Att köpa eller inte köpa

På fantastisk tacomiddag hos brorsan och hans nyblivna svenska fru! Det var en otroligt krånglig process tydligen att få ett svenskt pass. Svårt att tro när man är brittisk medborgare, arbetar i Sverige sedan många år, är gift med en svensk och bott här i fem? år……

Jag har just hittat ett konto på Instagram, blåbärstankar fritt översatt. Och när jag läser där känner jag att vi två brottas med samma saker på många plan. Mest med detta kring konsumtion kanske för jag har inte hunnit läsa så mycket. Men det är ändå spännande nu när black friday och julen närmar sig. Jagär tillbaka i tänket att köpa mindre nytt, handla upplevelser till de som redan har allt men också upcycla saker jag finner på secondhandbutiker. Jag blev i fredags glad ägare till en dräkt från YSL, Rive gauche. Min svärmor skulle skänka den(!!!) till Stadsmissionen så jag känner mig lite som en tjuv på sätt och vis för säkert hade pengarna den inbringat kunnat ge någon hemlös en fin julmiddag eller två eller kanske tio nätter på hotell? Men jag måste säga att jag verkligen kommer använda den och när jag gjort det klart kommer någon av mina döttrar garanterat fortsätta vårda och använda den. Brun och märkligt nog helt tidlös trots att den har 15 år på nacken. Där ser man hur tidlöshet har en kvalitet i sig.

Maken med mustasch…tveksamt om det gör något bra för cancerforskningen…jag blir lite rädd varje gång vi ses….

Jag har aldrig varit så där trendkänslig att jag gått på senaste trenden, köpt billiga kläder och bytt garderob efter modets nycker. Men visst, jag har köpt en del kläder som inte längre skulle funka så bra nu och de flesta av dem har jag lämnat ifrån mig i tid till second hand så att någon annan kunnat ha glädje av dem. Men nu är jag nästan exalterad inför att få bära denna dräkt, jag tänker närmast på julafton. Både för att visa hur glad jag är att ha fått den men också för att den är så jäkla snygg och satt så himla bra.

Snö på kakan gör HELA skillnaden.

Vad gäller klappar har jag köpt nytt till de två minste, de blir liksom inte riktigt så där glada som julen ”kräver” annars, och jag har köpt in det de önskar sig i överflöd så att släkten ska kunna ”köpa ut” av mig för att säkerställa maximal nöjdhet….Vid sidan av detta blir det böcker från Stadsmissionen och det var tänkt en påse plus plus men den råkade Edgar hitta i förtid så det brann inne men de leker så bra med dem så det kan jag leva med. Golvet här hemma svämmar över av Lego, jag har låtit dem bygga helt fritt i några veckor och nu oroar jag mig mest över hur mycket damm som blandats upp med det…inför julen måste det upp och helst bit för bit för att inte legolådorna ska bli fulla med skit. Kanske en juklapp skulle kunna vara ytterligare en sån där stor Legobit som är förvaring? Kanske de går att finna på secondhanden? Jag ska genast kolla det!

Jag tog med en rotad stickling i en sparad papperspåse som present. Och sen tre påsar av Parrots chokladdoppade lakritsfudge som verkligen är overkligt och kanske kriminellt god. Ett klart hot mot iallafall min hälsa. Barnen slukade och värdinnan, en var skeptisk när han nådde kärnan men har ni inte testat än, gör det. Det kan bli en julsuccé spår jag!

Nu söndag i långsamt tempo, balett och sen till farfar och farmor för lunch. Det är alltid garanterat asgott och jag ser verkligen fram emot detta. Resten av dagen ska ägnas åt läs, stick och legoverksamhet. packa allt inför kommande vecka och lägga attgöraschemat så inget missas.

Sparat bling. Jag har en faiblesse när det kommer till potentiella utsmyckningar av paket, jag har hur mycket som helst! Men, jag köper det sällan, jag sparar eller hittar på loppis. Idag ska jag fixa ihop första julgruppen till svärmor.Bara mossan som saknas nu.
Korg från Myrorna och fem hyacinter på torget för 40kr…det är nästan så man tror att de trillat av en lastbil…..

Ha en stressfri dag hörrni, ta en promenad, krama ett träd, rensa ut ett plagg du inte behöver och lämna till en välgörenhetsorganisation. Läs in en dikt med släpig röst och gör något som fyller din själ med glöd och värme, speciellt om du bor i Växjö….tre timmar sol i november?!? Hur orkar ni?

Jag vet, jag är en ”sucker” för fina märken men du skulle känt på tyget, det är skillnad på tyg och tyg. Vi köpte ett par mysbrallor på Carrefour i Marseillan för några veckor sedan och efter EN tvätt var kläderna så noppiga att det omöjligt går att låta Tylla ha byxorna igen. Jag kommer behöva köpa en ny avnoppare innan och mina vänner, DET är dyra kläder, engångs. Köp inte sådant! Och sannolikt sytt på helt fel sätt. Jag ber moder jord och alla inblandade om ursäkt för att jag inte stod emot all jämmer och klagan där i butiken och jag VET, man ska inte handla med barn.
Rumpa.
Han lägger inte många strån i kors för att få till en rimlig bild av mig fast jag ber honom. Han tycker att mitt socialamediaengagemang är totalt löjligt. Och visst, så kanske det kan vara men han kunde ju försöka ta en bild där jag har ögonen öppna tänker jag…eller, aknske inte ändå. Jag var ganska trött….

Kramizzzzzz och se The crown, om inte annat så för att helena Bonham Carter är så fantastiskt vacker och duktig och den brittiska kungahuset så gräsiigt inhumant att man tackar sin ljusa stjärna att man slapp bli född in där. Hujeda mig vilket ställe, vem i sitt rätta sinne skulle söka sig till dem?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen