Äh nu bah!

Äkta läkare idag. På sjukhus i landstingsklänning!

Var ska man börja? Läkartidningens framsida idag: Hårdare tider för läkare. NO SHIT! Det har varit hårdare tider för sjukvården länge och kanske i synnerhet för läkare faktiskt för vi har det yttersta ansvaret. Idag på jobbet diskuterade jag och de två andra underläkarna som gör AT hos oss vad fan det är som politikerna vill åstadkomma. Om vi ska tvinga bort läkare från akutsjukhusen vart är det meningen att de ska ta vägen, vårdcentralerna? Vilken sorts läkare ska gå, underläkare utan legitimation, läkare med legitimation men innan ST eller specialisterna? Kanske man inte ska få arbeta så länge som nu och tvingas gå vid 65? Det vore ju i så fall det absolut dummaste med tanke på att läkare blir bättre med åren (om de hänger med som vi ju bedyrar i läkareden att göra väl?). Så vill vi befolka vårdcentralerna med internmedicinare, är det poängen? För att vara på VC är ju det svåraste av allt så någon innan leg eller innan specialist vill man nog inte ha där, man måste vara BRED i sin kunskap, inte smal som man riskerar att bli om man är t.ex lungmedicinare, endokrinolog, neurolog eller kanske kardiolog. För ortopeder vill man kanske helst ha i en op.sal, kirurger med, narkosläkare är hyffsat bäst på sövda patienter och vi psykiatriker ska ju hållas låååååångt borta från eksem, krånglande katetrar och nagelsvamp. Och för övrigt akuta hjärtproblem, lungembolier och benbrott….. Man vill ju heller inte ha de minst utbildade på akutsjukhusen där den mest avancerade och spjutspetsiga vården ska bedrivas…..så, hur ska det blir framöver? Jag fattar faktiskt inte alls. Kanske man ska omskolas till sjuksköterska? Eller, de ska ju också gå…..

Mat i plast idag pga lagar mindre mat just nu för att spisen ”dog” för två veckor sedan. Idag kom en reparatör och sa att ”jo den var lite opålitlig” och vi bestämde att han skulle föreslå ett byte av reglage…vi får se var försäkringsbolaget säger……hoppas detta kan ske innan julstöket drar igång eller så är jag…rökt?
Sladdhärvan under mitt skrivbord. Det är ganska svårt att tro att detta är den bästa lösningen. Jag tänker att sladdar kan vara kortare, att stationäradatorer kanske kunde ha dolda anslutningar, samla ihop sladd i ett rör eller kanske….ha en täckskiva. Väldigt fult och förvirrande.

Finns det någon som vet vad som väntar? Och vart tar alla skattepengar vägen?

Matporr, ett konto jag tror jag ska följa ett tag för inspo inför jul och nyår….

Tvätta fulpengar i Baltikum, är det det nya svarta? Orkar man med giriga banker? Och sen billigare öl på förslag på Systemet, snälla någon dra i handbromsen va? Jag skrev en liten spontandikt om det imorse som man kan höra mig läsa på @vardagbyanna det är mitt nya svarta.

4/8 fick jag två sticklingar av blomsterlönnen i min ex.svärmors sommarhus vid vattnet i Sigtuna. Få växter har lockat mig så. Efter mycket hår och hjärtskärande tuktning har jag fått min första blomma att slå ut. Jag är kär iden, och ska låta den bli stor och fin för att sedan ta sticklingar att ge bort och som försäkran så att jag aldrig står utan. De är som bebisar tydligen, dör om man inte sköter dem noga och vattnar jämnt. En sann utmaning för en som vill resa bort ibland i två veckor…..

Och vad önskar alla barn i världen sig mest av allt? Barbie eller mer skärmtid? Stora frågor i novemberrusket.

Nytt konto jag började följa. Jag snöade mest in på de senaste bilderna av konstfullt lappade jeans, jag ska testa mig fram där lite mer och kanske utveckla mig lite men vanligt broderi med applikation är inte heller så dumt….

Håll ut, snart är det december och man kan äta knäck varje dag utan dåligt samvete.

Alltså, detta kan vara den vackraste tröjan jag sett i sitt slag. Man jag kan bara inte få ut mig sådana längre, jag tappar bort mig och virrar till det…..men färgerna, så fantastiskt fin. Jag kör enfärgat nu, julklappar på löpande band. Men jag ska visa er något jag stickade när jag var yngre…..
En sån här stickade jag till min far när jag bodde på Atterbomsvägen i fredhäll. Jag var väl 21 år cirka. Jag gjorde två faktiskt med lite olika mönster. Min far har slarvat bort sin men min farbrors har jag själv nu. Den är inte lika fin som denna och jag minns ett mindre helvete av garntrassel faktiskt. När jag träffade min förste make stickade jag ganska direkt en lusekofta till honom i Per Gynt-garn, han är nästan två meter lång och det var ingen lek att få till den kan jag säga men i veckan hörde jag att han ska börja använda den nu. han har inbilat sig att den varit för varm(?!?) så 23 år senare kommer den till användning. Hoppas jag kan få visa en bild på den någon gång. Mitt mästerverk kanske…..?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen