Ärlighet

Min mood board för nya huset. Det känns befriande att inte köpa ett hus som inte är anpassat efter vår stora familj. Nödlösningarnas tid är förbi.

Jag är ärlig. Jag har uppfostrats så. Inte mycket att göra åt. När man är barn funkar det suveränt och man ser inga direkta problem med att nästan alltid vara helt ärlig. Nu när jag är lite större märker jag ärlighetens baksidor. Just precis nu undrar jag om det kan vara del i att jag inte får AT. 

Mina läkarvänner försöker coacha mig och säga åt mig att ”ljuga mig blå”. Låtsas att jag inte ska vara föräldraledig mm mm. Känns inte helt rätt för mig.

När jag får frågan om varför de ska välja mig framför alla andra sa jag en gång ”för att jag skapar god stämning i arbetsgruppen och är bra på att baka kakor”…Heeeeelt överjävlaskitärligt. Och, tycker jag själv, en otroligt bra anledning att ta just mig framför en blåljugande yngre man som är asdålig på syltkakor.
En gång frågade en sipp husläkare i samma sits hur jag var att jobba med. Då svarade jag att ”jag är väldigt arbetsam och strider för mina patienter, även om socialtjänsten nog tycker att jag är jobbig. Jag är lite bråkig faktiskt, om det gynnar mina patienter”. Helt sant och fel antar jag. Det blev inget block där inte.
Jag har också blivit tillfrågad om jag delar olika sjukhus värdegrund. Det gör jag antar jag. Jag blir bara väldigt orolig när man behöver en. Det tyder på att man tidigare anställt folk med fel sådan. Inte så förtroendeingivande. 

Jag är också ärlig på rak fråga om jag tycker något är snyggt. Om det inte är väldigt uppenbart att mitt ärliga svar kommer förkorta vänskapen eller om jag anser att den som frågar och jag inte delar estetikgrund. 

Nu filar jag på andra saker att säga, vecka 11 eller så.

Jag tänkte säga att jag ska väljas framför andra sökande för att jag brinner för min karriär, att jag älskar att gå nattjourer utan bakjour på sjukhuset. På frågan om jag tänker flytta sex barn och man till Norrlands inland om jag får en AT-tjänst ska jag säga självklart! Och kasta in mina föräldrar på köpet. Vad tror ni? Får jag något underbetalt slavläkarjobb inom överskådlig framtid?

Jag skiner i det, som mormor skulle ha sagt. Vi de ha jasägande slöfockar som bara tänker på status och kosing, var så god. Jag har andra strängar på min lyra och kan fortsätta dra upp riktlinjer för missbrukarnas liv på den lokala mottagningen. Där är man iallafall omtyckt (inte av soc. möjligen men som sagt det skiner jag i).

Eventuellt måste jag lära mig vad Äzi är för drog och hur man avgiftar från den. Kanske det bara betyder köpesex…då kan jag andas ut.

Nu till något mycket roligare. Vi har skrivit kontrakt på en tomt. En med……SJÖGLIMT. För det får man nog kalla det när man mellan trädtopparna skymtar något blått som verkar befinna sig nedom himlen och i nivå med annat som ligger vid vattnet. 

här satt vi idag och signerade omänskliga mängder papper och undertecknade en himla massa med. Gud så gammeldags!
Vi är nervösa men sammansvetsade. Det ska bli kul. Jag ska dokumentera hela färden mot ett färdigt hus så jag kommer nog inte få skrivkramp på länge än. Det sinar aldrig här ändå…det blir bara för mycket av allt och då hinner jag inte skriva. Tur tänker några, andra inte.;)
Tomten är nästan 1200kvm i sluttning med träd och sten. Det blir ved och fyllnadsmassa tror jag. Vi hoppas komma in i det till augusti nästa år, fan trot.

Jag och Tylla på tomten med maken och arkitekten i bakgrunden.

I helgen visas vårt hus. Det verkar finnas ett väldigt stort intresse. Enligt min man hade ett hus i Australien sålt nyligen för en extra miljon om de även fick katten….så Sussie, uppför dig väl!

Idag har jag beslutat att försöka skriva en sexspalt för ett livstilsmagasin. Det är ju lite oväntat. Tycker jag iallafall. Pryd som bara den men jag ska anstränga mig och vara öppen i sinnet. Jag djupandas och gör avslappningsövningar redan nu. Jag hoppas innerligt att mamma inte läser. ELLER MINA BARN!!!!!
Fast det kanske är det allra bästa, för jag ska bara skriva bra saker inget gottande så ni som såg fram emot det….bär av!;) Då finns andra saker att läsa.

Lägga barn nonenvironmentally friendly, men väldigt effektivt. Alla tre somnade på under tio minuter, kan ta en till två timmar annars.

Maken jobbar till kvart i elva, kommer hem vid midnatt. Då ska vi prata om vad vi har gjort under dagen. Jag har varit med barnen, lagat middag, diskat, tvättat, handlat och nattat barn med hjälp av den miljövidriga V6:an. MP har nog både ett och annat att säga mig, men det skiner jag i. För skatt på den satans bensinen betalar jag och jag tänker att jag blir en större belastning för samhället om jag blir sjukskriven för ryggen och den mentala hälsan så maken måste vara hemma och dadda mig.

Vad kan maken ha gjort? Fått gatsten kastat på sig? Spärrat av mordplatser, blivit spottad på…? Man vet aldrig i hans bransch. Jag smsar honom med jämna mellanrum för att höra att allt är under kontroll. Jag önskar han hade varit snickare! Eller advokat!!! Det hade varit bra, eller kanske inte, de blir väl hotade och sprängda de med!?!

Mother power! Men oj vad ont man får av att bära!

OK nu ger jag mig. Jag har en roman att ……skriva! Nu jävlar i min låda har jag plockat fram reservkrafterna och sporrad av alla glada tillrop kring mitt skrivande ska jag nu ta tag i det jag lurat på i många år. Mycket bokstäver blir det. Och en ny dator ska snarast inhandlas.

Bon nuit!

Ett svar på “Ärlighet

  1. Oj vad det sprutar energi i ditt inlägg! Vad skojigt det ska bli att få hänga med på ett husbygge, förväntar mig både skratt och tandagnissel! Men det är väldigt märkligt att du inte får någon AT-tjänst, visste inte att det var så svårt. En läkare som strider för sina patienter trodde jag att alla ville ha. I den här bloggen får man alltid lära sig något nytt eller se saker ur en annan vinkel.

    ”It’s all in the brain, not in the body! Thank you for calling!” har jag läst att man svarade människor som ringde och frågade om sex i ett amerikanskt radioprogram på sextiotalet. Citatet gäller även vid övervikt, säger Martin Ingvar. Det är kul att läsa vad du skriver, Anna!

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen