Dödlig trötthet

Det började måndag eftermiddag. Rösten började svika. Det blir ofta så när jag blir sjuk. Kanske det skyndades på av att jag läste in min senaste bok också i ett otroligt trångt litet studiorum? Men idag är jag iallafall rejält sänkt. Och vad gör jag då? Jo, jag tänkte jobba. För jag ligger efter känner jag. Jag behöver läsa in mer kurslitteratur (går ju en högskolekurs på halvfart och har inte halvfartstid till detta 2,5 dagar utan istället 1,5 dag).

Detta förbryllar mig lite. Varför ska vissa göra jobb snabbare än andra? Ska läkare ha någon slags överkapacitet även nä det gäller TID? Jag framförde igår på handledningen (helt fel forum för den gruppen består ju av tre andra i exakt samma situation som jag och en inhyrd handledare som även hon jobbar mer än hon får ersättning för enligt hennes egen utsago!!!) att det nog vore bättre rent psykiskt men kanske ffa kunskapsmässigt om vi fick en termin vid högskolan för att lära oss detta…..och ju mer jag tänker på det desto mer självklart blir detta för mig. För vem orkar jobba heltid (vilket ju inte just jag gör men de flesta andra gör ju det) och sen plugga halvtid på högskolenivå? Och då på en dag mindre än vad andra får för just detta…..?

Föreläsningen igår gick i expressfart och gav oss alla två timmars lunch, helt i onödan i mitt tycke när man sen har handledning ändå från 13-16. Och resulterade bara i att jag planlöst strosade runt i Liljeholmens centrum. Där såg jag denna fina ljusstake från Indiska som jag verkligen vill ha men VERKLIGEN inte ska köpa för jag har MASSOR med ljusstakar och hur fin och billig den än är....känns det fel. Dels för att den är för billig, det betyder att någon inte fått ordentligt betalt misstänker jag(?) och sen BEHÖVER jag den inte......

Nu ska jag bädda ner mig, läsa det jag inte hunnit under min kompledighet (för då är jag ju ledig för att jag arbetat jour) och komma ikapp med skolarbetet). Jag ska också försöka förstå mig på det här nya systemet Canvas som ju självklart ska förstå av sig själv utan någon instruktion…inte helt lätt för någon som är så analog som jag….och sen ska jag….laga middag. Imorgon ska jag till jobbet, är konsult och det är lite mindre jobbigt än att vara avdelningsläkare och går att kombinera med att studera lite…hoppas jag.

Jag fick den gula av dottern med sambo i födelsedagspresent men den här är ju också helt underbar! från Cervera!

Jo, jag hörde på morgonen att folk skruvar upp tempot på ljudböckerna till 120% eller mer…för att hinna HÖRA MER! Men snälla gode gud, sånt får mig ju bara att vilja lägga mig ner på marken och sparka och vråla. 1) LÄS böcker. Om detta inte går av olika anledningar: Lyssna på ljudbok men för i helvette i rätt hastighet! Jag ansträngde mig helt enormt för att göra konstpauser och inte skynda på för att det ska bli begripligt och med bra flyt (för att inte säga, möjlighet att klippa och rätta så fort man säger fel, får en tupp i halsen eller kommer åt mikrofonen). Vad är det för FEL på os? Ljudbok på dubbla hastigheten?!? Fucked up!

NU, har jag fått nog av att skriva till och med, så trött är jag. Ajö!

jo, jag längtar efter glögg, hoppas årets är god, den är snygg iallafall…..

Här på Rapide, rekommenderas varmt!

4 svar på “Dödlig trötthet

  1. Men tack!!!!! Vet du, det ska bli ännu finare på bloggen, jag har en mycket duktig datakille som jobbar på den utan att det syns utåt. Bilden har min dotter som också ska bli dataingenjör lagt in men den är lite för smal. Det är ett collage som jag gjort som ska föreställa mitt hus, mina trädgård och allt jag vill fylla den med. Voltaires vardag liksom. Jag ska framföra det till dottern!
   Ja, det var plågsamt men jag har så fånigt små ögonbryn att det inte var så illa faktiskt.
   Hälsning
   Anna

  1. Hej!
   Rapide är ett ställe som fixar ögonbryn mm på rekordfart. Och för mig var det bra då jag inte har tid egentligen att boka sånt men fick en långrast helt oväntat och kunde få en tid på bara 30 min och sedan var klar 30 minuter senare!
   Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen