Ajöss och tack för nada!

IMG_5269
Det är ju en jävla tur att man bor vackert iallafall så man kan lugna ner sig med naturen. Jag brukar säga det till mina patienter, gå UT, gärna i skog. Lämna allt bakom dig och bara gå! Och då uppmanar jag ju inte dem på något sätt att flytta till Karesuando….det får de komma på själva. Jag antar att det finns massor med natur där och jättelite jobbiga släktingar och sånt….?

Ni har väl redan fattat. Jag är arg. Men inte bara arg, jag är uppgiven och desillusionerad också. Och jag tänker på Lottas broderi, ”Postitiv kan du fan vara själv!”.

Jag VET att positivt tänkande är bra för en, jag VET att livsgnistan förlänger livet (och jag antar att den är kopplad till oförmågan att inse fakta och vara realist), men det SKITER jag i!

För jag känner idag inte att det nödvändigt måste levas så jävla länge på det här sättet. Och jag VET mamma att man inte ska skriva så när alla barn (eller iallafall tre, kan läsa) och alla svordomar är DITT fel! Ärligheten också!.

Maken hade huvudvärk imorse. Uj uj uj, stackars lille ynklige make. Huvudvärk, det som ääääär så jobbigt! Jag vet, jag har HUVUDVÄRK FYRA AV SJU JÄVLA SOLKENSDAGAR I VECKAN. Oooops versaler…det är mycket sådant nu här, från alla håll. Så han bestämde sig för att sooooova lite längre. Dvs skita i att ställa klockan och att meddela yours truely om det uppkomna läget. Och det kanske inte var så farligt tänker ni för mamman går ju iallafall upp innan sex. Och JA det stämmer, ingen försov sig här inte. Nej, man väcktes av en till en början trevlig 6-åring som ville se på tv. Jag hasade mig upp, blind av trötthet, satte på tvn (vilken dag som helst nu ska vi ha en normal tv som inte kräver en 45-åring för att fungera) och trodde sedan att jag kunde hasa tillbaka. Nix! Han skulle ha brandgula (finare ord än orange, vi säger inte brandgul jag bara gillar att använda det i skrift) kalsonger. Jag tog ett djupt andetag då jag visste att de var i tvätten, otvättade. Jag tog fram det par som köptes i samma förpackning som de apelsinfärgade och med andra ord är identiska till kvalitet och storlek men avviker i färg….. det visade sig vara ödesdigert.

Pojken tog det som en personlig förolämpning och valde att börja slå omkring sig på ett ljudligt sätt. Jag försökte resonera men gav ganska snart upp. Då väcktes 5-åringen började vråla att han ville ha ”lagom varm O´Boy”….. där kan man väl säga att jag började planera för en flytt till Karesuando. ENSAM.

Maken? Ja, han hade ju HUVUDVÄRK och låg snällt kvar i sängen för att inte störa mig…

Tylla behövde lagom varm O´Boy varför sådan tillverkades av den omilda modern som trots allt kunde behandla henne med kärlek för hon hade ju inte ställt till något, ÄN.

Jag gjorde ytterligare ett försök att vara trevlig. Jag gick in till maken, frågade vad som stod på (eftersom han verkade ha lagt av helt). Jag fick höra om HUVUDVÄRKEN och att han ville ta det lite lugnt. Vilken bra idé!

Jag kom med en Alvedon och en diklofenak (jag använder mig av häxknep) och föreslog att han skulle stanna hemma då och kanske vi tillsammans kunde uträtta alla för dagen nödvändiga sysslor ihop….Lämna bilen på verkstan,  barn på respektive skolor, handla, ta emot bud till bygget, ringa kommunen, laga mat, tvätta, städa, hämta barn och gå med 5-åring på kören….Nej, han måste till jobbet. OK, självklart måste man till jobbet. Tur att frun inte jobbar alla dagar i veckan så något blir gjort i hemmet.

Jag klarade av lämning, åkte hem för att packa om, hämta in post, sortera den, betala räkningar och fann:

IMG_5270
Men HUR ÄR DET MÖÖÖÖÖJLIGT? Att en vuxen man inte kan SE att det står saker i köket?!? HUR???? Jag vill bli röntgenläkare, jag vill röntga mäns skallar och leta efter det svarta hålet. Min tes är att det saknas ett centrum för störande hushållsobjekt i deras hjärnor. Jag ska visa bilder som denna för dem där de ligger i magnetkameran. Jag ska mäta deras puls och blodtryck och se hur de reagerar på liknande bilder. Jag ska sedan fråga om något i bilden stör dem och be dem ge förslag på åtgärd. Om inget lyser upp i skallen på dem och ingen takykardi eller blodtrycksstegring visar sig ges en elektrisk stöt mot genitalierna….Vad tror ni? Som kontrollgrupp ska jag ha schimpanser…..Eller, amöbor?

Då blev jag återigen  arg. Jag hade också blivit arg av att hitta ”Veckans bok” som han skulle lämna på dagis i bilen….Det verkade som om han trodde att det var ”Onsdagsbok”. Men skit på det som pappa skulle sagt.

Jag är TRÖTT på att vara den som leder den här expeditionen. Jag är trött på att sitta på jobbet och höra om andra kvinnor som också är expeditionsledare, jag är astrött på att höra om arbetsgivare som behandlar sina anställda som skit och så är jag fasansfullt trött på att bli tilltalad i versaler. Så snälla alla idioter, stick! Jag är allergisk.

OK, en sista grej, för jag gör minsann inte alltid rätt. Jag ska sluta vara så satans demokratisk. Jag ska inte fråga barnen saker. Typ: -Älskling vill du ha varm choklad och en rostad macka med smör, skuren på snedden som en sandwich? För svaret blir ofta NEJ. Utan att de ens har tänkt, och sannolikt vill ha just det en kvart senare.

Jag ska heller inte be dem snällt att sätta på strumpor, typ: Snälla 6-åring kan du inte sätta på dig strumporna? Det är minus elva grader ute och du ska ut och åka pulka senare…du kommer frysa älskling varpå man får ett rungande NEEEEJ skriket i ens öra och ett par strumpor i fejset. Nu blir det mer: Här är ett par strumpor, sätt på! Och så kastar jag dem på golvet framför ungen.

Vad tror ni om det?

Jag ska också sluta oroa mig för att maken kommer till jobbet. De får komma och hämta honom istället. Jag kan putta ut honom genom dörren på sin höjd, och kasta han grejerna på förstukvisten!!

 

IMG_5273
Och här sitter jag och skriver…på en allt igenom manlig arbetsplats…och tänka sig, de har alla verktyg på rätt plats…Märkligt!

8 svar på “Ajöss och tack för nada!

 1. Har själv i perioder funderat på att skriva in mig på Södertörns högskola. Läsa strökurser i genusvetenskap och hyra in mig i ett studentrum i Flempan. #tipsfråncoachen

  1. Jag tror att det skulle bli farligt om du läste genusvetenskap….tänk dig, broderinålsbeväpnad psyk/genusvetare från knivförort…..Huuuuuuu, du skulle aldrig få ligga!

   Anna

  1. Hi hi hi, gnäller? JAG??? Jag förstår inte vad du maner. Jag redogör sakligt för min vardag och mina funderingar…;) Och guldstjärna till dig som läser ÄNDÅ!! Var så god!
   Anna

 2. Vilket talande inlägg. Skulle kunna vara taget från en morgon i mitt liv. Även bilden på frukosten. Jag förstår inte hur ensamstående män lever. De måste bo i en soptipp och alltid komma försent till allt.

  1. Ja, det är märkligt att män överlever. Eller så är det så att de hopplösaste fallen snabbt ser till att hitta en snäll kvinna….eller på något sätt avlats fram till att vara extra trevliga. de otrevliga slogs ihjäl tidigt…?

 3. Känner igen frustrationen! Hos mig är det emellertid kärringen som är fullständigt blind i köket, kan obekymrat vada genom drivor av prylar på golvet och saknar varje uns av ordningssinne eller planeringsförmåga. Jag städar mer efter henne än efter barnen!
  Så inte fan sitter ordningssinnet mellan benen!

  1. Jag är fullt medveten om att detta inte är en könsfråga. Men i mitt fall är det så, jag har tyvärr bara valt män som saknar den här defekten. Och jag anar att det framgår att jag raljerar lite här.

   Bra jobbat och lyckliga din fru då, hon kan få vara referensperson i min studie!!!
   A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen