Den här kampen alltså… – Tylla talar

IMG_6210
Den här lilla ungen alltså, så påhittig. Vad ska det bli av henne tro?

Hej på er! Long time no see. Jag växer så det knakar. Jag har lärt mig en massa nyttiga saker som jag nu bemästrar till fulländning. Det handlar om att få sin vilja igenom genom våld, utpressning och terror mest. Jag lär mig av de stora. Jag får höra av de långa att jag ska PRATA med dem men det är ju fullständigt verkningslöst. De är ju idioter hela högen! Fröknarna på dagis är särskilt okänsliga tycker jag. Där måste jag låtsas att jag inte hör dem om jag ska få som jag vill. Ska inte de vara utbildade för att tala med barn? Nåväl, det är ju helt i linje med hur resten av min värld är beskaffad, idel mindre vetande personer….

Vill ni veta hur man gör för att få som man vill? Man gör EXAKT det man vill! Enkelt va!?! Tidigare försökte jag be om saker och spela snäll men detta nya är mycket mer effektivt.

Jag gillar vatten, jag gillar blött och då tar jag bara en stol, drar till det där bedrövliga lilla köket, sträcker mig allt jag kan och sätter på vattnet. Sen är det bara att köra. Finns det tvål i närheten blir det särskilt roligt. Då kan man löddra. Löddra på diskborste och sedan dekorera kök, färska kryddor, sig själv och spisen är särskilt ouppskattat, så jag koncentrerar mig på det.

Idag på morgonen fick mamman ett städryck, det gav mig lite spelutrymme. Jag tog mig in på toaletten och började ”blötta och våtta”. Jag hittade en fin tvål, en dyr tydligen, som var väldigt smidig. Med den gned jag in alla tandborstar, min klänning (jag älskar klänningar), håret och spegeln. Resultatet var förbluffande. Mamman kom in, hon såg mäkta trött ut på mig (solsken i sinnet här) och började skölja mina händer. Men jag spelade dum och började dricka istället. Det tog ett tag för henne att fatta, korkade människan, så jag hann sörpla i mig en hel del tvälvatten. Då blev mamman ännu dystrare och lite orolig. Full poäng där, ett dubbeltrick liksom! När jag var ren från tvål tyckte mamman att jag skulle torkas och smörjas med handkräm för jag var så torr….? Jag är väl inte torr heller, hon däremot är skittorr, och gnällig! Hon smorde mina händer med ytterst lite kräm och visade sedan hur jag skulle göra. Som om jag skulle behöva en instruktion i insmorning, jag smörjer ju ner allt jag kan så fort jag kommer över en salvburk! Nästan som en förolämpning faktiskt att förringa mig så! Jag svarade med att smeta all kräm i håret. Så går det när man underskattar en Tylla. Pilutta henne va!

Nä, nu har jag inte TID med er, jag ska ställa till med mycket mer oreda innan jag viker in skägget. Jag hade tänkt hälla ut allt lego, blanda med damm (för att dammsuga ÄR inte hennes paradgren ärligt talat) och sedan vimsa in allt under sängen igen, vad tror ni om det?

Jo, har ni frågor till mig (detta gäller folk under 2,5 år) kan ni maila mig på Tyllakanallt@superkraften.se Vi hörs!

IMG_6206
Jag ska återkomma till den ofyllda hyllan för handdukar senare, jag vill bara ge er en notis om att ett uttömmade inlägg angående mitt fruktlösa krig här hemma närmar sig sin upplösning.

 

Hej! 

Jag är ensam med barnen nu, maken rullar stora stenar på tomten (säger han) och jag fick för mig att börja städa lite. Det är en sådan hopplös drift jag har att försöka skotta medan det snöar. Det blir liksom aldrig riktigt klart och jag blir bara trött. Samtidigt lyssnade jag på Konflikt i P1 och blev på allvar helt desillusionerad. Fast det finns kanske hopp ändå för mänskligheten för min dotter Tylla verkar vara en gudabenådad superkraft som kanske kan komma till användning senare i livet…Hon går fram som en ångvält, helt outtröttlig i sitt arbete med att ställa till det för mig. Hon blöter ner saker, krämar in sig och stökar ned. 

Jag fick höra på dagis i veckan att hon visar sitt temperament även där nu. Hon lägger armarna i kors över bröstet och skrynklar ihop ansiktet när hon inte får sin vilja igenom. De frågade mig lite försiktigt om jag märkt av att hon skulle kunna vara hörselskadad…..? Mmmm med tanke på ljudvolymen här hemma emellanåt kanske det skulle kunna vara så men ungen blev godkänd vid födelsen och om man viskar godis på tre kilometers avstånd kommer hon springande så , nej, jag tror inte ungen är döv. Jag tror hon är en terrorist med ett enda mål. Världsherravälde. Och fred. Såklart, vi är pacifister här även om allt tyder på motsatsen. 

Nu har det lugnat sig lite här, hon står med Netflix på Ipaden och ser på Dinotrux….robotdinosaurier i monstertruckutförande (!!!!) inte Teletubbies som man skulle kunnat önska. Vår lilla prinsessa visar sig vara en varulvsunge! Så kan det gå när inte haspen är på.

IMG_6198
Men ser man på, jag har bakat surdegsbröd för första gången i mitt liv. Det var en startsträcka på cirka 10 år men nu är de klara. Det var ett snabbsurdegsrecept. Att göra på det långsamma sättet visade sig inte vara min grej. Nu återstår bara att övertyga maken om att de inte är giftiga, han gillar INTE hembakt bröd, man undrar vad för traumatiska upplevelser han har varit med om som barn…?

 

Nu ska jag göra mig klar för att visa vår helt makalösa huvudstad för Lia som är vår franska utbytesstudent, Bienvenue Lia, toujour je vais vous montrer ma ville, la plus belle ville dans le monde entier (Paris est trés jolie auusi). Tu va manger de semla, le patisserie magnifique de la fasta…(fasta vad kan det heta? Tur man lärde sig var en polsk militärmössa hette i skolan…le kepi au dessus carré). Aprés on va voir le Drottningholmsteatern de Gustave le III et enfin l´Atripelage avec des arts monochrome! Allez-y!!!

Hur var det då? Jag spellcheckade inte och grammatik är inte min starka sida men för en som läst tyska kanske det verkar perfekt!!!

IMG_6211
Avslutningsvis en bild för att väcka ert medlidande. Detta är vår duschkabin….och på allvar, det växer något i detta hus tror jag för jag blir inte snor- och hostfri. Imorse när jag vaknade hade jag röda ögon och huvudvärk. Jag googlade mögelutlöst astma och jag har väl i princip alla tecken på en allergi som är miljöorsakad. Barnen börjar hosta likadant dessutom. Jag som aldrig varit allergisk förr! Vi måste UT ur detta hus snabbt nu. Idag vädrar vi allt vi kan och jag dammsuger.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen