Jag ber om ursäkt i förväg (men gör det ändå)

Hej alla läsare, jag tänkte skriva glada läsare men hindrade mig. Jag har ju ingen aning om hur ni mår. Men jag hoppas ni är glada, friska och trivs med livet. Det gör iallafall jag idag. Ensam med tre små och ganska pigg trots bara fem timmars sömn och en låååång arbetsdag under förra dygnet. Jag var primärjour och det började ringa i telefonen redan vid 8 och fortsatte sedan med jämna mellanrum fram till halv elva på natten. Och då somnar man sen inte så lätt fast man vet att man måste eller kanske på grund av att man vet att man måste. Det kan ju också vara så att det fortsätter ringa natten igenom för vi är ju jour 24 timmar. Men idag iallafall ledig och på schemat står två saker, Mc Donalds med barnen och mamma innan filmen. Och då börjar vi be om ursäkt då, detta är ett proaktivt eller kanske preventivt ”förlåt mig”- inlägg.

Jag ber om ursäkt för min bensindrivna bil.

Jag ber om ursäkt för att jag inte går på den närmast liggande bion.

Jag ber om ursäkt för att jag går på McDonalds och äter.

Jag ber om ursäkt för att jag äter kött (och att jag tvingar barnen till det)

Jag ber om ursäkt för att jag kommer låta alla dricka läsk, sannolikt från The Coca-cola company i någon form.

Jag ber om ursäkt för att den enda grönsak som kommer ätas idag nog är en inlagd gurka.

Jag ber om ursäkt för att jag kommer kasta både plast och papper idag och kanske någon snutt mat som ej åts upp.

Jag ber om ursäkt för att jag inte komposterar den matsnutten (se ovan).

Jag ber om ursäkt för den värme som lagringen av all denna data kostar klotet och den ström det dragit för att ladda den.

Jag ber om ursäkt för att barnen nu tittar på skärmar (bara två, en är i nya cykelparken)

Jag ber om ursäkt för att sonen i cykelparken cyklar på betong (han vet inte bättre).

Jag ber sedan om ursäkt för den fäktningutrustning jag senare idag ska köpa.

Jag ber återigen om ursäkt för den ytterligare bilfärden jag ska göra ikväll för att köpa ovan nämnda utrustning.

Längre fram i vår ska jag ensam flyga till USA för att träffa min dotter som då bott där nästan ett år. Jag lovar att inte ta med mycket packning. (Fick ingen sponsor för den resan heller och har bara en vecka på mig att vara ledig…..)

Jag ber om ursäkt för att hela lilla familjen senare ska bila till Frankrike och kanske Spanien i den större bilen som också den är bensindriven.

Jag ber om ursäkt för att vi kanske ska köpa lite nya köksdelar senare i år då köket inte riktigt rymmer oss. Kanske vi istället kastar en massa skräp så vi får mer plats och då ber jag VERKLIGEN om ursäkt för att jag köpt saker jag inte behöver.

MEN, vi kommer göra allt detta ÄNDÅ. För sånt är livet för oss. Vi belastar planeten och kommer antagligen fortsätta att göra det så länge det är tillåtet. Vi ska iallafall inte åka på skidresa i år för det har vi inte råd med.

Jag tycker att det är intressant hur vi förlåter oss själva för saker vi vet inte kanske är så klimatsmarta, inte helt etiska osv och sen måste påpeka att vi VET att det kanske sticker i ögonen…..men vi gör det iallafall. För vi bara måste.

Jag hade svurit på att inte flyga mer till USA, iallafall inte så länge Trump var president. Ett stilla ”statement” som hade gått honom helt obemärkt förbi och som med tanke på att jag inte varit i USA sedan 1989 eller kanske 1991 inte spelar så stor roll för någon.

Min mamma sa en gång att som läkare ser det dåligt ut att investera i vissa saker hur profitabla det än var, saker som tobak, vapen och annat oetiskt eller farligt. Så jag väljer bort. Alla läkare är olika men jag tillhör den sort som alltis försöker göra ”rätt” för som sagt, det kan se illa ut men kanske ännu värre, det KÄNNS inte bra.

Och en sak som brydde mig under junior-VM var att två onlinecasinon sponsrade detta, eller mer, TILLÄTS sponsra detta evenemang. För det är 18-årsgräns. Spelande är totalt galet och farligt för unga (och för all del ala andra) och jag tänker mig att många som gärna vill bli nästa generation hockeystjärnor såg just detta. Det var lite som när McDonalds sponsrade skidlandslaget…fast det har jag inga större problem med faktiskt även om snabbmat inte är något jag tycker man ska äta tre gånger om dagen.

Jag förundras över hur många tunga kändisar som säljer sig till spelbolagen (och för all del alla annan reklam de egentligen inte helhjärtat står bakom). Tänk vad pengar kan göra med en!

Jag blir till och med lite förbannad när jag ser vissa slalomåkares Red Bullhjälmar.

Och som sagt, att be om jävla ursäkt för att konsumera och på andra sätt tära på klotet. Låt bli det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen