Underklass – klassresa

IMG_7240
Just de här fönstrens (i bakgrunden obviously) är inga problem men de som vetter mot vägen!!

Jag gick just upp. Började med tvätten. Sen kläder till mig till idag, värma mjölk, tvätten igen och där, strax innan jag satte på kaffet fick jag impulsen att skriva.

I förra veckan gjorde jag ett ”Normtest”. Jag blev otroligt provocerad. En fråga rörde klasstillhörighet. Jag kunde inte svara på den för jag funderar inte i de banorna. Jag vet ju vad det är men jag kategoriserar inte folk så även om jag som andra puttar in folk och mig själv i någon slags hierarki beroende på helhetsintrycket jag fått. Så visst, jag har någon slags norm men den är inte riktigt min. Iallafall. 06.15 kristalliserade min hjärna ut min gränsdragning för vad som är underklass, medelklass och överklass. Nu ska ni få veta.

Underklass är de som utför tjänster till medel- och överklass. Kravet för att vara underklass är att de utför sina egna enkla sysslor och får så dåligt betalt för detta så de ej kan leja någon för detsamma.

Medelklass är de som har råd att betala någon för enklare arbeten men som själva måste arbeta lite extra för att ha råd med detta.

Överklass är de som är vana med att ha uppassning och inte tycker att det är ett dugg märkligt.

Jag hamnade plötsligt i bottenskiktet. Det går bra för jag har en plan för att göra en klassresa, jag ska jobba mig dit. Först via AT sedan fem år (minst) genom ST och därefter hoppas jag ha råd att köpa mig fri från tvätt (eller kanske inte just tvätt, den är ganska rogivande) men städning (som jag egentligen inte har problem med heller bara jag får tiden) och definitivt fönsterputs för nya husets fönster har redan börjat oroa mig.

Men nu vet ni indelningen på folk och folk. Ha en härlig måndag!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen