Utvecklingssamtal med maken

IMG_4480
Jag upphör aldrig att förvånas över barn. De ser saker på ett helt annat sätt. De behöver inte samma inramning eller perspektiv som vi. Det visade Edgar imorse när han utan mankemang skrev sitt namn upp och ned för att vi skulle kunna läsa från andra sidan bordet. Tänk vad stel man blir med åren!

-Var lade du skräpet från bandaget? (Jag med min lurigaste röst).
-Öh….på fel plats? (Maken som fattade omedelbart).
-Rätt svar. (Det var en för enkel fråga tydligen).
-Och det där? (Pekar på små verktyg i en hög vid brödrosten).
-Tack. (Maken försöker förtvivlat locka fram den underbara kvinna han blev kär i för drygt åtta år sedan). Han plockar undan, lägger i plastpåse som sedan försvinner. Jag ska leta upp den senare.

IMG_4517
Här ligger pappret. På den sk helveteshögen av olika osorterade saker. Jag hatar sådana skräpstationer. De bildas överallt här hemma. Igår hittade jag dyra schampon jag köpte 20 augusti och letat efter sedan dess. Maken hade hängt sina kläder i olika omgångar över. Det är bland annat sådant jag retar mig på hon denna i övrigt fantastiske man.

-Men du, hur tror du det skulle gå om jag försvann? (Jag är på allvar intresserad av vad han tänker kring detta).
Maken tar långsamt på sig VR glasögonen i wellpapp. Jag börjar skratta och mitt arga jag tar en paus. Men snart är hon tillbaka.
-Allvarligt älskling, hur skulle det gå?
-Åt helvete.

-Precis! Och du skulle döma våra tre barn till ett liknande helvete med sina framtida partners.

Han förstår. Det han inte gör är förmår. Ändra sig.

Ridå.

 

IMG_4505
Tylla har bytt guldstövlarna temporärt mot blommiga kängor som kusinerna gav i julklapp. Det är en liten fashionista det där….
IMG_4489
Har ni fyra timmar över? Se då Happy Valley!Återigen ger britterna en stor roll till en medleålders kvinna. Jag älskar det. Erfarenhet, både av livet och yrkeslivet besitter ofta inte de allra yngsta. Så otroligt bra, skrämmande och en del i drogdebatten faktiskt. Jag hatar droger men inser att problemet inte är just de livsfarliga substanserna utan att de som väljer den vägen ut har haft det förfärligt i sitt liv. Det är DÄR vi ska lägga in stöten. Barn ska inte få fara illa. Så enkelt är det. Glada människor = inga missbrukare. PUNKT!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen