Auktionsfunderingar kort och gott

Lite för mycket kan man kanske säga men också helt underbart. Gick för 1800kr

 

Allmogemåleri är jag också väldigt svag för. Det är inte så stor heller det här skrinet….och kolla INSIDAN! 1300kr.
Här är insidan! Tänk vilken underbar förvaring, varför gört inte sådant nu? Nu är förvaring osynlig helst och har noll andrahandsvärde i princip.
Jag ropade ju in Midsommar i Dalarna av Olle Hanspers i våras och jag bara älskar den. Men det var den här jag ville ha helst av allt men den har inte funnits på marknaden innan. NU gör den det! MIN!!!!
Jag har ringt många kökstillverkare ang platsbygda ingen är intresserad av småjobb längre. Då tänkte jag att ett gammalt skåp kanske är ännu fräckare här där allt är så himla….vitt, rakt och stilrent. Vi ska röra om lite i grytan nu hoppas jag.

 

Ja, ett par brilliantörhängen är ju aldrig fel eller? En bra present att ha på lut. MIN!
Jag lyckas aldrig så bra med att driva upp amaryllisar och då kan det väl vara bra med redan utslagna? En säsongstavla kasnske det får bli? 150kr tror jag
VI letar skrivbord. Men jag läste lite illa och ffa mätte jag inte upp så detta bord vill jag egentligen inte ha även om det är fint….Den slapp jag.
Här är bordet jag verkligen gillar med sina svängda rokokoben. Det har en bättre form också. Om sonen inte gillar blir det mitt att sitta och författa vid. Men den här hade jag gärna haft om den inte sprungit iväg till 3200kr…
Presenter igen. Den jag egentligen vill ha är den i överfångsglas men man måste köpa alla tre. Så presenter igen…
Den här var bara för cool. Jag är ju fortfarande mentalt inställd på ett orangeri. Där ska den hänga är tanken.
Bara ljuvlig. Och jag gillar ramen också. Kanske den blir min ändå…
Egentligen gillar jag abstrakt konst bäst, färgkomposition är roligt och som motvikt till allt annat jag kärade ned mig i den här månaden. PÅ tok för dyr även om det är en mkt välkänd konstnär.
Oemotståndligt för en stockholmare ju. Sköna färger, gult, blått och grått. Jag ska måla om också! Stor chans att den blir min!!
Den här bär en hemlighet.
Och så ett obegripligt tilltag….men det var det lila. När vi bilade hem från Frankrike i början av augusti slogs jag av skyarna av ljung som prydde vägrenen. Jag har ALDRIG gillat ljung. Jag gillar bara ordet, på engelska, heather. Det är vackert. Men nu inser jag att ljung ska upplevas i 150km/h (jag tror inte vi åkte så fort såklart, men hastighetskontroll och allt men jag tror hastighet är till ljungens fördel här). Fantastiskt vackert. Och sen är det lite lila, och känns fruktansvärt svenskt. Och jag ÄLSKAR det som är fruktansvärt svenskt. Jag älskar faktiskt mitt land helt otroligt mycket även om jag ständigt längtar till Medelhavet.
Den här föll jag också för men nu undrar jag varför….den är blek. Men kanske fin ändå på rätt plats…vi får se….känns vädigt 50-tal….Jag slapp den till sist och andades ut lite. Det är lätt att börja buda och sen inte vilja förlora. Men man måste ta ett steg tillbaka och veta vad man verkligen vill ha.
Och så en samling till. Jag är sugen på den som knappt syns. Det gröna. Men den främre med tillbringaren skulle kunna passa i ett romantiskt torparkök. Den färgglada…på en liten toalett för att lysa upp? Men fin, på rätt plats som sagt. Nej, den förlorade jag. Egentligen ville jag ha den som var skymd bara men kanske den var jätteful i botten. Jag hoppas det…;)
Här har vi ett bröllopsfoto. VA, tänkte jag, lesbiskt par som gifter sig på DEN tiden? Nej, det måste handla om ett dubbelbröllop. Kanske det är två systrar och fadern ser en poäng med att bara hålla ett gästabud…eller. Jag vet någon som kanske skulle vilja ha den här hemma, vi får se om jag kan skiljas från den om den blir min…..Men härlig med sitt kupade glas. Mitt första HBTQ-inrop då! Och under damerna i vitt en samling snidade träsaker med Dalaanknytning (som jag ju har själv). Jag gillar damen med den bulliga klänningen, går den att montera isär? Kyrkbåtarna, ljusstaken, och de små snidade fåglarna som ska pryda vårt hus eller bli presenter till Edgar som älskar att leka med små djur ja det är som julafton för mig liksom!

Ikväll ska jag skriva om ondska, kanske om att jag inte finns längre och att mätandets renässans nog kommer att slå över i en omätt upplysningstid, och där vill jag gå i framkant. Jag vill vara en upplysningskvinna! Och sen…ska jag skriva en novell tror jag! Ha en fullspäckad lördag. Fullspäckad av trädkramning, gräsklippning, tagande av sticklingar, rensande av avlopp och bara härliga saker som gör att du hittar ditt inre väsen. INGA mail läses som inte innehåller: Grattis du vann budgivningen på fullständigt ljuvligt rokokoskrivbord med torrsprickor och renoveringsbehov!

 

Nu är auktionen över och jag konstaterar att jag har dyr smak…den teckning i blyerts/kol jag fört såg gick loss på 12500kr men så var det ju en Dardel….

 

TJOLAHOPP!

A

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen