27 sekunder

IMG_6072
Mammas vallmo är snyggast när kronbladen fallit av. Den där bourgognefärgade sammetslena ytan är overkligt vacker.

 

 

Jag klagar och klagar. Men man får klaga. Så det så!

Jag fick inte sova länge idag. Maken visade med all tänkbar tydlighet att det var hans dag idag. Det är oftast det för han är TRÖTT. Ni har hört det förr, jag vet det. Men jag brottas med detta, att han ääääälskar mig men liksom inte kan förmå sig att hjälpa mig med det jag uppenbart behöver. Han bad om ursäkt senare, när han piggnat till två och en halv timme senare än jag önskat.

Strax innan han masade sig ur sängen kände jag att det kokta fläsket snart var stekt och jag försökte ta pulsen på mig själv. För att kunna bedöma min grad av stress. Och kunna hävda detta senare. Jag hann räkna till 38 tror jag (alltså förhöjd puls) innan jag var tvungen att avbryta. En dotter klättrade upp i mitt knä, sträckte sig efter min kaffekopp (jag försökte fortfarande ta pulsen) och jag misslyckades med att manövrera varpå allt rann ut över bordet och mina fina badrumskataloger…

 

IMG_6054
Tidigare har vi haft problem med en som nu är tonåring och detta med att sätta sitt ”bomärke” på saker…Förlåt mamma, jag lovar att slipa och olja innan vi flyttar ut. Men du brukar ju alltid se det positiva i allt, HAN KAN SKRIVA H!!!

 

IMG_6055
Och sitt NAMN!!!! Vilken kille! Han kan bli generalsekreterare för FN kanske??

 

 

 

IMG_6066
Barnen har lekt mycket bättre ihop idag. det blir kanske mycket bättre att bo kompakt ändå? Här i den fantastiska nya våningssängen från Rafa kids.

 

Efter detta gick sedan allt mycket bättre. Maken var vaken. Rim!! Jag tar mig. Trots snubblande nära utmattningsbranten har jag återvunnit förmågan att rimma! Jag slår mig själv med häpnad, om och om igen.

Jag har bestämt mig för att detta är sista gången jag brinner av, jag ska vara mer försiktig med mig själv. Jag vill räcka hela vägen till Marathon, det måste jag ju!

 

IMG_6058
Här är den lilla akrobatiska ettermyran. Kanske det blir en Yogadrottning av henne? Vad tror du Friday? Är det den förvirrade hönan hon gör? Det finns tydligen en sorts hönor i Syd Afrika som heter just det, confusion hens. De är tydligen helt oberäkneliga och springer som yra höns, på riktigt!

 

Jag beställde en bok också, jag som så sällan läser. Don Quixote. Jag hoppas bara att den inte är 800 sidor lång, eller längre!

Skärmavbild 2015-06-20 kl. 21.36.44
Den är så vacker tycker jag. Och jag läste på lite, den är ÖVER 1000 sidor lång. Det blir som när jag läste Anna Karenina 1989. Lååååångsamt.

 

 

 

Min plan är att först läsa ut den bok jag påbörjade när jag mådde som sämst (jag har svårt för att inte avsluta saker) och därefter läsa denna nya (510 år gamla) bok.

Jag ska sluta fäktas med väderkvarnar och istället göra saker jag mår bra av.

Wish me luck!

 

2 svar på “27 sekunder

  1. eftersom du nu inte kommer att skriva i forumet utmattning så får jag lov att dölja dig här. Gillar dina insikter med torr sarkasm och vilja att få det att gå ihop trots allt 🙂 stort lycka till på jobbet nu.

    1. Hej Victoria och välkommen! Vad roligt att du gillar min blogg! Jag tror nog morgondagen ska gå bra, jobbar man inom psyk finns en viss förståelse för när man är lite ”matt”. Du har mycket att läsa igen här….jag skriver nästan som olika följetonger. Ibland som maken (inte så ofta för jag har STORA svårigheter med att förstå hur han tänker..), ibland som Tylla (min 1,5-åring, hennes tankevärld har jag INGA svårigheter med), tonåringen (som är en sammanblandning av olika tonåringar som finns eller har funnits. Detta kan jag med lätthet begripa för det var ju alldeles nyss jag själv var en obstinat sådan) och sen blandad kompott. Politik, galenskap, klagan och så lite reportage när andan faller på.
      Bienvenue!
      Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen