Influencer – lingot

Men om man skulle ta och börja odla sina bin….? Från Beehaus (lite roligt namn va?). Osponstat såklart, egenhittad bikupa.

Jag läste mig till skrämmande statistik i min sjuksäng. En av fem unga mellan 18-29 år vill bli INFLUENCER när det blir ”stora”……jag vet INTE vem som gjort den undersökningen och om detta är evidensbaserat. Jag tänker kanske inte att allt som skrivs i Aftonbladet är sant(!?!) men iallafall, det är en verklig tidning med en ansvarig utgivare.

Ungdomsarbetslösheten stiger och, hey, jag är ju ingen advokat för att man ska jobba ihjäl sig precis men att skaffa ett verkligt jobb, DET är jag helt för. Jag retar mig OERHÖRT på alla som säljer sig hit och dit. ALLT i princip är nedlusat med reklam av olika slag. Sist jag verkligen tänkte på det var igår när jag kollade skidskyttet och en amerikansk ung kvinna lade an geväret mot höger axel. Där, vid kikarsiktet satt en lapp med följande text: Your ad here. Hon ville ha en sponsor. Det var något sorgligt över detta tyckte jag. Hon vill fortsätta satsa, sikta högt (i detta fall rakt) och behövde alltså mer pengar. Inte ännu så framgångsrik att någon ville synas med henne…..sug lite på det. Att fiska efter att få göra reklam för….vad fan som helst antar jag. Det är lite sorgligt.

Jag följer motvilligt Blondinbellas dalande, jag har intresserat mig lite för henne efter hennes sommarprat där hon klargjorde att hon skulle erövra världen. Nu har hon jämfört sitt fall med Lehman brothers…..som när jag tycker att jag är lite som Mozart (för att jag vanligen inte korrar eller ändrar i mina texter, enligt filmen Amadeus (jag tror det är Salieri som säger det men det var kanske 30 år sen jag såg den) skrev Mozart aldrig annat än original. Han hade musiken i huvudet och tecknade bara ned den), jag vet, övermage. Men jag VET ju om det liksom. Lehmanbrothers….är det att jämföra med att Blondinbella måste sälja sin Lidingövilla???? Nja, men en sak kan hon nog ha rätt i, influencertrenden kanske peakat?

Så, för er (jag antar ingen av er som läser mig blogg då men för att jag tycker att det är roligt att sammanställa mina galna tankar) har jag här en liten kort parlör över influencerlingot. Som jag ju såklart skarpt ogillar, undviker och hoppas snart ska falla i glömska. Är du ung och läser detta, gå ut gymnasiet, skaffa en yrkesutbildning, vilken som helst faktiskt, gärna inom ett bristyrke (elektriker, röris, lärare eller annat. Bli inte bibliotikarie, läkare eller fotograf!). Och håll i hatten! Köp mindre och spara mer!

A

Addera – lägg till eller tillsätt. Om det är matematik man håller på med så är det samma sak som pluss.

Ambassadör – sändebud; i sammanhanget diplomatiskt sändebud af högsta rang från en regering till en annan. (Ja snott från SAOL) För min egen del tycker jag snäppet under är en finare titel Chargé d’affaires. Det skulle jag gärna vilja kalla mig. Men på sätt och vis är jag in chargé of the affaires so to speak. Förlåt min svfrengelska.

Boosta – Ge extra skjuts, dubbel dos/högre dos (om man t.ex ska ge första antibiotikatabletten och snabbt vill komma upp i steady state (undrar du vad det är, googla!)

Cleansa – skita som fan för du har fått i dig något giftigt.

Detoxa – Betala för mycket för något som sannolikt bara gör att du får i dig farliga halter antioxidanter (och kanske skiter för mycket). Man kan mao inte detoxa något alls på eget initiativ, det gör kroppen åt dig gratis eller vi på sjukhus med aktivt kol eller dialys om du förgiftat dig.

Det här var kul, hade bara tänkt ta några favorithatord men det kanske faktiskt finns ett för alla bokstäverna utom möjligen X, Y, Å, Ä, Ö…

Egentid (ja nu är jag ute på hal is men är inte egen tid det man har när man är ensam?) – den tid du borde vara med någon kär person…? Eller kanske barnen?;)

F……hm, har ni förslag? Fake? Alltså falsk, inte på riktigt, påhittad för att få fler likes.

Glow – glöd kort och gott.

Glam – Glamour, göra något aningens festligare än det egentligen här.

Hälsa – Säga hej, äta vanlig mat, inte hälsopreparat, helt fel, de ger försämrad hälsa och ekonomi.

Influencer – Någon som smittar någon med influensa (i skrivande stund jag), alltså en påverkare men i verkligheten för tillfället någon som för pengar påverkar andra att köpa sådant de inte visste de behöver eller ens har råd med. Gärna utan att ha kunskap om vad de säljer (som t.ex CBD-olja, kolla Aftonbladet om ni undrar vilka som gjort det)

J – Jaget fick jag på förslag men…jag vet inte….?

K – Krispigt. Detta betyder något i salladssammanhang annars vet jag faktiskt inte. Crunch tänker jag att det ska motsvara eller? För då hade kanske knaprigt varigt bättre, något man ska tugga i sig med visst motstånd. (tack F för input)

L – vet ej, hjälp mig här om ni sett något.

Maxa – bre på, alltså kläm in mer än du tål på minsta möjliga tid. Detta gör man för att suga märgen ur livet eller maximera sin inkomst. Sen kan man möjligen skriva/tala ut om hur trött man blev av detta maxande och kanske tjäna ytterligare en hacka på detta (jag skriver t.ex om det men utan att ha fått betalat för att maxa). För övrigt skulle jag kunna vara OK med MAXIMERA för det är ju ett verkligt ord. Men själva företeelsen är ganska motbjudande ändå.

Negativitet – Kristisk granskning av vad fan man håller på med. (Tack C för input!)

Stolt – betald (egentligen är man stolt eller fylld av tillfredsställelse och självkänsla över något positivt som vederbörande (direkt el. indirekt) är upphov till. Typ en stickad tröja, sina barn, en bra uppsats, en bok, en maträtt osv.)

Samarbete – När två eller flera personer arbetar ihop för att göra något. Få ihop olika enheter till en sammanhållen massa, man skulle kunna använda detta när man skriver recept till exempel, istället för addera. Lägg till havssalt och samarbeta med kolasmeten. Kul va!?! Jag kan ju tillägga att samarbeten ju kan vara betalda, inget konstigt med det. Bara att man måste uppge det. Väldigt viktigt.

Treat – Hur man uppför sig, eller en behandling, helande ofta då. Eller modernt kanske en godsak man ger till någon men nu allt som oftast sig själv….because we are worth it???

Så, nu känns det bättre, NON?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen