Dagens quiz


En älskad Gotlandsstol och fina barocktulpaner i vitt.


Jag söker ständigt nya sätt att förbättra och förändra mitt sätt att angripa mina vardagsbekymmer. Idag kom jag på något som, jag själv tror, är en lysande idé. För jag tror mig känna till något om människans natur och psyke. Vi strävar efter att vara bäst, vi tävlar och vill bli utmanade. Inte alla såklart. Vissa spelar spel bara för att det är trevligt….? What? Nej, det sorterar under abnormt.

Därför har jag nu en städquiz. Den som vinner får en hemlig överraskning på julafton. (Mina hotellgäster läser inte så jag kan avslöja att priset är en helkväll i tvättstugan med tända ljus och acapellasång av mig i c-dur). De får då möjlighet att visa sig på styva linan under stress och dålig belysning. Lite som man testar dugligheten hos stridspiloter.

Jag visar här bilder i olika svårighetsgrad (det ska vara anpassat för alla åldrar och begåvningsnivåer). Från extremt komplicerat via svårt till busenkelt. Man ska:
1: Notera om det finns ett problem.

2: Åtgärda det eventuella problemet (i skrift), stora bokstäver går bra, det är själva tanken som räknas.

3: Ge förslag på hur man undviker att situationen uppstår igen.

4: Tala om vem som ställt till det.

Vad tror ni? Är detta ett vinnande koncept? Kan man ta patent och HUR MYCKET PENGAR finns det i detta? Eller är det så att man får se det som RUT-pengar man ej lagt ut?

På era platser, klara, GÅ!Extremt komplicerat


Svårt

Lätt


Det var det. Jag städar idag, jag har storhandlat, varit på det avskyvärda Systembolaget för att köpa deras nya, inte så starka, glögg i vackert lila. Där jag får kämpa med känslorna när jag ser alla deprimerade och alkoholiserade människor köpa de starkaste ölsorterna redan klockan halv elva på förmiddagen. Det står drivor med dessa olyckliga själar där och man undrar hur det känns för personalen att sälja till dem, dag efter dag, år efter år. Jag skulle inte klara det.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen