Nionde januari, save the date!

Oj, jag är helt överväldigad faktiskt, den kommer så SNART! Jag har en tid kvar att rätta och korrigera nu på fredag, en halvtimme tudligen. Då har det hela tagit nästan sju timmar i anspråk, bedömt blir det 3,5h att lyssna på min röst och mitt budskap. Jag har fått höra att jag har en röst som man gärna drunknar till….(!?!) Min vän Johan tycker att jag låter så lugn och fin att jag borde läsa in panikmeddelanden som vid flygkrascher. Typ: -Hej allihopa, nu är det viktigt att ni håller er lugna och spänner fast er. Det brinner i båda motorerna och piloten är full. Men ni ska inte oroa er, jag ska guida er hela vägen ned mot vattenytan. Och så snart syrgasmaskerna ramlar ned och trycket i kabinen sjunker ska ni bara sluta ögonen och inta kraschposition. Se först till at du själv har syrgas och flytväst, därefter hjälper du dina barn. Det blir mer ordnat så. Ja, vi har ju några minuter kvar här innan kraschen och jag tänkte att vi kunde försöka ha så roligt som möjligt då, är det till exempel någon som vet vad Kinas finansminister heter? Tji Jing Peng…..kul va?

Jo, det är inte heller så farligt att krascha som man tror, det går ganska fort och från den här höjden är det osannolikt att man överlever så ni behöver inte oroa er för ett långt lidande och ovärdig vård. Inte som att ruttna på ett demensboende ett halvår efter att man först ansökte om det. Några liggsår kommer ni inte behöva oroa er för, ni kommer dö mtt i steget liksom och för alltid minnas som härliga människor och förhoppningsvis kommer stora skadestånd betalas ut till era anhöriga efter några års processande med flygbolaget…..

Vad tror ni? Är det en lugnande förinläst text att börja spela upp när ett plan börjar tappa altitud?
I think not!

Men kanske jag skulle kunna läsa in dagens dikt? Jag har ju så smått börjat öva på det då jag tycker att de som görs just nu är lite onödigt långsamma och obegripliga. Jag gillar bara en diktare, eller kanske två. Ferlin och Malmsten. För där kan man ändå förstå innebörden i lyriken som jag annars finner oerhört onödig som konstform….mest bara konstig faktiskt.
Nog om det. Nu ska jag ta hand om lilla familjen, jag är nattjour imorgon och måste få dem i säng i rätt tid, vara redo sen i 24h och därefter ytterligare en halv dag på avd för att sedan ägna resten av torsdagen åt studier….och jag ligger lite efter. Men bara lite.

Tjing!
A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen