Pippad

Skärmavbild 2016-02-11 kl. 18.55.04
Jag och morsan i början av 1970-talet. För er under tjugo, jag vet att ni läser, på den tiden fanns inte mobiltelefoner men man kunde leva ändå. Det gick heller inte att dricka vattnet ur kranen i Spainen där den här bilden är tagen och blöjor knöts på med snibb!! En hel livstid sedan är det också, men allt var lite snyggare då tycker jag!

Den där känslan av att inte ha kontroll över vad som händer och att kämpa mot Goliat, den är inte trevlig. I förra veckan handlade det om matjord. Jag räknade till sju lass, fick höra att det var tio. Jag hade kanske inte brytt mig så mycket om inte priset höjts 500 kronor/lass dvs 1/5 av priset just när vi tackat ja….då det blev 9000 mer än vi först tänkt.

Igår såg vi att två av kakelplattorna som satt på väggen var blanka istället för matta….det hade smugit sig in två på fabriken säkert….och så är tre av tre jättestora fönster skadade….Den typen av jobbiga saker som man måste hantera gör att jag snart inte orkar mer. Jag ska ägna min sista lediga dag åt att försöka få rätt i dessa frågor, skicka bilder och göra en sakframställan. Pust och stön. Sen ska jag också ta tag i ett gäng diabilder som jag velat få över på fotopapper. Jag såg av mailkonversationen att denna process började 26/2 förra året….Ganska så lång startsträcka!

 

Men nu är det snart kväll. Jag och maken ska ge ”vår” film ett tredje och måhända sista försök att se den till slut. Inte helt omöjligt att vi somnar ifrån igen….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen