Gud hatar kvinnor. En text skriven i affekt.

Idag har jag i tysthet utlyst strejk, igen. 
Vi har haft gäster två dagar, först makens kurskamrater. Då var jag markservice som utlovat. Dagen efter var det våra gemensamma vänner. Dels en gymnasiekompis (typ) med familj och våra fantastiska grannar. Maken sover länge båda morgnarna, jag går upp med lillan i ottan och börjar tyst och metodiskt städa undan andra kalaset i rad. Lagom till att blir klart vaknar ytterligare ett barn och cirkusen drar igång. Maken har vaknat visar det sig men ser på tv i sovrummet med äldste sonen. Jag städar vidare och planerar nya köket. 
Förtvivlat försöker jag kompromissa utseende med pris men röran omkring gör att jag inte kan tänka klart. Jag får inte ihop den inre bilden. 
När familjen är samlad igen är det dags att lägga lillan som nu är trött. Jag tar en tur med henne i vagnen och hon somnar direkt. Jag fortsätter gå. Nu får jag plötsligt ihop bitarna. Så fort det blir lite lugnt kan hjärnan processa klart. Köket visar sig för mig och jag blir nöjd. Jag vänder hemåt. Maken håller ihop nätt och jämnt med bråkstakarna. Jag inser att tvätten måste tas om hand om det ska gå att klä på sig imorgon när jag börjar jobba. Tur man har landstingspyjamas och slipper bry sig så mycket om kläderna.

Högar eller drivor av kläder ligger överallt och mitt system är endast möjligt att skönja för mig. Ingen har vare sig hämtat eller sorterat ut sin tvätt fast jag ber om det (dagligen).

Tröstlöst. Jag står där några minuter och vips är ena barnet vid mina ben och jag får avbryta. Källaren är inte bra att vistas i för en liten.

Inte den här heller

Näpp!






Nu vill maken ha en beskrivning av köket. Jag förklarar och ber om en Vola, inte bra, för dyr. Skrattretande dyr tydligen för jag ser på honom att detta ska jag nog inte ödsla kraft på att driva. Kanske en begagnad då frågar jag. Nix den ska byggas in i väggen och där dör det lilla hopp jag hade om att någon gång i livet få äga en Vola.

Ok kanske en annan funkar lika bra. Han tycker allt är bra utom kyl, frys och ugnens placering. Inte praktiskt. Snyggt men en aning opraktiskt ja, men det är JAG som ska vara där och nu jävlar i min låda vill jag ha ett vackert lättarbetat kök som jag ska trivas i!! Efter all tankeverksamhet och mina många år som köksbiträde vet jag vad jag vill ha och om jag vill ha ett rakt kök en gång för alla kan jag väl få det…



Den här tänker jag inte plocka upp.



Helvette vad arg jag blir!!! Så, nu strejkar jag. Hans examensfest ligger tre veckor fram i tiden och där är mitt målsnöre spänt. Inga mer plock i farten. Jag tvättar endast till mig och de barn som inte är stora nog att klara det själva. Inget extra och fan ta mig om jag viker ned mig denna gång! Av hänsyn till gästerna bokar jag en städerska dagen innan. Jag smsar att jag har ett behov av 6h städ och hon frågar om hon kan komma nu på måndag el måndagen efter för instruktion. Imorgon går bra, då är maken hemma. Jag jobbar. Annars går nästa mån bra då är jag hemma… Jag tänker att detta vore ju super, att P instruerar. Hon smsar att nästa måndag blir jättebra, när jag är hemma, genusklet!
Jag pratade senare med min kompis som rekommenderat städerskan i fråga. Hon är befriad från städning, hennes man sköter det åt henne. Dock vägrar städerskan konsekvent att ha någon som helst städkommunikation med kompisens man. Det är ett kvinnoansvar enligt henne.



No no no


I alla kulturer jag känner till är rollerna fördelade på detta sätt. I nästan alla religioner har kvinnan en underordnad ställning eller iallafall ska man ägna sig åt barn och familj…(rätta mig här om jag har fel Frida för jag vill inte fara med osanning, vara trångsynt och bara galen) Kvinnan har hand om hem och barn och maken brödfödan. I mitt fall och i förmodligen 80-90% av svenska hushåll är det så. Det skulle kanske kunna vara OK om vi inte också förvärvsarbetade, kanske. Jag anar att gud är man…

Så nu ska jag ta hand om bebisen och inte gallskrika mer. Jo en sak till. Varför gillar folk saker på Instagram som de uppenbarligen inte gillar? Jag gillar det jag gillar för att jag gillar det!!! Senaste var en kille på 19 vårar som gillade en bild jag lagt upp med puderrosa damflipflops. Jag kollade hans inlägg.. Han skriver FÖÖÖÖÖÖÖÖLJ och sen är det en massa bilder jag inte gillar. Nej tack säger jag, lite ryggrad har jag 😉



Inte min röra, den får stå.



#arg #gnäll #strejk #svartfötteruppskattas #gud #städhatar #affektkrampihjärnan #snartvänderdetkanske #köksdrömmar

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen