Hårdare tag

Hänger hos mig nu. Jean Haagen har målat, älskar sidenet, det blå och hennes blick.

Jag hörde på radion att Massi Fritz hade skrivit något om ondskan kopplat till mordet på den mamma som höll sitt spädbarn i famnen. Alla är superupprörda över detta och kräver nu hårdare tag. Ja, en sekund kände jag att nu jävlar alltså måste vi låsa in folk för tid och evighet, kasta bort nycklarna och som någon minister uttryckte det: Jaga dem till världens ände….dvs jorden runt då….Och reptilhjärnan är ju sådan. Den vill lösa saker här och nu, gärna resolut och sen dra åt tumskruvarna. Medeltid, eller kanske tidigare än så pysslade man med sådant. Nu lite fakta:

Skärpta lagar hindrar inte från brott av detta slag. Inte ens dödsstraff avskräcker, se på USA.

Folk föods inte onda, de är ett resultat av genetik och miljö. Här kan samhället påverka miljön. Alltså vara uppmärksamma på när barn far illa i förskola, skola osv och sätta in effektiva åtgärder.

Nästan alla läskiga mord sker under påverkan av droger. Nästan alla de droger som leder till överdoser och för tidig död skrivs ut av läkare visar Anna Fugelstad i en rykande färsk studie. Hon har tidigare visat att i princip ALLA våldsamma dödsfall är kopplade till knark.

Polisen kan inget göra i gängmiljö för den är så sluten och världsfrånvänd att inga vittnen kan träda fram, då kan de dö. Så här behöver vi anonyma vittnen, kronvittnen (är jag lite mer tveksam till) och sen att man kan få en hemlig ny identitet förslagsvis långt bort från lilla Sverige där Försäkringskassan och andra idioter skickar info så att de röjer sina skyddsobjekt då och då. Vi har ett för litet land helt enkelt.

Människor förds INTE onda, vad är det för jävla trams, det blir så om man blir misshandlad, osedd, trakasserad, kanske har en psykisk sjukdom, hjärnskada och sen börjar droga på det. Visst, hårdare straff är bra av flera anledningar, det ger polisen större befogenheter att bedriva spaning och vi kan hålla de dömda borta från samhället längre men politikerna verkar inte fatta detta eller så twittrar de för att få folkets jubel, av mig får de bara struten på i skavrån.

Jag skulle gärna vilja läsa vad Massi Fritz skrev om detta och om någon vet det kan ni väl tipsa, allt jag googlar fram om henne handlar om hur illa hon behandlar sin personal, hur hon saltar räkningar och får advokatsamfundet på sig för att hon inte följer deras code of conduct….en fin lirare som ska stå upp för lag och rätt och kanske även föregå med gott exempel?!?

Nu ska jag sova så jag orkar blogga om Jonna Bornemarks vad jag tror är en lysande bok om att vi ska sluta mäta saker och börja tänka istället….

Kramis alla maxade bloggföljare!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen