Utmattad efter helgen

IMG_1558
Den eviga staden, Rom. Där befinner sig tre personer som jag älskar galet mycket. Inez, mamma och pappa. De skickar hela tiden bilder på hur härligt de har det. Och jag min apa blir avundsjuk…Jag har aldrig varit i Rom, det verkar fantastiskt. När jag blir ”stor” ska jag börja resa jag med, jag saknar det. Madrid ligger högt upp på listan, och Lissabon. Och som vanligt Altea, mitt älskade Altea. 20 grader var det tydligen nu i Rom….Blääääääää

Hej på er!

Jag sitter här nu igen, hopsjunken framför skärmen. Men när jag skriver det känner jag redan att jag sträcker lite på mig. Det har varit en ansträngande helg både fysiskt och psykiskt. Det tär på en att bo så här trångt. Det är också väldigt tråkigt att mina stora döttrar inte kan bo här med oss, de kommer på små visiter istället. Så för första gånger i de tre små barnens liva är vi nu som en ”vanlig” familj. Mamma, pappa och tre barn. Jag saknar verkligen storfamiljen och längtar oändligt efter februari då vi alla ska vara installerade i nya huset.

 

IMG_1557
Min älskade dotter. Jag undrar vad det ska bli av henne, hon är så otroligt duktig, sjunger helt fantastiskt och är diplomatiskt lagd….kanske hon ska bli operadiva? Eller Jazzdrottning? Nej…hon ska bli……precis det som hon själv vill! Älskar dig!

Jag längtar också efter AT, på ett vrickat sätt. För jag vet ju att det är en enorm kraftansträngning att ta sig igenom detta. D   et är målet på andra sidan som lockar, legitimationen. Det känns som om det är DÅ livet börjar. Eller….det är då ST börjar, fem års utbildning till men då till en lön som faktiskt går att leva på för oss alla. Maken är inte den som tar hem baconet om man säger så…han är ju statligt anställd. Men han älskar sitt jobb, han har kämpat hårt för att komma dit. Det var lite som min kamp för att först komma in på läkarlinjen. Skillnaden är att han nu är ”klar”. Jag är precis i början trots att min resa började för femton år sedan. Nog om det.

 

IMG_1535
Halva styrkan. Äldsta dottern leker ”myra” med Tylla. Edgar kämpar med ett blixtlås. På bordet ser ni ohemula mängder frukt som just inhandlats. det ska bli ordning på torpet här. Frukt och grönt så långt ögat når, storkok och långsam mat. Det är lösningen på allt! Och så kärlek!

 

Idag började höstlovet. Franks skola har stängt. Vi ska lära honom simma idag men det finns ingen simhall i vår nya kommun. Den närmaste i (nästa kommun) är stängd för en renovering som beräknas pågå minst ett och ett halvt år till. Så vi måste ta oss ytterligare en kommun längre bort, till Järfälla. Där finns ett anständigt badhus med en liten och något varmare bassäng som passar våra ändamål. Den ska också stängas. Men rivas. Badhus är knepiga och dyra grejer att bygga och renovera.

När jag är genom AT ska jag på allvar sätta tänderna i den här kommunen, det är inte rimligt att man inte erbjuder sina invånare ett badhus. INTE ALLS! Men först ska jag se till att få mitt hus godkänt av dem, sen ska jag ”jävlas”….så är min plan.

När det gäller resten av tillvaron är det också upp och ner, sjukdomar, familjetrassel, arbetsrelaterat trassel och som sagt en totalt kaotisk boendesituation. Men man definieras av hur man klarar av saker. Och jag brukar klara av det mesta med flaggan i topp. Jag ger mig sällan, det ligger liksom inte för mig. Jag breder ut mig och tar ett djupt andetag fylld av tillförsikt och tron på att rätt ska vara rätt, anständighet och rak ryggrad är mina ledord. Jag vill kunna sova bra om natten. Tyvärr vimlar det av snikna och egotrippade människor som sprider sin galla runt om. Det är synd om människorna som Strindberg sade.

IMG_1555
På säkert hälften av alla bilder av min mamma visar hon tungan på detta sätt. Det är väldigt roligt tycker jag. Men sedan hon mognat något och lite annat trassel senaste åren gör hon det inte längre. Lite synd faktiskt. Jag gillar det! Bad ass crazy bat woman liksom….I snygg blus dessutom. Eller vad säger du Lotta?

Jag hörde en lite lustig historia av en väninna. Hon hade parkerat sin STORA bil bredvid en mindre. men en surkärring i. Surkärringen tyckte att min väninna skulle visat hänsyn och ställt sig på en annan plats, så att hon själv kunde bre ut sig….Hon fick svar på tal kan man säga. Och ingen stjärna i himlen. Hejja Y!!!! Du är skittuff!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen