DIY

Jag är en hamster. Redan som liten började jag samla på tyger och annat smått och gott som jag tror att jag ska ha nytta av senare. Det är en blandning av snålhet och tvångsmässighet tror jag.
Under åren har jag samlat på mig en hel del tyg, att jag dessutom designar kläder gör ju inte saken bättre, det svämmar helt enkelt över. Då och då lämnar jag (lite) motvilligt ifrån mig till barnens dagis och skolor, då kommer det ju ändå till nytta tänker jag.
Då och då tar jag ändå tag i saker och tillverkar något av allt jag klamrar mig fast vid. Här kommer ett exempel på det. Bra att ge bort till den som har allt och bra att kunna ge bort som present för den som emellanåt har hål i plånboken…

Grytlapp i lapptäcksteknik

Du behöver tyg i några olika mönster i material som tål värme. Siden, bomull, linne och ylle går jättebra. Syntet smälter och är för övrigt en styggelse!!!
Sytråd såklart, ett band (om du inte tillverkar ett själv).
Värmetålig fyllning, finns i sybehörsaffären men du kan ju också fylla med mer tyg/ull om du råkar ha hemma.
Stryk tygerna, det underlätar alltid. Klipp till lika stora bitar. Sy ihop från baksidan rad för rad. När en rad är sydd, lägg mot nästa osv. Pressa sömmarna och lägg mot baksidetyget. Lägg i bandet i ena kanten och sy fast den. Sy ihop men lämna en öppning på ca 7cm för att kunna föra in fodret.  När allt är på plats kan du antingen tråckla igen öppningen eller sy på maskin. Har man riktigt mycket inspiration kan man ju qvilta längs några former så blir det extra arbetat. Det passar extra bra om man har lite sladdrigt foder.
Tada!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen