Oktober

IMG_0372
Ibland finns det vackra saker så nära att man inte ens ser dem…

 

Vi har inte gjort många knop idag. Jag har gjort sällsynt få. Vi försöker verkligen varva ner på helgerna. Men barnen…de varvar liksom upp. Vi delar upp oss i olika ”lag” för att inte det ska bråkas så mycket. tråkigt för det betyder att jag och maken faktiskt knappt ses. Frank fick för sig att lära sig spela golf (!). Han hade en boll och en järnsjua för dam. Den enda bollen försvann rätt snabbt och jag beslöt att han, jag och Edgar skulle ta en hink och gå för att leta upp lite ”Floridabollar”. Dvs bollar som mindre golfkunniga skickar iväg åt helvette kan man säga, det är där vi BOR. Jag tog ett stadigt tag i pojkarna och stegade beslutsamt över allén. Vi gick in i skogskanten, där vi annars plockar kantareller och rätt snabbt hittade vi inte mindre än 11 bollar av varierande kvalitet.

På väg tillbaka var det lite spretigt, edgar hade två bollar i händerna och ville snabbt hem, Frank drog benen efter sig och ville stanna kvar. Jag fick lätt panik, jag ska ju hålla ihop truppen. Två bilar kom snabbt från motsatta håll. Frank spatserar bakom och lille lustige pojken vandrar rakt ut i vägen och skickar iväg båda bollarna mot huset i en centrifugal rörelse och missade en svart Golf (lustigt va!?!) med ca tre centimeter. Jag skrek högt och förbannade mig själv som faktiskt på allvar tror att jag kan styra mina två illbattingar. Maken kom rusande och vi komma alla levande över vägen.

IMG_0378
Tylla bygger torn av mina fyndade teaskar. Bra jobbat lillan! Vitt och fräscht va? Med tvätt hängandes i gardinstången och skåpet inträngt under hyllan som satt där när vi flyttade in…som jag längtar till vårt nya hus!!!

 

IMG_0368
Detta är huset betraktat från väster. Närmast kommer inez rum och ett duschrum ligga. Ovanpå blir det kök och vardagsrum. Jag längtar efter att få visa er resten snart!

 

IMG_0381
Att leka på vår nuvarande tomt är inte lätt, det pingas hej vilt och ibland vrålar de FORE! Så man får lust att kasta sig raklång på marken. Åt andra hållet finns vägen, inga staket eller häckar skyddar oss där. Vi roar oss så gott vi kan med plank och gatsten. Men egentligen lurar jag dem att öva sin balans…listigt va!?!

 

I fredags när jag hämtade E fick jag höra att han deltagit i ett rymningsförsök på förskolan….jag kommer bli en myra i mitt nästa liv för att jag uppfostrat mina barn så fel. eller en mask, det skulle nog vara värst.

Ibland önskar jag så innerligt att jag bodde bakom tre meter höga murar som avslutades med taggtråd och el.

IMG_0390
Men å vilket dåligt ljus. Vinet var OK men inte alls vad jag hade önskat. Lite för syrligt i min smak, jag ville ha eken och smöret.

Nu ska jag öppna en halvflaska av något smörigt, ekfatslagrat vin jag inhandlade på Systembolaget idag. Jag vet, det är alkohol i, det är liksom själva poängen. Men som sagt, vi kör med halvflaskor här, det bli över också kan jag lova. Vi är väldigt ovana vindrickare här. Så skål på er alla läsare, nu ska jag blunda och låtsas att jag är på franska vischan.

4 svar på “Oktober

  1. Hahaha, nej inte blir du en mask! Alla har vi väl missat i uppfostran här och där. Och rätt som det är flyger de ur boet i alla fall. Och klarar sig riktigt bra – mot alla odds.
    Ha en fortsatt trevlig helg!

    /Monica

    1. Skönt att höra! Om du lovar att inte säga till någon så kan jag erkänna att jag lät båda killarna somna i varsin soffa i det kombinerade kök- och vardagsrummet till nåt helt galet barnprogram. Själv facebookade jag och gav gratistips till utmattade och deprimerade kvinnor medan jag drack chardonnay…heeeelt oproffsigt men jag är ju ”off hours” så det måste väl vara OK? Eller så blir jag en tvestjärt i nästa liv…;)

      Och ha en fortsatt trevlig helg du med!
      A

      1. Hahaha! Vad vore livet utan Bolibompa? Det är ju räddningen för slitna småbarnsmammor som inte gjort annat än multitaskat en hel vecka. FB och vin låter helt ok en lördagkväll.
        Må så fint!
        /Monica

        1. Ha det fint själv! Imorgon är jag LEDIG!!!! Nästan en utopi. Och än så länge finns INGET boat på schemat. Matlagning är enda måstet!!
          A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen