Vi bor i sär för jag har råd…..

Skärmdump från mitt FB-flöde nu på morgonen…..efter att jag skrivit detta inlägg dessutom.

Min mamma var så glad och nöjd igår efter Allt för hälsanmässan när jag ringde och berättade att det gått bra och att jag kände mig nöjd. Hon tycker jag ska hålla mig positiv. Såklart, hon är ju min mor. Men jag har så väldigt lätt för att ilskna till över saker i världen som jag tycker är fel, korruption, maktfullkomlighet, idioter som styr oss utan att de har någon kunskapskompass och så orättvisor. Det finns mycket mer jag retar upp mig på som ni vet och helt ärligt brukar mina ilskna (men med glimten i ögat) inlägg vara de som uppskattas mest så här kommer ett sådant. Och jag kan tillägga att det är INNAN kaffet droppat klart. Hjälp på väg alltså!

Jag läser (tyvärr) vissa löp då och då i hopp om äkta nyheter (en last jag har men inte har råd att betala för varför jag hänvisas till gratistidningarna) och jag såg att herr Schyffert fått barn….då tänkte jag lite oroligt på hans (relativt) höga ålder och att jag själv var lite orolig över att få mitt sista barn vid 43. Det kan skapa ångest hos barnen att man inte lever så länge med dem….men jag tänker att min man ju var så ung som är vanligt när hon kom och att han ju kommer finnas lika länge i hennes liv som är brukligt om han håller sig pigg och frisk (OCH SLUTAR SNUSA FÖR HELVETTE!!!).

Nu ska jag ta mitt kaffe…..med mjölk och socker och kardemumma…vänta lite.

Jo, Mångmiljonären Schyffert som är solidarisk med allt och alla (det är man väl per definition om man är vänsterorienterad tänker jag. Och man kan enligt Ylva Johansson också TVINGAS att vara solidarisk (!!!???), ett helt nytt grepp från S för att få bukt med migrationsproblemen) ska alltså inte flytta ihop med sitt barns mamma. Hon har en hyrestvåa i Traneberg strax utanför tullarna. Om jag inte minns fel sålde han sin Brommavilla för ett sjusiffrigt belopp till en annan TV-komiker för inte allt för länge sedan och bor nu i city. Han har inte kunnat bo i tvåan pga kattallergi. Nu är katterna omplacerade och jag antar att de sover varannan natt i var bostad så det blir rättvist…..

De är ett par, har ett barn men vill ha två bostäder. Jag tänker så många saker om detta. Dels att det kan finnas inte helt vuxna barn som kan tycka illa vara om ny relation/litet syskon, det kan vara en plan B om allt skiter sig i relationen, man kan vilja sova utan sitt barn en natt låååångt ifrån barnskrik och allt det förstår jag på något sätt. Men det var det där hon sa om att de kan ha det så här, uppta en hyresrätt för HON HAR RÅD som satte igång mig. För vi har ett så stort underskott på bostäder, i synnerhet i Stockholmstrakten och en tvåa i Traneberg…..fan, det är ju guld för en ung student, en ny liten fattig familj eller en nyss frånskild mamma som fått flytta från Brommavillan (som den mycket mer högavlönade mannen nu bor kvar i)….eller är jag helt off här och verkligen bara är avundsjuk? Är det så att jag också vill ha en tvåa nära tunnelbanan så jag kan ta en minisemester då och då? Eller möjlighet att skaffa lägenheter till mina sex barn i framtiden på rimligt pendelavstånd för en söndagsmiddag då och då.

Ny klunk på kaffet som hunnit svalna lite medans jag värmt upp.

Jag vet att andra kända par också går ut med att de har dubbla boenden fast de har barn ihop och en pågående relation, Persbrandt va? Han verkar ju inte helt lätt att leva med ens för honom själv så det kanske är ett klokt val? Han har ju OCKSÅ råd.

Sipp på kaffet.

Jag kommer osökt att fundera på om dessa rika män och kvinnor också har sommarhus/skidstugor och annat…alltså likt t.ex Madonna som har multipla boenden. I Madonnafallet drabbar det ju ingen fattig för hennes hus kan ju inte en vanlig dödlig ha råd med, de skulle ju funka bättre som flyktingboenden eller hotell. Men jag tänker på t.ex Funäsdalen där de infödda inte har råd att köpa eget för att rika Stockholmare flyttar in och haussar priserna. Men så blir det kanske i avfolkningsorter och glesbygd, kanske de rika ändå tillför något, säsongsarbete till exempel i Båstad, Visby, Åre osv.

Jag stör mig också alltid lite på vänster som beter sig som höger, predikar för andra och sen inte riktigt lever som de lär. Men såklart vill man vara särbos med barn får man ju det, det är ju inte DET utan att man har det så där för man har RÅD. Låter bli att flytta ihop fast man nog troligen mestadels bor ihop för man har ett spädbarn (som ju kräver en hel del omsorg och är ganska så jobbiga periodvis). Jag har svårt att tro att man i en parrelation INTE är med när man uppfostrar och tar han om sitt nyfödda barn. Nä, fan jag kanske bara är bitter. Ha multipla bostäder för sjutton, varför inte. Mina ungar kan bo kvar hemma utanför tullarna och hoppas på en bostad om 10-15 år….i Uppsala? (Det tiset fick nämligen jag för några år sedan när jag försökte hitta en bostad till mig och barnen, Stockholm var fullt, t.o.m Tensta som jag föreslog i tron att där skulle man väl ändå kunna hitta något).

Nu är alla barn vakna så jag måste sluta, maken sover gott, men min dag börjar och den började inte bra. Nu ska jag googla sommarnöjen…….;)

Om kardemumma, igår skulle maken flörta lite med mig och göra kaffe på mitt lyxhelgsätt, med just socker och kardemumma. Men jag har egenheten att jag köper matvaror som souvenirer och kryddor köper jag gärna i Frankrike…så då heter de andra saker och han blir…förvirrad. Han kom med en kryddburk och frågade ”är det den här”. En snabb blick på burkens text ”CARDAMOME” och sen en lite trött blick på maken och så sa jag: Ja. Om Kardemumma hade hetat Aneth som dill gör på franska hade han fått en glad emoji där men, om man bara läser ut Cardamome så tänker jag att man kanske inte behöver fråga, man kan till och med tänka sig att man lyfter på locket och sniffar lite för att säkerställa att det inte är curry eller möjligen gurkmeja man häller i fruns lyxkaffe…..men…..vad ska man säga. Han gör så gott HAN kan.

Men han är snygg, eller….istället för att köpa faktiska blå mustascher för att stödja prostatacancerkampen så har stationen bestämt sig för att alla ska ha just detta. En tyst markering i stöd för prostatacancerdrabbade som minsann inte bara är män utan även fruar, vänner och barn. Jag har köpt en pin och en snygg blå mustaschreflex till honom så han kan låta skägget växa ut igen och jag slipper tänka att han ser ut som en tysk…ni vet…stjärna. Inte för att jag konsumerar tysk porr eller så, men man får en viss vibb. Så snälla alla män som egentligen inte har mustasch, raka er inte bort skägget och odla inte ert ansiktshår om ni inte passar i det, köp något som verkligen hjälper cancerforskningen, OK????

Ha det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen