Mina tio bästa spartips

Skärmavbild 2015-04-11 kl. 00.40.44
Så här kan det till exempel se ut på ett hotell som någon känner till och uppskattar möbleringen av…

 

Jag är sparsam men lyckas ändå ibland göra av med för mycket pengar. Jag är en glädjekalkylerare. Men jag vet hur jag BORDE göra och för att inte ni ska behöva sitta dag ut och dag in och undra över hur ni ska göra för att få pengar över till champagne den sista i månaden, då kan ni ta till er detta.

För att motivera sig kan man också sätta upp ett mål, (utöver champagnen) t.ex en resa till Spanien i september för att fira att någon fyller år och besöka det enda hotellet i världen som den som fyller år inte kommer behöva ommöblera när ni checkat in…Sådana hotell finns där, god mat har de också, och utsikt mot Medelhavet. Om maken till äventyrs läser detta efter gårdagens succéinlägg kan jag tillägga att snusning kostar ca 8700kr/år om man snusar en halv dosa om dagen…

 

Här kommer listan:

1) Köp inte skit du inte behöver (detta inkluderar snus).

2) Låna inte pengar för att köpa skit du inte behöver (detta inkluderar snus och teknikprylar).

3) Arbeta (gärna med ett jobb som ger hög lön)

4) Håll dig frisk (sjukdom och mediciner är dyrt och tråkigt)

5) Bo billigt och om möjligt låna pengar för att köpa en bostad . Detta är en omständlig väg till att spara konstigt nog. (Undantag från regel två således). Själv planerar jag att bo med mina sex barn, katt och make hos föräldrar och vänner under sommaren. Därefter kanske det blir tältning…

6) Låna inte ut pengar till vänner som ej har en bra återbetalningshistorik. Detta kan bli dyrt och tråkigt det med.

7) Dra ej på dig för mycket fasta kostnader (detta inkluderar snusning)

8) Åk aldrig till stan för att bara titta. Om du handlar på nätet bestäm INNAN hur mycket du ska spendera.

9) Laga mat från grunden och baka eget bröd. Detta är en win win win situation då det både blir billigare, hälsosammare och godare (om du kan följa ett recept, annars kan det bli dyrare och äckligare)

10) Alla pengar som du sparat med hjälp av ovanstående tips kan du sätta in i fonder. Med låga avgifter alternativt använda för att amortera av ditt bostadslån.

 

Om man nu hellre än en pava champagne vill överraska sin fru med en resa så kostar en tre dagar lång vistelse med två övernattningar lika mycket som ett års snusförbrukning, om man snusar ca en halv dosa per dag.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen