Se på film hemma

Jag blev sugen på att se Downton Abbey igår. Men att gå på bio var inget alternativ så jag bestämde mig för at använda Sfanytime, dvs att se filmen in the privacy and comfort of my own home. Vet ni vad det kostar? Det kostar 14 kronor mer än att släpa sig till bion. Och om man verkligen räknar på alla kostnader så är det säkert billigare för mig att stanna hemma och absolut billigare för SF att slippa trycka biljett, stå för lokal och personal i biografen. För man skulle ju kunna luras att tro att det skulle vara billigare att stanna hemma. Och någonstans tycker jag att det vore rimligt. Eller?

Jag har faktiskt inte sett alla avsnitt i serien för jag började se den sent, dvs när den löpte mot sitt slut. Jag såg inte ikapp utan hoppade på där Svt var liksom. Men jag gillade den så pass att jag sedan såg alla nya avsnitt och julspecialen. Så en film när allt var över kändes trevligt. Igår ville jag ha just trevligt. MEN, och nu en spoiler alert till er som vill se! Euforin uteblev.

Hela filmen handlar faktiskt precis om det man ser i trailern. Kungligt besök. Det finns många små spår i filmen, ett hot mot monarken, en stillsam kärlekshistoria, en inte så stillsam kärlekshistoria och tjänarnas heder bland annat. Gamla Lady Grantham är fortfarande vass och rolig och bakslug, lorden är snäll men stiff, barnen olika men numera lyckliga och personalen trogen även om republikanska drag börjar ge sig tillkänna i takt med tiden.

Den gamle butlern Carson kallas in för att rädda situationen men det visar sig att monarken kommer med eget hushålle…och där har vi lite basstiryn. Tjänarna vill visa vad de kan och….drogar och låster in huvudbutlern och den helt otroligt överspelande franske kocken! Det visar sig också att den kungliga sömmerskan är kriminell och hennes straff utmäts av den rådiga Anna Smith. Man vill älska Downton Abbey, det är därför man förlåter den haltande intrigen eller intrigerna. Man känner karaktärerna och vill även att de ska göra rätt, må bra, bli kära och få beröm. Men historien är osannolik hur mycket de än försöker förklara bort det i slutet. Allt går bra på alla sätt, till och med den homoseuella slutrepliken blir 1927 att det kommer bli bättre för dem med tiden….och fyrtio år senare står fortfarande huset kvar och homosexuaitet var inte längre kriminellt och åldern för att agera på sina lustar sänktes 2001 från 21 till 16 som för alla andra!

Jag är med andra ord lite missnöjd men överser med detta för jag gillar ju Downton och vill inte vara illojal. Samtidigt hoppas jag ju att nästa film, för jag hör att det kommer en till, har en bättre och mer trovärdig story.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen