Jag lallar vidare…

Björk mot klarblå himmel, något av det vackraste som finns


Dag två av inskolningen:

Tylla bryr sig inte om mig längre. Hon har kapat den imaginära navelsträngen och skapar ett nytt socialt sammanhang till sig själv. Fröken kunde trötta henne lika bra som jag idag och det känns väldigt skönt. Hon är nyfiken och orädd. Samtidigt hemma visar hon tydligt att jag inte bara kan lämna henne hur som helst. Jag kan inte plötsligt få för mig att gå på toa om jag just satt ned henne i hennes säng. Då tjuter hon som om jag aldrig någonsin skulle komma tillbaka.

I sitt rätta element, förskolan.


Idag var det vattenlek på schemat. Fyra barn skulle plaska och skoja. Tylla gick lös på vattnet så pass att ett barn började gråta och ett reservbarn fick kallas in…Bra eller dåligt, vet ej. Men Tylla trivdes mycket bra och jag kommer på mig själv med att tänka att så där skulle man ju faktiskt kunna leka här hemma också. Inte vara rädd för att skvätta ned ett helt rum och låta henne stå på en handduk…Varför lekar jag aldrig så?

Vi stannade till lunch och sedan bar det av för att möta upp make och arkitekt. 

Summa summarum från mötet på kommunen (för er som inte följer min andra blogg kan jag berätta att problem uppstått kring ett bullerplank) är att jag haft rätt hela tiden. Säljaren ska bekosta en bulleranalys och sedan uppföra erforderligt plank. Punkt. Annars kan vi hävda kontraktsbrott. Jag ska vika ut om detta på andra bloggen när alla sover för jag känner att jag måste skriva av mig ordentligt…
Det blir alltså ännu mer väntan och viss oro. Men inte lika mycket oro som AT-ansökningarna ger. Det är snart dags att få minst ett samtal om intervju…det verkar inte bli DS iallafall…De vill ha andra duktiga människor tydligen. Vi får se.

Tut tut!


Nu öser Tylla runt på pin kiv. Hon har inte sovit mer än 30 minuter och nu är det lite sent att lägga henne om jag ska ha en rimlig chans att hämta vid fyra.

Sammanfattningsvis har dagen varit normal.

Det blev kort idag. Jo en rolig sak är att maken har friat igen. Lite oväntat och jag sa ja även denna gång. Vi planerar att gifta oss 2020, kanske på samma ställe, vi får se. Jag skickade en video från tvättstugan på morgonen som et slags äktenskapsförord. Skiljer vi oss är det han som får röja upp där. Jag tar min hand ifrån detta nu.

För övrigt tycker jag att bensin ska ursprungsmärkas, jag återkommer till detta senare i veckan men det har med Saudi och piskning av bloggare att göra.

Ajö!Mammablogg Piska Förskola Inskolning Bullerplank AT

2 svar på “Jag lallar vidare…

  1. Fy så nedrigt att de inte håller vad de lovat med bullerplanket men känner jag dig rätt så.. Det blir ett bullerplank om det så ska byggas nätter och dagar. Heja er och heja Tylla som gillar förskolan men stackars mamman som inte får en stunds vila.

  2. Ja, nedrigt är ordet sa BUll. Men du har rätt. jag ska nog se till att det blir så som det står i kontraktet. Annars tyckte mäklaren att vi skulle sälja tomten….!?! Jag tror nog att även mäklare har lite ansvar här om de säljer en tomt åt en oseriös person. än så länge sitter jag så lugnt i båten som jag kan )(gnager på årorna). Vila…nu förstår jag inte? Vad är det???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen