Höstlovskul

Min lilla svarta ballerina. Hon säger varje gång att hon ”HATAR baletten” men så fort vi är där gillar hon det och skuttar iväg. Jag kan verkligen inte fatta var jag får motivationen ifrån för igår var det kämpigt. Bilens batteri hade också laddat ur så snabbt som attan fick maken skjutsa oss, trots att han hade jour och kanske hade behövt sticka. Men det gick bra, inga större incidenter alltså. Bra på flera sätt.

Jag har nu sytt klart min kimonojacka! Hurraaaa! Det tog sin tid men mest väntade jag faktiskt in rätt tyg. Jag fann det på Stadsmissionen. Mönstret köpte jag från Theassemblylineshop. Efter lite funderande fram och tillbaka lät jag bli att sätta på fickorna för jag tänker att det blir mer som en blus än en jacka. Storleken var lite för stor. Det var märkligt tyckte jag för jag mätte…men när man syr är det många parametrar som ska stämma ihop, tyg och mönster ffa. Som vanligt gör men några fel, jag satte i knytbandet på fel sida och köpte mellanlägg som hade klister på båda sidorna. Det blev helt fel på detta mönster då man senare skulle vika upp vissa fållar. Men, på det stora hela gick det ganska snabbt och bra. Jag inser att jag måste ha styrkjärnet närmare symaskinen om det ska gå ännu snabbare men då får jag å andra sidan ingen motion för nu har jag strykbrädan i köket och symaskinen nere i mitt arbetsrum. Jag klippte ut mönstret i våras när jag också sydde byxor och blus, eller var det i våras, jag minns knappt. Jag sydde faktiskt två sidenblusar för också där blev det fel i förhållandet tygkvalitet/mönster. Men den fick dottern som är mindre bred än jag. Nu funderar jag på om jag ska köpa fler mönster därifrån….kanske förklädesklänningen, eller en kimonojacka i storlek S för att sy till någon av döttrarna eller en som faktiskt har fickor…..vi får se. Jag använder iallafall all kläder jag sytt, Almost long pants och blusen med den fina detaljen vid axeln. Och det får man ändå säga är lite nytt för mig. Jag har inte sytt kläder på åratal, jag har sytt upp kläder via sömmerska, både till min butik och till mig själv men lagt symaskinen åt sidan lite för sådana uppdrag. Mestadels har den använts till att laga, sy gardiner, dukar och någon enstaka kudde samt lagt upp byxben. Men nu känner jag mig redo för nya utmaningar.

Och sen höstlov. Frank ska till Rom, en stad jag aldrig varit i. Både för att tillfälle aldrig getts (inte haft råd att resa så mycket) men också för att stora turistiga städer skrämmer mig lite. Samma med Venedig, man vill ju dit för att ha sett det men oroar sig för kaos och turistfällor. Jag tyckte inte Paris var så turistfällig sist, även om vi åkte turistbåt på Seine och var i Eiffeltornet. Det känns verkligen som en pulserande stad full av fransmän. När jag varit i London på senare tid känner man av turisterna på ett annat sätt, men det kanske har berott på NÄR jag åkt….jag vill verkligen undvika sådana som jag själv, som går och gapar och tappar takten. Borde kanske bara resa i början av mars? Eller, när ska man resa för att undvika turister….

Tvålen är klar att använda men ser kanske mer ut som en hjärna än en Fleur de lis som det ska vara…? Löddrade fint gjorde den iallafall.

Vi hade en middagsgäst igår, en arbetskamrat till maken, väldigt trevligt och spännande. Han hade mycket intressanta berättelser att dela med sig av. Det är så spännande med saker som folk vet och man borde vara tyst mer och lyssna. Samma i lördags då vi fick en oväntad gäst som berättade intressanta saker om upphandlingar här i kommunen…..tyvärr eller tyvärr, jag hoppas ju det , så är nog inte Ekerö den enda kommunen med ljusskygga affärer. Bryggor som byggs utan tillåtelse ihop med att kommunen köper in några andra lite för dyrt…och någons svåger också får en brygga. Ja ni vet, vänskapskorrumption. Som drabbar DIG! För det är inte egna pengar som är inblandade här, det är skattemedel. Som ska gå till skolor, bostäder, service till äldre och jag får lust att bara skrika som Greta Thunberg: HUR VÅGAR NI? Hur vågar folk fiffla med skattepengar, är de inte rädda för att bli upptäckta? Att folk försöker komma undan skatt, har svart arbetskraft osv och försöker komma billigt undan med sina egna pengar det finns överallt och det kan jag liksom förstå men att ta andras pengar och bygga på sitt eget kapital eller förbättra sin fastighet, det är ju stöld…på ett mer direkt sätt. Och nu kom jag att tänka på den där kvinnan i Danmark som försnillat 170 miljoner från Danska socialstyrelsen….Kan det vara värt det? Jag skulle ha ångest varje dag att bli påkommen och nu skammen att sitta i fängelse (vilket jag antar blir utgången här). Hon blev sjuk under rättegången….hjärtat? Eller bara ångest? Vi får se. Och vad händer med hennes familj, de har väl varit med på detta antar jag, köpt hus och annat i Sydafrika. Allt måste väl tillbaka till den rätte ägaren? Kanske de t o m gör en vinst pga detta. Fast såklart kan man inte räkna så för pengarna kanske hade gett någon annan form av vinst om de gått dit de skulle….Mycket at tänka på en måndag i höstlovet innan halv åtta…..Hujeda mig!

Här är jag i grodperspektiv. Svårt att fota sig själv faktiskt och ingen annan är intresserad.

Jo, en sista tanke, jag hörde att en del (unga killar) med vett och vilja tar sig till t.ex Gröna Lund för att skada och skrämma personalen där?!?! Har de ingen lokaaaaal?

Hej hopp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen