Söndagsintervjun igen

Men herregud, jag lyssnar på Söndagsintervjun med Linnéa Classon. Visst, bara 27 år, inte jättegammal, men jag hade ett barn då och var gift i villa med Volvo men hon framstår som en 15-åring. ”Jag är bara en jävla tjej…” VA?

Jag fattar inte, hon skapar ett konto och när det plötsligt växer explosionsartat då blir det fokus på hennes egen person och man anar ett varumärkesbyggande. Martin Wicklin pressar henne och hon ger inga direkta svar, är otydlig, ber om ursäkt och förstår inte frågan.

På kontot i frågan förklarar hon att mediet inte kan ha för mycket text och bild, ska vara snabbt liksom varför hon kortar av konversationer, flyttar från olika forum för att få fram en komisk effekt och tar saker från många olika människor men överdriver INTE hur mycket övergrepp via meddelanden hon fått…..??? En sak, översatt konversationen och kortat av för att få en komisk effekt och klipper ut bilder…..hur mycket sextrakasserier på utrikiska kan hon ha fått? Och vad är ett sextrakasseri? Finns det en juridisk definition på detta?

Hon håller med om att hon varit otydlig, ber om ursäkt för att vissa kan ha känt sig lurade. Vissa konversationer har löpt över flera år……trollkonton som byter namn och bilder har klippts ihop för hon anser att att det är samma avsändare……? Och så kan det ju vara, jag har ingen aning om hur troll på nätet funkar.

Senaste dagarna har hon blivit rädd att säga saker som ska landa ”fel”….Hon beskriver alltså att hon tror att andra medvetet vill misstolka henne från och med nu.

Hon är jävligt otydlig i sina svar måste jag säga. Hon tycker inte att hon skarvat i sina historier eller berättelser för alla saker som hänt henne och andra hänger ju ihop är min tolkning av hennes svar…..hon har slängt ur sig saker på sina föreläsningar där 100 personer plötsligt blir 400…..

Sexuellt trakasserad av 20 personer på tre timmar. Det låter otroligt, verkligen. Man ska INTE behöva utstå det. Men kontexten är: Avstängd gata, fulla fotbollssupportrar festar loss och skriker efter henne där hon går eller kanske tafsar? Ingen aning, bara Linnéa själv och hennes sällskap vet vad som hände men kontext HAR en betydelse. Att hon skulle gå gatan fram under tre timmar och bli sexuellt trakasserad 20 gånger av olika män under den tiden är verkligen värt en polisanmälan VARJE gång! Men tar man bort kontexten kan man plötsligt inte förstå situationen som jag ändå tycker har viss betydelse.

Visst ska berusade människor också hållas ansvariga för sina handlingar men situationen blir mer greppbar om man får höra hur det verkligen gick till.

Om jag var en juridikstuderande, feministisk aktivist under pågående angrepp av män skulle jag i dagens digitala samhälle hala fram en telefon och filma eller be mitt sällskap göra det åt mig för att dokumentera, hon är ju inte en person som verkar helt handfallen inför angrepp och i någon livsfara låter det inte som att hon har svävat….jag bara undrar…..

Tänk att vissa får utstå så mycket trakasserier…för henne började det med en onanist på en chatt vid 11 åå…..jisses alltså redan 2004? Vad för chattar fanns det då? Jag har ingen aning har aldrig hängt på chattforum, får fråga min äldsta dotter om detta tror jag för att få klarhet i vad som hände på nätet då…..minns inte att hon höll på med sådant men så är hon ju sex år yngre också så kanske hon inte vet vad som fanns då, hon var för liten helt enkelt och såg Bananer i Pyjamas eller något.

Avslutningsvis, jag vill under inga omständigheter förringa att folk blir sexuellt trakasserade, jag kanske blivit det själv utan att ha tänkt så mycket på det för att man kanske vänjer sig lite vid kommentarer, busvisslingar och en eller annan hand på baken i en folksamling, och det är ju fel. Men för mig är det viktigt med sanningen. Som när någon blir skjuten av ett vådaskott och dör, var någon full? Ja ni fattar, det finns både förmildrande och försvårande omständigheter. Det värsta jag hört idag är ändå dessa två K-popkillar som våldtagit medvetslösa tjejer och filmat samtidigt för att sedan lägga ut på en gruppchatt? Där har vi mycket att jobba med kan jag säga. Och våra snabba sociala media är både en välsignelse( ?) och en förbannelse. Internet, som jag älskar och hatar ska man handskas med med försiktighet och man har ansvar för vad man säger, skriver och klipper ihop, speciellt om man har nästan 200000 följare och tjänar pengar på det man gör.

Trevlig fredag på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen