Det blir inte alltid som man tänkt…

Den här dagen började inte som planerat. Jag vaknade i ottan (04.15) och tankarna susade runt kring min bok, vad jag skulle laga för mat idag, tvätten som ligger till sig och hur jobbigt det kommer vara med småkillarna när Peter är i skolan hela dagen…

När klockan ringer 05.20 tycker jag det är lika bra att stiga upp och vara en bra hustru, koka kaffe och hämta in posten till maken. Såklart vaknar även minstingarna så den lugna stunden försvann.

Peter skyndar till skolan och jag tampas med barnen tills det är dags för dagis. Yngsta dottern dimper ned från NY och tydligen var skolan inställd idag så maken kommer hem ganska nöjd trots att han åkt ända till Frihamnen i mörkret.

Något måste jag ändå få till idag så jag ringer lite förlag för att se om det finns något intresse…gör muesli och stryker lite tvätt medan jag lyssnar på P1. Retar mig en aning på nyheten om att en svensk imam förser Syrien med vapen och har en egen milis, men det går över av att stryka. Jag älskar att stryka, tankarna vandrar fritt och man är samtidigt väldigt duktig. DUKTIG verkar vara dagens ledord tänker jag när jag hänger första tvätten och därefter laddar maskin nr 2.

Här kommer mitt supergoda recept på muesli. Nästan så jag inte orkar skriva ned det en gång till för sladder på tangenterna tidigare gör att det är tredje gången jag skriver det…

Muesli extra allt

6 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl kokos
1 dl melonkärnor
Rosta detta i ugn på plåt i 180 grader ca 10 min
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl pistagenötter
Hacka och rosta på samma sätt, vakta så det inte bränns
1 dl sultanarussin
1 dl torkade tranbär
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl torkade blåbär
Hacka och blanda därefter allt i en stor bunke.
1/2 dl flytande honung rörs i för att det ska gå ihop lite. Om man vill kan man rosta det ännu en gång. Häll på ren och fin lufttät burk, njut!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen