Le petit prince

 

FullSizeRender-5
Kanske jag fattar fel? Det är lille prinsens kaxiga flickvän främst på bilden…och hans morfar. Flygplanet känner jag igen iallafall. Gud vad trött jag blir på mig själv som är så himla konservativ och tråkig. Men lille prinsen alltså, den måste göra med OMSORG om detaljerna och inte ÄÄÄÄÄÄNDRAS! Ffa får den inte bli en Disneyserie som är dåligt dataanimerad. Snälla låt bli det! Och 3D, jag hatar 3D jag ser ju inga skarpa linjer då, och saker kommer emot mig, barnen blir rädda osv osv osv i all oändlighet. Amen

Förstrött läste jag DN, utan att betala….har redan läst det som går att läsa gratis. Jag drar mig för att prenumerera, har gjort det i så många år nu och känner att nyheterna på Ekot egentligen räcker gott för att man ska få sin dagliga dos pessimism och samhällsorientering. Jag scrollade neråt i telefonen och såg en bioannaons. Lille prinsen ska bli film. Det kom lite oväntat för mig. Jag har ju läst den många gånger, både på svenska och franska och kände aldrig att det behövdes en film på den.

Jag kände spontant att det inte var något för mig eller barnen. Prinsen ser inte ut som han ska, han är rund och har fel färg. För att locka ytterligare annonseras att filmen är gjord av samme person som gjort Kung Fu panda, en helt avskyvärd film (eller flera och typ en serie tror jag) som jag förbjudit mina barn att se för att den 1) är dum och 2) våldsam. Dubbelfel kan man säga.

Nä, jag ska INTE se den filmen, istället ska jag leta fram böckerna jag har här hemma och ställa dem i bokhyllorna så barnen kan kolla i dem. För de är finurliga och intressanta, manar till eftertanke för både stora och små. Sen är den snygg också. Allt har den boken. När jag vikarierade som fransklärare på ett gymnasium för tjugo plus år sedan läste vi den högt. Den är bara för härlig, så nu vet ni, jag är en lilleprinsenfan!

 

Tjingelingeling

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen