Dagens dikt

IMG_7742
Min vy idag på fikat.

Halli hallå!

 

Oj vad lite tid jag har över till bloggandet. Jag lämnar huset 06.45 och kommer hem 17.40! Och då gick jag tre minuter innan jag slutade. Jag fick slita mig loss och mentalt överlänade jag allt till jouren. Inte så att det var något egentligt att lämna över men det är lite speciellt att vara avdelningsläkare och ha ansvar (det är ju överläkaren som har ALLT ansvar och än så länge tänker åt mig) för människor mellan 8-16.30 och sedan gå hem när det ligger där och är sjuka. Har man tur mår de bättre på morgonen när man ses på ronden. Har man otur….mår de jättedåligt och man har varit orsak till det eventuellt. Så är livet som läkare, det tar aldrig slut. Har man dessutom vänner och bekanta som gärna ringer en när de är i någon knipa, ja då har man häcken full kan man säga. Men jag klagar inte på det. Jag blir lite rörd över att folk vänder sig till mig med sina problem. Jag försöker råda dem efter bästa förmåga och ibland säger jag åt dem att INTE göra något. Det är ibland bättre än att agera.

 

Vi hämtade en bil på kvällen med bilen full av barn. Det var ett äventyr. Killarna somnade och Tylla höll låda. Hos mekanikern hämtade jag bilen som varit inlämnad pga lysande lampor, ABS lampan närmare bestämt. Pappa plockade upp den notan, tack som bara den farsan! Jag svängde ut från verkstan, körde 500 meter och ”PLING”, där började lampan som kostat 4000 kronor att släcka att lysa igen. Hurra, not.

Vi har alltså en bil som inte samarbetar fullt ut och en lånebil, tack som bara den farsan, som nog inte tål att tvättas mer. Då rasar karossen helt för jag tror att det är smutsen som håller ihop den. Av och till skäms jag lite för att jag kör så gamla gnetiga/rostiga/skitiga/söndriga bilar. Då och då skäms jag över att de drar så mycket bensin. Men det händer också att jag skiter fullständigt i vad folk tänker om min/a bil/ar och gläds åt att jag är en sådan fantastiskt härlig person som inte ger ett ruttet lingon för vad folk tänker om min eventuella status. Stort hus har jag iallafall…..alltid något.

Nu värker ryggen mer än vanligt. Jag har kontaktat en naprapat och bokat tid hos husläkaren. Nu ska en utredning sjösättas tycker jag. Jag gjorde ett försök att komma till smärtkliniken men där blev jag ordentligt avsnoppad (ordvalet beror på att det är nån kvinnodag idag) av en manlig sjuksköterska. Han tyckte jag var extra dum som inte fattade ”gången” i detta då jag till råga på allt var LÄKARE! LÄKARE ska ju fatta allt för i helsike typ tyckte han. Jag hade gärna kontrat med att sjuksköterskor ju för i helskotta ska vara EMPATISKA och OMVÅRDANDE men jag släppte den. Vissa når man liksom aldrig.

Apropå kvinnodagen. Lägg ner den. Jag hörde i omklädningsrummet att vi ska ha separata badhus/badtider osv på vissa ställen och att tre män i olika grupperingar överfaller kvinnor i Östersund. Vad är det om? Ska vi gå bakåt i tiden nu?

Nej, jag har sagt det förut, och säger det igen. Att dela upp könen mer är fel väg att gå. Om KRIMINELLA personer ger sig på kvinnor är det DE som ska separeras från oss andra. PUNKT där. Sluta fira jävla dagar över huvudtaget. Varje dag är kvinno- mans- och kanelbulledagen. Så ska vi ha det!

Hej på er, nu ska jag tala med min man. Han hade varm mat på bordet när jag kom hem efter 11h i landstingetstjänst där två var i SLs våld. Och visst var det jag som lagat maten, ställt den i kylen och bett honom värma den men den var faktiskt VARM. Sist jag skulle få mat på detta vis var den kall, världen blir bättre en liten bit i taget.

 

IMG_7743
Förträfflig passform. Tricket med landstingskläder är att få dem i rätt längd OCH att räcka till i midjan. Antingen är de för korta och för vida eller för långa men ändå för snäva….Blusarna däremot har jag fått lite kläm på, de ska vara i Liten. Är de mindre kan jag inte röra mig och är de större hamnar bröstfickan för långt ned och då kan man inte böja sig utan att pennorna flyger ur. Jag saknar den vita rocken för mina fickor räcker inte till för plånbok, stetoskop, två mobiltelefoner, ett läppstift, ett block, passerkort, nycklarna och ett par läsglasögon. För man har ju ingen egen arbetsstation riktigt där man kan lägga saker.

Jo, glöm inte att läsa helt andra saker jag skrivit för Stunder idag

 

IMG_7744
Stilsäkert i babyblått!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen