Kallas själ

 

IMG_6689
Ett loppisfynd i den lätt sakrala stilen, passar bra tycker jag i vårt sekulära hem. Man måste visa tolerans mot alla.

Jag slog på tvn för att få njuta lite av skidåkning men nej. Där är det repris pga väder, det kan jag stå ut med. Efter det började dock något olidligt. En kvasianalys av ett uttalande som Mattias Persson gjort om Kallas själsliga status. Varför blir jag upprörd av det kan man undra. Av flera skäl.

1) varför måste vi vända ut om in på allt som alla säger?

2) Mattias var ärlig och säger vad han tror är rätt.

3) Han har sannolikt rätt.

4) varför är det så upprörande att man säger att någon inte mår bra?

Det finns säkert fler saker i detta som upprör mig men som jag inte kan verbalisera. Jag älskar Charlotte Kalla, vilken jävla fighter hon är. Blodverkar vara hennes favoritsmak. Jag blir så oerhört imponerad och skrämd av dessa människor som pressar sig till omöjlighetens gräns. Jag har det inte riktigt i mig själv men har varit i närheten av det när jag tränade som mest. Så jag har den allra största respekt för dessa tränings- och tävlingsmänniskor. Det de uträttar är nästan omänskligt. OCH att därtill bära en hel skidnations förväntningar på sina axlar. Vilket helvete. Till detta nyfikna journalister som älskar att grilla idrottarna och kanske även viss press från diverse företag som sponsrar atleterna.

Jag kan i och för sig förstå om CK ogillar att man talar om hennes själsliga vånda. Hon har väl en egen bild (som många av oss delar) av att vara en vältrimmad motor som klarar allt. Man måste liksom ha det för att orka. Jag känner ju inte alls till hur hon känner inför uteblivna framgångar men jag vet hur jag själv skulle tänka. Jag skulle känna mig usel, tvivla på mina förmågor och kanske börja fundera på att sluta. Detta är helt normalt. Och bidrar till att framgångarna blir än svårare att uppnå. HELT NORMALT och varför landslag m.fl tar hjälp av idrottspsykologer. Det sitter bakom pannbenet. Så därför är det inte konstigt att säga att Kalla brottas med själsliga problem tycker jag, hade hon inte det skulle jag blivit MYCKET orolig. Då hade jag trott att hon var norska!;)

Så snälla alla illmariga journalister m.fl. Låt både Mattias och ffa Kalla vara. Hon måste få vara så ledsen och besviken som bara en vinnarskalle kan vara. Hon måste fokusera på att hitta självförtroendet och kunna träna i ro. Jag lovar er, hon är inte slut. Hon bara mognar och DÅ när hon är klar med det, då kommer hon vinna över sin egen själ och få de guldpengar hon suktar efter. Och om hon inte gör det utan viker ner sig som Helena, ni vet skidskytten som lade av efter ett misslyckat OS, då ska ni tänka på den gången hon piskade skiten ur ALLA i den där helvetiska uppförsbacken för några år sedan och gav iallafall mig ståpäls!

 

IMG_6690
Nu kör vi hörrni, det är 17 svenskor i spåret idag!

Hejja Kalla, jag tror på dig!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen