Mellanmänskliga relationer

bild 2
Å så var det vitt igen. igår gick jag ut barfota och tittade på solförmörkelsen.

Jag gillar pregnanta meningar. Ord som betyder något. Sen finns det ord och uttryck som jag älskar för att de är fina eller smarta, kanske på väg att glömmas bort. När jag hör sådana brukar jag numera anteckna den för att kunna använda senare.

Sedan finns det totalt värdelösa ord. Jag samlar lite på dem med. För att kunna hänga ut dem, visa upp deras meningslöshet och hoppas att de försvinner för alltid. Tramsord alltså. I förrgår ”samtalade” jag med en av mina följare på Instagram. Det visade sig att hon och jag delade uppfattning avseende meningslösa bloggar. Hon följde några som hon knappt läste för de var så meningslösa. Mitt råd var där att genast sluta med detta och hänge sig helt åt min. Hon pekade precis på det jag också ogillar (jag höll på att skriva hatar där men jag ska försöka besinna mig lite och inte vara en av de där som hatar saker på nätet. Man ska bara inte läsa!) med vissa bloggar och uttryck på sociala medier. Den här gullighets- och fantastighetstrenden. Ni vet, bästaste, gossigaste, finaste. Typ: ÅÅÅÅ supermysigaste gofikat med bästaste, sötaste vännen i nyaste goaste fleecepläden från snyggaste Rusta….Är ni med?

Urk.

Man skulle också kunna skriva: Här är jag med min vän Johanna, vi tar en god fika i solen och har det så skönt. Trots att vädret bjuder på isiga vindar fryser vi inte häcken av oss för vi har svept in oss i varsin fleecepläd. Se bild.

Jag tänker ibland att jag är en språknazist. Jag blir galen på dåligt skrivna texter. (innehållet också för den delen) men utarmningen av språket tycker jag är sorgligt. Jag hittar ju ibland på lite eget för att ha roligt här i min ensamhet och säkert retar sig en del språkpoliser på detta men jag försöker ändå variera mig. När jag har läst ordet underbart tre gånger i samma mening slutar jag läsa. Jag drar då slutsatsen att resten kommer fortsätta i samma stil och jag har faktiskt varken tid eller lust att läsa vad jag tror är skit.

 

bild 1
Här är jag, lite lurig, jag låtsas att jag sover. Men jag har frågat om jag får VILA, och att skriva är vilsamt för mig så det är inte ljug, bara lite otydligt.

 

Idag skulle jag ha fått beviset på att jag sover dåligt. Jag är besviken. Min Jawbone säger att jag sovit fem timmar och fyrtiofem minuter med två vakna perioder. Jag vet att jag varit vaken minst fem. Kanske den inte registrerar kortare vakna perioder men att flytta en katt och bädda om en säng måste väl ändå räknas som vakenhet? Jag ger den några nätter till att skärpa sig på sen blir det Blocket!

 

bild 3
Två vakna perioder….? Nej du, fem var det, minst!

 

 

Jag vet att det är larvigt att mäta saker med ett armband men desperata situationer kräver ibland desperata åtgärder. Inte ens i morse när maken ombeds ta hand om de två vakna barnen för att jag är sjuk (bevisligen) och trött kan han utan motargument resa sig för att ge mig lite vila. Hans resonemang löd: Men nu är du ju ändå vaken….Ja precis. JAG ÄR JU FÖR FASIKEN ALLTID VAKEN FÖR JAG FÅR INTE SOVA!

Nu har han ju en poäng i att jag ändå inte kommer somna om, jag försökte säkert 15 minuter men gav upp och började skriva. I förväg hade jag bett om att få vara kvar i sängen till klockan åtta. Så han inte kommer upp och kontrollerar att jag ligger som en död sill och blir arg när han ser att jag GÖR något. Jag är ju som bekant lite för ärlig och har en ändens att skämmas när jag gör ”fel”. Det vill säga ägnar mig trettio minuter åt något fullständigt meningslöst i hans ögon.

Nu känns det lite bättre iallafall, jag har fått ur mig detta. Jo, jag skulle säga något om rubriken. Mellanmänskliga relationer. Jag hat….jag menar jag ogillar detta uttryck skarpt. Jag har använt det en gång för ett och ett halvt år sedan i Frankrike för att förklara en grej men jag ångrar det nu. För vilka andra relationer har vi? Ordet mellan är ju helt onödigt. Interhumana relationer hade låtit lite smartare men det betyder ju samma sak. Om det ordet nu finns. Kan man ens ha andra relationer? Min relation till katten är ju mellanartlig, kattohuman relation? Men vi har inte en relation. Hon sover på mig, thats it. Hon bryr sig föga om vad jag säger, hon lyssnar inte när jag säger åt henne att inte klättra i garderoben, hon kommer inte när jag visslar på kvällen, då har hon annat för sig. Hunden vi hade lyssnade bara på Maken, ibland…

Härmed avlivar jag ordet mellanmänsklig i sammanhanget relation. kanske det får finnas i sammanhanget kommunikation för det kan ju finnas mellan olika saker utöver människor.

 

Nu är klockan snart åtta. Sista sandkornet rinner snart ned…

Jo som en kommentar till gårdagens inlägg…Bästaste ändras till dästaste. Det blev initialt ganska roligt i exempelmeningen ovan men jag ändrade.

Hej då!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen