Nådiga luntan

 

IMG_9052
Versailles. Dottern är där nu, jag har aldrig varit. Paralyserande överflöd.

Det är inte klokt vad inspirationen rinner till vissa dager. Idag har jag bestämt mig för mer än tre uppslag att skriva om men just nu minns jag bara ett. Det om Budgetpropositionen. Därför skriver jag om det. Jag hörde inte hela debatten för så in i vassen tråkigt har jag inte, jag hörde lite munhuggning i Studio Ett och sen nyheterna i omgångar och någon politisk kommentator. Av vad jag förstått så ska de röda nu ge subventioner för cykel- handsk- och väskreparationer (låter lite som Butler i tunnelbanan för mig, de verkar gilla den här överklasstouchen på saker!) samt att de kommuner som har det mest ansträngt ska få lånade pengar för att inte gå under…Ungefär så va? Inte helt klockrent om jag får säga det. Så märkte jag att Magdalena A har stora svårigheter att uttala bokstaven X. Esport sa hon flera gånger och Eseptionellt om flyktingkatastrofen. Hon och Löven är verkligen i en helt egen klass.

Men jag ska inte hacka på folks uttal, de är ju bara våra folkvalda ministrar, jag väntar mig inget av dem. Fst det var fel, det gör jag visst. Ärlighet. Och när man hör Magdalenas sätt att förringa sina motståndare och helt obehindrat frisera sanningen blir jag faktiskt förbannad. För hon jämför som vanligt äpplen och päron. Att de nu ska rätta till allt som Alliansen ställt till med (under den största finanskris vi skådat sedan 90-talet och Depressionen…makalöst. Sen ogillar jag att vi LÅNAR pengar och låtsas som om det är en bra investering. Vi måste väl kunna vara ärliga med varandra. Att ta emot väldigt mycket folk, mer än någonsin faktiskt som inte har så mycket utbildning i något kräver en aning mer än att vi som har råd ska kunna laga cyklarna (istället för att köpa nya som man egentligen borde för att hålla de berömda hjulen snurrande). Jag anar att MP har ett finger med i spelet där, de vill ÅTERANVÄNDA saker, ge dem ett nytt liv och vara hållbara. Och det gillar jag. Men jag förstår verkligen INTE varför vissa branscher ska subventionera. Jag kan tycka att vi ska stödja viss produktion i landet, den som kan vara av värde i en krissituation. Det kan vara matproduktion, telefoni, och kanske drivmedel och liknande. Men att ge stöd till nu städning, renovering, reparation, läxläsning osv, varför??? Det blir en ojämlikhet, jag gillar inte det. Hellre att man får mer kvar av sin lön så man faktiskt kan köpa det man vill ha eller har råd att jobba mindre så man kan byta cykelkedja själv!

IMG_9035
Maken fick såga bort ca 35 kvm panel. Som vi betalte för och betalat för att någon ska såga till och skruva upp. Under den fanns reglelverk…ett vattenutkast ska flyttas och så hade två personer redan innan satt fast isodrän där för ca 20000 kronor som snickarna tog bort….Ja, det ska inte vara enklet och billigt tydligen. Men helt ärligt så lyckades maken på EN arbetsdag såga bort allt, handla material, sätta upp dränering och sen markduk…Vad säger det om 1) de som arbetat med detta innan och 2) vilken kompetent man jag har 3) hur är det ens möjligt att man kräver certifiering av folk när man kan googla sig till hur man gör?
IMG_9038
Vi funderade på om det inte varit billigare att vara ledig ett år och bygga själv helt enkelt. men i vårt avlånga land får det inte gå till så. För man kräver att de som bygger har rätt kvalitetsstämpel i pannan. Det hjälpte inte oss iallafall. Jag bedömer att min man hade gjort alla våtrumm BÄTTRE än de vi anlitade. det han gjort i våra tidigare hus är bättre än det vi får nu. Jag menar tyvärr allvar.

Jag gillar INTE att politiker kastar skit på varandra. det är inte bara elakt det säger en hel del om hur man är som person när man inte kan vinna på egna meriter utan måste smutskasta sin motståndare. Då har man förlorat. Så MA, du var sämst idag. Ha sakliga argument, tala sanning och lita på att det du föreslår bär. Annars byt jobb, gör något verkligt,   laga cyklar för fan!

Ett svar på “Nådiga luntan

  1. Det var tarvligt av finansministern att nämna moderata samtalspartnern vid namn inte mindre än 5 gånger. Vilken tur att hon fixar precis allt så mycket bättre.

    Tråkigt med så mycket byggfel. Inte är det gratis direkt heller. Men huset blir fint!

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen