver jag tallrikar, bestick glas osv för att kunna äta. Så husgeråd går bra att äga. Jag undrar hur den där japanen äter? Kanske ute…varje dag för han har inga omkostnader utöver hyra(?), el, vatten och några enstaka klädesplagg då och då när kalsongerna är trådnötta.

Bak och fram är alltid kul!
På väg in till stan för italiensk trerätters!
100 kronor per del vill folk ge….Men vet ni, bestick FÅR man ha hemma, och jag har massor med barn. Och en vacker dag har de MASSOR med barn och DÅ behöver jag så in i helvette mycekt bestick ska ni veta. Leva med en låda?!? WTF!
Vad tror ni? Behöver jag den? Varje sommar vi är i Frankrike köper någon av oss en flytleksak. Det brukar bli årets leksak liksom och den överlever sällan till nsäta säsong. Min kompis tipsade om denna för att jag är typ Queen of fucking everything (tyckte hon! Inte jag.) Och hon är lite jävig för hon brukar vara där nere med oss. Så mycket faktiskt att hennes ene son tror att vi är syskon. Eller iallafall att Tylla är hans kusin…och då är vi väl syskon…? Men, de har rötterna i nordligaste Sverige och där är typ ALLA kusiner. Själv har jag bara fyra. Man borde ha minst 30. Det kanske mina barn får trots att de är från Stockholm! Nytt rekord blir det då kanske?

 

Jag och min jord. Mycket att skyffla för maken!
Mitt fina fådda växthus. Det ska jag nu ge vidare till min bror. Vi ska bara få till ett orangeri först. Och igår fick jag besked om att arkitekten vi anlitat är sjuk…vi måste leta reda på en ny som vill ta sig an detta. Så synd och fördröjt blir det också!
Dotter på snabbvisit!
Trädet vis Tyllas dagis är så vackert nu. Rent japanskt!
Tänk bort skräpet är ni snälla! Men vi har nu gjort en ljudmätning här. över 55 dbA trodde killen. Garanterat! Och vid fläkten över 62…så kanske vi får till det till slut?!

I vilket fall som helst sålde han böcker och jag var ju tvungen att köpa en för jag vill ha lite mer Okinawiskt tänk här bland alla prylar..

Pga datorkrängel här föll en del text bort och hjärnan är av durkslagsmodell här pga barn som sjunger vid min sida och inte fattar svenska tydligen (dvs lyssnar inte när jag ber vederbörande vara tystare eller gå till sitt rum).

Nåväl jag tror jag skrev typ att vi ska vägra följa strömmen, sluta snuttifiera verkligheten till snabba bilder och händelser på Insta. Läs bloggar eller ännu hellre BÖCKER av papper istället. Framkalla kort och dra ned på takten! För all del, sälj alla era prylar, jag fattar det och om några år kanske jag sitter där med en trälåda och är överlycklig. Men nu….är det omöjligt på många sätt och jag ska bara rensa lite så blir det bra.

Kram alla bloggläsare, vi kämpar på, framhärdar med långa formuleringar, krångliga ord och långsamhet.

2 svar på “Bloggen dör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen