Blixtblogg

Maken har blivit entledigad från tvättjänsten. Han har ej klarat biffen. Igår när jag skulle kolla läget var det värre än någonsin. Han erkände detta. Nu är han på jobbet och jag jonglerar med barn, kalas, städning och tvätt för fullt. Som enväldig domare har jag blåst av matchen. Han ska nu få välja ett nytt ansvarsområde. 


Jag tog några raska tag med tvätten och efter bara några minuter kan man skönja ljuset i tunneln. Tvättning ska man inte underskatta. Det kräver en hel del av utövaren. Både sinne för textilier, färg och form samt en förmåga till en högre struktur. Annars blir det som i detta fall en tvättkompost.

Jag var initialt mycket nedslagen och kände hur hjärtat rusade. Men allt eftersom jag började formulera mig kom jag på en eventuell lösning. Om han misslyckas på alla de områden han utser åt sig själv kommer jag att bli vegetarian, vilket med omedelbar verkan gör honom till hemmavegetarian alternativt kock! Två flugor på smällen kanske! Jag är mycket nöjd med denna lösning som jag tror är en rejäl morot, jag menar köttben!

Att underskatta kvinnligt arbete i hemmet (jag vet att 20% av männen också tar sitt ansvar, jag är ej manshatare) och att tycka att det bara är tjatigt med onöjda fruar och jargongen att kvinnor är gnälliga och att allt de behöver är lite…ja ni vet vad. Det tror jag på sikt är ödesdigert. Jag har en bekant som är familjeterapeut och är verksam på Södermalm (nu sticker jag ut hakan här) hon sa att hon var jäkligt trött på hipsters som inte ville ligga….De tog lika stort ansvar för hemmet och resultatet var minskad sexlust.

Vad drar vi för slutsats? Utarbetade gnälliga kärringar vill inte ligga. Utarbetade karlar vill inte heller det! Lösning? Om alla hemarbetar lika mycket kanske alla vill ligga och då får min vän en bättre vardag.

Så ni som klagar på surfittiga fruar, ni städar antagligen för lite och ni är uppenbarligen de enda som kan råda bot på detta. Oj, nu blev det längre än jag tänkt. Ber om ursäkt och allt jag skrivit är bara en reflektion on the go…men kanske kanske ett uns sanning????

#kastathandduken #game #set #match #motnyautmaningar #operationmakentvättaravblåst

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen