Hardcore reality / Hårdkokt verklighet

Maken bestämmer sig för att vika boomeranger, något jag aldrig för mitt liv hade kommit på att vika till. Tvätt däremot visar sig svårare att motivera vikning av. Kanske för att det är ändlöst?

Jag försöker vara lite cool i rubriken, funkade det? Kände att jag ville vara lite svensk också…äh, jag släpper det. Ni som är kräsmagade slutar läsa nu.

NU!

Eller jag kan börja med den oäckliga delen av min tvåstegsblogg. Mutor. Det kanske får det att vändas i magen på några också? Mig med egentligen. På en samhällsnivå, i familjelivet praktiserar jag det numera ganska frekvent. det har visat sig vara väldigt effektiv och då tänker jag inte vara moraltant. jag är en överlevnadsstrategiker. Det ordet hajade inte autocorrecten till på…jag kanske löst detta? Man ska chocka systemet med så många bokstäver att autocorrecten tror att man vet vad man ”talar”om!?!

 

bild 2

Idag åt iallafall barnen, chokladboll och inget annat syns på bilden. Hon åt utan att vidröra med händerna, vek sig över bordet och mumsade i sig, sen torkade hon sig som vanligt i håret. Det ska jag kanske skriva om någon gång, varför barn har hår innan de fattar att det finns hushållspapper för detta ändamål.

 

Ok, mutor var det. Idag fick jag två sms ett från dotter nr 3, det kom först, sen från dotter nr 2. Båda hade lyckats få A i engelska i sina engelska skolor. Det tyckte jag var värt något, först gången iallafall…Men sen när sms nr två damp ned kände jag att budgeten för veckan liksöm krympte en aning. men vad katten, som min karriärutveckling ser ut kanske det är värt att premiera barnen. Så dotter nr 2 fick samma summa. Nu kanske ni vill invända här att man inte ska delat pengar till höger och vänster så fort barnen gör något bra. Jag håller helt med men som nämnt ovan. det funkar, om man inte gör det hela tiden. Jag gav tidigare pengar då de gjorde mål i fotboll, 20kr. Men en blev back och den andra målvakt och då fick vi nära upplägget lite…snygg räddning/bra pass (och mål). Det skevare ändå lite för målisdottern spelar i ett av Sveriges bästa lag (jag skämtar INTE!) och då blir det inte så mycket räddningar alltid…

När det gäller hemmafronten delas mutor ut för städning och barnpassning, eller mutor förresten, det är väl mer som lön kanske. Men då är det helt plötsligt barnarbete..Fasiken vad jag krånglar in ig här. Jag ger uppmuntrande bidrag för tjänster väl utförda kan man säga. Att det ska finnas en koppling mellan månadspeng och sysslor har dragits i långbänk här och jag och flickornas pappa har kommit överens om att för våra husfriders skull ska vi begrava den yxan. Inga kommentarer på det tack. Vi är helt lealösa. Idag cashade de in iallafall, och jag tänker att nu kan det bli lite hur som helst här. Kanske detta ger förbättrade studieresultat eller så kommer jag nu för evigt få betala varje gång de klämmer i med en höjning.

 

bild 4

Jag stavar lite eget på telefonen, för trött att rätta mig. Nästa gång blir det en iPhone anpassat för 40+, detta går inte längre.

 

I vissa sammanhang hjälper dock inga bidrag. Det gäller tvätten men det är ni väl så uttråkad av att det vågar jag inte skriva om mer. Då blir det HOT. Oftast om att pengar ska dras in. Eller att man inte ska få träffa kompisar på helgen. Hot om att behöva tvätta negligeras totalt. Vad ÄR det med den här tvätten? Är den så fruktansvärt jobbig och motbjudande att de inte ens tar den på allvar???

Surprise! Nu kommer mer om tvätten! Men då får jag be de som tål korruption och barnarbete men inte bajs och kräks sluta läsa här, på allvar GÖR det för detta är mer än man kan tåla, jag bara måste få det ur mig. Och Herr Herngren, om du sitter där och faktiskt funderar på en film om mitt liv, detta kan ej komma med, det är inte förhandingsbart, skrivs bara för kännedom.

Vi har haft bajsextravaganza idag. Jag skröt ju tidigare i veckan någonstans om att jag tvättat så duktigt. Jag är nu tillbaka på ground zero. Och lite värre faktiskt. Det stinker i tvättstugan och jag hinner inte med att tvätta kontrollerat. 11 katastrofblöjor igår på T  (inkl. läckage), två andra akuta incidenter samt sängvätning (helt oväntat) genererade sängklädestvätt, har gjort att tvättberget nu hotar att övermanna mig. Jag vet heller inte riktigt vad jag vågar ta i så det går lite långsammare än vanligt. Det uppblåsbara skötbordet fick slängas, det var bortom all räddning. Jag uppmärksammade maken på detta faktum men han glömde och lilla T fick en lite hårdare landning strax efter, när nästa katastrof var ett faktum. Jag har fått tvätta mig själv två gånger i duschen och makens händer har nu självsprickor efter alla bytta blöjor. Allt här hemma luktar babykräk eller  ja ni vet. Så imorgon blir det storstädning, jag orkar inte nu, jag är ju för fasiken sjuk!

Det känns som om en elefant satt sig på mitt bröst sedan i torsdags och bara vägrar lyfta sig. Och så är jag rädd att lilla T får vattkoppor av min bältsros för då snackar vi härdsmälta här.

 

bild 3

Jo, apropå smskonvensationen ovan, igår ”färgade” den brunhåriga dottern sitt hår ljusare…jag försökte förklara att man inte kan det. Det försökte hennes bfr också…Men vad ska man säga, ungen är ju hittad i skogen som sagt. A på engelska ändå. Det är guldkant!

 

Det var mitt inlägg i kaosdebatten.

2 Comments

 1. Essie

  Kämpa!!! Igenkänning på vissa bitar, men lindrigare drabbad. Dock hot belöningar osv är ngt jag inte blir färdig med… Men våra barn är små än så länge – 6 månader, snart fyra år och sex. rosensudd är förresten mitt alias på Insta.

  • annavoltaire

   Men hej Rosensudd! Vad roligt att du läser!
   Jag kämpar allt jag kan här. Men det räcker liksom inte till längre. Sexmånaders…då har du snart full ös då;)

   A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.