Kriminella gäng, regeringen tar krafttag….

EN enda sak jag hört sista tiden angående det krigsliknande tillstånd som föreligger inom de kriminella gängen tilltalar mig vad gäller polisens insatser här: Trafikkontroller. Jag vet att jag skrivit det tidigare men det är DÄR, på vägarna, som man kan ta de kriminella! För jättefå vapensmugglare, dynamithandlare och knark-, människorsmugglare eller rånare tar tunnelbana, buss eller spårvagn. JÄTTEFÅ! Det är också ett faktum att de kör som galningar och då är en fara för allmänheten för helt ärligt är gängskjutningarna än så länge mer en angelägenhet för de närmast sörjande och de som sitter i sörjan själva. Visst, det drabbar tredje part så tillvida att det kostar oss andra pengar för sjukhusvård, bevakning, det upptar hur mycket mediebrus som helst OCH, icke att förglömma, de hårt arbetande, underbemannade poliserna med SKITLÖNER tas i anspråk för att försöka lösa olösliga mord.

Inbrott, sexualbrott och annat får stå åt sidan när mord på mer eller mindre kriminella (i detta fall kanske inte just redan kriminella barn då jag får höra att det kan vara någon form av hämndaktion…?) drar ALLA resurser. Och låt mig påminna, det här är inget som precis NU händer. Vi flyttade pga eskalerande otrygghet och våldsbrott redan 2015 och började planera för det flera år innan. 2010 varnade min iranske överläkare för att orten (165 i det fallet) var på väg att bli det nya Rosengård.

Och äntligen pratas det lite om FÖRÄLDRARNA. En fd. kriminell lyfter detta (kanske bara han som vågar) att föräldrarna har ett ansvar. Det handlar om trygghet, bekräftelse och kanske…..anpassning?

Jag blir arg på mycket nu, jag håller med om att misstroende mot Morgan Johansson ska resas, han är inte ens jurist men detta är inte hans fel, inte heller något nytt inom S (Anna-Greta Lejon var först ut tror jag).

S har haft den politiska makten i Malmö i….40 obrutna år eller? Wake up and smell the fucking coffee!!! Det borde gjorts för 20 år sedan, det är många av vapnen från den konflikten som används nu. Och det farligaste med dem för vanliga dödliga är väl att de som avfyrar dem har noll träning. Poliser skjuter inte med handen vriden inåt i 45 grader. De tar båda händerna runt kolven, har i bästa fall redan en kula i loppet, de siktar utefter hur hotet ser ut, står bredbent och så skjuter de. Spridningen då blir inte sån att en gubbe med en Pripps blå och en systemetkasse får en kula i munnen där han sitter. Förhoppningsvis oskadliggörs den som hotar andra.

Inte ETT ord säger Statsministern om att höja polislönerna så vi kan attrahera flera och ännu bättre poliser till yrket, INTE ETT ORD! Mer resurser vad fan är det? Skyddsplåt fram OCH bak som det är för nu får de välja, pengar finns inte till båda, de får inte kängor som tål minusgrader nog för att stå sju timmar på en olycksplats om vintern….och helt ärligt, skulle någon vilja ta den skit poliser får ta för 26000kr i månaden före skatt? Civilanställda UTAN någon som helst utbildning som inte är poliser men utreder sida vid sida med poliserna får direkt högre lön……VET DU DET STEFAN eller har du inte heller någon aaaaaaaaning?

Det var polisen.

Nu till MITT område.

260 läkare ska bort från det redan hårt ansträngda NKS…DS budget ska sänkas. När jag var där i 21 månader 2016 fick vi veta första dagen att vi inte ens hade råd med pennor pga bygget av NKS och den pressade budgeten…..

Johan Styrud var på radion idag igen. (Han är kirurg på DS) Reportern frågar vad som ska skäras i, hon envisas men Johan säger att det är politikerna som ska svara på det. Han får frågan igen och säger: ”kanske inte ge äldre cancersjuka vård, inte ge vård till ”hoppslösa fall” (ungefär) och då frågar reportern om det är så man ska göra…? Nej, säger han igen men POLITIKERNA måste bestämma sig, vad ska vi ha för vård, vad får det kosta och vad ska vi prioritera bort? NOLL svar. Men ett stort, dyrt, ”snyggt” sjukhus står där i all sin…..glans?

Mina tankar går till de läkare som är kvar. De står antagligen på randen till utmattning, vem fan bryr sig om doktorn? Ingen sa min mamma på 80-talet när hon gick med en pin där det stod: Är din doktor värd en krona mer?. För vi räknas som priviligierade. Men helt ärligt, vem vill byta med en nyexad underläkare med kanske 400000kr i studieskuld, 27000kr i lön INNAN skatt som står på kirurgmottagningen när en hotfull person kommer in efter att en 15-årig pojke blivit skjuten…visst, det finns bakjourer, väktare och jag antar att eskorten kom in med polis….INTE jag, Jag kanske ändå ska odla äpplen på Österlen, det verkar ju folk iallafall uppskatta.

Jag får lust att sittstrejka för läkarnas arbetssituation. Vi måste välja vilka som ska få stanna eller gå, vi får ligga med magont över om vi gjorde fel val, vi vågar inte heller säga att vi mår dåligt för då byts man ut….kön till AT som den varit har varit låååång, vill man få en ST-tjänst på ett av de stora sjukhusen ska man hålla KÄFT, inte skriva uppstudsigt och tala med hög röst (egen erfarenhet här). Jag har det mycket bra där jag är men…det är mycket som inte alls rockar fett för läkare och det märks kanske inte NU men om några år, när INGA läkare jobbar heltid längre, för hör och häpna, vi sjukskriver oss INTE, vi går ner i tid! För att överleva mentalt.

Hör ni det politikerna, vi förblöder långsamt invärtes, tur att ni alla har sjukfösäkringar på Sophiahemmet (inte alla då med de ”viktigaste”) så ni får snabb och fin vård. Jag tänker på Göran Perssons höft till att börja med….det gick väl ganska fort, en annan kanske hade fått tipset att gå ner i vikt, träna och VÄNTA lite….Här bara gissar ni som jag förstår och just höfter kanske inte bli bättre av viktnedgång, det är mer knän, men nu när jag ändå känner mig full av kryptonit går jag hårt ut!

Vakna för fan innan det är för sent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen