Men hur orkar du?

bild
I mitt Instagramflöde idag dök denna bild upp. Havsglas, härliga grejer, hade kommit med i Elle. Det är stort, har hänt mig med. Man blir hög flera dagar efter det faktiskt. Men iallafall hade journalisten varit extra kreativ idag och beskrivit stilen som Hipstermarint….Så många frågor på det. Är jag så efter att jag inte omedelbart ser hela stilen framför mig??? Jag försökte verkligen frammana bilden av en marin Hipster…som bakar surdegsbröd i skärgårdskryssaren medans partnern mal köttet till korven i kojen. Men nej. Jag fattar inte vad Hipstermarint är. Och jag som ändå gillar nya ord…de måste bara betyda något.

 

Jag är lite stingslig ibland. Jag tycker saker om saker. Jag är ettrig också. Många frågar sig hur jag orkar bry mig. Svaret på den frågan är att jag har barn att oroa mig för. Om jag ser fel i samhället då kommer jag reagera. Jag vill inte stilla titta på när saker försämras.

Jag har följt efter människor som slagit sina barn på gatan, jagat med barnvagnen efter ungar som mobbat ett annat barn. Jag tutar, viftar och bär mig åt mot trafiksyndare, ringer och klagar på taxibolag vars förare gör dumheter i trafiken. Kort sagt jag är en kärringjävel. Jag blir också väldigt irriterad på idioter som inte kan kasta skräp i soptunnor, parkerar in mig på min garageplats (läs missionsförbundare tvärs över gatan), snor min cykel och säljer den till min ”granne” (tack M för erbjudandet att ta hem den men då är det ännu ett brott begånget och så gör vi inte…uppfattat??);) Jag följer efter uppkäftiga killar som skriker fula ord efter flickor och berättar det för deras rektor och…ja ni fattar. Jag lägger mig i.

Har jag berättat om när jag stod vid återvinningen och hittade fel skräp i fel kärl, ganska mycket också. Någon hade bestämt sig för att ta alla sina sopor och pressa ned allt bland tidningarna. Jag antar för att undkomma att betala det som soporna faktiskt väger. Jag fiskade upp ett papper som det stod namn och adress på, samlade ihop lagom mängd osorterat skräp och postade tillbaka till ägaren men uppmaningen, GÖR OM GÖR RÄTT, jag SEEEEER dig!

Jag tror jag avslutade med…aphjärna. Men jag kan minnas fel. Det var inga fula ord. Sådant står jag över, man kan vara tydlig och otäck ändå..;)

Varje gång jag hör något som är helt uppåt väggarna brukar jag larma. Det känns så bra efteråt. För man hoppas ju att det ska leda till något bra. Jag får rysningar av att göra fel. Det är bland det värsta jag vet.

Jag gillar till exempel verkligen inte att stava fel. Jag är uppfostrad av två språkpoliser och det är minsann inte lätt att skaka av sig! Jag vet att jag gör det då och då, stavar fel alltså, men det beror uteslutande på att jag skriver så rasande snabbt och att min splitternya dator ligger steget efter, den har inte kalibrerats för någon med min spetskompetens i hastighetsskrift. Sen beror det också på den här fullständigt oberäkneliga och helt totalt onödiga autocorrecten.Vad ska man med den till???? Litar den inte på att man har en egen hjärna? Fattar den inte att jag är KREATIV?

Jag är ju en nyskapande skribent som hittar på nya ord för att svenskan ibland inte räcker till för mig. Mitt uttryck måste ha fler ord. Jag vet Carro, Signe, Gabriella och alla andra ST-läkare (såklart inom psyk) det tangerar neologism men ni känner ju mig,  jag är inte sådan. Jag sugs med i flowet och då händer det bara.

När fingrarna viner över tangentbordet har något annat börjat hända. Man hoppar ibland till en annan plats i texten, vad är det om? Har de lagt in något snabbkommando som jag i min hastighet aktiverar? Det händer ofta också. Detta gör mig galen! Min förra VITA härliga tjockmac gjorde aldrig så…den vägde dubbelt så mycket som denna men vi var faktiskt lite mer kompatibla. Nya macen, jag ber om ursäkt älskling, men du ääääääär lite känslig faktiskt, och det försvårar för mig. Jag är van vid att skriva felfritt från början till slut men du försöker ta över och tänka åt mig. Det kan du sluta med tycker jag för det är JAG som bestämmer här och skriver jag macen så menar jag macen och inte MASEN! Förstått!!!???? Lägg ned detta nu, jag har så lite tid att skriva att jag inte orkar med extra tjafs. Måste fråga maken, jo jag har en annan, om detta för det hindrar flödet en aning.

Jag vet inte vart jag ville komma med detta egentligen, fick bara lust att lufta fingrarna lite jag har varit så låg på senaste tiden men nu rann det liksom till. Kanske det är Acikloviren som talar. Kan man knarka det? Freebasea? Där hade autocorrecten kunnat vara till nytta men nej då, röd understrykning, ingen hjälp ALLS!

Skärp dig nu, jag vill skriva utan att klicka i kryss och se massa irriterande färg jag ej bett om. De borde installera en knapp som det står Fulländad skrivare, stäng av all hjälp. Den knappen hade jag betalat extra för!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen