Sömnlös i Stockholm

bild 1
Här står Edgars Anny Bösch på rad

 

VAB. I morse var ett barn sjukt. Det betydde att de tre minsta fick stanna hemma. En 13-åring var också dålig. Det blir rätt mycket rotation då kan man säga och i mitt lätt överstressade tillstånd hotar då saker att gå snett på olika vis. Mitt humör hänger inte helt med heller. Jag hade mycket arbete att göra dessutom som fick bli ogjort. Jag gjorde en uppryckning efter frukost ändå (alltså vi går upp ca 05.00 om ni tyckte att uppryckningen komm snabbt), jag kom på att vi hade lite cernitlera hemma. Det var tänkt till påskpyssel. Alva och Edgar modellerade ihop ett gäng kycklingar en Pingù och Anny Bösch. Några timmar senare bestämde jag mig för att ”bränna” dem.

 

bild 4

 

bild 3

 

Har jag berättat att min dotter Tylla gillar reglage? Företrädesvis de på ugnen. Ni fattar, det började osa och vips hade vi förkolnade lerklumpar. Och en giftig rök visade det sig. Maken blev orolig, han googlade, jag vädrade och tog ut barnen. När värsta röken försvunnit var jag lite mör igen och bad om att få ta ett bad. Då kommer han och säger vilken sorts toxisk rök vi andats in…Jag tänkte tyst att om vi inte dött än så klarar vi oss nog. Sen tänkte jag att kanske vi hade behövt syrgas för att tränga bort fel gas från lungorna…jag tänkte lite på ev cancer i framtiden och sen lade jag ned spekulationerna. Jag var för trött. Men kanske kanske om jag får en sekund över imorgon så ska jag kolla upp den där jäkla leran och lista ut ett sätt att barnsäkra ugnen, det börjar bli ganska jobbigt att vakta allt hela tiden och just ugnen är ju lite farlig trots allt.

 

bild 5
Ja, vad ska man säga…de höll formen iallafall. 

Vi kröp till kojs ganska tidigt, barnen hade inte vilat under dagen så de var övertrötta och gnälliga. Jag såg fram emot att somna men NIX. Klarvaken. Jag läste lite om hjärnskadorna som drabbar de som blir utmattade…jag kände igen ALLA symptomen. Som i Tre män i en båt. Jag ska nog försöka varva ned lite ändå. Vem tackar mig för att jag blir hjärnskadad? No one!

 

Fredagen skulle jag ha jobbat, det går icke! maken har flytt på jobbet så jag åker på vabben. Men min snälla mamma ska komma vid ett med mat så vi inte svälter ihjäl eller sålt ihjäl varandra här. Har jag tur kanske hon erbjuder middag på kvällen också, då blir jag riktigt glad (hallå mamma! Du sover väl inte???? Jag vill äta hos er imorgon!!)

Jag känner mig tråkig. Det är inte roligt. Bokstavligen. urtrist. Jag måste fylla på med näring i hjärnan snart…vad ska det bli??? Det får anstå. För nu väntar tre dagar i sträck med barn non stop. Det är minsann ingen lek, värre än att stå på akuten faktiskt. Då kan man iallafall gå på toaletten.

 

Au revoir mes amies! Bon nuit.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen