Houston we have a problem.

IMG_9244
När jag möts av sjöutsikten och solen glömmer jag alla problem kopplade till det däringa huset. Jag märker knappt att barnen kastar sig nedför stup och under grävmaskiner….

Jag hämtade ett av barnen lite tidigare idag. Det var verkligen inte planerat men de blev tvunget så för han såg mig köra förbi förskolan och då kan jag liksom inte ignorera det. Han blev själaglad och jag med egentligen. Jag känner mig alltid lite halv utan barnen. Jag hade någon timme på mig att fixa i nya köket och tänkte: -Hur svårt kan det vara att ha ett barn med i huset?

Det kan jag tala om, det är skitsvårt, livsfarligt rent av och man blir superstressad. Han började med att rulla sig i den torra dammande jorden och sedan rusa in i huset. Larmet från värmepumpen stod på när jag kom och jag fick klättra fram till den för att stänga av. Jag var tvungen att ringa maken också för att göra det rätt. Han blev lite störd….de bowlade!?! Jag hastade upp i köket igen, ropade på sonen…inget svar. Jag kastade en hastig blick genom fönstret och såg honom och en backande grävmaskin. Panik. Han fick vara inne efter det. Jag föreslog trehjuling i hans rum….bra idé tyckte han och jag kände direkt att det var ett dåligt grepp. Jag hade redan sänkt ribban på vad man får och inte får göra inomhus.

Jag packade upp lite köksgrejer och kollade till honom med jämna mellanrum. Han hade hittat isodränet. Det hoppade han på så att det blev smul av allt. Därefter dammsög han upp det. Vet ni hur byggdammsugare låter? Illa kan jag meddela. De är gjorda för folk med hörselkåpor eller möjligen medfödd dövhet. Svett på ryggen, ska jag hinna något alls idag???

Larmet gick i källaren igen. Den där jävla pumpen! Men nu kunde jag ju stänga av den iallafall. Jag slapp störa den bowlande maken. Nej det var väl inte bowling heller? Biljard måste det ha varit? Inte fasiken har de bowlinghall där heller, det vore ju fullständigt galet, det är ju ingen brandstation heller!!!

Så, jag valde att avsluta uppackningen och gå ut för att inspektera tomten. Den tar sig, det närmar sig inflytt. Sonen sprang iväg mot sin förskola och valde att ta sig in dit istället för att vara med skittråkiga mamman. Tack gode gud för det!

IMG_9243
Tyvärr tror jag att detta är en syn som kanske kommer bli vanlig. Men om jag blir pensionär snart så kanske det blir ändring…

 

Jag åkte för att handla. Det är mitt jobb. Och så ska det vara tycker maken om jag har en liten stund ledig. Jag håller med, den som hinner handlar. Jag hämtade sedan sonen och åkte till den äldre sonens skola. Där skulle jag hämta honom och två kompisar. Allt gick bra, jag pratade länge med pedagogerna, trevliga människor. Sen bar det av hemåt. Där utbröt fullt kaos. Pinnar, brädor, gungor, ormar, trädstammar som krockar med gungande skallar och så laga mat på det. Pust och stånk. Jag fick en galen idé att baka kolakakor också till söndagens garage sale…de förra tog slut. En hel sats på mindre än ett dygn. Nu gjorde jag dubbel. Den panerade fisken blev äcklig. Dallrig i konsistensen så vi fick koka korv och steka kyckling. Fruktsalladen blev iallafall bra. Och kakorna. De är snart slut…dubbel sats…himmel!

IMG_9251
Tänk att grävskopor är så roliga. Jag letar ju emellanåt nya sysselsättning…kanske detta är avslappnande?

När alla somnat språkades jag och maken i köket. Jag hade delegerat lite köksfix till honom. Jag gör så för han ser inte stöket för allt stök. Jag gick dit, skvallrade lite om ett och annat, påminde om mail som ska skickas osv. Då ur det blå får jag en tillrättavisning. Jag har TVÅ gånger i RAD köpt bröd som är nära utgångsdatumet! Det senaste har redan börjat mögla!!! HERREGUD!!!!! Mögligt bröd, TVÅ GÅNGER I RAAAAAAD!!!! Vad händer här? Först trodde jag att han skojade. För om man betänker att jag säkert köper över 170 bröd per år och två av dem är utgångna så tycker jag ändå att mitt track record är helt OK. Men NEJ, det var åt helvete. Jag fick tipset att titta på datum (?), att kolla på brödet och för fan sluta köpa bröd med sänkt pris! För är det lägre pris finns det en hake!! Uppfattat???

-Ja massah!

Jag försökte argumentera lite. Jag sa att så blir det när man är trött, stressad och är den som i alla väder ska handla fast man inte orkar eller minns något. Jag klämde in att jag ju själv inte äter bröd…utan att han gör det. Men då var jag en extra stor idiot för att jag försökte skylla ifrån mig och fick höra att jag ALLTID gör så, försöker vända allt emot honom. Och ja för fasiken, det gör jag. Men det beror nog på att jag tycker det är en snedfördelning här och att den som gör mest också är den som utsätter sig för mest risk att göra fel. Sen kan jag ju tycka att två gånger på ett år är en småsak. Mitt fel var att det hände två gånger i RAAAAAD. Lite som med MP där. Det blir värre om det klumpar ihop sig.

Men jag ska försöka ta till mig kritiken och analysera varför jag är så sällsynt dålig på att ta kritik. gir,jshdb.manbgaiukbnv.bsk Å, nu är jag klar med analysen. Jag hatar att bli attackerad pga av att jag fel för att jag gör så in i helvette mycket rätt att jag tycker att några små saker kan få passera. Om jag kastade mina trosor, BH-ar, smink och annan personlig skit över hela huset och sedan låg och spelade strategispel eller pillade mig i naveln resten av tiden, då kan man komma ock klaga. Då kan man få klaga varenda jävla dag tycker jag. (VILKET SPRÅK!!!) Men kom inte dragandes med två mögliga limpor om året för då surnar jag till och hänger ut dig på nätet älskling, det kan jag lova dig. Och vem fasiken får bowla på arbetstid??? Du är väl för katten ingen brandman?

IMG_9252
Nu har vi en platt plätt kan man säga. Tänk att det ska går så fort när det väl händer något. Vi har väntat väldigt länge på detta. sedan i augusti faktiskt. @göromgörrättalternativtgörrättfrånbörjan

 

2 svar på “Houston we have a problem.

  1. Frys in brödet i skivor så fort du köpt det..Problem solved. Superfärskt varmt bröd varje morgon i rost eller micro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen